Vachtverkleuring, hèhè, eindelijk...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NicolineNicoline

honden foto van Nicoline

Sam heeft nu zijn eerste grote rui. De trimester heeft hem ontwold ( super, wat een verschil!) maar wat nu opvalt is dat hij bijna geen zwarte dekharen heeft. Komt dit vaker voor in de rui? Hij is gecastreerd. Is nu 12 maanden. Iemand een idee? Noortje is pikzwart en zijn vacht is rood/bruin en doffer... Hun vacht is wel verschillend. Noor heeft zwarte krulletjes/slag en weinig onderwol, Sam heeft lange gladde haren en heeeeeel veel onderwol. Nu ligt hij vaak buiten en is ook veel nat.. Zou dit ook een invloed kunnen hebben? Invloed van nat en zon?


@@@ heb hier eerder een vraag over gesteld in BernerKanjers  maar het vinkje van deze categorie niet aangezet, kan dat niet meer wijzigen dus vandaar maar zo...;-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik zou het zelf niet weten, maar er zijn genoeg trimsters hier op het forum, hopelijk reageren die.

Heb je toevallig een foto waar op te zien is dat hij wat bruinig is? Misschien helpt dat mensen met het beoordelen.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Ik lees even mee. Bij mijn hond zie ik ook dat er op bepaalde plekken een bruine gloed in zijn vacht zit. Terwijl hij voorheen echt zwart was.
Heeft het wellicht met het ouder worden te maken ?  Ik weet het niet hoor..

honden page profiel Flow, Pip & ikFlow, Pip & ik 3 doggies

honden foto van Flow, Pip & ik

door de zon licht de vacht inderdaad op, het verschild per hond hoeveel die oplicht, Pulus het is nog een jonge hond. daarbij verander de vacht vaak ook nog. Het zelfde geld voor mijn shih tzu x sheltie mix deze was eerst sable maar nu is ze creame met wit. hier een foto van hoe ze eerst was en hoe ze nu is, en ze wordt nog steeds lichter en lichter, maar ontwikkeld nu ook opeens weer donkere haren tussen die lichte vacht;-)honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Waarschijnlijk is de nieuwe haargroei nog niet helemaal bij, door de rui en zul je over een maand terug zwart zien.
Honden verkleuren tijdens hun leven.

Als ze jong zijn, blijft de oorspronkelijke kleur wel terugkomen.

Nu valt alles samen; trimster en rui; even geduld hebben.

(je kunt vitamine B (biotine) bijgeven, dat versnelt de haargroei. (Willemijn))

Anoniem (Gast)

Thanx voor jullie reacties! @ Saskia, ik ga geduld hebben.... O-)

honden page profiel NicolineNicoline

honden foto van Nicoline

Dat was ik....
@ Annemiek: Sam is nu net 12 maanden, dus nog in de groei. Maar het komt vaker voor op latere leeftijd, las ik..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

zomerkleuren , de zon verkleurt de vacht van donkere honden, zelfs van lichtere honden maar daar zie je het niet zo snel van.

castratie is ook een reden dat de vacht niet goed meer terug kleurt, er is immers niet meer een goeie rui van gecastreerde honden, teef of reu.

wanneer de wintervacht eruit gaat krijgt de hond de zomervacht, die verkleurt door daglicht/zon. wanneer de winter er aankomt, en het kouder wordt en het daglicht minder wordt, eerder donker, dan gaat de zomervacht nog even in de rui de dekharen verdwijnen dan, geen onderwol want die wordt aangemaakt.

zodra het haar terug gaat groeien, de wintervacht komt er aan, dan wordt de vacht van een donkere hond weer mooi diep bruin of zwart.

je kan sanofor geven, goed voor pigmentering van de vacht.

honden page profiel NicolineNicoline

honden foto van Nicoline

Update:
Sam is (bijna) helemaal zwart nu.... Hèhè.... Hij heeft nog niet helemaal zijn uiteindelijke vacht, zijn kop heeft nog steeds "pluis", maar zijn rug en flanken zijn nu eindelijk begroeid met echt Berner haar!

honden page profiel NicolineNicoline

honden foto van Nicoline

Update:
Sam is (bijna) helemaal zwart nu.... Hèhè.... Hij heeft nog niet helemaal zijn uiteindelijke vacht, zijn kop heeft nog steeds "pluis", maar zijn rug en flanken zijn nu eindelijk begroeid met echt Berner haar!

Jessie (Gast)

Nou ik heb 2 berners nu 8 en 9 jaar beide vertonen nu een rode gloed,ze zijn al meer dan 6 jaar geleden gecastreerd .   Eerst dachten we dat het van brokken kwam,over gestopt op vers vlees voeding eerst carnibest daar hoorde we van dat er sommige waren dat daar de vacht van verkleurde .Daarna zijn we over gestapt op Darf bio vers vlees voeding en gedeeltelijk zelf samen stellen.   Maar de rode gloed blijft wat ze ook eten. 1 heeft het pas sinds 2 jaar de ander had het al eerder . Bij de dierenwinkel vertellen ze dat het door rundvlees kan komen Dierenarts vind dit weer onzin die zegt het is gewoon genetisch bepaalt de een krijgt er wel last van en de ander niet. Moet zeggen in de rui is her erger .      

Volgende forumvraag: Hoe doen jullie dit?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^