GPS-halsband?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik had het laatst met een Amerikaanse vriend over het feit dat Cosmic soms zo ver weg liep. Hij zei dat ik een GPS-zendertje aan haar halsband moest maken. Nu deden we er een beetje lacherig over maar ik heb er nog eens over na zitten denken en eigenlijk zou dit ideaal zijn! En niet alleen voor Cosmic, maar voor álle honden die wel eens los lopen! Punt is, Cosmic komt altijd terug, maar soms duurt het even en ik maak me dan zorgen over waar ze heen gaat, soms heb ik niet eens een idee in welke richting ik moet zoeken!

Nu heb ik zitten kijken en in Nederland kun je een halsband met GPS-zender kopen voor 129 euro o.i.d. maar dan wel met een abonnement van 8 euro per maand. Waarom je een abonnement nodig hebt - géén idee, want GPS is toch gratis?

Ook een hele mooie Amerikaanse gevonden met een GPS-ontvanger met een kaartje erop, je kunt je hond dan "zien" lopen. Maar deze kostte ruim 500 dollar.

Dus vraagje.. Wat vinden jullie hier van? Gaat dit te ver, of lijkt jullie dit ook handig? En er moet toch een andere (goedkopere) manier zijn om zoiets te realiseren? Mijn moeder was bij een soort dementie-winkel geweest en daar werden ook GPS-zendertjes verkocht etc. Het hoeft niet eens waterproof te zijn want Cosmic zwemt niet.

Ben benieuwd naar jullie ideeën hierover!

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Er zit bij mij in de buurt een uitlaatservice met track & trace.
Hij gebruikt dit:


TRACK & TRACE

NOOIT MEER JE HOND KWIJT MET DE BEAGLE TRACK & TRACE

 heeft als 1e honden-uitlaatservice in Nederland een unieke samenwerking opgestart met Keytrack Nederland. Het bedrijf dat het kleinste opsporingsapparaatje (track & trace) verkoopt in Nederland. Je stuurt een sms-je naar de Beagle die aan de halsband van je hond verbonden is. Binnen enkele minuten krijg je op je smartphone of mobiele telefoon een sms-je met de exacte positie waarop je hond op dat moment is. Een veilig gevoel. Ook als je hond een keertje het grote avontuur zoekt en even niet te vinden is…….Ga voor meer informatie en aanschaf van de track& trace via deze link naar  www.beagle.me.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Track and Trace is ook wel prijsgebonden. ;-)

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

O-)...helemaal waar..
werkt wel..bij hem kan je de hond via internet volgen als je wil..

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik heb er ook naar gekeken. Een systeem waarbij je moet bellen is niet echt handig, als mijn hond ergens achteraan zit beweegt ie tussen de 30 en 50 km per uur, dus als ik de positie heb ontvangen is ie alweer ergens anders. De systemen waarbij je hem "live" kan volgen vergen veel stroom, dus moet je dat ding vaak opladen (en dan dikke kans dat ik hem vergeet te laden of weer mee te nemen).
De amerikaanse systemen zijn vrij groot.
Je hebt ook gps trackers die je achteraf uit kan lezen tgv een usb stick, maar dan weet je pas achteraf waar ie geweest is.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Voor die enkele keer dat je hond zo ver weg is geraakt dat ie je niet meer terug kan vinden zou het een oplossing kunnen zijn. In het geval dat honden iets mankeren (oud, blind, doof) en nog los lopen zou het me een geruster gevoel geven. Vaak is dat geleidelijk aan gegaan, hebben zich daar op aangepast en kunnen hun huis nog vinden. 

Als Cosmic wegloopt en jij gaat zoeken kan Cosmic je niet meer terugvinden. Die weet exact waar jij bent dus als jij je gaat verplaatsen ben je weg als ze terugkomt. Als zij vervolgens jou gaat zoeken wordt het probleem volgens mij alleen maar groter. Ik ken het gevoel dat je hond weg is en je niet weet waar zij/hij is. Het zijn ook echt niet alleen windhonden die het doen. Mijn Witte Herder ging in het donker vaak ergens de struiken in en was dan een kwartier weg.

