Waar kun je een Samoyed puppy kopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RachelRachel

honden foto van Rachel

Hallo! :-)
Ik zou supergraag een Samoyed puppy willen aanschaffen. Ik vind dit persoonlijk supermooie honden, en zo te horen en te lezen zijn het hele lieve honden. Alleen, ik kan geen fokkers vinden die ze verkopen. Heeft iemand hier een Samoyed En waar heeft hij/zij die gekocht? (Als pup).

Groetjes, Rachel

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waar kun je een Samoyed puppy kopen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Als je niet weet hoe je het ras correct schrijven moet in de Nederlandse taal, lijkt het me logisch dat je geen fokker vinden kunt. (Samoyed = Samojeed)

Kijk eens op de samojedenclub of google eens. ;-)

honden page profiel RachelRachel

honden foto van Rachel

Hallo.
Ik weet natuurlijk dat het ras in het nederlands een Samojeed is, maar ik schrijf graag de 'officiele' naam. Ik heb al vaak gezocht onder 'Samojeed fokker', maar ik kon weinig vinden.

honden page profiel samsam

Verdiep je eerst eens heel goed in het ras. In Nederland is de officieele naam echt samojeed, dus daar ga je al mis.  Bedenk goed of het ras bij je past, want het is meer dan een schattige wolbol. Verkijk je niet op het uiterlijk. Samojeden zijn werkhonden met een flinke portie eigenwijsheid. 2 Uur beweging per dag is een must! Het is een ras wat veel uitdaging nodig heeft en niet houdt van steeds hetzelfde rondje. Doe je dat niet, dan krijg je een wegloper of een sloper. Bovendien willen samojeden zoveel mogelijk bij je zijn, ben je veel weg dan krijg je al snel een probleemhond.
Er zijn twee types samojeden, het meer populaire showtype (aan je profielfoto te zien gaat je voorkeur daar naar uit) en het oude werktype. Het werktype heeft over het algemeen meer beweging en uitdaging nodig, het showtype meer vachtverzorging. (Vergis je daar niet in, ook daar gaat veel tijd inzitten.)
Als je echt een samojeed wilt zal je geduld moeten hebben. Er zijn niet zoveel fokkers. (De meesten fokken het showtype, dus dat zal je iets gemakkelijker kunnen krijgen. Koop alleen een pup bij fokkers aangesloten bij de rasvereniging! www.samojedenclub.nl Doe je dat niet, en koop je via marktplaats en dergelijke sites, dan beland je in de broodfok, dus dierenleed, of je krijgt een pup uit een pretnest waarvan de ouderdieren niet getest zijn op erfelijke afwijkingen. (Bijvoorbeeld oogziektes die redelijk vaak voorkomen bij het ras.)
Ik heb zelf 25 jaar samojeden, ben ook fokker, dus ik weet waar ik het over heb ;-).

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Neem anders eens contact op met
http://www.hondenpage.com/fokkers/profiel/3114/schylger-samoyeds.php

Zij helpt je vast graag verder!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waar kun je een Samoyed puppy kopen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Herkenbaar?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^