Wat moet je doen als je hond stikt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het laatste stuk van een bot neem ik af en gooi ik weg.

 

filmpjes van de Heimlich manoeuvre bij grote en kleine honden

(even naar beneden scrollen)

 

http://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2015/01/14/pets-heimlich-maneuver-cpr.aspx?e_cid=20150114Z2_PetsNL_art_1&utm_source=petnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20150114Z2&et_cid=DM64688&et_rid=803531219

 

 

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Ten eerste NOOIT een gekookt bot geven.... Altijd alleen maar rauw ( die gerookte Parma botten... Ook niet geven.. al is het maar omdat ze veel te zout zijn.... )

Ten tweede... Net als bij mensen.... Eerst proberen door 3 keer hard op de rug te slaan (klinkt als mishandeling maar de kans dat het hiermee lukt is groter dan meteen beginnen met de Heimlich). Lukt het met 3 keer slaan niet dan heeft het geen zin om door te gaan daarmee en dus dan overgaan op de Heimlich.

Nogmaals, dit geldt ook voor mensen.... Eerst proberen met 3 keer hard op de rug slaan.... Over het algemeen is dat genoeg... Zo niet... Dan de heimlich.... En wees niet bang om in beide gevallen echt kracht te gebruiken (tenzij je natuurlijk bodybuilder bent... )

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Tip; Hou je hand in een kommetje als je slaat. dan heb je de kracht van de slag, maar niet de blauwe plekken.

 

ik zou de hond op de zij leggen, liefst op de linkerzijde, omdat als een stuk vast schiet, het meestal in de rechterbronchi terechtkomt.

David (Gast)

Wat moet je doen als je hond stikt een niewe kopen

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^