wat en waar trainen jullie met je hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

leuk:-D en lekker na het trainen het bos in;-)

honden page profiel hans masthans mast 3 doggies

honden foto van hans mast

hoi allemaal

ik ben erg benieuwd hoe veel mushers er in nederland zijn die de sledehonden sport beoefenen,en met welk ras of soort honden dat zij dat doen,en of zij in de winter ook naar de sneeuw met hun honden gaan,en wie van jullie lopen er ook wedstrijden zoals de kempen
trail in het zand of gras met hun honden,en met welke ras of soort honden lopen jullie dan,en door wie word je gesponserd met voer enof kleding,en naar welke wedstrijden in de sneeuw loop je met je honden.en hoe neem je jouw honden mee van wedstrijd naar wedstrijd en dat zeker in de winter, in een bus of in een aanhanger,en liggen jouw honden daar ook warm, in het stro als je onder weg bent,de honden mogen nooit nat liggen in een bus of aanhanger en dat zeker in de winter niet,hier word veel op gelet,en dat bij elke wedstrijd die je loopt, zorg goed voor je honden, dan zal de hond voor jou ook zijn uiterste best doen om je zo hoog mogelijk proberen te laten eindigen,

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje. 3 doggies

honden foto van HollandsMecheltje.

Ik doe geen sport

Wil het wel gaan doen maar geen idee wat haha;-)

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

ja zoveel keus he:-D

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

" Nou heb je even? Doe heel veel met hem haha.
Dit doe ik voornamelijk:
-Highjump
-Farjump
-Lurerace
-Trackmill
-Flirtpole
-Aframe
-Hangtime
-Bikejoren
-Kickbike
-Hiken
-Frisbee "
Ik vergeet gewoon nog wat haha.
Tug of war doen we ook nog :-D

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep) 3 doggies

honden foto van Zita (Sep)

Sep heeft 2 lesjes puppycursus gehad en toen de basiscursus (met een uistekend voor de zit en af en de complimenten van de examinator dat hij het zo goed deed voor een cairn).
Nu zijn we bezig met vervolg 1 ... Helaas gaat het niet zo heel lekker. Hangt ie in mijn armen, blaft en doet ... Ik hoop wel dat we het gaan halen, want ik wil uiteindelijk iets van speuren met hem gaan doen, maar dan moet ik eerst de andere cursussen hebben gedaan.

Na deze cursus nemen we wel even een maandje of zo rust denk ik. Gewoon rustig thuis het uit en opbouwen en werken aan vertrouwen en de onderlinge band.

Wij trainen bij een Martin Gaus Hondenschool in Lelystad.

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

hoe oud is hij? misschien dat hij in de pubertijd zit dan luisteren ze heel slecht. maar dit gaat redelijk snel weer over +/- maandje ofzo.

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau 3 doggies

honden foto van Sophie & Beau

Beau heeft alles tot en met de C-klas (laatste klas voor het gehoorzaamheidsbrevet) met glans behaald en sinds kort zijn we begonnen met agility :-) Beide op de hondenschool. Frisbee staat voor de zomer op het programma, maar dan bij een privétrainer.

honden page profiel SuzeSuze 3 doggies

honden foto van Suze

Ik doe aan de slede honden sport in nederland, oostenrijk en frankrijk

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

nou wat een afstanden:-D

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

" Leuk! :-D Op welke dag? Wij trainen iedere dinsdag om 20.15 uur.

En wanneer heeft je vader de B cursus gedaan met de Boxer? Een jaar of 2 geleden zat ik namelijk bij een Boxer in de les! :-)

Ohhh speuren... Dat wilde ik ook doen met Kobus, maar ik kon nergens dichtbij een hondenschool vinden waar ze dat deden :'( Waar gaan jullie speuren? "
Ik zit met Ruby nu nog op de donderdagavond 20.15 in de puppycursus (nog 1 weekje)
En ga daarna op de maandag avond starten met de A (ik had geen voorkeur voor de dag, gewoon wanneer de eerste weer start ':-))

Mijn vader heeft de ABC cursussen op zaterdagochtend gedaan met de boxer. De boxer is pas anderhalf jaar bij ons. Hij heeft de ABC in 1 jaar gehaald. Het zal ongeveer een jaar geleden zijn dat hij de B deed.

Het speuren met de boxer is een selectief groepje omdat het (als we dat mogen en gaan doen) speciale trainingen/opleiding is, om honden te leren speuren naar soortgenoten. Zodat je later inzetbaar bent voor verdwenen/weggelopen honden wat gecoördineerd wordt. Het is de bedoeling aan de hand van de workshops, uiteindelijk 10 beste honden te kiezen die geselecteerd worden voor de hele opleiding.