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik ga haar eigenlijk bijna nooit echt "zoeken". Ik hou in de gaten waar ze heen gaat, als het écht lang duurt blijf ik stil staan en roep ik haar een paar keer. Dan komt ze eigenlijk altijd terug alleen het duurt even en in die minuten maak ik me zorgen. Ze komt dan vaak van een héél andere kant af als waar ik haar heb zien vertrekken. Een heel enkele keer loop ik terug naar waar ik vandaan kwam, maar dit is inderdaad een slecht idee - vaak resulteert het erin dat ze me dan JUIST kwijt raakt.
Een heel andere vraag, maar is dit de leeftijd? Of het ras? Kan ik dit bijsturen met training? Of is dit gewoon wat het is? Op de training is ze SUPER braaf en op mij gericht, maar zodra er in het bos een blaadje ritselt houdt het op. Een kennis van me die drie gehoorzaamheidscursussen met zijn hond heeft gedaan en nu behendigheid doet zei dat het bij hen steeds beter ging, hun hond was eerst niet te bereiken als ze met andere honden aan het spelen was, nu hoefde hij maar één keer haar naam te zeggen en ze zat weer naast hem.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Weglopen is een eigenschap van Whippets en misschien ook wel van andere windhonden. Spikkel heeft het de eerste 6 jaar regelmatig gedaan. De eerste 2 jaar zelfs bijna dagelijks. Zonder training is het langzaamaan steeds minder geworden, sinds 1,5 jaar doet ze het helemaal niet meer.

Ik moet wel zeggen dat het een held op sokken is, altijd geweest ook. Het kan zijn dat haar instinct het vroeger won van haar angst en dat het nu andersom is. Ze gaat wel achter racefietsers aan die voorbij scheuren. Ik probeer het te voorkomen maar als ze 30 km per uur rijden ziet zij ze soms eerder dan ik en is ze weg. Zijn de racefietsers niet blij mee maar zo hard door een recreatie- en losloopgebied voor honden rijden zijn mensen met kinderen en hondenbezitters ook niet blij mee. Fietsers die met normale snelheid rijden zijn niet interessant.

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Cosmic gaat eigenlijk nauwelijks achter dingen aan. Niet achter fietsers, hardlopers, o.i.d. in ieder geval. Ook op het moment dat ze "wegloopt" is dat niet omdat ze achter iets aan gaat maar gewoon lekker aan het rennen en snuffelen is, en er daarbij geen rekening houdt met welke kant IK op ga of wil. Alleen komt ze dan, tijdens haar expeditie, wel vaak iets tegen dat wegrent, dan hoor ik haar opgewonden blaffen. Vandaar misschien dat ik hoop dat het ook een leeftijdsgebonden ding is, ze zou nu zo tussen de anderhalf en twee jaar oud zijn. Pubertijd, veel energie, beetje zo'n ongeleid projectiel is ze momenteel! Punk deed het ook toen ze jonger was maar die was véél makkelijker te corrigeren en toen was het meteen afgeleerd.

honden page profiel kaykay 3 doggies

honden foto van kay

Ik weet dat die banden er zijn, en weet ook dat er een makkelijk systeem bij is. Heb net even rondgezocht, maar kan het zo even niet weer vinden. Kwam ze laatst nog tegen namelijk.

Zelf gelukkig honden die niet ver weg gaan. Alleen de jongste wil nog wel is niet opletten, ik verstop me dan juist even. Maar die doos is zo slim om naar de plek te gaan waar ze me het laatst zag, neus aan de grond en komt doodleuk naar me toe gewandeld, haha.

Maar kan begrijpen dat het met het type hond van jou iets anders ligt. Er is een webshop in duitsland die ze heeft voor niet hele hoge bedragen, maar die webshop kan ik dus even niet weer vinden.

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Cosmic interesseert het niks als ik me verstop. Ze doet gewoon haar eigen ding, loopt lekker te snuffelen en te rennen, en als ze me dan per ongeluk achter een boom ziet staan kwispelt ze, wacht ze op haar snoepje, en is ze weer weg ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

GPS is denk ik niet gratis omdat de band en jouw aflezertje een link moeten hebben met de GPS satelliet. ;-)

honden page profiel L, K & PL, K & P 3 doggies

honden foto van L, K & P

Geen idee waarom je voor de GPS moet betalen. Navigatiesystemen kosten toch ook niet maandelijks geld of roep ik nu iets doms?

Ik heb er zelf ook wel eens naar zitten kijken. Ik ben altijd als de dood dat één van mijn honden een hol induikt. Nu heb ik ze nog maar één keer een hol in zien gaan, maar toen stonden ze beiden trillend van angst in de opening en gingen ze niet verder haha. Was ook een vrij groot hol.

