Pitbulls.. wat hebben mensen er toch tegen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Djanga&PashaDjanga&Pasha

honden foto van Djanga&Pasha

We hebben zelf een hele lieve, rustige amerikaanse stafford teefje van nu bijna 2. Ze word door iedereen geaccepteerd en we hebben er nog nooit commentaar op gehad dat het een gevaarlijke hond zou zijn.

En nu, sinds 2 dagen hebben we een pitbull reutje van 10 maanden overgenomen. Hij is heel lief, alleen wel wat drukker maar goed het is tenslotte een puppy en ons teefje is gewoon uitzonderlijk rustig. En hij is nu al groter dan onze teef dus het word wel een flinke hond.
Familie en vrienden reageren allemaal ontzettend negatief!



Bijvoorbeeld:

Je weet niet wat je jezelf in huis haalt!


Als zo'n beest kwaad word kun je hem niet tegenhouden!


Kijk maar uit met jullie dochter! (van 2,5 die trouwens gewoon bovenop ze kan klimmen, de honden geven geen kick)


Als hij bijt laat hij niet meer los hoor! (ja dat kan maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn!)


Pitbulls zijn de gevaarlijkste en meest aggressieve honden ter wereld


En het toppunt van de dag: Als jullie dat beest houden kom ik niet meer op bezoek! (zei mn schoonvader)



Iedereen doet net alsof we menen dat we een klein makkelijk hondje in huis hebben gehaald en niet snappen dat het een grote hond is die een goede opvoeding zeker weten nodig heeft!

En iedereen doet net alsof iedereen met een pitbull en een kind in huis er een dood of verminkt kind aan zal overhouden.
Waar slaat dit toch allemaal op?


Ik vind het gewoon ontzettend rot, ik heb bijna spijt van dat we hem in huis gehaald hebben alleen omdat iedereen er zo belachelijk om doet! De hond zelf is echt een schatje dus dat gevoel is niet naar hem toe in ieder geval...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pitbulls.. wat hebben mensen er toch tegen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik zou je zeker geen spijt laten aanpraten hoor !! Je heb eigenlijk een kans om te tonen dat het inderdaad niet zo hoeft te zijn en dat ook Pitbulls lieve honden zijn !! Ik word kwaad van zulk soort mensen, geef een hond verdorie een kans en ga die niet beoordelen op ras of op incidenten (vaak veroorzaakt door mensen wat niet altijd correct wordt weergegeven in de pers).

Geniet gewoon van je honden en laat aan iedereen maar eens zien hoe lief hij wel is !!!

Dikke knuffel voor BEIDE honden !! ':-)

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

ach... wat maakt het uit wat andere er van vinden??? Als hij voor jullie een fijne hond is...

als je schoonvader zoiets zegt blijft hij toch lekker weg?? Je weet gelijk weer waar je staat!

Bij mij is het simpel hoor ' kom je niet meer op bezoek?' prima, doeii!

... mijn moeder zei dat ook toen ik Swiff kreeg bijna 2 jaar geleden, inmiddels komt ze iedere week even thee drinken en Swiff knuffelen. Van mij hoefde ze niet meer te komen hoor.. als we allemaal zo weinig waard zijn dat ze een vooroordeel belangrijker vind, mocht ze het lekker bekijken!

honden page profiel Djanga&PashaDjanga&Pasha

honden foto van Djanga&Pasha

haha ja dankjewel!

Ik zou m ook echt niet weg doen hoor, door wat anderen allemaal zeggen. 
Als ze niet meer over de vloer durven te komen, prima, hoef ik minder gebak te kopen op verjaardagen haha ;-)

Maar het is gewoon heel vervelend dat iedereen ons zo'n rotgevoel probeert aan te praten!

Ik weet dat het een hele lieve hond is! En dat we ook echt wel ervaren genoeg zijn om zo'n hond aan te kunnen!