Mochten we daarvoor niet geselecteerd worden of zelf toch besluiten dit niet te gaan doen via die weg, willen we mogelijk wel gaan speuren via een vereniging/club. Die zijn er wel hoor in Noord-Brabant (ik neem uit mijn hoofd in de omgeving van Eindhoven en Breda) al is het dan wel even goed zoeken wat ook bij je past en zal niet direct naast de deur zijn. Wij willen bijv geen jacht/prooi speuren gaan doen o.i.d.
Behendigheid lijkt ons ook leuk met de boxer trouwens, al is de boxer niet meer de jongste (vorige maand 6 geworden) en ook mijn vader is de jongste/fitste niet meer :-D

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Ik stuur je even een PB voor wat meer info, ben toch wel heel nieuwsgierig geworden nu :-D

Ahh nee, dan is het inderdaad niet dezelfde Boxer :-)

Het probleem is dat mijn ouders me moeten brengen, en die vinden het geen feest om iedere week hele afstanden af te moeten leggen. Kost hun natuurlijk ook veel tijd, dus ik snap dat ook wel. En ik vind speuren vaak ook ontzettend duur... Zie heel vaak lessen van 1 uur voor 20 à 30 euro (of meer zelfs), dat is toch wel behoorlijk wat als je meerdere lessen wil gaan volgen :'( Is dat altijd zo?

En 6 te oud voor behendigheid? Néé joh, helemaal niet!! Kobus is ook 6, de meeste honden bij mij in de les zijn rond de 4 à 5 jaar oud. We hebben er zelfs eentje tussen zitten van 9, kan makkelijk! :-) Maar je hond moet het natuurlijk wel heel leuk vinden en nog energiek genoeg zijn. (Zal bij een Boxer niet zo'n probleem zijn denk ik ;-))

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Je hebt een PB terug Iris,

6 is ook niet oud hoor maar een boxer wordt gemiddeld 9 tot 10 jaar ':-).
Aan energie heeft ze geen gebrek (zo gek als een deur soms) en boxers blijven wel vaak energiek tot het einde. Maar mijn vader haha, die toch ook al 63.
Ik denk dat de boxer werkelijk alles leuk vind, zolang ze maar mag werken en haar best kan doen ;-)

Speuren kan idd best duur zijn. Maar volgens mij hoeft dat niet altijd zo te zijn. Er zijn volgens mij ook wel actieve verenigingen waar je lid van kunt worden tegen een contributie (vaak jaar bedrag) waarmee je dan samen gaat speuren en trainen (die gaan bijv ook wel eens gezamelijk op vakantie naar zwitserland/frankrijk e.d. om daar te speuren). Het precieze weet ik daar niet zo van. Moet dat zelf ook nog verder uitzoeken hoe dat werk en waar dat dat eventueel mogelijk is.

Misschien weet iemand anders van HP daar wel meer over?

honden page profiel RobRob 3 doggies

honden foto van Rob

Wij zijn nu bezig met de vervolgcursus 1 bij N & N dogtrainers in Nieuwendijk. Gaat best goed, zeker met een eigenwijs Cairntje van een jaar oud.

honden page profiel Inge Schaefers-GrootveldInge Schaefers-Grootveld 3 doggies

honden foto van Inge Schaefers-Grootveld

Wij hebben net de jongen honden cursus gedaan en gaan nu Gehoorzaamheid 1 doen. Als dit allemaal goed is gegaan willen we heel graag verder met Flyball, alleen moeten we wel een klein balletje gebruiken haha. Mouse is een kruising dwergpinscher. We trainen bij www.kcpampus.nl en is erg leuk omdat er veel buiten de lessen wordt georganiseerd zoals hondentriatlon, honden 3 daagse, opendag, paaswandeling enz.

Jacqueline (Gast)

Buiten het schapen drijven doe ik geen andere "sport" met mijn borders.
2 honden lopen we wel eens een wedstrijd mee, en dan nog 2 jonge honden in training aan de schapen, waarvan eentje nu net begonnen ':-)
En in eerste instantie omdat ik graag een hulpje hier thuis aan de schapen had, leek me gemakkelijker de hond te sturen i.p.v. zelf te moeten rennen.
Was een beetje moeilijker dan gedacht..lol... er zitten wel jaren van training in eerdat je een echt bruikbare hond hebt, maar dan heb je ook wel wat! ;-)

honden page profiel SammieSammie 3 doggies

honden foto van Sammie

Sammie en ik trainen GGII op zaterdag ochtend. :-)

honden page profiel Lisanne baasje van Bram en RenzoLisanne baasje van Bram en Renzo 3 doggies

honden foto van Lisanne baasje van Bram en Renzo

ik doe met bram puppycursus bij puppystar in rijsbergen

honden page profiel Beau0504Beau0504 3 doggies

honden foto van Beau0504

Sinds vanmorgen zijn we begonnen met treibball. Voor zowel mij als Beau is het erg leuk. 

Hij vond het zo leuk, dat ik hem los kon laten met met allemaal honden rondom hem, hij liep er niet eens naar toe, af en toe een blik, maar dat was het dan ook wel. Hij was zo geconcentreerd met mij en de bal bezig en vond het zo leuk dat de andere honden toch net iets minder leuk waren en dat het ik nog nooit mee gemaakt! :-D

Ik heb heel veel zin in volgende week, jammer dat het maar een half uurtje per week is, maar we gaan zelf ook een bal aanschaffen om thuis mee te oefenen.

