Ervaringen gevraagd met een fietskar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Hallo allemaal.

Ik maak dit topic even voor mijn ouders.
Mijn ouders hebben een (net 6jarige) boxer teef van rond de 28 kilo.
Zij hebben ook een camper en gaan geregeld daarmee weg. Soms een weekendje soms een aantal weken. De boxer gaat ook altijd mee met hun en wordt zo een echte avonturier die alle talen spreekt ....Maar ze willen ook graag tijdens hun reisjes fietsen. Dan moet nu de boxer vaak in de camper blijven omdat naast de fiets mee lopen nogal beperkt in je eigen tempo (mijn ouders zijn niet de jongste meer en ook hun evenwicht laat daardoor te wensen over bij een langzaam gangetje) Als ze op hun tempo gaan fietsen is dat ook zo over want ja dan hangt de boxer op een gegeven moment met de tong op de grond.....

Ze zitten nu beetje te denken aan fietskar voor achter de fiets zodat de boxer daarin kan en zo toch overal bij mee kan gaan. Maar ze twijfelen erg...

Ze hebben van verschillende mensen gehoord dat honden het vaak helemaal niet leuk vinden in zo'n kar of er niet aan kunnen wennen.

Vandaar mijn vraag wat zijn jullie ervaringen hiermee?
Vinden jullie honden het leuk?
Hoe hebben jullie het aanpakt om ze aan de kar te laten wennen?
Wij zijn erg benieuwd!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ervaringen gevraagd met een fietskar?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Niemand ervaring?

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Hier een beetje ervaring! Wij hebben vorige zomer een fietskar gekocht voor onze angsthaas Perdie. We hebben haar rustig laten wennen in huis, maar buiten huis hebben we de stomme fout gemaakt om direct veel te lang te wandelen! De eerste 15 minuten gingen vrij goed, maar daarna was het paniek en wilde ze er niet meer in. Nu wil ik nog niet opgeven en ook nu zijn we terug bezig met rustig opbouwen. Kar staat nu in de woonkamer en binnenkort gaan we buiten ook oefenen, maar dan rustig opbouwen.

Ik denk dat je dus best rustig opbouwt en niets forceert en dat is het natuurlijk heel handig! En ik denk wel dat je hond er aan kan wennen. Ik ben nu momenteel ook heel erg aan het twijfelen om een bakfiets aan te schaffen, want ik zou het fijner vinden (en denk Perdie ook) om Perdie te kunnen zien. Veel succes ermee! :-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ik heb een fietskar, destijds gekocht voor onze golden retriever van toen 35 kilo. Ik kan er één ding heel duidelijk over zeggen.. je moet zo hard trappen niet normaal!! Dus ik denk niet dat je er lange fietstochten mee gaat maken. Mijn vriend is een stuk groter en sterker en deelt deze mening ook. Tenminste met een beetje een grote hond dan he? Het "tentje" vangt ook gewoon zoveel wind. En het is absoluut niet zo dat ik bijna nooit fiets, ik fiets namelijk elke dag 15 km door weer en wind.

Onze Westy van 7,5 kilo kun je een heel stuk beter vervoeren in een fietskar. Onze golden vond het allemaal wel best als hij in de fietskar zat. Het was soms wel wat wennen om een goede positie te vinden en dan voel je je fiets mee wiebelen als hij zich weer verplaatste.  Hij zat gewoon te chillen en keek een beetje rond. Onze westy vind het tegenwoordig ook allemaal wel best, maar had wel langer nodig om eraan te wennen.

Groot nadeel vind ik nog steeds aan zo'n ding dat je niet kunt zien wat je hond doet of hoe je hond zich voelt. Ik ben daarom ook aan het kijken of ik misschien niet een keer ergens een bakfiets kan kopen.
Heb ook wel eens zitten denken om een bobyak te kopen voor de hond. (Ben de url eff kwijt maar er is iemand op internet die rieten manden vlecht voor een bobyak voor honden). Zoiets lijkt me wat wendbaarder en minder log. Maar dan nog kun je je hond niet zien..

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Als Baco z'n kar nog maar ziet wilt die er al in. Eens dat hij erin zit vind hij alles leuk, blijft staan, kijkt rond enz en als het wat te lang duurt gaat hij wat zielig jankjes doen...

