Mogen jullie honden op de zetel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Ik dacht in eerste instantie "Wat is een zetel?" behalve in de politiek had ik het nog niet gehoord haha. Maar het is dus een bank. O-)

Onze honden mogen zelf op de bank, Bayley ligt vaak op m'n schoot (nou ja half dan;-)) en Hunter ligt vaak tegen mij aan, Ares komt soms ook wel eens knuffelen. Vind het wel gezellig. Het enige nadeel is inderdaad dat de bank vies wordt als de honden net van buiten komen etc.. Daarom ben ik van plan om in ons eigen huis (wanneer we die hebben) ze te leren dat ze alleen op de bank mogen als wij dat zeggen, dus op uitnodiging. Geen idee of we ze dat nog kunnen leren of het te laat isO-).. "
haha jah, Belg O-)

het is inderdaad niet zo aangenaam he, dat zand :S

Jij ook voor nieuw huis: verse start met nieuwe regels? :p

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mogen jullie honden op de zetel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Dobber komt nooit in het woongedeelte van ons huis maar ook als ze daar wel zou komen dan mag ze niet op de stoel/zetel. Ik vind het niet fijn om in de haren van mijn hond te zitten en bovendien is de stoel een hoge plaats waar ze dus letterlijk zichzelf mee kan verhogen (en daar is Dobber erg gevoelig voor) maar ook een plek waar ze alles in de gaten kan houden. En die verantwoordelijkheid ligt niet bij haar maar bij mij ;-). Dus nee, Dobber mag niet op de stoel komen ;-). Ook niet op de bank ;-). Ieder zijn ding natuurlijk maar hier hoort een hond op de grond.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Dobber komt nooit in het woongedeelte van ons huis maar ook als ze daar wel zou komen dan mag ze niet op de stoel/zetel. Ik vind het niet fijn om in de haren van mijn hond te zitten en bovendien is de stoel een hoge plaats waar ze dus letterlijk zichzelf mee kan verhogen (en daar is Dobber erg gevoelig voor) maar ook een plek waar ze alles in de gaten kan houden. En die verantwoordelijkheid ligt niet bij haar maar bij mij ;-). Dus nee, Dobber mag niet op de stoel komen ;-). Ook niet op de bank ;-). Ieder zijn ding natuurlijk maar hier hoort een hond op de grond. "

Daar denk ik ook geregeld over na... Fennah is daar ook gevoelig voor en waakt vanuit de zetel aan het raam.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

hier wel. ik krijg nooit visite, ben meestal alleen thuis dus wel zo gezellig

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

" Daar denk ik ook geregeld over na... Fennah is daar ook gevoelig voor en waakt vanuit de zetel aan het raam. "
Op zich logisch. Als het waken er al een beetje in zit (of ze is gewoon onzeker) en ze zit op een hoge plek, dan heeft ze automatisch in eigen ogen een verantwoordelijke taak. Daarbij, die taak laat ze dus dan niet aan jou over ;-). Ik zou in dit geval Fennah gewoon even goed begeleiden hierin en haar niet in de stoel laten. Een hond mag best op een hoge plaats zitten of liggen maar alleen als dat verder niks verandert in de verhoudingen. En die situatie kom je niet vaak tegen ben ik bang.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Hier mag de hond niet op de bank. Dat weet ze heel goed, maar dat weerhoudt haar er niet van om soms tóch als we allebei de kamer uit zijn, stiekem snel op de bank te gaan liggen..! Tenminste, de eerste paar dagen; heb haar nu al niet meer betrapt. Ligt er bij ons ook aan dat we een houten vloer hebben; als ze een kussen heeft, zou ze daar net zo graag op liggen denk ik. Soms wil ik haar wel eens op de bank uitnodigen omdat het zo gezellig is, maar ik doe het toch maar niet omdat ik denk dat ze het zó graag wil (bij ons zitten dan; als wij aan tafel zitten ligt ze onder de tafel, dan wil ze niet zelf op de bank) dat ze het dan door zal gaan drammen.

