Wat te doen als desensibilisatie niet aansluit bij hond met 12 allergieen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SijdineSijdine

honden foto van Sijdine

Hallo allemaal, 
Ik heb al eerder op dit forum aandacht gevraagd voor de allergieen van Boef, ik ben toen in contact gekomen met Ragna van (toen) Haaksbarf. Ik heb toen voor 8 weken paardenvlees van HB mogen voeren aan Boef en ondanks dat hij dit erg lekker vond en het er goed op deed, veranderde dit (nagenoeg) niets aan zijn jeuk.
Ook niet heel raar, aangezien Boef behoorlijk wat allergieen bij zich draagt. Voor de volledigheid zal ik de waslijst even opsommen:
-Graspollenmengsel                      - Beemdlangbloem
- Veldbeemdgras                          - Bijvoet
- Melganzevoet                            - Smalle Weegbree
- Groot glaskruid                           - Hazelaar
- Farinaemijt                                 - Meelmijt
- Hooimijt                                      - Copramijt

Nou ben ik geen expert, maar al zijn allergieen hebben dus met 'buiten' te maken, voornamelijk planten.
Boef krijgt nu sinds een maand of 8/9 een desensibilisatie kuur van Artuvetrin, helaas met nog heel weinig resultaat.
Logischerwijs heeft Boef minder last van zijn allergieen en jeuk in de winter, en nu alles langzamerhand weer begint te groeien en bloeien, verergerd zijn huid weer.

Aangezien de kuur die hij krijgt bijna tot niet aanslaat, vraag ik me af of er hier nog mensen zijn met goede tips??
Ik denk er zelf aan misschien toch weer terug naar de DA (Sleeuwijk) te gaan en te vragen om atopica medicijnen.
Als ik nu al weet wat Boef te wachten staat van vorige zomer, kan ik dat echt niet aanzien.

Er liggen nu al weer hele dotten met haar naast zijn bench, en zijn koppie is alweer voor een groot gedeelte (bijna) kaal.

Dus ik vroeg me af of er hier nog mensen zijn met goede ideeen, of die hun mening hierover willen spuien?

Alvast bedankt!

Kleine toevoeging wat betreft het voer: we voeren Boef nu Tinlo Barfmenu, omdat dit hier makkelijk te verkrijgen is. Hij doet het hier ook goed op, maar heeft wel vaak last van diarree, en dit was stukken minder bij HB.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Er was een tijd geleden een andere hond in het nieuws die ook altijd jeuk kreeg van gras enz enz.Wat ze bij die hond hebben gedaan is hondenschoenen aan doen.
Kan die wel buiten lopen, maar heeft geen direct contact met het gras.

Nu kan die wel jeukvrij buiten lopen.

Ook kan je de hele tuin leeghalen en er tegels liggen zodat er geen planten zijn.
Erg kaal...weet het...maar je hond kan dan in een kleine gebied toch rondlopen zonder allergische reactie.

Je kan dan (om toch de tuin aan te kleden) bloemenbakken op hoogte hangen zodat de hond er niet bij kan.

Ik hoop dat je iets vind wat echt werkt.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ook regelmatig wassen met een passende shampoo en een passend vochtinbrengend/huidbarriere herstellend middel kunnen helpen je hond onder de jeukdrempel te houden. En als je atopica gaat gebruiken is het handig om daar vroeg mee te beginnen, dan kan je sneller naar je lagere onderhoudsdosering.

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Ik heb ergens gelezen, weet echt niet meer waar, dat een desensibilisatie kuur wel een 2,5 jaar kan duren en dat er jammer genoeg geen 100% zekerheid is dat dit helpt.
Heel akelig voor je hond en voor jou.

Rocky begint ook al wat meer te krabben en op zijn poten te bijten en dan is het seizoen nog maar pas begonnen (zucht).