Moest het denk ik ook gewoon even kwijt hier! Om te kijken of het nou echt zo is dat iedereen er zo over denkt? Maar blijkbaar valt het dus wel mee! :-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan 3 doggies

honden foto van Ben en Bryan

Pitbulls zijn lief.. Alleen de media maakt er wat anders van en daarom schrikken mensen van de naam pitbull. Al had jij binnen je familie gezegd "Stafford kruising" hadden ze m wel geaccepteerd.

honden page profiel Djanga&PashaDjanga&Pasha

honden foto van Djanga&Pasha

Dat kan inderdaad wel eens kloppen! Best wel triest eigenlijk wat een klein woordje zwaar beladen kan zijn zeg...

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Nou..das ook niet helemaal waar.. hier dus een staffordkruising.. en ook een aantal niet zo blije reacties ;-).. Mn moeder vond het vooral eng omdat ze 'zo groot' was.. en wou haar niet eens aaien op het begin en ze wou er nooit op passen zei ze.. Nu is ze dol op Lady :-D Lady krijgt altijd lekkere snoepjes daar, ze heeft een eigen drink en eetbak gekregen daar en mn ouders passen af en toe een paar uurtjes op als wij weg zijn..

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

In mijn ogen zijn dat allemaal mensen die alleen maar onthouden wat er aan negatieve publisiteit over het ras is geweest.Als ze een goed thuis hebben met een eerlijke respectvolle baas die duidelijke grenzen aanhoud zijn het naar mijn idee prima honden waar je gewoon een prettige en sociale hond aan hebt.

Laat ze maar oordelen (zegt vooral iets over hun), op de een of andere manier steken ze daar liever energie in dan de ruimte te nemen de hond te leren kennen.... hun probleem.

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

inderdaad gewoon niet naar luisteren.

En naar wat ik weet zijn de pitbull en de stafford helemaal niet zo verschillend ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik snap de vooroordelen wel.. Als mensen mijn Podenco zien zeggen ze: "Goh, die is vast snel en gaat zeker achter alle konijntjes aan!" Da's een vooroordeel, maar gebaseerd op haar uiterlijk (gespierd, slank) en haar geschiedenis (gefokt om klein wild te doden/ophalen) is dat een redelijk logische waarneming.

Pitbulls (en Staffords, en veel andere "vechthonden") hebben een sterke bouw, sterk genoeg om een beer aan te kunnen! Daarbij hebben ze brede kaken, dus meer kracht om ergens op vast te bijten. Combineer dat met hun geschiedenis (gefokt voor beren gevechten, uiteindelijk gebruikt voor hondengevechten) en ik vind het niet raar dat mensen daar een beetje sceptisch tegenover zijn.. Dan heb ik het dus nog niet eens over de media, waarin Pitbulls (e.d.) als monsters worden weggezet, wat vaak niet terecht is.

Niet iedere Podenco (of andere jachthond) zal achter ieder konijntje aan gaan. Niet iedere Pitbull (of andere vechthond) zal iedere andere hond die hij tegen komt dood bijten.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

hm. ben het niet helemaal eens met je stelling

in de 18e eeuw zijn ze inderdaad gefokt voor het vechten met beren.. maar is dat nu nogsteeds zo? .. nee hoor...

hoe groot is de kans dat een jachthond een konijntje pakt? en hoe groot is de kans dat een terrier een andere hond doodbijt?? .... want je zegt vechthond, maar is het nu nogsteeds een vechthond? nee hoor.. pittje is gewoon een terrier, bulldog is gewoon een molosser.. net als je podenco gewoon een jachthond is

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hmm, zo heb ik het nog niet bekeken.. Ik zie Pitbulls (Staffords, etc.) niet als Terriër maar als vechthond (net zoals de Rhodesian Ridgeback, en alle andere rassen die gefokt zijn om andere dieren om het leven te brengen, dan wel uit bescherming, of uit "sport"). Mijn gedachtegang is dat een jachthond een sterk jachtinstinct heeft, dat kun je er niet uit "corrigeren", dat zullen ze altijd hebben. Dus als een vechthond gefokt is om te vechten, krijg je dat er dan uit met goede opvoeding? Of zijn onze huidige "vechthonden" inmiddels zo ver "doorgefokt" dat hun originele gebruik eruit gefokt is, en het nu gewoon veilige, trouwe, lieve, sociale huisgenoten zijn? (En kunnen ze dan in hemelsnaam AUB de bananen uit mijn Podenco haar oren fokken??! ;-)) Ik lees namelijk ook op dit forum regelmatig ze problemen hebben met hun Pitbulls/Staffords/etc. m.b.t. andere honden. Ook vaak dat ze wel sociaal zijn, hoor. Maar is dit dan een overblijfseltje van hun originele "gebruik" of is dit iets persoonlijk van de hond, en niet van het ras?