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

Met Hayli en Zoe gehoorzaamheid
en met Smirnoff en Saba Bootcamp

honden page profiel hans masthans mast 3 doggies

honden foto van hans mast

hallo lisanne

de training die ik mijn honden geef,is in eerste
instantie het aanleren, dat ze hard moeten lopen,en de commando,s goed in hun hoofd hebben zitten ,de commando,s roep ik mijn honden toe, daar moeten ze als een speer op kunnen reageren,doen ze dat niet dan heb ik meestal een probleem,de honden die ik heb zijn sledehonden,en hebben de naam ALASKAN- HOUNDS en zijn op dit moment de snelste honden die er in de sledehonden sport rond lopen,het zijn ook redelijke verdraagzamen honden naar elkaar toe,dit wil niet zeggen dat er niet een keer gevochte kan worden onder elkaar,de sledehonden wereld is een passie van mij en doe ik nu al ongeveer z,n dertig jaar, meer en deels ga ik met mijn honden richting noorwegen dit omdat ik daar ten alletijden verzekerd ben van sneeuw,in eigen land train ik met mijn honden met een quad en daar staan dan acht honden voor,uiteraard is dit allemaal om de honden goed en snel te laten lopen,hoe kouder dat het gaat worden hoe sneller de honden gaan lopen
om met mijn honden te kunnen en mogen lopen is en geeft mij een geweldig gevoel, de zomer wil mij niet zo veel zeggen, de sport die ik beoefen is voor mij alles en ik weet zeker dat mijn honden er ook zo over denken, er zijn twee dingen die mijn honden het liefste doen en dat is veel eten en lang met elkaar lopen,dat is een ding wat ik zeker weet,ik heb door de jaren heen alle grote wedstrijden met mijn sledehonden gelopen en dit met alle tevreden heid
grt hans mast

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

super leuk dat je er zoveel plezier met deze honden sport hebt.;-)
het zou mij echt super leuk lijken maar ik hou het nog maar even bij de sporten en honden waar ik nu mee bezig ben.':-)

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Met diva bij Martin Gaus hondenschool Leiden en doen we de sociale huishond en speuren na de zomer vakantie begin ik met haar bij kv Rijnland met behendigheid

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

K heb met swiff in haar eerste jaar 2x per week getraind bij dts in schiedam. Tegenwoordig fiets ik veel met haar-zijn we zo 10 tot 20km bezig per dag. Ook loop ik in weekenden zo 8a9 uur door de duinen met dr zonder problemen ;-)

honden page profiel MarleenMarleen 3 doggies

honden foto van Marleen

Zoë heeft de puppy en pubercursus achter de rug. We beginnen volgende week met speuren bij de speurhondeninstructieschool. Privéles van een half uur...ben benieuwd! Ze hebben haar al getest en ze zou er talent voor hebben. De eerste 3 maanden is de basis en dan moet ik een stof kiezen waar ze op gaat trainen en als we 3 jaar verder zijn kan ze ingezet worden! Lijkt me zo leuk!

honden page profiel Lisanne, Misha, Tessa&ArrowLisanne, Misha, Tessa&Arrow

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

yaaaay ik had afgelopen zondag examen met tessa voor de VEG en ze is ook hiervoor geslaagd ;-) en niet zomaar geslaagd ze is 1e geworden.
ik ben echt super trots op haar:-D en vanaf aankomende week gaan we beginnen met GGB

p.s. ik heb even een "kleine" update gedaan bijde openings tekst, omdat tessa EG al een tijdje achter de rug heeft;-)

honden page profiel MirMir 3 doggies

honden foto van Mir

Ik ben bezig met basiscursus 2 (zonder examens). Vanwege de pubertijd heeft hij regelmatig rookworst in zijn oren en is alleen maar bezig met de andere honden. 
Dus ik ga op zoek naar iets wat ons beter past (iets wat meer 'actie' heeft). Volgende week ga ik kijken bij doggy dance. En bij een andere vereniging wil ik gaan kijken naar iets van behendigheid.

honden page profiel *Lente en Micah**Lente en Micah* 3 doggies

honden foto van *Lente en Micah*

Ik doe met Lente gehoorzaamheid in de debutanten. Ik train met positieve bekrachtiging, vooral met de clicker.
Heb nog maar een paar wedstrijden gespeeld, waarvan enkele de 1ste plaats behaald, dus ze doet het goed. Ben fier op mijn kleine meid. :-)

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

Hier belgische gehoorzaamheid

Romi heeft puppy's, a-klas, b-klas en c-klas doorlopen. Ze heeft haar brevet gehaald en zit nu bij de debutanten. Romi speelt sinds 1 jaar ook wedstrijden gehoorzaamheid.

Wij trainen bij de dappere vriend in herentals

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: Speur oefeningen gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^