ervaring met hond uit buitenland?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

"

Hanna

Ik neem aan dat je Animal Foundation Platform - AFP - bedoelt. "


Ja..sorry is al laat, ik ga het licht uit doen en lekker slapen.

.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Alweer een schokkend verhaal! Je vraagt je inderdaad af welke "dierenartsen" aan het snijden zijn geslagen.
En als je dan met vragen komt is niemand thuis.....


Ik denk alleen dat we "John" en "zijn" succesverhalen met een korrel zout moeten nemen.
"Hij"  is nog steeds te beroerd om een profiel aan te maken... "


Je vraagt je af of het wel een dierenarts was; wat een geklungel. Arme hond; voor niets open gesneden.
Er bestaat ook nog zo iets als een eed die dierenartsen moeten afleggen om dieren naar beste kunnen te helpen.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Een beetje onduidelijk wellicht maar mijn bericht hierboven is een reactie op het bericht van John om
20.16, ik kan John niet quoten daar hij gast is. "


.Ik denk best dat er succes verhalen zijn. GEWEEST! ;-)
Overigens vind ik happy endings een raar woord op een site voor honden........sorry :-)

Wat een afschuwelijk bericht trouwens Tineke. Het erge vind ik nog steeds dat ze je niet te woord willen staan. Ik geloof echt dat Anny een vrijwilliger is die het doet uit liefde voor de honden. Dat weet ik wel zeker. Zo geloof ik ook wel dat ace ooit begonnen is al echt goede stichting, ook uit liefde voor de honden. Het zal ze zo langzamerhand echt boven het hoofd groeien allemaal. Maar goed, dat is geen excuus.

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

"

.Ik denk best dat er succes verhalen zijn. GEWEEST! ;-)
Overigens vind ik happy endings een raar woord op een site voor honden........sorry :-)

Wat een afschuwelijk bericht trouwens Tineke. Het erge vind ik nog steeds dat ze je niet te woord willen staan. Ik geloof echt dat Anny een vrijwilliger is die het doet uit liefde voor de honden. Dat weet ik wel zeker. Zo geloof ik ook wel dat ace ooit begonnen is al echt goede stichting, ook uit liefde voor de honden. Het zal ze zo langzamerhand echt boven het hoofd groeien allemaal. Maar goed, dat is geen excuus. "

Voor Anny vind ik het ook erg, zij trekt het zich heel erg aan en natuurlijk ook voor de vele andere vrijwilligers die er zoveel energie, tijd en geld instoppen.
.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Never mind....de wereld is niet volmaakt, blijkt maar weer eens. ':-)

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Ook d it soort foutjes werden wel vaker gemaakt; Zie onderstaande link.
http://www.petsfriendsforum.nl/index.php/topic,2523.msg59340.html#msg59340
Natuurlijk zijn er succesverhalen van alle organisaties en dat is maar goed ook.
Maar om naar het verhaal van Tineke terug te gaan. Ook kwam het wel voor dat Iemand een reutje had geadopteerd en dan werd er een teefje ingevlogen Een beetje slordig, maar dat kun je nog houden op een foutje! Op zo’n moment neemt het gevoel het over van het gezonde verstand. Want, ja dat hondje kun je toch niet terug op het vliegtuig zetten omdat een organisatie dat zegt als je het hondje niet wilt hebben.
Ook weet ik van een Spanieltje van 3 maanden oud die uit een tuin van een mevrouw was gestolen.Die mevrouw de eigenaresse van het hondje is meteen naar de refugio gegaan om alle gegevens van haar hondje door te geven ,mocht hij toch nog in de refugio belanden .Het hondje was net aan een cherry eye  geopereerd .Een paar maanden later wordt via ACE  een Spaniël ter adoptie aangeboden,maar eerst werd er nog om geld donaties gevraagd want het hondje moest aan een sherry eye worden geopereerd.
Nu wilde het geval dat er op een Spaanse vermissingsite(voor vermiste honden)een grote advertentie stond en op de foto,s was duidelijk te zien dat dit hetzelfde spanieltje was. De eigenaresse van het hondje heeft toen contact gezocht met de refugio, maar dat mocht niet baten. Het hondje was al besproken en zou worden geadopteerd. Dat heeft een klein relletje veroorzaakt. De eigenaresse heeft zelfs om een DNA test gevraagd maar dat werd geweigerd door de voorzitster van de organisatie. Dat was een hele bittere pil om door te slikken voor die mevrouw.
En wat te denken van alle hondjes die ook over de weg naar ons land komen? Dat is wel een heel eind rijden in een kooi. Lekker naast en bovenop elkaar. 

Soms wordt er ook gezorgd voor een spetterende, tranentrekkende tv uitzending die flink op de emotionele gemoederen van de kijkers werkt. En hup, heb je weer adoptanten gevonden. Jammer. Als je het echt voor de honden doet dan heb je dat soort reclame niet nodig. Want er gaat niets boven –mondreclame-. Dat geldt voor goede maar ook voor kwade reclame.Het blijft dan toch wel vreemd dat de vrijwilligers zo veel en vaak wisselen. Een slogan als – Moeders wil is wet!- is hier misschien wel op zijn plaats.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Buitenlandse vrijwilligers, meestal studenten kunnen via een afgesloten overeenkomst tusse Ace en hun scholen, hun gepresteerde uren inbrengen voor hun diploma. Diploma als dierenverzorgster ofzo.  Ze komen halftijds op verlof en halftijds vrijwilliger. 
Daardoor is verloop groot en normaal. De andere vijwilligers haken niet zo vlug af O-)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

We hebben het hier over stichtingen, die zich bezighouden met het laten adopteren van honden.
 