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

met doorfok krijg je juist honden met problemen, lichamelijk en geestelijk.. een stafford!! is als vechthond gefokt.

.. ik snap niet zo goed (haha) waarom je dogo, RR enz als vechthond ziet, maar je podenco .. .gemaakt om andere dieren te killen = vechthond!! dan weer anders ziet...

.. je leest veel problemen omdat veel mensen zich enorm verkijken, ' ziet er leuk uit, ziet er stoer uit dus... ' ' oh?? kan niet met andere honden... maar hij is zo leuk en zo lief!! dat gebeurd niet met mijn hond hooor... die van mij is super lief!' .. enz.

Maar zo heeft een jack russeltje bijna het leven gekost van mijn rottweiler /leonberg teef. Die trok eff het vel van oren tot neus van haar kop af! ..

Nee, je term vechthond klopt niet meer.. het zijn familiehonden die graag nog wat doen, bezig zijn enz. En dat ze niet met iedere andere hond kunnen opschieten... ach? .. ken genoeg andere hondjes die dat ook hebben, chi's.. die blijven keffen omdat het eng is, herders die blijven drijven.. podencos die blijven drijven enz enz.. overal is wel iets dat een ander niet fijn vind.

ik zie het niet als probleem het niet kunnen opschieten met andere honden, net zoals andere rassen andere dingen hebben waar ik niet mee zou kunnen leven maar die andere niet als probleem ziet.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Sorry Lisanne, maar APBT's worden de dag van vandaag nog zeer zeker gebruikt om te vechten, en het is ook nog vrij recent dat de SBT hier ook voor gebruikt werd ! De amstaff zal wat minder van deze neiging tot vechten hebben en de showlijnen van de SBT ook, maar APBT's en werklijn SBT's zijn gefokt op stabiele karakters, mensvriendelijkheid maar ook op hun gameness en drive, met andere woorden om te blijven vechten met andere honden tot de baas zegt dat het genoeg is geweest, het zit in het ras, dus hangt af van welke lijnen.. een apbt zal zeker nog die gameness bezitten en hondagressie, en het is een vechthond omdat ze er ook nog steeds voor worden gebruikt !
maar los hiervan , ik hou van alledrie de rassen en in het speciaal de werklijn SBT's en APBT's

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Mensen hebben altijd wel iets te mekkeren. Je moet gewoon proberen om de positieve dingen eruit te halen en de rest naast je neer te leggen. Ik krijg ook negatief commentaar, ik denk iedereen wel. Niet alle mensen vinden een grote harige kwijlende hond leuk. Soit. Ik hou hem wel uit de buurt, ik heb daar geen moeite mee. Schouders ophalen en weer lekker je eigen ding doen.

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

trek je er niets van aan, het is onwetendheid en angst, aangewakkerd door de media, waardoor mensen zo reageren. als een labrador iemand bijt lees je er niets over, maar als een pitje bijt word het breed uitgemeten in de kranten.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik denk toch dat jullie een beetje naief zijn hoor.
En je dochter van 2,5 jaar op de hond laten klimmen? Dat zou ik dus nooit toestaan. Bij geen enkele hond overigens.

Jullie reutje is nu nog niet volwassen. Het zou kunnen dat namate hij volwassen word, hij slecht met andere honden (reuen) samen zal gaan. Ik hoop dat jullie dan jullie verantwoordelijkheid nemen.

honden page profiel KK

honden foto van K

op de hond laten zitten, hangen of wat dan ook zou ik zeker niet toelaten. de hond doet misschien niets,maar geeft talloze signalen af, waaronder gapen en tongelen, tot het een keer verkeerd gaat.heeft iemand dat filmpje van youtube met die rottweiler en dat kindje toevallig bij de hand?

