Waarom honden poep eten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Niet echt een smakelijk onderwerp...
Maar dit doet onze hond ontzettend veel! Iemand idee hoe dit kan, en waarom ze dit doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom honden poep eten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Volgens mij is het onder daar voedingsstoffen in zitten die ze wel eens te kort komen ;-)
Maar ik neem aan datde hond gewoon denkt: he! Dat is lekker, eten maar! Net als met chocola, ze mogen het niet, worden er doodziek van, maar geef ze de kans en ze eten het ;-)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik vroeg me laatst dat ook af, maar blijkt, er is nog geen wetenschappelijk antwoord.
Als een hond iets te kort komt zouden alle honden wel honden poep eten. En ik heb er hier 1 die het doet, en 3 die het niet doen. En ze krigjen allemaal het zelfde! En het is ook niet elke drol. Gewoon goed uitgezochte drollen.

honden page profiel MarjonMarjon

honden foto van Marjon

Ik heb ook wel eens gehoord dat een hond dat doet omdat hij voedingsstoffente kort heeft. Maar of het waar is.......

honden page profiel --

honden foto van -

Honden kunnen poep eten omdat ze iets tekort komen, maar sommige honden kunnen er niet tegen om in een "bevuilde" omgeving te zijn. Als pup word het nest door mams schoongehouden dus ze zijn gewent aan een schoon nest. (Daarom doen pups het vaak ook niet in de bench).

honden page profiel MattiMatti

ik vroeg het me laatst ook af en na wat gegoogled te hebben vond ik het:
http://uitgelatenhond.nl/gekke-honden-gewoontes-waarom-doet-mijn-hond-dat

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Eigen poep of poep van andere dieren?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Een van de redenen die ik weet is dat er in veel goedkope brokken geur en smaakstoffen zitten. Deze komen uiteindelijk ook in de ontlasting terecht en daardoor ruikt het lekker en smaakt het lekker voor de hond.
Een andere rede kan een voedingsstoffen tekort zijn.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Denk dat het per hond verschilt. Ik kan van Sam zeggen dat 'ie het doet omdat 'ie het gewoon ontzettend smakelijk vindt, die vieslak... ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Helemaal een viespeuk, kijk je profielfoto nou ;-)

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

Floor doet het ook. Ze weet heel goed dat dat niet mag. Als ik even niet oplet, dan doet ze het wel. En dan is het ook nog eens zelfbelonend gedrag.

De oorzaak is niet bekend. Ik ben al diverse keren aan het zoeken geweest, en heb ook al verschillende dingen geprobeerd. Maar het werkt allemaal niet.

Dus ik heb ook een viezerik in huis....behhhh...

honden page profiel MattiMatti

je hebt niet perse een viezerik hoor;-), hier is een stukje uit de link:

Waarom eet mijn hond poep?
Er zijn meerdere verklaring voor dit gedrag, ook wel coprofagie genoemd. Vaak wordt gedacht dat de hond een vitamine tekort heeft, het kan zijn dat het gedrag inderdaad zo is ontstaan en later een gewoonte is geworden. Bij sommige honden komt het voort uit pure vraatzucht of omdat ze te weinig te eten krijgen. Je hebt ook honden die er mee beginnen uit verveling en omdat de baas er direct op reageert (vaak door te straffen), de hond denkt zo meer aandacht te krijgen van de baas. Negatieve aandacht is ok aandacht! Bij honden die al vanaf pup poep eten kunnen we er van uit gaan dat hij dit in het nest heeft meegekregen. Bij een zogende teef is poep eten namelijk heel normaal. Zij houdt het nest schoon door alle uitwerpselen op te likken. Meestal doet de moeder dit tot de pups vijf weken oud zijn. Als de pup te vroeg het nest heeft verlaten kan het zijn dat hij dit aangeleerde gedrag voorzet.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

" Helemaal een viespeuk, kijk je profielfoto nou ;-) "


Dat zie ik toch liever. ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow doet het ook, maar het zijn echt bepaalde drollen. Soms herken ik ze al aan de kleur en structuur, van die beige flatsen als hopjesvla, dan neemt ze een spurt en schiet nog net niet met haar hele kop in die klodder ;-) 
 