Het hondje van mijn ouders was mini en mocht ook op de bank. Op een gegeven moment hebben we daar ook van gemaakt dat hij alleen op uitnodiging er op mocht, en dat ging prima ook toen hij al een jaar of 3 was hoor. En het was niet alsof dat nou een hyperintelligent hondje was ofzo.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Op zich logisch. Als het waken er al een beetje in zit (of ze is gewoon onzeker) en ze zit op een hoge plek, dan heeft ze automatisch in eigen ogen een verantwoordelijke taak. Daarbij, die taak laat ze dus dan niet aan jou over ;-). Ik zou in dit geval Fennah gewoon even goed begeleiden hierin en haar niet in de stoel laten. Een hond mag best op een hoge plaats zitten of liggen maar alleen als dat verder niks verandert in de verhoudingen. En die situatie kom je niet vaak tegen ben ik bang. "
Fennah heeft het waken in haar bloed, ze is een kruising van boxer en bouvier des ardennes. De bouvier des ardennes werd gefokt om buiten te leven bij de kudde koeien en moest daar altijd in de buurt blijven. Hij moest dan ook ingrijpen als er iets gebeurde. Fennah lijkt 70% van uiterlijk en karakter op haar vader, een zeer goede werklijn bouvier des ardennes. Ze waakt echt uitermate goed en we willen dat niet corrigeren omdat wij binnenkort ook verhuizen naar een huis in de boeren buiten maar vlakbij het centrum tussen de villa's, dus inbraakgevoelig. Toch misbruikt ze de zetel soms ook tegen ons. Ze zal nooit tegen pruttelen als we haar er uit sturen want gelukkig heeft ze wel enorm veel respect voor ons. Maar als ik bijvoorbeeld voor de grap wat roep tegen mijn vriend, dan duwt ze zich echt tegen of op mij.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Hier mag de hond niet op de bank. Dat weet ze heel goed, maar dat weerhoudt haar er niet van om soms tóch als we allebei de kamer uit zijn, stiekem snel op de bank te gaan liggen..! Tenminste, de eerste paar dagen; heb haar nu al niet meer betrapt. Ligt er bij ons ook aan dat we een houten vloer hebben; als ze een kussen heeft, zou ze daar net zo graag op liggen denk ik. Soms wil ik haar wel eens op de bank uitnodigen omdat het zo gezellig is, maar ik doe het toch maar niet omdat ik denk dat ze het zó graag wil (bij ons zitten dan; als wij aan tafel zitten ligt ze onder de tafel, dan wil ze niet zelf op de bank) dat ze het dan door zal gaan drammen.

Het hondje van mijn ouders was mini en mocht ook op de bank. Op een gegeven moment hebben we daar ook van gemaakt dat hij alleen op uitnodiging er op mocht, en dat ging prima ook toen hij al een jaar of 3 was hoor. En het was niet alsof dat nou een hyperintelligent hondje was ofzo. "

Fijn te horen dat het bij honden die het jaren gewend zijn toch aangeleerd kunnen worden om alleen met toestemming op de zetel te gaan!

Ook mooi hoe je je hond kan inschatten seg! :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ja, Mellow mag d'r gezellig bij hoor :-)
Wij krijgen eigenlijk nooit visite, ik ben 's middags altijd thuis, heerlijk samen bankhangen :-)
 
Ze ligt graag tegen me aan, soms iets té, want dan ligt ze met die lange stelten te prikken. Als ik haar een zetje tegen d'r kont geef schuift ze wel op. En als ik het niet wil dan gaat ze gewoon in d'r mand, inclusief een dramatisch diepe zucht ;-)

In het begin mocht ze op de bank, toen een tijd niet meer (reageerde nogal onaardig tegen mijn vriend) en na een bankverbod van een half jaar mocht ze weer.

Ze heeft periodes dat ze veel in haar eigen bankje ligt en dan weer een hele tijd op onze bank.
Denk wel dat het scheelt dat ze totaal niet bedelt als ik wat eet (ja, wij eten altijd op de bank).
Ik kan eten wat ik wil, soms ruikt ze even maar het boeit haar niks, ze weet dat ze toch niks krijgt.
Tenzij ik banaan eet, dan komt ze heel mooi naast me zitten, likt d'r bek al af :-)
En dat is ook het enige wat ze aan eten op de bank krijgt, samen een banaantje delen :-)

Er ligt wel altijd een deken op de bank, al liggen haar billen regelmatig net náást die deken ;-)

Languit, gelukkig een grote bank ;-)