Maar ze zullen zich toch maar in een hol van een kleiner beest weten te wurmen en er niet meer uit kunnen! En dan weet ik dus niet waar ze zitten... Dit is altijd mijn grootste nachtmerrie geweest sinds ik teckels heb, maar heb nog nooit een gpsachtig iets gevonden dat ik betaalbaar en klein genoeg vond.

Maar goed, ik vind het dus niet te ver gaan en het lijkt me zeker een handig iets.

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Nou, mochten jullie er eentje vinden.. Ik hou me aanbevolen! ;-)

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

" Cosmic interesseert het niks als ik me verstop. Ze doet gewoon haar eigen ding, loopt lekker te snuffelen en te rennen, en als ze me dan per ongeluk achter een boom ziet staan kwispelt ze, wacht ze op haar snoepje, en is ze weer weg ;-) "

Geen gps maar misschien een ander ideetje.

Op mijn vorige stage (uitlaatservice) bepaalde de uitlaatster hoe er gelopen werd, eerst liep zij steeds achter de honden aan en deze lette absoluut niet op haar. Toen heeft ze de tip gekregen om zelf de route te bepalen, als de honden links gingen ging zij rechts. In het begin dachten de honden huh waar is ze nou en na een paar keer letten de honden veel meer op en gingen minder ver. Nu doet ze het standaard, honden links zij rechts. 

Ik durf niet te zeggen of het met Cosmic ook werkt, zij had een groep honden en Cosmic is alleen. En niet elke aanpak werkt hetzelfde bij elke hond. Maar misschien is het een keer de moeite waard om te proberen? Zij had na een paar keer al wat resultaat gezien in ieder geval! 

En wat ook misschien nog wel een ideetje is, een beeeetje gemeen maar gewoon eens een stuk verder lopen. Laten zien dat je niet op der wacht en gewoon verder gaat zonder haar. Misschien dat ze dan denkt whooooh baasje gaat gewoon weg zonder mij!! en dat ze dan beter op je gaat letten? Al zou ik heteen fijner idee vinden in combinatie met de gps, dan kan je ook nog controleren waar ze is.

Mn moeder deed het vroeger wel eens als Ginger de bosjes in dook achter een haas aan(dat moest altijd net als het donker werd vlakbij de parkeerplaats;-)), dan liepen we gewoon door naar de auto, auto gestart 2 rondjes rijden over de parkeerplaats en dan kwam ze keihard aangerend. En daarna was het een stuk minder, ja heel af en toe maar goed het blijft een hond daar hebben we mee leren leven :p

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

De andere kant op gaan heeft weinig zin. Ik doe dit in één bos waar ik loop maar dat interesseert haar niks, ze loopt gewoon weg en ik kom haar héél ergens anders weer tegen, óf ik word gebeld door mensen die haar "gevangen" hebben.
Maar in veel bossen is dit niet eens een optie omdat ik me óf aan de route (loslooproute) moet houden óf het een enkel pad is, het enige wat ik dan dus kan doen is terug lopen. Met als gevolg dat ik ongeveer een half uur over één pad is, Punk al helemaal moe is, en ik terug naar de auto kan.. Komt wel vaker voor haar, vaak haal ik de duinen niet eens, raak ik haar op een bospad van te voren al kwijt.. O-)

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Haha had het vermoeden wel al dat het misschien niks is voor Cosmic maar kan het natuurlijk altijd voorleggen :p
Hier heb je wel bossen met meerdere routes dus dan is het ook makkelijker toepasbaar natuurlijk.
Whaha wat een eigenwijs stout ding is Cosmic ook :-D

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ja ze is echt vreselijk! Ze is gewoon zó druk bezig als we in het bos zijn, ik kan ook roepen en gekke geluidjes maken e.d. er komt totáál geen reactie!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Je kan misschien eens op dementie-sites kijken. Daar bestaat ook iets als GPS-tracking (voor als ze gaan dwalen ;-) )
Misschien kan je zoiets ombouwen tot halsband? :-)

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Even gekeken naar zo'n GPS ding voor aan een broekriem, kan ik ook aan een halsband maken, alleen kost 375 euro, zit dan een jaar-abonnement bij.. DUUR!