Sinds ik het een beetje heb losgelaten, haar niet meer panisch bij elke drol wegsleur, is het stukken minder geworden. Vaak snuffelt ze, dat mag ook van mij ("ja, is vies he") en loopt ze door, soms plast ze er overheen (volgens mijn vriend hydrateert ze het, zodat ze het de volgende keer kan opeten ;-)), heel soms snuffelt ze aan een groepje drollen en zoekt ze er zorgvuldig een uit die wel lekker ruikt. Zeg ik dan "LOS!" dan laat ze 'm meestal vallen (om 'm soms alsnog te pakken en snel door te slikken).

Ik heb me er bij neergelegd, hou haar wel goed in de gaten en zie negen van de tien keer wel of het potentieel snackmateriaal is.

Of ze echt iets te kort komt? Ik weet het niet. Ze krijgt elke dag een andere diersoort (momenteel om de dag, had geen zin om rollen te halveren) en ik wissel ook vaak van merk, soms een lekker groentenprutje erbij.

Zij eet ook altijd andere drollen, nooit van zichzelf (snuffelt ze wel eens aan, maar zijn zelfs niet de moeite waard om overheen te plassen ;-))

honden page profiel Kevin baasje van Yuki en IsisKevin baasje van Yuki en Isis

honden foto van Kevin baasje van Yuki en Isis

ze komt misschien in haar voeding enkele stoffen te kort? of soms heb je er die het gewoon lekker vinden.. hier thuis hebben alle honden de keutels van de kat proberen op te eten... ik probeer hen nu zo snel mogelijk voor te zijn en de drollen zo snel mogelijk uit de kattenbak te doen

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Hier krijgen ze goed voer dus komen ze niks tekort. Ze vinden het gewoon lekker en inderdaad vooral de brokkendrollen zijn erg smakelijk.

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Honden in het algemeen doen dit, de één wat meer als de ander en ook sommige niet. Moederhonden eten de ontlasting van de pups op, dat heeft dan weer met geur te maken. De fokker ruimt alle ontlasting op van de pups, de nieuwe eigenaars ruimen ook alle ontlasting op van de pups. Al met al ontlasting schijnt een belangrijk iets te wezen, en aangezien pups ook niet gek zijn word het voor hun ook belangrijk. Dat is mi de basis voor poep-eten.Dan heb je eigenaars die poep-eten voor de hond als taboe gaan maken, en dus wordt drang voor de pup/jonge hond nog groter om dit te doen, dan zie je vaak doordat de hond obsessief poep eet. Geur gaat, voor een hond, altijd vooraf aan de actie, dus honden die eerst ruiken aan de poep en dit vervolgens heerlijk op eten doen dit misschien wel om of de geur weg te halen of omdat er nog voedingsstoffen in zitten die ze missen, honden reageren immers eigenlijk maar op prikkels...

honden page profiel leslylesly

honden foto van lesly

ok maar wat kan je ertegen doen ?ik hoorde iets van banaan voeren ? werkt dat ?

honden page profiel Kevin baasje van Yuki en IsisKevin baasje van Yuki en Isis

honden foto van Kevin baasje van Yuki en Isis

" ok maar wat kan je ertegen doen ?ik hoorde iets van banaan voeren ? werkt dat ? "

dikke klodder dijon mosterd op het poep doen

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Dat is voor mijn bouvier nog veel lekkerder ;-) Net als sambal.. :s

honden page profiel leslylesly

honden foto van lesly

haha , ja door het park met mosterd, door de struiken ,door het gras

honden page profiel ..

honden foto van .

