Hoe leer je het af om 's nachts te reageren op elk geluidje/mens dat voorbijkomt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NiennaNienna

honden foto van Nienna

Jackie is een schat, maar soms maakt ze ons wel gek. Ze blaft nogal snel en veel, maar niet altijd. Daarom denk ik dat het niet direct waaksheid is, want dan zou ze wel consequent naar elke voorbijganger blaffen ook overdag lijkt me? 

Het punt is dus, dat ze van 's avonds laat, vlak voor het slapen gaan, tot 's nachts laat, reageert op vrijwel alles wat voorbijkomt. Van een scooter die passeert, auto die parkeert of wegrijd, tot voetgangers die langs ons huis lopen. En er komt met regelmaat hier wat langs vlak langs vanwege het ontbreken van een voortuin, dus dat kan lang duren. Ook blaft ze ons vaak om een uur of 2 wakker, alsof ze een interne klok heeft. Maar ik vermoed dat ze dan dus ook weer wat gehoord of gezien (schaduwen) heeft. Ook afgelopen nacht was het weer raak, dankzij het feest ter ere van Bea en Wim-Lex ;-). En 's morgens blaft ze ook, zodra de verwarming aanslaat (is mijn vermoeden) dus ik hoop dat het snel zomers genoeg wordt dat ie niet meer hoeft aan te slaan;-) Verder zit er dan nog verschil tussen het blaffen aan het begin van de avond en nacht (aanslaan, door het lint gaan) en vanaf 2 uur en 's morgens; dan klinkt het meer als aandacht vragen nl telkens een enkele of dubbele blaf met pauzes ertussen.

Mijn vraag is, wat zouden we hier aan kunnen doen? Corrigeren gaat moeilijk gezien we boven zijn en zodra we beneden komen het ook een soort beloning wordt.
Hoe zouden jullie het aanpakken?
Tot nu toe hebben we het vooral genegeerd, en als ze om 2 uur komt soms even met haar gaan lopen omdat ze regelmatig rond die tijd niet lekker is geworden de afgelopen maand (overgeven, diarree, met ander voer na een onderzoek moest ze om de 2 uur ineens plassen etc). Nu echter is de toon van het geblaf veranderd dus niet meer vanwege het niet lekker zijn naar onze interpretatie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe leer je het af om 's nachts te reageren op elk geluidje/mens dat voorbijkomt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Hebben jullie al ééns geprobeerd of de televisie aanlaten scheelt?

honden page profiel NiennaNienna

honden foto van Nienna

We hebben de radio wel eens aangehad ja, maar dat leek weinig te helpen. Het punt is ook dat ze het een poosje niet gedaan heeft en het nu weer verergerd is. Ik zal eens kijken of we het nog eens kunnen proberen, radio/tv gaat hier altijd automatisch uit na een tijdje.

honden page profiel Jess & moJess & mo 3 doggies

honden foto van Jess & mo

hmmm,das een leuke..
t word natuurlijk moeilijk iets af te leren als je er niet bent!
hoe is Jackie overdag?ook blaffen als er iets langs komt?
in dat geval kun je dus overdag al beginnen te trainen...

ik zat te denken aan een babyphone?
(eentje waardoor je ook kan praten)
dan hoef je snachts niet op te staan..

overdag je commando trainen bijvoorbeeld 'nee'..
en dan s'nachts hetzelfde woordje gebruiken..

Of zorgen dat hij een veilig plekkie heeft waar hij geen enge schaduwen kan zien??

gelukkig ga ik niet de enige zijn die hierop gaat reageren!
tis nog vroeg!gewoon effe op de ideeén van de andere wachten en er dan de beste uitzoeken ;-

honden page profiel NiennaNienna

honden foto van Nienna

Ja Jess, dat vinden wij ook moeilijk, als je erbij bent kan je er wat mee, maar wat als je er niet bent of boven bent.
Overdag gaat het een stuk beter, heel onregelmatig blaft ze wel eens naar voorbijgangers. Soms lijkt het wel of het afhankelijk is van haar bui;-) Zodra ze aanslaat sta ik op, zeg ik kalm nee en loop naar het raam om haar vervolgens naar haar plaats te sturen en dit lukt meestal zonder commando dus enkel lichaamstaal. Ze blaft dan dus 2 keer ofzo en daarna stopt ze.