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Dit lijkt me toch meer een geval van trainen. Gaan zoeken is sowieso niet handig, dan loop je op een gegeven moment elkaar te zoeken.

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik hoop inderdaad dat dit met training beter wordt. Dat vraag ik me vooral af, is dit een kwestie van trainen, wachten tot ze ouder wordt, of is dit gewoon rasgebonden.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

" Cosmic gaat eigenlijk nauwelijks achter dingen aan. Niet achter fietsers, hardlopers, o.i.d. in ieder geval. Ook op het moment dat ze "wegloopt" is dat niet omdat ze achter iets aan gaat maar gewoon lekker aan het rennen en snuffelen is, en er daarbij geen rekening houdt met welke kant IK op ga of wil. Alleen komt ze dan, tijdens haar expeditie, wel vaak iets tegen dat wegrent, dan hoor ik haar opgewonden blaffen. Vandaar misschien dat ik hoop dat het ook een leeftijdsgebonden ding is, ze zou nu zo tussen de anderhalf en twee jaar oud zijn. Pubertijd, veel energie, beetje zo'n ongeleid projectiel is ze momenteel! Punk deed het ook toen ze jonger was maar die was véél makkelijker te corrigeren en toen was het meteen afgeleerd. "

Een herder en een windhond zijn echt niet met elkaar te vergelijken. Will to please herder: 8, will to please windhond: 2 en dan nog als het ze goed uitkomt.

In het boekje 'De Whippet' staat weglopen ook als nadeel. Mocht uw hond toch 'op jacht' gaan, dan zal hij niet meer op uw geroep en gefluit reageren. Het enige dat er dan op zit is wachten op de plek waar hij is verdwenen. Hij zal vanzelf moe en voldaan bij u terugkomen. Bent u op zoek naar een hond die u tijdens een wandeling rustig los aan de voet volgt, dan is een Whippet minder geschikt !.

Een herder is bij uitstek een hond die je los aan de voet volgt. Beauty liep bijna altijd los. Spikkel mag alleen in een park los. Daar blijft ze tegenwoordig wel bij me in de buurt. Als ik de voordeur open doe is ze weg. Ik vrees dat dat nooit zal veranderen.

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Nee dat klopt. Punk heeft inderdaad een veel hogere will to please en is héél anders (veel strenger) opgevoed dan Cosmic. In het begin vond ik het "weglopen" nog niet eens zo heel erg, omdat ik er van overtuigd was dat ze altijd terug zou komen. Die overtuiging heb ik nu nog steeds, alleen haar "uitjes" zijn van steeds langere duur (omdat ze meer zelfvertrouwen krijgt, denk ik) en ik maak me zorgen om wat ze onderweg tegen komt. Ik denk niet dat ze bijvoorbeeld nadenkt en omdraait als ze achter een konijn in zit dat de weg over steekt.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Dat is en blijft een risico.
Eerlijk gezegd was ik altijd heel blij als ze weer terug was maar weten waar ze was geweest, liever niet. Stel je hebt een tracking systeem en ziet dat ze 2 keer de weg oversteekt. Voordat jij daar bent is ze daar allang weer weg en denk je de volgende keer wel drie keer na voordat je haar los laat.

honden page profiel hugohugo

Ik vind dit niet overdreven en heb een ideetje voor je:

hier een bluetooth sleutelhanger voor je sleutelbos, Die kan je natuurlijk ook gewoon om de hondenband doen. Goedkoop en handig kijk maar eventjes op deze site:

http://www.megagadgets.nl/proximity-bluetooth-keyfinder.html

Misschien niks misschien precies wat je zoekt.

Anoniem (Gast)

Jammer dat een goed systeem zo ontzettend duur is en dan bedoel ik vanaf 200 euro!

 

Maar het is wel een uitkomst vooral voor buitenlandse getraumatiseerde hondjes. Deze glippen vaak uit hun tuig en zijn dan angstig en moeilijk te vangen.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Jammer dat een goed systeem zo ontzettend duur is en dan bedoel ik vanaf 200 euro!
 
Maar het is wel een uitkomst vooral voor buitenlandse getraumatiseerde hondjes. Deze glippen vaak uit hun tuig en zijn dan angstig en moeilijk te vangen. "

 

Zo duur is het allang niet meer, tussen de 70 en 100 euro heb je er1. Ligt er een beetje aan wat je precies zoekt.

Volgende forumvraag: Ik kan geen account aanmaken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^