Tja waarom honden poep eten, denk dat wat wij heel smerig vinden hun juist heerlijk, 
ik heb hier 2 heuse drollenvreters. ik denk dat ik ze ook maar bij de gemeente op ga geven voor een lintje, ze recyclen goed om alle veldjes poepvrij te maken O-) Ze doen in iedergeval goed hun best om iets goeds te doen voor de mensen hier in t dorp ;-) 

Ze krijgen hier genoeg afwisseling kwa voer en elke week pens en groente of ze dus echt wat te kort komen vraag ik me af 

wat je er tegen kan doen, er zijn een hoop dingen wat zou kunnen werken, vreendrenkstof (sanafor), pens, groente, banaan, eierkoeken, diverse homeopatische middeltjes. Straffen heeft gewoon weg geen zin want poep eten is opzich al zelfbelonend genoeg en voor sommige honden kan de boze baas nog een extra beloning zijn (aandacht), Negeren en ga zo maar door. 

Alle middeltjes en redemies te bedenken hebben hier de revue gepasseerd (veel dan) en eigenlijk heeft niks mogen baten, Ze eten nog steeds poep ;-) Het enige wat werkt is het loslaten minder frustratie voor jou als baas en het echte obsessieve gaat er een beetje vanaf.

honden page profiel Kevin baasje van Yuki en IsisKevin baasje van Yuki en Isis

honden foto van Kevin baasje van Yuki en Isis

" haha , ja door het park met mosterd, door de struiken ,door het gras "

haha , onze yuki toen ie pup was  wou stiekem een hap uit men boterham nemen  maar ik doe altijd een dikke laag mosterd bij mijn americain op de boterham.. nou zeg stond die effe zuur te kijke.. hij heeft nooit nog eten stiekem proberen te stelen :P

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" ok maar wat kan je ertegen doen ?ik hoorde iets van banaan voeren ? werkt dat ? "


De hondenpoep negatief maken, maar dat is bijna onmogelijk omdat hij zichzelf beloond door het op te eten.

Kortom: ik zelf heb die strijd opgegeven en kijk momenteel even wat kritischer naar haar voeding en probeer dus wat dingen uit in haar voeding.

honden page profiel lambajalambaja

honden foto van lambaja

heeeeeél erg bekend. hier word poep gegeten. en maakt niet uit wat voor drol. tis maar zelden dat ze haar neus ervoor omdraait die varken. zo vies gezicht he. en soms moet ze er tegen kauwen om het weg te krijgen.brrrrrr en ach en een keer er door heen rollen is ook wel eens lekker toch. of dat er nog wat tussen de tanden blijft plakken . brrrr goed genoeg viesigheid weer voor vandaag.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Hier heb ik een stofzuiger lopen, vreet als hij de kans krijgt echt àlles .
Buiten is dat best een probleem en ja, ook dus uitwerpselen ( van welk dier maakt hem blijkbaar weinig uit )
Ook zeer geliefd zijn de hopen die paarden achterlaten.
Dus dan maar aan de riem. En dan nog moet ik hem heel goed in de gaten houden.
Ziek word hij er wel van, regelmatig diarree.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

leuke reacties allemaal O-) heb ook even navraag gedaan bij de dierenarts. Die zeiden dat veel honden het doen hehe ;-)Maar in iedergeval dat het niet veel kwaad kan... Natuurlijk blijf ik me er aan dood ergeren. Dus probeer het maar zoveel te verkomen...

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka

honden foto van Claudia & Layka

Layka vind kattenpoep en paardenpoep heeeeel lekker.... vrouwtje is hier minder blij mee en vraagt zich dan ook af wat ze hier tegen kan doen? Soms weet ik niet dat ze weer poep heeft gegeten (de kattenbakken staan hier open, zonder kap dus)  en dan krijg ik ineens zon lekkere lebber over me gezicht...BAH!!!

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" Denk dat het per hond verschilt. Ik kan van Sam zeggen dat 'ie het doet omdat 'ie het gewoon ontzettend smakelijk vindt, die vieslak... ;-) "


Hier doen ze het ook gewoon omdat ze het lekker vinden...
Niks tekorten, gewoon viespeuken zijn het....... ;-)

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

Poeh... wat gewoontjes allemaal, drol 'nature'! :-D Nee, dan die Byr: die is dol op bevroren paardenpoep. Hij kiest zorgvuldig zijn favoriete klomp bolletjes uit, neemt die tussen de voorpoten en gaat doodleuk aan die ijslollie liggen likken.O-) Bon appétit.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom honden poep eten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Maasvlakte
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^