mijn engelse bulldog taiko wil alleen maar froic eten,is at goed of niet?en hoeveel gram per dag mag ik die geven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel annann

honden foto van ann

hey,
mijn engelse bulldog taiko van 3 jaar oud,wil allen maar frolicbrokken eten,is dat eigenlijk wel een verstandige keuze om hem dit te voeren,ben hem veertiendagen geleden bij mensen gaan halen en blijkbaar gaven die hem dat ook al,maar het word me dan ook afgeraden om deze voort te geven door het zoutgehalte die in frolic zit!
kan misschien iemand me raad erbij geven
en hoeveel van deze frolic mag ik hem per dag eigenlijk geven?
groetjes ann

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Frolic is zoals je zelf al aangeeft een brok die niet echt gezond of, er zijn veel betere te koop. De hoeveelheid die je moet geven staat meestal op de zak.
Maar als je iets anders wilt geven zou je kunnen kijken op www.voerwijzer.com
Het hangt natuurlijk ook af van je budget.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik heb zelf een engelse bulldog en ik heb aan de hand van verschillende brokken en vers vlees gezien wat een verschil het uitmaakt. Toen we de onze voor de eerste keer op vers vlees hadden gezet zagen we een heel groot verschil. Hij ademde zelfs veel beter omdat hij minder last had van slijmen. Hij schrokte niet meer zo erg als met zijn brokken en het bleef er dan ook in. Verder kreeg hij een vele mooiere vacht en minder "uitslag" :-)

honden page profiel annann

honden foto van ann

wat voor vlees mag je dan geven aan een engelse bulldog?

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Wij geven KVV, dat is vers vlees speciaal voor honden. Wij geven het merk Tinlo. Je kan hier op het forum een hele hoop informatie vinden want er zijn heel veel "merken" vers vlees. Ik heb enkel met dit merk ervaring. Hier in België vind je het ook veel moeilijker dan in Nederland.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" wat voor vlees mag je dan geven aan een engelse bulldog? "

Hetzelfde als aan een Poedel, een Labrador en een kruising ;-) 
 
Een goede brok lijkt misschien heel duur, maar je hoeft er veel minder van te geven, waardoor het verhoudingsgewijs dus weer goedkoper is. 

En verder moet je inderdaad voor jezelf bepalen of je brokken of vers vlees wilt geven. 
Zelf geef ik voornamelijk vers (Tinlo, Alaska, Degomeat, Haaksbarf, Naturis en soms een dagje Smuldier), maar ze heeft ook wel eens een dagje brokken.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Hier compleet vers als ik thuis ben de hele dag. Duck, Rodi.
Of Renske. Haal ik bij de Jumper of andere dierenwinkel.
Smuldier is compleet vers voer dat ik op zich qua prijs en wat er in zit niet verkeerd vindt en makkelijk te halen bij de supermarkt. Maar dat vindt die van mij helaas niet zo lekker of ik moet het mengen.

Brok die ik geef als ik snel weg wil en nog moet voeren of als fam. voert is Lupo Natural dat bevalt me wel. Niet zo chemisch en gekleurd en zoutig als Frolic. Zal vast duurder zijn maar zoals hierboven gezegd je hoeft minder te geven.
Het is de vraag wat wil je compleet vers wat ik persoonlijk het beste vind of brokken en wat je er aan uit kan geven en kan krijgen. En ook wat hij lekker vindt en het goed op doet.

Zou compleet vers proberen of goede brok maar wil hij echt niet dan houdt het op. Dan geniet hij toch lekker van de Frolic. Goed is het niet maar zijn er zat ook nog oud op geworden.

honden page profiel MattieMattie

FarmFood is ook een goede brok en mijn hond vindt het erg lekker terwijl zij het vorige voer op een gegeven moment liet staan. Of Specific, ook goede ervaringen mee.

Volgende forumvraag: Wil niet meer eten met plezier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^