En lekker tegen mijn vriend aan, onder een dekentje

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

" Fennah heeft het waken in haar bloed, ze is een kruising van boxer en bouvier des ardennes. De bouvier des ardennes werd gefokt om buiten te leven bij de kudde koeien en moest daar altijd in de buurt blijven. Hij moest dan ook ingrijpen als er iets gebeurde. Fennah lijkt 70% van uiterlijk en karakter op haar vader, een zeer goede werklijn bouvier des ardennes. Ze waakt echt uitermate goed en we willen dat niet corrigeren omdat wij binnenkort ook verhuizen naar een huis in de boeren buiten maar vlakbij het centrum tussen de villa's, dus inbraakgevoelig. Toch misbruikt ze de zetel soms ook tegen ons. Ze zal nooit tegen pruttelen als we haar er uit sturen want gelukkig heeft ze wel enorm veel respect voor ons. Maar als ik bijvoorbeeld voor de grap wat roep tegen mijn vriend, dan duwt ze zich echt tegen of op mij. "
Als waken geen probleem is moet je er ook geen probleem van maken. Maar waken kan ook prima vanaf de grond ;-). Als ze de stoel een beetje misbruikt tegen jullie is het zeker zaak om haar er niet meer op te laten...

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

In het begin hield ik stug vol, hond komt niet op de bank.  Een kleine pup is schattig, maar als dit gevaarte een grote jongen is word het wat krapjes ( was mijn mening toen .. )
Echter.. ik miste hem gewoon  's avonds.  Hij lag braaf in zijn bed, maar die staat in de keuken.

Dus tja, Nero ligt nu gewoon lekker op de bank, ik zit  plat gedrukt in een hoekje O-)
Maar zo gezellig, ik zou niet meer anders willen.

Wel op zijn eigen kleedje en als het even niet kan, dan gaat hij in zijn bed liggen.

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Bij mij mogen ze op de zetel, op de bank en zelfs op bed. Maarrrrrrr, ik heb overal wel speciale dekens voor de honden liggen. Die dekens gaan elke dag in de was.
Op mijn bed heb ik een sprei liggen waar ze op kunnen, die gaat elke drie dagen in de was.
Ik was me een ongeluk maar ik heb geen last van haren.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Santa mag het niet, maar eigenlijk is het geen verbod, want hij heeft het nog nooit gedaan uit zichzelf en wij nodigen hem niet uit.
Ik ga op de grond zitten of liggen om te knuffelen, dat werkt prima voor ons.
Ik moet er wel bij zeggen dat Santa in het begin supersnel overprikkeld was, te lang stilstaan in de huiskamer, of juist heen en weer lopen was bij hem voldoende op ons te gaan rijden.
Op de bank gaan leek ons ook geen handige actie, want kom dan maar eens weg..
Als we een pup hadden gehad, weet ik niet wat we gedaan hadden hoor.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik moest eerst ook even googlen wat een zetel was haha... 
Maar ja, Bandit mag op de bank als wij hem toestemming geven. Dus als we 'toe maar' zeggen of een klopje op de bank geven.

honden page profiel InaIna 3 doggies

honden foto van Ina

" Daar was ik ook over aan het nadenken, nu of pas deze zomer als we verhuizen?
Alhoewel ik nu het haar en zand al wel beu ben en met dit weer gaan ze nóg meer naar het bos (= nog meer zand) :P

en bedankt, zo zullen we het ook doen denk ik! Allebei een tijdje altijd een halsband aan houden en daar gewoon rustig vast nemen en van de zetel leiden. Ze zullen het wel snel door hebben denk ik ;-) "
uiteraard kan je er nu al mee starten....ik dacht alleen dat het makkelijker voor je zou zien in je nieuwe huis...met nieuwe regels':-)

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

" haha jah, Belg O-)

het is inderdaad niet zo aangenaam he, dat zand :S

Jij ook voor nieuw huis: verse start met nieuwe regels? :p "
Nee, modder en zand en haren zijn inderdaad de minpunten, gelukkig kan ik vaak wel voorkomen dat ze op de bank springen als ze vies zijnO-).. maar dus niet altijd haha.

Een eerste eigen huis dit jaar hopelijk! We wonen nog bij zijn ouders en dat is verre van ideaal. Ik ben bezig met mijn rijbewijs halen en dan gaan we kijken voor een huis.:-D

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Nee, modder en zand en haren zijn inderdaad de minpunten, gelukkig kan ik vaak wel voorkomen dat ze op de bank springen als ze vies zijnO-).. maar dus niet altijd haha.