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

" Ik denk toch dat jullie een beetje naief zijn hoor.
En je dochter van 2,5 jaar op de hond laten klimmen? Dat zou ik dus nooit toestaan. Bij geen enkele hond overigens.

Jullie reutje is nu nog niet volwassen. Het zou kunnen dat namate hij volwassen word, hij slecht met andere honden (reuen) samen zal gaan. Ik hoop dat jullie dan jullie verantwoordelijkheid nemen. "


dat je een kind van 2,5 niet op een hond moet laten klimmen ben ik helemaal met je eens, ongeacht ras want een golden of weet ik veel wat voor geweldige huishond kan ook flink bijten.

Maar dat maakt niet dat haar schoonvader ineens volledig rechtvaardige feiten zegt oid..

(oke nu stop ik echt, kan niet geloven dat ik me heb laten verleiden tot zo'n discussie...)

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Poedels waarom vind iedereen dat van die oude wijven honden.

Jij moet gewoon lekker genieten van je hond en sch*t hebben aan wat andere er van vinden.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

het ergste is dat het net zulke menslievende honden zijn, en dan toch zoveel mensen die er bang voor zijn.

Ik denk dat het hier later ook zo zou zijn met mijn familie (als mijn plan tegen dan doorgaat om een stafford te nemen).

Heb al een hele uitleg gepland, gewoon zeggen: "oh jij weet blijkbaar veel over de stafford/pitbull, vertel me eens wat over hun karakter dan :-D"

"euh.. euh.."

"anders zal ik JOU eens wat vertellen over hun karakter, aangezien ik me ingelezen heb en niet puur af ga op vooroordelen of wat er in de media komt."

Ik heb ook dieren waar ik een beetje bang of terughoudend voor ben (katten bijvoorbeeld), omdat sommige zomaar kunnen aanvallen. Maar ik weet dat dat komt door mijn eigen onwetendheid dat ik bang ben, en dat dit niet voor alle katten geldt. Snap niet dat mensen zo alles en iedereen over 1 kam kunnen scheren.

honden page profiel Djanga&PashaDjanga&Pasha

honden foto van Djanga&Pasha

" Ik snap de vooroordelen wel.. Als mensen mijn Podenco zien zeggen ze: "Goh, die is vast snel en gaat zeker achter alle konijntjes aan!" Da's een vooroordeel, maar gebaseerd op haar uiterlijk (gespierd, slank) en haar geschiedenis (gefokt om klein wild te doden/ophalen) is dat een redelijk logische waarneming.

Pitbulls (en Staffords, en veel andere "vechthonden") hebben een sterke bouw, sterk genoeg om een beer aan te kunnen! Daarbij hebben ze brede kaken, dus meer kracht om ergens op vast te bijten. Combineer dat met hun geschiedenis (gefokt voor beren gevechten, uiteindelijk gebruikt voor hondengevechten) en ik vind het niet raar dat mensen daar een beetje sceptisch tegenover zijn.. Dan heb ik het dus nog niet eens over de media, waarin Pitbulls (e.d.) als monsters worden weggezet, wat vaak niet terecht is.

Niet iedere Podenco (of andere jachthond) zal achter ieder konijntje aan gaan. Niet iedere Pitbull (of andere vechthond) zal iedere andere hond die hij tegen komt dood bijten. "





Dat klopt wel, en dat snap ik ook wel... Maar denk dat een jachthond, instinctief achter konijnen aan gaat. Waardoor het dus vaker voorkomt dat dit ook in de praktijk gebeurt. Dat betekent niet dat het altijd zo is uiteraard!

Een 'vechthond' is eerder een waakhond. Het zijn de baasjes die ze op zo'n manier opvoeden dat ze aggressief worden.


En natuurlijk zijn er honden die ook van zichzelf wat agressiever zijn. Maar dat word eigenlijk vrijwel altijd versterkt door de manier waarop de hond word behandeld en opgevoed.


Als ik een newfoundlander of een sintbernard had dan was het meer van: oohh wat een schattige berenhond, terwijl die ook flink kunnen grijpen als het mis gaat natuurlijk!

