Vreemd gedrag..,Dominantie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Hallo,

Vorig jaar kreeg ik onze Bordeauxdog, Diablo op mijn verjaardag als cadeautje van mijn nicht.
Ik woon samen met mijn vriend, hij was vorig jaar niet veel thuis door dat hij veel werkte.

Alles ging echter prima in huis tot dat hij 5 maanden was.
Als mijn vriend thuis was gaf hij de Diablo alle aandacht wanneer Diablo het wou. Hij nam hem mee naar bed en sliep bij hem op de bank.
Toen begon bij mij de problemen met Diablo.
Als ik hem wou corrigeren op ongewenst gedrag, zoals kabels kapot bijten,post vernielen, in je broek bijten,aan meubels kauwen enz. dan begon hij zich groot te maken,staart recht in de lucht..en dan begon hij te blaffen en te grommen. Ik wou hem laten merken dat ik de baas ben en niet hij, dus wou ik hem weer corrigeren door kalm foei tegen hem te zeggen.

Maar toen liet hij zijn tanden zien en dreigde me te bijten.
Dit heb ik gehad tot dat hij een dit jaar 1 jaar is geworden.
Ik heb vanalles geprobeert om de baas over hem te worden, maar het wou me niet lukken.
Nu dat hij ouder is geworden luistert hij wel beter naar mij.

Nu hebben we een pup erbij, me vriend is nu ook meer thuis.
Maar nu begint Diablo weer opnieuw dat gedrag te vertonen.
Hij begint nu ook met in huis poepen.

Ik weet echt niet meer wat ik moet doen, heb op vele sites gekeken en mensen gevraagd.
Het vreemdste is dat mijn vriend geen enkel probleem met hem heeft en Diablo doet ontzettend onderdanig bij hem.
Ik zit er zelf aan te denken om een gedragstherapeut er bij te halen.

Weet iemand wat ik kan doen om Diablo beter te laten luisteren zodat ik zijn leider ben?

Groetjes Nathalie,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vreemd gedrag..,Dominantie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel

Ik heb dit meegemaakt met een St.Bernard-reu. Ik stond aan de grond genageld tegen een deur, ik dorste hem niet aan te pakken... Toen heeft mijn man Jumbo flink aangepakt - hij bevestige mijn rang - en daarna hebben we nooit geen problemen meer gehad.

Onthoud: ranglagere gaat altijd naar ranghogere en JIJ (of ieder ander mens)bent die ranghogere en bepaalt, niet de hond! Pas dus ook de omgang met je hond aan, zodat JIJ ranghoger bent.

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Hoe heeft jouw man hem dan aangepakt?

Mijn vriend heeft hem een aantal keren gestraft toen diablo naar mij gromde.
Maar zodra ik weer alleen met hem ben begint hij weer op nieuw.

Ik ben nu bezig met:
- ik ga eerst eten, daarna hij en daarna de pup.
- dat ik als eerste door de deur heen ga.
- Hij mag niet meer op de bank of op bed.
- Als hij weer tegen mij gaat grommen, zeg ik niks en stuur ik hem naar een ander kamer.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hoi Nathalie,

Ergens geef je hem dagelijks signalen dat jij zijn ranglagere bent... en een GT kan dat door vragen en observeren identificeren, en je helpen je gedrag aan te passen.

En verder, ik weet niet hoe jullie Diablo corrigeren, maar fysieke correcties werken bij een hond vaak averechts, zeker 'onhondse' correcties, zoals bijv. slaan. Ik zou dus kijken naar je wijze van corrigeren, en die in overleg met de GT aanpassen.

Iets wat ik met Christo geleerd heb, was op je punt blijven staan - maar zonder enige correctie. Nee was nee. Toch doorgaan? Nee is nee. Nog steeds doorgaan? Nee is nee. Grommen? Nee is nee. En daar steeds heel rustig bij blijven. En dan hield hij ook op.

Die rust bewaren terwijl je bij je standpunt blijft, dat is ook je hond de baas blijven. Moeilijk, erg moeilijk. En je hebt er zeker een GT bij nodig.

In de tussentijd, tot je een goede GT gevonden hebt, hou er rekening mee dat Diablo ook kan reageren op hoe je je pup corrigeert. Ik zou dan voor je pup zolang negeren en even apart zetten als correctie gebruiken.

Wellicht ten overvloede:-) - je hebt hier een GT bij nodig... Een bordeauxdog is te groot om tegen je te gaan lopen grommen!

Wel wou ik je één ding zeggen: top dat je het volhoudt met hem en dat je naar oplossingen zoekt.