Een eerste eigen huis dit jaar hopelijk! We wonen nog bij zijn ouders en dat is verre van ideaal. Ik ben bezig met mijn rijbewijs halen en dan gaan we kijken voor een huis.:-D "

Succes! Wij hebben een huurhuisje gevonden in de boerenbuiten met 1400m² grond en dat voor echt heel weinig geld (nog geen €600 per maand)! Dus we verhuizen deze zomer van een krap appartement zonder tuin naar een mooi groot huis met nóg grotere tuin ;-)
Succes met het zoeken!

honden page profiel Gorik & ZivaGorik & Ziva 3 doggies

honden foto van Gorik & Ziva

Ziva mag er bij ons ook enkel in als wij ze uitnodigen. Ze weet dit heel goed en blijft dan ook mooi wachten tot wij haar toestemming geven om in de zetel te komen.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

"
Succes! Wij hebben een huurhuisje gevonden in de boerenbuiten met 1400m² grond en dat voor echt heel weinig geld (nog geen €600 per maand)! Dus we verhuizen deze zomer van een krap appartement zonder tuin naar een mooi groot huis met nóg grotere tuin ;-)
Succes met het zoeken! "
Bedankt ^^

Ik had het gelezen ja, echt super! Wij willen graag een huis in duitsland kopen (we wonen in Enschede) omdat het veel goedkoper is, je krijgt veel meer voor je geld dan in NL en we willen ook een mooie stukje grond:-D.

honden page profiel MirjamMirjam 3 doggies

honden foto van Mirjam

Onze hondjes mogen ook op de bank, wel op een plaid. Elmer is 13,5 jaar en ligt het lekkerst op de bank ondanks twee kussens op de grond en twee manden.Wij vinden het juist gezellig de honden en katten op en naast ons.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Niets is zo fijn als met een hond s'avonds lekker op de bank te zitten. Hond helemaal op je schoot ligt al lekker te dromen... O-) lekker door z'n vacht heen kroelen met je handen.

Hier mochten ze het altijd, maarja onze ouwe muis kan niet meer op de bank springen. En onze grote hond is er niet meer sinds een poos. Soms tillen we Lady op als ze aangeeft dat ze er écht bij wil. Maar we laten haar er niet meer alleen af springen dat is een té grote klap op haar bekken.

Hier staat een stoffen bank.. en dat is wel een heel groot nadeel! Niet schoon te krijgen! Maar onze honden moest wel altijd op een vaste plek op de bank waar er eem grote handdoek klaar lag voor ze. Omdat die handdoek er altijd lag (en regelmatig gewassen werdt) is dat nu het schoonste stuk van de bank.:-D Ondanks dat de honden daar altijd gezeten hebben... De rest is gewoon viezig door stof etc.

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

ook hier mag Lobke op de bank, alleen doet ze het nooit soms als ik een goede dag heb en de kamer en mand een schoonmaak beurt geef leg ik haar op de bank of in mijn stoellll alleen op de stoell voor het raam is verboden stoffe bekleding de bank is van leer en de andere stoel ook . zelf zit ik zelden op de bank vind hem niet prettig zitten maar om om die reden een andere bank te kopen vind ik niet nodig.hij staat er voor de visite die hooguit drie keer per jaar langs komt . nee wij wonen hier met zijn drietjes dus delen we met zijn drietjes ga echt niet op de grond zitten met Lobke kom ik nooit meer overeind heb al eens een middag op de grond door gebracht tot dat mijn buurvrouw mij overeind hielp anders had ik daar nog gezeten .

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

" Ik dacht in eerste instantie "Wat is een zetel?" behalve in de politiek had ik het nog niet gehoord haha. Maar het is dus een bank. O-)

Onze honden mogen zelf op de bank, Bayley ligt vaak op m'n schoot (nou ja half dan;-)) en Hunter ligt vaak tegen mij aan, Ares komt soms ook wel eens knuffelen. Vind het wel gezellig. Het enige nadeel is inderdaad dat de bank vies wordt als de honden net van buiten komen etc.. Daarom ben ik van plan om in ons eigen huis (wanneer we die hebben) ze te leren dat ze alleen op de bank mogen als wij dat zeggen, dus op uitnodiging. Geen idee of we ze dat nog kunnen leren of het te laat isO-).. "

Nou Nicky ... een zetel is ook een chique woord voor stoel en in begin toen ik in belgie woonde dacht ik dus dat het steeds over een stoel hadden vond het soms al vreemd. 