Wappi nog niet geprobeert maar denk dat zij ook wel een rustige hierin zou zijn, wappi vind alles goed hihi. Het is idd wel wat zwaarder hihih

honden page profiel LizzyLizzy 3 doggies

honden foto van Lizzy

Hier net terug van een heerlijk weekje Friesland, én met de fietskar.
Qua wennen was ik bang dat dit niet zo snel zou gaan, we hadden hem ook 1 week voordat we weggingen gekocht, heb hem er hier thuis 1x in gehad om te wennen, helaas verder geen tijd meer voor gehad ivm drukte van inpakken enzo.
Maar toen we gingen fietsen, en de fietskar klaar stond, sprong hij er zo in!
Ik merkte dat hij het erg leuk vond, ook als we ergens gingen wandelen, wilde hij er daarna weer graag in.
Onze hond weegt zo'n 15 kg.
Ik zou gewoon eens op mp kijken voor een 2e hands fietskar, er staan er zat op, en bevalt het niet, kun je hem weer voor hetzelfde bedrag verkopen.
Onze ervaring is in elk geval positief!
Heerlijk dat hij nu overal mee naar toe kan, achterlaten in de voortent vind ik ook niks.

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel.. 3 doggies

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Ik heb ook een fietskar ben er helemaal weg van. Denzel in natuurlijk nog een pup maargoed ik heb hem er gewoon in gezet klein rondje om het huis en dat een paar keer. Nou heb ik het geluk dat die van mij niet zo moeilijk is soms piept ie twee tellen en dan u het klaar. Hij vind het nu leuk. Gewoon rustig opbouwen. Eerst even laten verkennen een keer ein zetten belonen, dan een keer de rits dicht stukje fietsen en belonen als die het goed doet. De ene hond accepteert het sneller als de ander. Ik vind het echt een uitkomst. :-D

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjeshier vinden ze hem super
heb het wel als pup al gewoon gemaakt, ze gaan hier heel veel mee

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

honden foto van Angel, Google & Gadget

kan je niet van iemand zo'n kar lenen om te kijken of de hond er schik in heeft?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Daar dacht ik dus ook al aan. Maar dan moet je wel een fiets hebben met zo'n trekhaakje zeg maar haha dus moet je ook een fiets lenen die dat heeft.

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Mijn hondjes vinden de fietskar helemaal geweldig! Maarja, die zijn 7 kilo per stuk dus bij elkaar de helft van de boxer.. ik vind het makkelijk trappen, hoef niet hard te trappen. Maar in jullie geval lijkt het me zwaar voor je ouders..

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Bedankt alvast voor jullie berichtjes.
Zo te lezen toch al wel veel positieve reacties.
Mijn ouders lezen trouwens in dit topic mee (ze zullen waarschijnlijk zelf ook wel reageren of nog vragen hebben). Mijn moeder wist alleen niet hoe ze topic kon starten ':-) Mogelijk als mijn moeder hier een berichtje post, zal ze ook nog wel een grappig verhaal over hun boxer en een fietskar schrijven toen ze bij haar vorige eigenaar nog woonde (ze hebben haar nu ongeveer ander half jaar)

Mijn moeder heeft een fiets met trapondersteuning. Dus mogelijk gaat het bij haar mee vallen als ze die aanzet (iets hoger zet). Mijn vader zou er naast/achter kunnen fietser zodat er toch iemand een beetje zicht op haar heeft.

Wat lenen betreft zou helemaal geweldig zijn maar helaas kennen wij niemand met een fietskar in de omgeving. We zaten al te kijken bij huren maar helaas zitten die weer niet in onze omgeving.
Nu kunnen we nog proberen bij 2 zaken hier die ze verkopen of er 1 mogen lenen/huren om het eens uit te proberen... maarja of zij dat gaan doen? Zou best fijn zijn... zitten hier toch in een omgeving met vele campings e.d. dus misschien brengen wij ze wel op een idee ':-)

Meer reacties/ ervaringen zijn nog van harte welkom.
Misschien ook wat voor merk/type kar jullie hebben, met of zonder "tent" erop, ze goed blijven staan als je stil staat (op de fietsstandaard) en of ze makkelijk zijn in te klappen/mee te nemen met vakantie/een camper?

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Ohja eentje met trapondersteuning is heel prettig! Dan zal het denk ik wel meevallen. Als je de hond gewoon rustig aanleert dat de fietskar een toch wel geweldig leuke plek is om te zijn, is er helemaal geen probleem!