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

Ik heb ook zo'n hond, die voor van alles en nog wat allergisch is, (graspollen etc).Ik heb ook van alles geprobeerd, en desensibiliseren werkte ook niet, ben nu overgestapt op "rotzooi" , namelijk prednison.  Ook mijn hond heeft eigenlijk alleen erg veel last in de lente/zomer, ik geef hem dan ook alleen maar die pilletjes als hij er last van krijgt, begin dan met een paar dagen een half tabletje en bouw dit langzaam af , ( dan om de paar dagen een half, om de paar dagen een kwart en dan niks meer), de plekjes die hij heeft "kaalgekrabt" smeer ik in met sudocreme. Zo heb ik het allemaal goed onder controle, zo'n "kuurtje" heeft hij gemiddeld maar 2 x nodig.Mijn hond had het zo erg dat iedereen in mijn omgeving zei, "laat hem inslapen", ( hij was toen 4 maanden oud) voorbeeld, zijn oren waren geen oren meer, dat waren bloedende lappen vlees, helemaal kaal en heel erg bloeden. Sterkte , ik weet wat een ellende het is, zowel voor de hond als voor t baasje, hoop dat je het onder controle krijgt!

honden page profiel SijdineSijdine

honden foto van Sijdine

Dank je wel voor jullie meelevende reacties!
@ Jolanda, Boef heeft er tussendoor ook al wat antibiotica en prednison kuurtjes opzitten, ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook niet heeel erg aan vind slaan. En ik weet nog dat hij er heel veel van moest plassen, konden bijna elk uur met hem naar buiten.
Op het moment is hij ook constant aan de diarree ondanks de KVV van Tinlo, het water loopt gewoon zijn kont uit. Plus dat hij  ook met regelmaat overgeeft.

Ik heb de DA in Sleeuwijk gebeld, en kan gelukkig vanmiddag met Boef terecht.
Hopen dat ze nu echt met iets anders gaan komen, of atopica medicijnen of iets anders dat zijn klachten kan verlichten.
Van alle shampoo's en creme's die ik heb staan, kan ik al bijna zelf een dierenwinkel beginnen, haha ;-)

Bedankt allemaal, en meer tips/ervaringen zijn welkom!!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Misscienmis de diarree wel niet ondanks de kvv.

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

Ja,, toen mijn jack russell voor de 1e keer de prednison kreeg, dronk en plaste hij ook heel vaak, hij had ook de hele dag door honger. Nu geef ik hem net genoeg dat hij geen last  (jeuk) heeft, en plast en drinkt hij gewoon normaal.Ik hoop dat je snel iets vindt wat bij jou wel helpt

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

Atopica is veel gezonder dan prednisonen zou dus ee goede optie zijn in dit geval. Hou ook rekening met het feit dat hij heel goed ook allergisch kan zijn voor paardenvlees.
Ik heb zelf een hond met verschillende vormen van allergie en heb daar een website over gemaakt waar je veel info op kan vinden: www.allergie-bij-honden.nl

Ook kan ik je aanraden eens naar een holistisch arts te gaan, die komen in de meeste gevallen wel verder waar het de reguliere arts niet lukt. Vind je dit een stap te ver dan zou je naar de allergiepoli van Utrecht kunnen gaan, op de site staat ook veel info;: www.allergiepolivoorhonden.nl

Succes en sterkte!

honden page profiel SijdineSijdine

honden foto van Sijdine

Hallo allemaal,
Even een update over Boef: 

Maandagmiddag naar de DA in Sleeuwijk geweest, die somde nogmaals heel zijn lijst aan allergieen op en zei dat Boef zo ongeveer 'allergisch is voor alles wat leeft en beweegt' ;-)
Afijn, hij zei dat we voor verdere behandeling over konden gaan op Prednison pillen of de Atopica pillen, ook was er de optie tot een Prednison prik.
1 Keer in de 6 weken zou voldoende zijn.
Aangezien ik niet zo dol ben op de Prednison en dit vorige keer niet zo goed aansloeg, heb ik nu dus een voorraad Atopica pillen meegekregen.
Eerst 4 weken een hoge dosis geven (75mg per dag bij 16.5 kilo) en daarna eventueel verder afbouwen.
De desensibilisatie prikken zijn tijdelijk stop gezet, we gaan nu eerst dit proberen.