Hier is eigenlijk alleen Tuur die erop gaat en er nu ook op mag blijven ons oudje. 

De anderen doen het eigenlijk niet, en anders op uitnodiging. Ze hebben hier hun eigen bedje / bankje in huiskamer en de manden in hondenkamer. 

en de pups zijn sowieso daar waar ik ben maar dan aan mijn voeten en niet op de bank. Toen met de Ier was het ook hij nog die erop lag.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee. waar moet ik dan zitten ? op de grond ? verhaar tijd loopstijd, nee op de grond is haar domein, als ik op de bank zit, ligt ze aan mijn voeten, of ze komt lekker met haar kop op schoot, maar niet op de bank, geen plek.


ze is wel op de bank geweest toen ik griep had en toen zij ziek was, maar gewoon normaal op de grond. :-D

honden page profiel Joke PlompJoke Plompbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Joke Plomp

Bij ons mogen de honden ook op de bank en samen met de katten erbij is het inderdaad wel eens zoeken naar een plekje voor jezelf. Maar het is zo gezellig om met ze te kroelen op de bank. En als de visite er niet van gediend is.....jammer dan. Ze weten al dat met zwarte kleding op visite komen op eigen risico is;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Cosmic kruipt vaak zelf op de bank, of ik er nu ook zit of niet. Mag van mij.
Punk komt alleen op uitnodiging op de bank. Toen we nog bij mijn moeder woonden mocht ze niet op de bank dus zelf erop springen zal ze nooit doen. Maar ze ligt eigenlijk net zo lief, of nog liever, in haar mand.
Winnie komt nooit op de bank, ze doet geen poging en "vraagt" er ook niet om. Ze ligt altijd in haar bench of op de grond (mmm, vloerbedekking!)

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

** ik heb niet het hele topic gelezen*

Zand, haar en vuil is goed voor de weerstand van kindjes.
En zand en haar op je bezoek; tja hier denk ik altijd: geen outfit compleet zonder een paar witte haren O-)
Ik stofzuig altijd wel even voor er bezoek komt maar ja, ze weten dat de een kans op hondenhaar "besmetting" is..

Wat ik me wel kan voorstellen is dat je vanwege de rangorde je hond niet naast het kind op de bank wilt zetten.
Hier is het zo dat als we niet thuis zijn mogen ze op de bank (al zit abby voorlopig nog in de bench; dus heeft keyser 2 banken voor zich alleen)
Als wij thuis zijn nmogen ze alleen op uitnodiging op de bank en als er bezoek is; dan zijn de banken off-limits!

En dat weten ze heel goed.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" ** ik heb niet het hele topic gelezen*

Zand, haar en vuil is goed voor de weerstand van kindjes.
En zand en haar op je bezoek; tja hier denk ik altijd: geen outfit compleet zonder een paar witte haren O-)
Ik stofzuig altijd wel even voor er bezoek komt maar ja, ze weten dat de een kans op hondenhaar "besmetting" is..

Wat ik me wel kan voorstellen is dat je vanwege de rangorde je hond niet naast het kind op de bank wilt zetten.
Hier is het zo dat als we niet thuis zijn mogen ze op de bank (al zit abby voorlopig nog in de bench; dus heeft keyser 2 banken voor zich alleen)
Als wij thuis zijn nmogen ze alleen op uitnodiging op de bank en als er bezoek is; dan zijn de banken off-limits!

En dat weten ze heel goed. "

Njah, voor mijn kindjes weet ik mijn visie nog niet, we hebben er nog geen ;p
Maar met mijn babysitkindje moet ik de visie van zijn ouders volgen en die zijn niet zo voor honden. Daarom dat ik hem niet graag terug geef met kleren vol haren haha :p
En ik vind het zelf ook niet zo proper om in te zitten, laat staan om er een kind in te laten spelen. Ik begrijp wel dat het zijn immuunsysteem sterker kan maken, maar dat immuunsysteem wordt al genoeg versterkt in de speeltuin en op school haha! Daar heb ik mijn zetel niet voor nodig ;p

Ik denk ook dat ze hier nog op de zetel mogen, maar met regels nu: alleen als wij het toelaten

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Ja bij ons mogen ze allebij op de bank

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Hier mag het ook, :-D ik vind het gewoon gezellig als ze bij me .liggen...
Ze gaan er ook zonder problemen af als dat moet..... ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mogen jullie honden op de zetel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Zo slaap je echt lekker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^