Groetjes,

Linda.

honden page profiel

Misschien krijg ik nu een berg mensen over me heen, but what the ....
Hard!
Hij heeft Jumbo echt de kamer door gewieberd (nee mensen, niet getrapt). Maar als ik het zo lees doet Diablo het dan gewoon als je vriend er niet is. Op zo'n moment is hij JOU dus de baas en dat moet omgebogen worden. Jij moet weer ranghogere worden en wat je nu doet is goed, hoor, maar ook niet zomaar meer aaien (om een voorbeeld te noemen). Hij komt maar bij jou! Gewoon negeren, hij bestaat gewoon niet voor je. Komt hij naar jou, dan mag je hem wel aaien maar zolang/zovaak JIJ wilt. Zo ook met spelen: JIJ bepaalt of er gespeeld wordt en hoe lang.
't Kan een hele strijd worden, hoor en als je angstig hiervoor bent raad ik je aan hulp te zoeken bij bv een gedragsdeskundige. Je hond moet weer op z'n plek worden gezet. Diablo is té groot en sterk om het op z'n beloop te laten. Heel veel succes.

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Bedankt :-)

Ik sla Diablo nooit, ook nooit gedaan.Al haalt hij mij het bloed onder me nagels vandaan. Pak hem soms alleen bij zijn nekvel en probeer hem (voor zo ver het mogelijk is) tegen de grond aan te leggen.
Mijn vriend heeft hem echter wel een tik verkocht sindsdien is hij zo mak als een lammetje bij hem.
Ik kan gewoon een dier niet slaan, doe je bij je kind ook niet toch?

Ik ga contact zoeken met een Gedragstherapeut, ik hoop echt dat dit dan helpt.
Ondanks Diablo zijn gedrag hou ik veel van hem.

Groetjes, Nathalie

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hoi Martie,

Nee toch, waarom? In het moment zelf zie je vaak geen andere keus. Ik heb Christo wel eens met de bezem de woonkamer uitgejaagd hoor - daar had hij toen wel ontzag voor:-) Niet dat ik hem ermee mepte, maar een forse por in zijn zij met het prikkende uiteinde maakte indruk! Maar of dat nu een oplossing was? Voor dat moment wel, maar de relatie met mijn toen zwaar puberende hond werd er niet beter door...

Een hond fysiek aanpakken kan ook heel verkeerd uitpakken, zeker met een grote hond. En de echte oplossing ligt in het verbeteren van de relatie met je hond, en het geven van de juiste signalen qua rangorde. Precies wat jij hier zegt dus...

Groetjes,

Linda.

honden page profiel

Ik heb het niet over slaan, Jumbo werd ook in zijn nekvel gepakt, heen en weer gewieberd en toen heeft hij een stuk over de (gladde) vloer gegleden. "Nee, nee" hielp echt niet meer bij zijn gemoedsstemming.
Honden in rangordestrijd pakken elkaar keihard aan, soms rest je niets dan dit na te bootsen.

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Ik heb een keer een advies gekregen om in zijn oor te bijten, niet keihard natuurlijk maar ff dat hij het voelt.
Nu heeft hij dat door en gooit hij zichzelf plat op de grond en doet er alles aan om me terug te happen.

Mijn vriend doet dit nou ook bij de pup als die iets kapot bijt, alleen zij geeft echter geen kik

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hoi Nathalie,

Ik zei het maar even voor de zekerheid... In het nekvel grijpen heb ik ook wel eens gedaan bij Christo, maar het probleem daarmee is het instinct in je hond dat dan naar voren komt en zegt: 'wacht even, maar ik ben sterker'. En een hond is in staat om jou als ranghoger te accepteren, ook al zou je het van hem verliezen bij een krachtmeting. Waarbij het wel handig is om krachtmetingen te mijden en dat instinct slapende te houden.

Dat je veel van hem houd kwam direct naar voren. Dat en het feit dat je er een GT bij gaat halen, geeft mij het sterke gevoel dat het bij jullie wel goed komt. Het zal even aanpoten worden, maar je komt er wel;-)

Groetjes,

Linda.


honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Eén kleine toevoeging... hebben jullie ooit wel eens een echte rangordestrijd gezien? Bij mij twee reuen hingen ze idd in elkaars oren. Maar ook bij elkaar in de snuit en één van de twee had een schram in de hals - vlakbij de slagader dus.