Binnen 4 weken zou hij op moeten knappen, als er na 8 weken nog geen verbetering zichtbaar is, gaat dit ook niet meer komen, aldus de DA.

Goed, volgende probleem dient zich aan: ik krijg met geen mogelijkheid de pillen er in. ;-):'(
Het zijn capsules met een olie-achtige vloeistof.
In worst heb ik al geprobeerd, door zijn vlees heen geroerd en in zijn bekkie gestopt.
Helaas weet hij de pillen er gewoon weer uit te wurmen. Stopt ze in zijn wangen, en gooit ze er weer uit als ik 1 seconde niet oplet.;-)

Ik snij ze nu dus open en meng de vloeistof door zijn vlees. Dit gaat gewoon naar binnen, maar de helft van de pil inhoud, blijft aan mijn vingers en het mesje kleven, ik ben dus bang dat hij niet alles binnen krijgt..

Iemand nog tips??

honden page profiel Daisy van den HeuvelDaisy van den Heuvel

honden foto van Daisy van den Heuvel

Met een stukje leverworst of pate.. dat is de enigste manier om bij onze Jacky de pil binnen te krijgen... en dit al 5 jaar! Dan maar dat stukje vlees. Ook zij is allergisch voor heel veel dingen en dit werkt voor haar. Ze heeft 50 mg per dag anders red ze het niet. Medicijnen bij DA kosten voor ons 75 euro per maand, ik bestel ze nu in Spanje bij een dierenapotheek. Hier ben ik 56 euro kwijt incl verzenden... Succes en geen idee of je nog Atopica gebruikt?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik geef mijn kat atopica, nog niet zo lang, en moet het in de kopjes van 1 dagskuikens injecteren, naders eet ze het niet. Dat gaat nu nog omdat ik nog niet de volle dosis geef, maar 0,24 ml gaat er niet in passen. Voor katten is het een vloeistof. 
Een injectienaald en spuit is misschien een manier om er minder mee te knoeien. Dan heb je wel de eerste keer veel verlies. 
Ik geef mijn honden pillen meestal achter in de bek met wat lekkers er achteraan. 
Wanneer ik het ergens in geef (frolic bv) leg ik er een paar klaar en geef eerst 1 zonder dan 1 met en dan weer 1 zonder. En vertrouw op de hebberigheid dat ze alles doorslikken.

Tiny (Gast)