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

met je stafford hadden ze dan geen probleem? ;-)

mijn moeder moest er ook eerst niets van weten en toen kwam Kira maar ondanks Kira haar goede aard was ze nog niet helemaal overtuigt (1 hond maakt geen ras). toen ik Lila kocht had ik niets gezegt over het ras (ze dacht zelfs eerst dat Lila een boxer was hihi).
en kijk nu... probeer maar geen slecht woord over het ras te zeggen als zij het hoort want ze gaat helemaal over de rooie haha.

je schoonvader moet het zelf maar weten. wil hij daarvoor weg blijven dan is dat pech voor hem... DOEI!!!

honden page profiel DangerDanger 3 doggies

honden foto van Danger

Gewoon lekker genieten van je honden en wat een ander ook zeg trek het je niet aan.En als ze dan al zeggen van dan kom ik niet meer , hoe goed je ook iemand kent of familie is zou ik persoonlijk zeggen van dan kom je toch niet meer, maar dat is voor iedereen persoonlijk. Ik zou me er niet druk om maken al waren het mijn eigen ouders.

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Heel eerlijk? Je weet van tevoren dat als je een bepaald ras uitzoekt, dat daar roddels,oordelen en feiten bij horen. Net als je een Chihuahua neemt, of een Herder, of een Poedel, of ja, eigenlijk hebben mensen altijd wel commentaar.

Een schrale troost, dit soort maar-mijn-hond-is-wel-lief-topics zijn al zo'n 100x eerder geopend, je bent niet de enige die last van oordelen heeft.


Onthoud, je hebt de hond toch voor jezelf en niet voor een ander? Geniet lekker van je hondjes! En is iemand het niet eens met je keuze? Wijs ze gewoon lekker het gat van de deur :-) .

honden page profiel Djanga&PashaDjanga&Pasha

honden foto van Djanga&Pasha

Als ik de hond niet zou vertrouwen bij anderen in de buurt zou ik hem echt wel even in de tuin doen o.i.d. als er bezoek kwam.. Ik zal echt geen situaties uitlokken.
Als hij niet samen kan met andere reutjes of honden in het algemeen zal ik hem ook niet los doen met wandelen en gewoon kort aan de riem houden zodra er een hond langskomt.


En mijn dochter mag ook echt niet op de honden klimmen hoor! Zet haar altijd in de hoek als ze dat doet! Want je kunt het natuurlijk nooit 100% zeker weten. Bij geen enkele hond!

Maar als het een keer wel gebeurt omdat ik het heel even niet in de gate heb, dan gebeurt er helemaal niks! De hond reageert niet, draait niet zn oren in de nek of wat dan ook. Blijft gewoon liggen, zo mak als een lammetje.



Vind het jammer dat er zo veel mensen zijn die er bang voor zijn. Ik ga er altijd van uit dat de baasjes de honden wel kennen. Dus als ik een hond los zie rennen, ga ik ervan uit dat hij met andere honden en mensen kan. Anders neem ik aan dat het baasje de hond aan de lijn houd.

Bovendien, als je angst toont voor een hond voelt de hond dat aan en zal hij eerder dominant reageren dan wanneer je er geen angst voor hebt!

honden page profiel Phylicia scooby en ukkie:)Phylicia scooby en ukkie:) 3 doggies

honden foto van Phylicia scooby en ukkie:)

ik ken een pitbull en ik vind dat een van de liefste honden die ik ken .

de baas maakt de hond zoals hij is .

alle honden kunnen bijten en niet alleen pitbull

honden page profiel giogio

gelukkig vinden de mensen tot nu toe mijn hondje nog schattig :p

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

"
de baas maakt de hond zoals hij is .
"


Niet mee eens. Er zijn nog andere dingen die een hond maakt zoals hij is. Karakter, raseigenschappen, invloeden die de hond meemaakt van andere dingen behalve zijn baas.


En alle honden kunnen bijten ja. Maar wanneer een pitbull bijt is de schade toch echt aanzienlijk groter dan wanneer er een chihuahua bijt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pitbulls.. wat hebben mensen er toch tegen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Hardlopen met jonge jack russel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^