snap je dit nu??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

honden page profiel Lauren, Jimi & Luca Lauren, Jimi & Luca

honden foto van Lauren, Jimi & Luca

Ik zou haar sowieso niet los laten (als ze dat was, denk het omdat ze hem aanviel..) en voorzichtig proberen haar wat socialer te maken, langzaam dichterbij komen aan de riem, snuffelen en zodra ze in de aanval gaat corrigeren en weghalen zodat ze niemand aanvalt.

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Ik weet niet wat het is maar ik vermoed dat honden voelen dat een andere hond angstig is.
Ons hondje is als pup een paar gepakt door grote honden. En het is nog steeds altijd mis. De andere twee worden met rust gelaten maar zij niet. Niet dat alle honden het op haar hebben voorzien en er zijn er ook die willen spelen. Maar als het mis gaat, moeten ze haar hebben.

Dus volgens mij kun je niet uitsluiten wat het effect van de andere hind op jou hond is. Het komt van twee kanten.

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ze is niet dominant.
Als ze een andere hond aanvalt,dan zegt dat eigenlijk dat je te dicht bij de andere hond liep,en dat ze dat niet aan kan,onzeker wordt,en dan blijkbaar alleen nog 'de aanval is de beste verdediging' als oplossing ziet,omdat het haar te veel wordt.

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

* tege andere honden

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

..ja maar wat je nu opnoemt is geen dominantie...en ook nog heel erg context afhankelijk( zoals zoveel situaties waar honden in kunnen belanden)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik denk dat je niet goed begrijpt wat dominant is. Dit is probleem gedrag, dat noem jij dominant, maar dat is het niet.Een dominate hond weet wat hij doet, die heeft de controle, die valt niet uit.
Het is ook niet dominant naar jou toe. Hooguit een kwestie van geen vertrouwen in jou of in de situatie.

Ik zou zoals Soraya zegt, afstand houden. Ze valt uit omdat de afstand te klein is. Wellicht heeft ze al eenheleboel signalen gegeven die jij over het hoofd hebt gezien.

Lees een het boekje Kalmerende Signalen van Turid Rugaas. Dat is een begin om meer te leren over hondentaal. Beter nog is om een cursus te volgen die daar op in gaat, dan leer je beter hoe je het in de praktijk kan brengen.

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Volgens mij is ze ook niet dominant maar gewoon nerveus.
Krijgt ze voldoende beweging?

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Probeer het hele dominant idee maar even los te laten;-) ik denk namelijk dat dat helemaal niet speelt.Inderdaad zoals een aantal ook al zeggen, het heeft eerder met onzekerheid te maken.

Hier is het boekje te koop

http://www.dierenboeken.nl/shop/product_info.php?products_id=732


Het geeft alvast een korte uitleg en wat inzicht ver lichaamstaal. Als jij je hond beter kunt 'lezen', kun je dit soort situaties voorkomen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"

wat bedoel je hiermee?

wat is dan volgens jou dominant? ( niet grof bedoeld , gewoon een vraagje  :-) )

kenmerken ? "

Wat zonnetje ook al aan geeft,is zeker van zichzelf,valt niet uit,doet zijn eigen ding en weet honden te kalmeren op een conflict vermijdende manier(zoekt nooit ruzie).

Hoe meer je hond uitvalt,fixeert,gromt,blaft naar andere honden hoe meer er aan de hand is van onzekerheid en hoe minder qua dominant gedrag.

Ik lees al wel dat het niet eens bent met Zonnetje...maar dat maakt niet uit,waar het om gaat is dat jij je hondje goed mag begeleiden.Geef haar meer de ruimte,dat ze aanviel zegt duidelijk dat het haar te veel is,ze kan het niet aan,om zó direct een hond te treffen.