Een babyfoon zou wel eens een idee kunnen zijn! Beetje apart maar waarom ook niet, sommige mensen hebben ook wel effect met het praten door een telefoon, dus waarom dit dan niet. Scheelt iig een hoop geschreeuw in de nacht (aantal keer foei geroepen terwijl we nog in bed lagen, gehorig huis).

Helaas is een andere plek of kamer geen optie, daar hebben we het huis niet naar. Het is gehorig en 1 ruimte, gordijnen zijn al dicht maar de straatlampen en smalle stoep helpen niet mee. Enige optie is dan in de slaapkamer (ook daar zal je wat horen) maar dat vinden we geen optie. We willen haar beneden houden, juist ook om haar niet te afhankelijk van ons te maken. 

Het rare is dat het wel een tijdje goed is gegaan. Toen we haar net hadden moest ze aan alles wennen en reageerde ze op letterlijk alles. Daarna is het even goed gegaan of iig beter, overdag sowieso en 's nachts sliep ze ook in 1 keer door. Toen werd ze weer onrustiger, misschien door commotie in de straat en ziek zijn, helaas blijft ze er nu in hangen.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

" We hebben de radio wel eens aangehad ja, maar dat leek weinig te helpen. Het punt is ook dat ze het een poosje niet gedaan heeft en het nu weer verergerd is. Ik zal eens kijken of we het nog eens kunnen proberen, radio/tv gaat hier altijd automatisch uit na een tijdje. "

Dat is de timer op je televisie, die kan je uitzetten :-)
Door de tv kan je een beetje voorkomen dat hij op elke voorbij vliegende mug reageert doordat hij niet alles hoort (hopelijk). Ook kan je zo het duidelijke verschil tussen dag (met jullie die er zijn) en nacht enigszins opheffen.
Probeer ook een enkele keer 's nachts de kamer in te gaan. gewoon erin en er weer uit zodat hij denkt dat "het leven" 's nachts doorgaat

honden page profiel NiennaNienna

honden foto van Nienna

Interessante suggestie die je doet over het alleen even naar beneden gaan midden in de nacht. Daar heb ik zelf ook al aan gedacht alleen ik twijfelde of dat dan niet de bevestiging zou geven 'als ik blaf, komen ze', dus indirecte aandacht. Mijn eigen idee was dan alleen even te gaan zitten op de bank en dan weer naar boven te gaan, en haar volledig te negeren. Dan merkt ze dat we er nog steeds zijn. Alleen we willen niet dat ze daar aan gaat wennen en niet meer alleen kan zijn of dan gaat blaffen om ons te halen. Daardoor twijfel ik er nog een beetje aan. ;-)

Marijke (Gast)

Ook hier een hondje dat ons 's nachts goed wakker hield. Geluiden bij de buren, enz. Nu ligt ie in de bench boven ..... Gaat uitstekend....heerlijk doorslapen.....misschien een idee.......

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

" Interessante suggestie die je doet over het alleen even naar beneden gaan midden in de nacht. Daar heb ik zelf ook al aan gedacht alleen ik twijfelde of dat dan niet de bevestiging zou geven 'als ik blaf, komen ze', dus indirecte aandacht. Mijn eigen idee was dan alleen even te gaan zitten op de bank en dan weer naar boven te gaan, en haar volledig te negeren. Dan merkt ze dat we er nog steeds zijn. Alleen we willen niet dat ze daar aan gaat wennen en niet meer alleen kan zijn of dan gaat blaffen om ons te halen. Daardoor twijfel ik er nog een beetje aan. ;-) "


Even door de kamer lopen en in een laadje rommelen is misschien al voldoende. Gewoon het sfeerje kweken of dat jij even boven iets aan het doen bent i.p.v. aan het slapen dus je kan gewoon tegen je hond praten als je in de kamer bent.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ze reageert op dingen die haar gespannen/angstig maken,vandaar het blaffen,ze blaft ze weg(afstand vergroten)
Ik zou haar direct mee naar boven nemen.Vindt het zelfs iets l*llig voor haar,jullie liggen lekker rustig boven en zij ligt beneden alleen op de begane grond met ramen direct aan de straatkant,ik vind het niet vreemd dat ze zo reageert.Ze voelt zich niet prettig.

Ik denk dat als ze boven mag slapen,ze samen met jullie is en zich veilig voelt.

