Wat voor hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Kijk vooral wat je aantrekt in de rassen. Ik lees bij jou in het rijtje dat je verschillende rassen leuk vind met verschillende soorten "driften" Het ene ras is bijv een drijver en het andere ras een jager.
Dat zijn toch wel wezenlijke verschillen in de basis van de hond, hoe het getraind en opgevoed moet worden en waar het behoefte aan heeft. Een jachthond die van oorsprong gefokt is om te jagen op bijv konijnen, vossen e.d. zal mogelijk naar jullie kat of in het bos tijdens een wandeling anders reageren (achter alles aan willen wat snel beweegt) dan een drijver die van oorsprong de kudde (de familie) bij elkaar wilt houden kosten wat het kost.

Ik denk dat je in eerste instantie het beste misschien kunt kijken (zeker als dit jullie eerste hond is) naar de ras eigenschappen, de oorsprong waarom het dier is, wat hij is (en daardoor ook dingen doet, die hij doet (leuk vind,) interesses van het ras ligt) dan naar een specifiek uiterlijk. Ook  is het erg verstandig om heel goed te kijken hoe het ras is qua opvoeding en gezondheid (ook dat verschilt enorm per ras)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat voor hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Toller !
Als je meer wil weten vraagje het maar.

honden page profiel Ella & LiaElla & Lia 3 doggies

honden foto van Ella & Lia

Een cavalier sluit ook mooi aan bij de punten die je aanhaalt. Alleen moet je hier erg opletten voor de gezondheidsproblemen (cm, sm, psom,..)!
Ik moest daarnaast ook onmiddellijk denken aan een amerikaanse cocker spaniel. Misschien dat baasjes van dit ras kunnen zeggen of hun karaktertje aansluit bij wat jullie zoeken? :-)

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Hoi Iris, goed dat je je zo inleest!
Ik zou denk ik geen border collie aanraden, omdat het klinkt alsof jullie echt meer een huis- en gezinshond willen. De meeste borders die ik ken, gaan zich in zo'n situatie snel vervelen - en worden dan vervolgens ook behoorlijk vervelend voor hun mensen. Ik zou voor een hond gaan met ietsje minder energie. Misschien een tip: het boek "Karakter honden, karakterbazen" van Sacha Gaus. Hierin kun je ook zien welke behoeftes het ras gemiddeld heeft aan mentale uitdaging, fysieke uitdaging, wat eventuele problemen kunnen zijn en welke dingen ze juist heel erg leuk vinden.

honden page profiel Iris hoogestegerIris hoogesteger

honden foto van Iris hoogesteger

En zal de welsh springer spaniel bij mij passen ik vind het echt hele leuke honden namelijk
':-)


Heeft hier iemand een welshie??

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

De Welsh Springer Spaniel heeft een vrolijk, vriendelijk karakter, en mag niet nerveus of agressief zijn. Hoewel veel Welsh Springers blaffen wanneer er aan de deur gebeld wordt, zal bezoek over het algemeen met enthousiasme worden ontvangen. De Welsh Springer is dan ook zeker geen waakhond. Welsh Springers zijn echte gezinshonden, en het gelukkigst als ze bij 'hun' familie kunnen zijn. Welsh Springers zijn intelligent, alert en energiek. Wanneer uw hond zijn energie niet kwijt kan, zal hij sneller geneigd zijn om 'vervelend' gedrag te vertonen, bijvoorbeeld door zelf bezigheden te bedenken (bijvoorbeeld uw huis anders inrichten, of blaffen naar voorbijgangers). De Welsh Springer is een jachthond, en u zult uw pup moeten leren om niet ongecontroleerd zijn neus achterna te lopen, of achter wild aan te jagen.

Bron: wssc.nl

Het karakter van de Welsh Springer mag als vrolijk en opgeruimd omschreven worden. Ze zijn ontzettend nieuwsgierig van aard en ook wel eens hardhorend. Doorzettingsvermogen en een consequente houding zijn nodig voor de opvoeding maar beslist geen harde hand. Ze zijn namelijk heel zacht van aard en een harde hand zal wel degelijk verkeerd uitpakken.