Jij denkt/ziet dat de andere hond komt spelen,maar er kan helemaal niet gespeeld worden aan de lijn,dat weet jouw hondje ook,aan de lijn kun je geen kant op en is er geen ruimte voor goede /beleefde honden communicatie.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Er loopt momenteel een interessant topic over dominant of niet en hoe dominant zijn gezien wordt door verschillende mensen.
http://www.hondenpage.com/hondenforum/148665/onderdanig-en-dominant,-wat-is-jouw-theorie-er-achter?.php
Ik zou dat eens doorlezen,misschien heb je er wat aan of beantwoord het wat vragen voor je.

vr gr

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

En in hoeverre is het raar dat ze niet met allehonden overweg kan? Mijn honden kunnen ook niet met alle andere honden overweg hoor. Ook mijn dominante reu van vroeger niet, een heel conflictvemijdende zefverzekerde hond, maar sommige honden kregen van hem een -verdiende ? - correctie.

Ik denk zelf dat dit via een forum niet o te lossenis, hier moet iemand meekijken om je te helpen je hond te lezen en het gedrag te intepreteren. Het kan best zijn dat jouw bv een hele terechte correctie uitdeelt aan een hond die te opdringerig is, het kan zijn dat ze hapt uit frustratie omdat zij aangelijnd is en niet zelf kan beslissen of en hoe ze naar een andere hond gaat f ze is onzeker of... Kortom, er zijn legio mogelijkheden en het zou zelfs zo kunnen zijn dat jouw hond helemaal niets 'fout' doet. Alleen is het prettiger om situaties waarin een hond uitvalt te kunnen voorkomen...

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ik ga met slapende husky mee
ik heb wel degelijk een zelfverzekerde hond, maar toch zijn er honden die hij echt niet moet
zeker niet, als hij aan de lijn loopt, waarbij de interactie nog weer anders is dan als hij los loopt en totaal zelf zijn doen en laten en houding kan bepalen, echter, we zijn wel zo ver dat als ik dan "nee" zeg, hij ontspant en niet (zichtbaar !!) reageert.

ik zie trouwens bijten in de zijkant van de nek als een uitdaging
honden die hard naast elkaar rennen (spelenderwijs, tenmisnte zo zien wij dat vaak) zie je het ook vaak doen, de hond die hapt, wil heel graag een antwoord cq reactie van de andere hond
door die reactie weet de hond die hapt gelijk wat zijn positie is tov de andere hond

ik geloof dus ook niet in domineren op dat moment, het is aftasten en blijkbaar zat de grooste hond op een dusdanige golflengte dat de uitdrukkelijke vraag door een hap in de nek nodig was

of het wenselijk is, dat is een andere vraag
eigenlijk ga ik er vanuit dat als een hond enorm veel vertrouwen op het oordeel van de baas en de baas loopt gewoon rustig door, de hond het niet nodig vindt om die positie zo nodig te moeten bepalen, maar dat vereist wel heel wat werk tussen baas en hond, en dan nog, er zijn maar heel weinig honden die zo rustig zijn dat ze nergens op reageren, op het groepje na wat zo afgetraind is wat niet meer durft te reageren


honden leven nu eenmaal niet met het gladde zogenaamde sociale laagje wat wij mensen hebben
'hoe gaat het ermee?, goed? ohhh fijn hoor, ja met mij ook" (en ondertussen de ander helemaal niet mogen of nog erger)

en dan ontstaat er bij een hond ook nog frustratie, gewoonte, angst

maar of je hier te maken hebt met een hond die in basis de capaciteiten heeft om te kunnen domineren kunnen wij hier vandaan niet zien, het leest eerlijk gezegd niet zo, meer als een hond die niet zo zeker is van haar status.

honden page profiel MaartjeMaartje

honden foto van Maartje

Het is idd lastig inschatten via 't forum waarom 'n hond uitvalt, elke hond heeft zijn of haar eigen karakter. Zo valt mijn meisie alleen maar uit naar honden die duidelijk uit balans zijn, ze zal niet bijten maar geeft wel degelijk 'n duidelijke waarschuwing dat ze afstand moeten houden.

Zoals iedereen eigenlijk al zegt, het is gewoon uitzoeken waarom ze doet wat ze doet en het vervolgens veranderen.

Hopelijk helpen alle adviezen om er je weg in te vinden en de wandelingen voor jou en je viervoeter weer grenzeloos genieten worden!!

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

bedankt voor de nuttige informatie iedereen !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ben je al je reacties aan het verwijderen ? vraag even aan het moderatorteam of ze je topic dan verwijderen.

Volgende forumvraag: als kat en hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^