Ik heb een doggyride original en die bevalt me heel goed

honden page profiel mariska & leska,chicka,roykemariska & leska,chicka,royke 3 doggies

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

wij hebben ook een fietskar voor onze labrador vindt het super leuk gaat er gewoon in liggen slapen maar moet je natuurlijk wel aanleren en niet meteen lange stukken gaan fietsen.

honden page profiel Charlotte, Marcel, James, Arthur & GraceCharlotte, Marcel, James, Arthur & Grace 3 doggies

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik heb ook een fietskar.Marcel vind er niets aan. Hij zit liever in het mandje.
Het probleem met mijn fietskar is ook dat hij onderaan vast zit met velcro en dat Marcel klein is en er zo uit kruipt. Als hij dat niet zou doen zou ik met een veel geruster gevoel gaan fietsen.
(De stof rond het metalen frame kan verwijderd worden om te wassen enzo en dat zit dan vast met velcro)
Ik gebruik de kar nu om mijn fotomateriaal en de picknick en zo in te vervoeren. Het gewicht daarvan kan dus ook aardig oplopen en dat gaat goed. Natuurlijk wel altijd de banden oppompen voor je gaat fietsen. :-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Dit was trouwens mijn kanjer in z'n fietskar:
Was een flinke reu dus voor grotere honden gaat het ook wel.. Als je maar trapt! Haha

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

Hier ook kar...de angsthaas ziet het als zijn mobiele hol ;-)
Hoe zwaarder de hond...hoe meer kwaliteit zich zelf terug betaald in comfort...voor jou en de hond.
(ik werk in de fietsen dus zie de verschillen in veel details)
Hier in het drukke amsterdam ondanks maar 20 kilo hond ook goede kar nodig.


Ik heb er trouwens eerst een nacht een zak pensstaafjes in gelegd en een zak voer.
Toen handje  snoepjes er in gegooid ...kar al aan gekoppeld maar niet gereden nog.
Dit nogmaals herhaalt en rits dicht gedaan en er weer uit.
Volgende dag toegevoegd 100 meter fietsen en er uit.erin weer snoep op de bodem ect..
(steeds minder snoep...steeds langere stukken)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Ik woon ook in Amsterdam, heb een fietskar voor mijn hond. Maar ik ben echt als de dood dat mensen tegen de kar aan gaan botsen! Er zijn namelijk zo veel asociale fietsers/scooters hier. En de fietspaden zijn vaak best smal. Ik ben gewoon bang dat er iemand keihard tegen de kar aan gaat fietsen, en dat mijn hond dan een enorm trauma gaat oplopen...

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Snap wat je bedoelt... ik fiets echt veel. Maar ik heb één keer in Amsterdam gefietst.. pfff noooit meer! Het was alsof ik nog nooit gefietst had wat een drukte zeg haha. Dat was wel helemaal in de binnenstad met een fietskar over die grachten heen lijkt me ook niet super.O-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Ja, vreselijk he! Ik haat de stad. Gelukkig woon ik niet in de binnenstad.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Ik heb zo'n oranje vlaggetje voor een kinderfiets op m'n kar, zodat mensen 'm zien! ;-)

honden page profiel Boef!Boef! 3 doggies

honden foto van Boef!

Heb even meegelezen, maar ik wil iedereen wel enorm bedanken voor zijn of haar verhaal en de nodige nuttige tips.

Wij denken er ook over een fietskar (met buggy functie) te kopen voor onze Boef.

Bedankt.

Gr. Boef!

honden page profiel LizzyLizzy 3 doggies

honden foto van Lizzy

Ik heb er trouwens wel zijn eigen kleedje in gelegt.
Misschien is dit nog even een tip voor het laten wennen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Dat doe ik als onze westy meegaat ook nog steeds ja. Die heeft zo'n kattenmandje waar ze dol op is.

honden page profiel IneIne 3 doggies

honden foto van Ine

Onze hond is met 7 maanden in de fietskar gegaan en ze vindt het heerlijk. Slaapt er ook rustig in.Zij weegt 32 kilo en dat is redelijk te doen.
Onze oude hond is er met 10 jaar in gegaan en die vond het vreselijk. Ze bleef wel zitten, maar zat te jammeren dat ze eruit wilde. 
Een hond kan er best aan wennen, begin met een rondje om het huis en bouw het langzaam uit.
Dit wilden wij niet meer doen met onze oude hond, vonden we haar te oud voor.
Dat geldt natuurlijk niet voor een  6 jarige!
Succes!