Ga niet de fysieke confrontatie aan met je hond, zeker niet door in zijn oor te gaan hangen - als het een keer echt menens is, wordt het een bezoekje aan de plastische chirurg:(

Een GT helpt je de baas te worden zonder een fysieke strijd aan te hoeven gaan.

honden page profiel

Oh nee, ga inderdaad zelf die sysieke strijd niet aan door hem in zijn oor te bijten! Hij IS jou de baas, zoals Jumbo mij de baas was. Mijn man stond hoog in aanzien bij de hond en kon mijn rang wél bevestigen. Mijn gedrag naar Jumbo toe was trouwens al die van een baas, maar hij probeerde het even van me te winnen. Hij heeft het ook nooit weer geprobeerd en dat doet Diablo wél. Verander je gedrag ten opzichte van hem, dat is één.
Zoals ik ergens anders van je las: hij trekt en kliert ook aan de riem. Hondenschool! Eentje waar ze veel verstand hebben van dieren/hondengedrag. En JIJ mét hond, niet je vriend...

honden page profiel

En over het zien van een échte fysieke rangordestrijd: ja, zelf meegemaakt tussen reuen én teven. Later heb ik zelf een fysieke confrontatie gehad met een reu die het ook probeerde de baas te worden (niet Jumbo). Die hapte naar mijn gezicht, het ging net goed. Omdat ik het fysiek niet kon redden heb ik hem een tik met een stok verkocht. Sommige mensen in alle staten, maar ik MOEST en daarmee heb ik toen wel die strijd om kunnen buigen. Hij had veel respect voor me na het incident. Maar dit was ook een eenmalige poging mij te degraderen en geen voortdurende rangordestrijd.

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Oke, dus bijten in zijn oor heeft dus geen zin.
ik heb net ook alweer problemen gehad met Diablo uitlaten, waarbij ik nu een aantal krassen op me arm heb:(

Ik heb een mail gestuurd naar een GT en daarin kort uitgelegt wat het probleem is.

Ik ga zo meteen even wat informatie opzoeken naar een goede hondenschool in de buurt.

Bedankt voor jullie reactie's en adviezen.
Ik ga hier zeker wat mee doen!

honden page profiel 3 doggies

Heel veel succes!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik vind het goed dat je er een GT bij haalt en niet fysiek met je hond bezig gaat zijn.

Veel succes en ik hoop dat het wat oplevert.

Verder wil ik dit nog meegeven. Vaak wordt er alleen maar opgevoed en niet getraind zodat alleen de vaak negatieve dingen gedaan worden met de hond. Ga je trainen met de hond dan komt er een balans in "negatief" en positief zodat je hond beter te handelen is. Ik weet niet of dit bij jullie het geval is maar ik merk dit vaak bij mijn cursisten en vaak letten ze ook alleen maar op de "verkeerde" dingen. Ik opper dan de suggestie van 1 x een wandeling kort maken en dan voor de rest van de tijd die je anders kwijt was met de wandeling een training doen met je hond.

Ik hoop dat een 3de persoon licht op jullie kan werpen en precies ziet wat er aan de hand is.

Groetjes van esther

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi hoi,

Ik zou ook een GT er bij halen. Dat je hond het nu opnieuw vertoont, kan ook komen omdat de rangorde weer verstoort is, door de komst van de nieuwe pup. Gewoon een GT inschakelen en je goed voor laten lichten. Ik heb er een aantal weken geleden ook eentje in huis gehad en moet zeggen, dat ik dit veel eerder had moeten doen. Soms snap je jouw hond gewoon niet en moet iemand anders je even uitleggen wat er aan de hand is. Veel succes met je doggies.

Groetjes Monique

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Je kunt het aanpakken door te bijten in zijn oor, snuit, poten, lip... maar het gaat ben ik bang niet helpen.
Hij heeft heel erg vaak gewonnen en zal de strijd echt niet zomaar op te geven.
Probeer eerst meer leiding te krijgen door de rangorde regels te gaan toepassen.
Mijn tip is: geef hem niet meer zomaar zijn eten, laat hem er voor werken. Dus netjes zitten, liggen, stukje volgen enzovoorts. Haal eruit wat erin zit en dan krijgt hij zijn portie voer. Begin simpel en voer het dan op.
Jij deelt het eten uit maar: niets voor niets.
Ook aandacht krijgt hij niet zomaar, alleen als jij hem aandacht wilt geven roep je hem naar je toe en geef je hem aandacht. Jij verbreekt het contact voordat hij het kan doen.

Mijn grootste tip is eigenlijk: haal hier een GT bij. Door al het succes is het echt belangrijk dat je nu door gaat dringen, voordat de pup zijn gedrag ook over gaat nemen.

Heel veel succes!

Margje

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Hallo,

Ik heb contact gehad met een GT, zij vindt dat er meer nodig is dan een aantal adviezen omdat het bij Diablo al lang aan de gang is.

Ze stuurt me een uitgebreid vragenformulier, en dan maken we een afspraak voor een huisbezoek.:-)

Ik hoop echt dat dit gaat helpen!

Nog bedankt allemaal voor jullie reacties!

Groetjes Nathalie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vreemd gedrag..,Dominantie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^