Hallo Sijdine,   Jouw hondje lijkt erg op mijn hond Lena. Ik heb een zwervertje uit Malta. Vreselijk allergisch. Zij is allergisch voor huisstofmijt, voor farinaemijt, meelmijt en bijvoet. Deze allergiën kwamen uit bloedonderzoek te voorschijn. Haar buikje zat onder de plekken en haar kontje en staart gingen helemaal kapot. Zo zielig allemaal, maar dat hoef ik jullie niet te vertellen. Wij zijn begonnen met hypoallergeen voer van Royal Canin en hypo allergene blikken vlees omdat wij dit als beloning voor haar gebruiken. Ook wij hebben ruim een jaar die prikkenkuur gevolgd. Minder geven dan voorgeschreven was, maar wel elke 2 weken omdat ze zo allergisch reageerde. Dit alles met ondersteuning van dexoral 0.5 mg. Toen dit ook bij haar niet bleek te werken zijn we er mee gestopt. Ze blijkt geen antistoffen aan te maken. Omdat ze moet stoppen met die dexoral zijn we overgegaan op Atopica 100 mg voor ons hondje van 14.75 kg. Een behoorlijk hoge dosering dus. Gelukkig vond Lena dit erg lekker. Ze at de capsule zo op maar beet hem wel kapot waardoor ze mogelijk niet alles binnen kreeg, bij ons zat er een soort poeder in. Later in haar vlees gedaan en het was "hap-slik-weg". Wij vonden die tabletten vreselijk stinken maar Lena niet. Die rook het al als we de tablet uit de verpakking hadden gehaald en stond ze springend te wachten. We hebben zo'n 4 doosjes à 15 tabletten geprobeerd dus ongeveer 8 à 9 weken maar geen resultaat. Want onze Lena zou Lena niet zijn, of ze reageerde nergens op. Bij onze dierenarts was het al van: "ja het is Lena, dus anders dan andere honden en het werkt dus niet. Het enige wat redelijk hielp was dus die ene tablet dexoral per dag. Maar na ongeveer een jaar moet ze op wat anders. Dexoral is een soort prednison, cortistoïde achtig medicijn. Gevolg veel drinken en heel veel plassen. Soms zo veel dat ze in huis plaste. Je kent ze, dus je weet dat er niet tegen te lopen viel. Onze tuin (zonder planten en/of bloemen, alleen tegels) bood uitkomst. Ze piepte bij de achterdeur en dan deden wij haar snel de tuin in. Maar deze medicijnen zijn heel slecht voor haar lijfje en ingewanden. Ze kon er broze botten van krijgen enz. Dus deze medicijnen moeten gestopt worden want ze is pas 2, bijna 3.   Ten einde raad zijn wij naar een dermatoloog gegaan. Onze dierenarts wist het ook niet meer. Alles was geprobeerd maar ze reageert er dus nooit op. Daar is zij nu vanaf januari in behandeling. Allereerst weer het voer aangepast. Ze krijgt nu anallergic voer, ook van Royal Canin. Als vlees krijgt ze eendenworst. Ontwikkeld in samenwerking met onze dermatoloog. Lena vindt het gelukkig heerlijk. Je moet de worst echter wel in 2 dagen opmaken (400 gram). Wij stoppen het in de Kong, vriezen het in en zo heeft Lena 's avonds een "ijsje". De rest van de worst vriezen we in stukjes in en halen elke avond de hoeveelheid die we nodig hebben voor de volgende dag, uit de vriezer. Je ziet geen verschil met de verse worst. Ook na het vriezen blijft het mooi. Ook moet ze nu niet één keer in de week douchen maar 2 keer met die speciale shampoo.  En je kan het geloven of niet, ons hondje heeft nog maar een paar plekjes op haar buik, haar anus is niet meer rood en haar staart is zo mooi. Tot voor kort kon ze niet stoppen met krabben, sleetje rijden en poten kapot bijten. Nu krabt ze sporadisch.   Ik kan je aanraden om naar onze dierenarts te gaan. Het is dermatologe Jacqueline Sinke in het Medisch Centrum voor Dieren (MCD) in Amsterdam Sloterdijk. Je pakt op station Sloterdijk de metro richting Isolatorweg. Dat is 1 halte verder (tevens eindhalte). Een perfecte aansluiting. Dan naar rechts en even de straat oversteken en je bent er. Isolatorweg 45. Je kunt op de site kijken van het MCD. Wij moeten 6 weken na het begin van dit voer terugkomen. Heeft het geen succes dan krijgt ze 20 tot 27 prikken op haar rug, gelukkig krijgt ze ook een roesje. Ze moet dan wel nuchter komen. Dan komen er allergiën uit die je niet in het bloed kunt vinden. Het is allemaal niet goedkoop maar wij zijn gelukkig verzekerd. Ik kan het je aanraden. Ik weet niet waar je woont en misschien is het ver en te duur. Maar als het je zal helpen dan wordt jij en je hondje net zo gelukkig als wij nu op dit moment zijn. Bijna geen plekjes, bijna geen jeuk. Nee wij zijn er ook nog niet. Maar dit is vast meegenomen voor haar en voor ons. Twee keer per week douchen is heel ingrijpend en vermoeiend. Maar bij Lena werkt het.   Ik hoop dat dr. Sinke ook jullie kan helpen. Veel geluk allemaal en voor Boef hopelijk heel snel een jeukvrij, pijnvrij leven. Trouwens wat een leuk hondje.   Groetjes Tiny en Lena  

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Tiny, dit is Een oud topic. Als je graag veel reacties wil raadt ik je aan een nieuw topic te openen en een profiel aan te maken.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^