En als jullie haar eigenlijk niet boven willen,denk er dan toch aan om dit tijdelijk te doen en het later-als zij zich weer veilig voelt-weer af te gaan bouwen en richting beneden te verhuizen.
Je kan trouwens ook een weekje beneden gaan slapen,om haar gerust te stellen en haar ook een veiliger gevoel te geven.

honden page profiel NiennaNienna

honden foto van Nienna

Ik denk er aan om binnenkort (hopelijk voor hele kort tijd) beneden te bivakkeren. In de hoop dat ik haar zo beter kan corrigeren als zij weer reageert, en vooral ook te laten zien/voelen dat het vrouwtje zich er niets van aantrekt en dat wij dat dus ook graag van haar willen. Ben wel een beetje terughoudend want wil haar juist niet afhankelijker maken daardoor en dat ze aan mijn aanwezigheid went. Ze moet juist zelfstandiger en zekerder worden lijkt mij.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Ik zou een nachtje wel en dan weer een nachtje niet doen anders heb je straks misschien een jankende hond van "waar blijf je nou?"

honden page profiel NiennaNienna

honden foto van Nienna

Ik hoopte dat te omzeilen door dus meteen al beneden te blijven liggen en niet pas te gaan als zij blaft/jankt etc. Maar is idd een optie, bedankt voor het meedenken! (heul stiekem hoop ik dat ik er na 1 nacht wel vanaf ben hahaO-))

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ik hoopte dat te omzeilen door dus meteen al beneden te blijven liggen en niet pas te gaan als zij blaft/jankt etc. Maar is idd een optie, bedankt voor het meedenken! (heul stiekem hoop ik dat ik er na 1 nacht wel vanaf ben hahaO-)) "

Waarom zo'n haast?

Stel jezelf gewoon in op een paar nachten(1 week ) ,zodat ze even écht merkt dat er niks aan is ,in die woonkamer en goed kan zien/merken dat jij er ook niet op reageert en doorslaapt.En je kan haar goed geruststellen.

Waarom ga je het nu pas doen eigenlijk? want je topic dateert van 30 april..of heb je eerst iets anders geprobeerd.

Misschien kun je beter ook wat minder denken in termen als;en vooral ook te laten zien/voelen dat het vrouwtje zich er niets van aantrekt en dat wij dat dus ook graag van haar willen .
Als zij angstig is kun je als mens zoveel willen,maar je moet dan naar de oorsprong en die prikkel zoveel mogelijk gaan(proberen)weg te nemen.
Haar echt helpen dus,nu lijkt het net alsof het alleen om jullie mensen gaat...

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Slaapt ze in een bench? Dan zou je een deken over de bench kunnen gooien.

Anders in een schuur of bijkeuken laten slapen?

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Mijn ervaring met een Jr die hier regelmatig is, is dat een correctie pas echt door komt als hij instinctief door je gegeven wordt dus als je zelf in diepe coma ligt en de vuvuzela inééns naast je oor aangaat en je zonder het zelf gelijk door te hebben vanuit je slaap reageert. Blijkbaar is zo'n reactie zo echt dat het begrepen wordt.

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

honden foto van Peter

Miischien een lampje aan laten 's nachts?

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Wij hebben een rottweiler gehad die deed dit ook ,maar dan echt dag en nacht.
Ze reageerde niet op het geluid ,maar op de trillingen.
We hebben rolluiken ,maar dan nog begon ze om alles te blaffen.

honden page profiel NiennaNienna

honden foto van Nienna

"
Waarom zo'n haast?

Stel jezelf gewoon in op een paar nachten(1 week ) ,zodat ze even écht merkt dat er niks aan is ,in die woonkamer en goed kan zien/merken dat jij er ook niet op reageert en doorslaapt.En je kan haar goed geruststellen.

Waarom ga je het nu pas doen eigenlijk? want je topic dateert van 30 april..of heb je eerst iets anders geprobeerd.

Misschien kun je beter ook wat minder denken in termen als;en vooral ook te laten zien/voelen dat het vrouwtje zich er niets van aantrekt en dat wij dat dus ook graag van haar willen .
Als zij angstig is kun je als mens zoveel willen,maar je moet dan naar de oorsprong en die prikkel zoveel mogelijk gaan(proberen)weg te nemen.
Haar echt helpen dus,nu lijkt het net alsof het alleen om jullie mensen gaat... "
Soraya, hoop is wat anders dan afdwingen he!  (ik heb niet voor niets ook 'haha enO-) erbij gezet) Waarom het nu 'pas' gedaan zou worden, boeien... gaat erom dat we wat proberen en als het een niet werkt dan de andere benadering toepassen. Daarnaast ken je onze situatie verder niet, maar voor mij is het niet 'makkelijk' om op de bank te bivakkeren en een matras beneden leggen is ook geen optie, toch heb ik het ervoor over.