Het zijn grote kindervrienden en ze zijn gek op stoeipartijen. De Welsh is ook heel gevoelig voor stemmingen, ze leven als het ware mee met het huisgezin. Mocht u een waakhond willen hebben, moet u geen Welsh aanschaffen. Hoewel hij zich best zal laten horen als er bezoek komt, zal hij de visite (gewenst of ongewenst) al kwispelend begroeten, want een Welsh is een echt gezelligheidsdier en hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Bron vwss.nl

Ik heb zelf verder geen ervaring/verstand van het ras ;-) Maar bovenstaand kun je toch de belangrijkste dingen lezen, je kunt ook op het forum op zoek gaan naar mensen die een Welsh Springer hebben en die eens vragen in een pb o.i.d. :-)

http://www.hondenpage.com/fokkers/welsh-springer-spaniel.php

Hier staan 3 fokkers van het ras, zij willen je vast alle info geven die je wilt hebben :-) misschien is er zelfs een fokker in de buurt van waar je woont? dan zou je daar eens langs kunnen gaan met je ouders om het ras in het echt te ontmoeten en ervaren.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wat dacht je van de Welsh Corgi? :-)

honden page profiel Iris hoogestegerIris hoogesteger

honden foto van Iris hoogesteger

Hoi allemaal,
Ik had vandaag een toller gezien in het park en hij kwam steeds de bal brengen zodat ik hem zal gooien.
Helemaal verliefd geworden op de toller ik denk dat het een nova scotia duck tolling retriever word :-D

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Het is een heel leuk ras, wat inderdaad gek is op de bal :-D
maar het is ook een heel actief ras. daar weet je van?

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Het is ook een heel leuk ras ;-) Ik heb op de vorige pagina ook een reactie geplaatst met veel info over de Toller. Als je nog vragen hebt over Tollers kan je mij en judith (en ook Sigrid hier op het forum) altijd benaderen. 
Misschien kan je een praatje ook maken met de eigenaar van de Toller in het park voor meer info? En ik weet niet in welke omgeving je woont? Je bent altijd welkom hier om een keertje kennis te maken met Luan en met ons mee te wandelen (we wonen in Dordrecht). Verder zijn er ook verschillende tollerwandelingen in het jaar waar je op mee kan wandelen, daar zie je veel verschillende tollers en hun baasjes.

Nog een tip als je echt interesse hebt, registreer je op www.toller-forum.nl. Daar zitten heel veel toller baasjes en ook een aantal fokkers.

Succes met je keuze en zoektocht naar een pupje

honden page profiel Iris hoogestegerIris hoogesteger

honden foto van Iris hoogesteger

Ze zeggen dat ze heel eigenwijs zijn.Wat bedoelen ze daar presies mee? 

En zijn jullie tollers dat ook of ligt het gewoon aan hoe je ze opvoed?

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

tja.. ik heb zelf niet veel ervaring met een eigenwijze toller. met eigenwijs kun je denken aan een hond die bij een commando eerst gaat denken of hij daar wel zo'n zin in heeft.. of wanneer je een commando geeft je hond heel lang naar je blijft kijken en het commando niet opvolgt..
dat eigenwijze heb ik dus niet bij jayla, maar wel bij masha (een maltezer O-) )
die steekt regelmatig nog haar spreekwoordelijke middelvinger op.
wanneer ik haar een commando geeft zie ik die ooghoeken de andere kant op gaan, kijkt ze expres de andere kant op en doet ze het gewoon niet.. dan moet ik dus NOG eigenwijzer zijn om langer dan haar te wachten tot ze het uiteindelijk doet.
voor mij was het een verademing qua opvoeding met een toller die gewoon graag doet wat ik wil. maar waarschijnlijk zit dat eigenwijze dus ook wel een beetje in het toller-ras.
Ik denk dat je met dat soort dingen vooral moet leren hoe je ermee moet omgaan, wanneer je dat eigenwijze juist ten positieve kunt gebruiken, is het alleen maar mooi.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat voor hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Welk hondenras past bij mij?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^