lensluxatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnitaAnita

honden foto van Anita

Mijn hond(een boomer) heeft sinds een jaar lensluxatie,het is nu zover dat haar beide lensen los liggen maar de oog arts vind het nog te riskant om te opereren,haar druk en zenuw zijn nog goed.Wel word ze al aardig blind.Nu zit ik er mee wat ik moet doen,haar opereren als het zover is wat veel complicaties en risico`s met zich mee brengt of straks haar ogen laten verwijderen omdat ze toch blind word.Maar heeft mijn hond dan nog een leven,ze is nu al zover dat ze voor alles bang is,sàvonds niet op straat durft,trappen niet meer af kan en de hele dag ligt ze te grommen en te blaffen.Ze heeft al niet zo`n goede start gehad en ik weet niet of ze het geestelijk gaat halen, die blindheid.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "lensluxatie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 1 doggies

honden foto van Uma & Joker

wat erg :'( het lijkt me zo moeilijk... en ik snap dat je niet weet wat je moet doen!

veel sterke, liefs, Uma

Machtel (Gast)

O-) Ik denk dat ik een goede oogkliniek zou
zoeken waar ik advies in zou winnen.
Een hond blind laten worden zou ik niet kunnen,
mits er iets aan gedaan kan worden.
Maar het kost natuurlijk best veel geld en ik
kan niet in uw portemonnee kijken.
Uw hondje is al gestresst en dat zal niet minder
worden, waarschijnlijk veel erger.
Ik zou mits uw maatje gezond is verder, deze laten
opereren en nog wat goede jaren geven.
Zij geeft u zoveel liefde en zij is het waard.
Tenminste dat is mijn mening.

honden page profiel AnitaAnita

honden foto van Anita

Dank je wel voor je reaktie, er kan helaas niet voorkomen worden dat ze geheel blind word en alleen de operatie aan haar lensen geeft veel risico`s.Je weet niet hoe ze op de operatie reageert en je moet toch altijd alert zijn op haar ogen omdat het bolwerk er wel eens weer uit zou lunnen komen.Het geld is niet het probleem,ze is verzekerd,het gaat er mij om dat ze niet gek word als ze eenmaal helemaal blind is.Omdat ze nu al bang en onzeker is ben ik dus ook bang dat dat alleen maar erger word. Maar ik ga nog eens praten pet de oogarts van de oogkliniek in amsterdam,kijken wat hij er nog van zegt. gr.Anita

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Kan het niet zijn dat ze nu al heel weinig ziet en daarom zo bang is? Of heeft ze het al van pup af aan?
Ik ken wel een hond die het aan één oog had, die haar oog is verwijderd, omdat ze er alleen maar pijn en last van had en ze toch niks meer kon zien.
Ik heb zelf vroeger ook een hond gehad met 1 oog en die heeft een prima leven gehad, maar die was zo geboren en natuurlijk was het maar 1 oog.
Maar als er een mogelijkheid is dat het oog haar pijn geeft, dat ze er last van heeft, dan zou ik het toch laten verwijderen.

Anoniem (Gast)

Ik heb haar als pup (ze was al 4 maanden)uit een kennel gehaald waar ze ook al heel bang was.Ik heb haar overal mee naar toegenomen en toen werd het wat minder,nu ze blind word is het wel erger,ze is niet alleen bang,ze gromt en blaft om elk geluidje wat ze hoort.Voor mij niet erg prettig en zeker niet voor haar.Buiten schrikt ze overal van,dat heeft ze ook al heel lang,eerst was het van grote honden die wel eens achter haar aan gingen dan gilde ze de hele buurt bij elkaar en trok zich zo los van haar riem,waardoor ze bijna onder een auto terecht kwam.Sindsdien laat ik haar niet meer los. Ik heb een vermoedde dat er ooit iets in die kennel gebeurt is,want ze was doodsbang toen we haar meenamen.Ze heeft gewoon ook al geen goede start gemaakt en ik ben gewoon bang hoe zij is als ik alles wel laat weg halen.Ik kan natuurlijk altijd kijken hoe dat gaat en als dat echt te heftig voor haar word om haar dat toch te laten inslapen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "lensluxatie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^