Nogmaals, ik denk dat je mij helemaal verkeerd begrijpt, wat ik bedoelde te zeggen met 'dat wij dat willen' is niet dat wij gaan AFDWINGEN maar haar laten zien en ervaren, het goede voorbeeld geven, dus JUIST de oorsprong aanpakken in mijn ogen. Anders zouden we haar wel even goed hard corrigeren bij wijze van. Haar onzekerheid is het probleem en daar proberen we wat aan te doen door haar te laten zien dat er niets aan de hand is. En natuurlijk doen we er meer aan dat dit, overdag zijn we al een heel eind gekomen namelijk en ook 's avonds en 's nachts zijn er al duidelijke verbeteringen. Suggesties om dit verder aan te pakken zijn natuurlijk altijd welkom.

honden page profiel NiennaNienna

honden foto van Nienna

" Slaapt ze in een bench? Dan zou je een deken over de bench kunnen gooien.

Anders in een schuur of bijkeuken laten slapen? "

Helaas zitten we met beperkte ruimte hier en geen afgesloten ruimtes waar ze in kan liggen. Daarnaast is het een gehorig huis, verhuizen zou ms een 'makkelijkere' optie zijn;-)

honden page profiel NiennaNienna

honden foto van Nienna

" Mijn ervaring met een Jr die hier regelmatig is, is dat een correctie pas echt door komt als hij instinctief door je  gegeven wordt dus als je zelf in diepe coma ligt en de vuvuzela inééns naast je oor aangaat en je zonder het zelf gelijk door te  hebben vanuit je slaap reageert. Blijkbaar is zo'n reactie zo echt dat het begrepen wordt. "
Haha, ik zie het al helemaal voor me.;-)
Maar ik denk idd dat je ook bij 'correcties' niet teveel moet nadenken, de toon en puurheid is belangrijk. Met puurheid bedoel ik geen andere emoties erbij zoals je eigen onzekerheid, frustatie etc.

honden page profiel NiennaNienna

honden foto van Nienna

" Miischien een lampje aan laten 's nachts? "

Dat heeft helaas al niet geholpen. We bedachten ons laatst wel dat ze dus alleen zo tekeer gaat als de gordijnen dicht zijn (dat doen we nl 's avonds ;-)). Misschien helpt het als we ook overdag af en toe de gordijnen dicht doen, dat ze daaraan went?

honden page profiel NiennaNienna

honden foto van Nienna

" Wij hebben een rottweiler gehad die deed dit ook ,maar dan echt dag en nacht.
Ze reageerde niet op het geluid ,maar op de trillingen.
We hebben rolluiken ,maar dan nog begon ze om alles te blaffen. "

Dat is vervelend, vooral ook dat ze dat dag en nacht deed. Dat maakt t juist zo vreemd want overdag is Jackie zo goed als stil, alleen als ze echt lijkt te schrikken wil ze nog wel eens zo tekeer gaan (post bijv en aanbellen). En ook doorslapen gaat nu hartstikke goed. Het is echt alleen de periode rond het naar bed gaan dat ze dan een tijdje hyper-alert is lijkt wel...

Hebben jullie bij jullie Rottweiler er nog wat aan kunnen doen of is dit altijd zo gebleven?

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Dit heeft ze altijd gedaan van pup af aan al.
Vaak geoefent ,maar niks hielp.
Ze begon zelfs al te blaffen als ze iemand vooraan in de straat hoorde en die stopte niet eerder dan dat die persoon dan voorbij was.
We hebben het er nooit echt uitgekregen,als de bel ging ,ging ze helemaal uit haar dak en sprong er zowat de voordeur uit.
Vind het nog steeds een wonder dat het glas heel gebleven is.
Ze is jammer genoeg ,maar 3 jaar oud geworden.
De hond zelf mis ik wel ,maar het geblaf nee echt niet.

De herder die we nu hebben blaft alleen als de bel gaat er verder hoor je die maar zelden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe leer je het af om 's nachts te reageren op elk geluidje/mens dat voorbijkomt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Halooo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^