honden page profiel ErnyErny 3 doggies

honden foto van Erny

Ik heb ook net een fietskar aangeschaft voor die twee van mij (samen 42 kg) en ik heb ze er gewoon ingezet met wat lekkers en niet te ver weg geweest en heerlijk gewandeld.
Op de terugweg gingen ze er vanzelf in en daarna hoppa erin en rijden maar terwijl het toch twee angsthaasjes uit Spanje zijn.
Ik had hem eerst achter de gewone fiets maar heb hem nu achter de elektrische fiets want je trapt je echt in het zweet met de gewone fiets.
">

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Ik heb een open fietskar met een bench erop. Nadeel is dat zowel de bench als de betonplex plaat van de kar vrij zwaar zijn en mijn hond zelf ook al 36 kilo weegt. Toch vind ik het fietsen alleszins meevallen. Het wordt pas zwaar als de hond gaat bewegen, want de beweging 'trekt' nogal eens aan je fiets.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Super zeg al zoveel reacties met leuke foto's erbij ;-)

Mijn ouders zijn net voor mij even langs een groothandel gereden hier in de buurt voor kattenbakkorrels e.d. (ja ik kan Ruby nog niet alleen laten ) en deze heeft ook een winkeltje, zowel met nieuwe spullen als opgekochte showmodellen, breuk en overschot artikelen die dan tegen een kleiner bedrag /meestal helft van de prijs verkocht worden. Daar hadden ze een fietskar staan (geen hele mooie hoor een wat ouder showmodel) en ze kwamen er even over te praten en die eigenaar zei, ach als je een keer wilt testen dan kom je hem maar een keer ophalen dan kun je het eens proberen :-D We komen daar al jaren dus hij kent ons wat dat betreft wel aardig goed. Mogelijk gaan ze hem daar dus een keer lenen ;-).

Reacties en ervaringen nog wel steeds welkom natuurlijk ;-)

Ze hebben ook meteen een K9 tuig meegenomen voor hun boxer voor 15 euro maat 1.
Had ik eerder moeten weten dat hij die ook had, dan had ik die van Ruby daar ook even gehaald ;-)

Ja en het in amsterdam fietsen... ik zou het ook niet durven hoor whaha maar mijn moeder heeft ook dwars door amsterdam gefietst met de bakfiets en de kinderen van mijn zus erin toen mijn zus nog in amsterdam woonde.... mijn moeder durft dus best wel iets, in elk geval meer dan ik ;-)

mamsally (Gast)

Iedereen hartelijk bedankt voor de leuke en positieve reacties. ;-) Hoera het lukt om zelf te reageren ':-). Mijn man staat er nog steeds niet positief tegenover. Maar dat komt omdat hij, denk ik, een excuus zoekt om vaker een terrasje op te zoeken. Door jullie bijdrage zie ik nu meer voor- dan nadelen. Waar we nog niet zeker van zijn is of de fietskar ook makkelijk inklapbaar is en in het opbergvak van de camper past. Kan hij makkelijk worden aangekoppeld?  Hebben jullie ook ervaring om de fiets met de kar makkelijk te "parkeren" in een stad. Worden ze veel gestolen? Ze zal zeker langzaam aan moeten wennen. Ze was ook bang in de auto. Ze heeft als pup al eens in een fietskar gezeten, vertelde de vorige eigenaar.
Maar toen ze bij schoonmama aankwamen zat ze er niet meer in en holde erachteraan. Ze was er onderweg aan de achterkant  "uitgestapt". Ben dus benieuwd hoe ze het gaat vinden, anders toch maar regelmatig terrasjes opzoeken. Toch ook wel een aanlokkelijk idee. Moeder van Sally

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

De kar die ik heb is helemaal demontabel. De wielen kunnen er af, de bench kan eraf en de bench kan worden ingeklapt. Maarrrr....ik had het geluk dat ik deze kar goedkoop via marktplaats kon overkopen, want normaal zijn ze enkele honderden euro's. Of ze veel gestolen worden weet ik niet. Ik leg de kar vast met een ketting als ik echt wat langer bij de kar weg ben.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ervaringen gevraagd met een fietskar?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Eindelijk die winterjas uit!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^