Volgende informatie is zeer interessant voor degenen die een adoptiecontract hebben getekend en degenen die van plan zijn een hond te adopteren.
 
Volgens de wet is adoptie van honden niet mogelijk.
 
Citaat uit Artikel in Hondenleven april 2009
 
Wettelijk bestaat adoptie echter alleen binnen het personen- en familierecht, en is uitsluitend gericht op Kinderen

 
Het klinkt zo mooi, een hond ‘adopteren’. Adoptie roept onmiddellijk de emotie op van iets zieligs, vaak uit het buitenland, waar u goed voor gaat zorgen. Een echte win-winsituatie. Of toch niet? Iaira Boissevain, gespecialiseerd in dier en recht, legt uit dat adoptiecontracten niet zo mooi zijn als ze lijken. Als het misgaat, kan de hond een speelbal van menselijke emoties worden.

 
Er is maar één degelijk advies: vermijd deze problemen. Bij auto’s staat het kenteken op uw naam, punt uit. Als uw hond u liever is dan uw auto, zorg dan dat het eigendom van uw viervoeter nog beter is geregeld dan het eigendom van die auto! Treft u een organisatie die daar niet aan wil meewerken, ga dan liever op zoek naar een andere hond
 
Einde citaat.
 
http://www.praktischdierenrecht.nl/attachments/072_Rarara.pdf

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Wie de moeite heeft genomen de het gehele artikel door te lezen, (zie link)

Zal met mij tot de conclusie moeten komen dat Tineke, volgens de wet al haar onkosten vergoed hoort te krijgen van ACE.

Geheel officieel is Carmina dus nooit haar hond geweest, maar is ze altijd 'bezit' van ACE gebleven. 

Tineke!

Het lezen en nazoeken waard!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik heb het artikel ook gelezen, het is gewoon best lastig met een "adoptie" via een stichting, (geldt denk ik ook voor asielhonden, misschien ook voor honden die je via een goede fokker koopt? Ik heb helaas van juridische zaken weinig verstand).
Ik vind het op zich goed dat de stichting (of het asiel) controle blijven houden over een dier wat zij proberen een beter leven te geven en toevertrouwen aan mensen. Het is toch nogal een grote verantwoordelijkheid die je neemt.

Ideaal zou zijn als beide partijen het beste met de hond voor hebben, en in bijna alle gevallen zal dat ook zo zijn in oorsprong. Dat het dan toch regelmatig mis gaat zal vele oorzaken kunnen hebben. In elk geval een goede voorbereiding blijft daarom essentieel bij het aanschaffen van een hond waar je hem ook vandaan haalt.

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

Heeft  "John", (onze gast) behalve dat zijn smaakpapillen niet goed werken, nu ook nog zijn tong verloren???

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ik heb het even geprobeerd, maareh.. typen met je tong gaat verrekte lastig hoor! ;-)

John (Gast)

Nee hoor maar als je hier reageert om 12 uur dan krijg je de melding dat gasten niet na 1 uur kunnen reageren. Heel vreemd.

Je bent blijkbaar nog steeds boos en spamt het hele internet vol.
Werk liever aan een oplossing voor je probleem, is veel gezonder.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Lastig, lastig... zal er een bevredigende oplossing komen??

Tineke, wat zou voor jou een bevredigende oplossing zijn??

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Nee hoor maar als je hier reageert om 12 uur dan krijg je de melding dat gasten niet na 1 uur kunnen reageren. Heel vreemd.

Je bent blijkbaar nog steeds boos en spamt het hele internet vol.
Werk liever aan een oplossing voor je probleem, is veel gezonder.
========================


John,
Verscheidene keren heeft men je gewezen op het feit dat je een account kunt aanmaken; dan had je wel kunnen posten.

HP wordt gecontroleerd door een aantal moderators, die hier vrijwillig hun energie en tijd insteken. Door gasten 's nachts geen mogelijkheid te geven om te posten, is de controle minder intensief. Dat er had moeten staan vanaf 24:00 uur is een klein detail.
Dit is niet vreemd en absoluut niet heel vreemd zoals je schrijft.

Wie bedoel je met je? Het is wel zo beleefd om op een dergelijk groot forum aan te geven aan wie je schrijft.

Als een adoptie op een dergelijke manier verloopt als bij Carmina, heeft de adoptant het volste recht om waar zij ook wil haar terechte frustratie, ongenoegen, verdriet en daaraan gerelateerde boosheid te uiten.

Adtoptant kan niet werken aan een oplossing van het door de stichting veroorzaakte probleem zolang de stichting niet meewerkt of alleen wil meewerken via een NIET onafhankelijke juridische intermediair. Adoptant wacht al maandenlang op een oplossing met oprechte excuses etc. De Stichting heeft grove fouten gemaakt over het hoofd van Carmina en de adoptant heen. De Stichting behoort deze toe te geven en een ruimhartige oplossing aan te bieden. Had de stichting dit direct gedaan na de eerste melding door adoptant van dit zeer verdrietige gebeuren, dan was dit niet eens op internet gekomen.

Kan je me uitleggen waarom ACE geen lid is van Stray Animal Foundation Platform?
http://www.stray-afp.org/nl/
"

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Je kunt overigens een eigen profiel zo goed als bijna blanco laten, mocht je dat willen.
Stelt echt niets voor waardoor je toch de ongemakken van het gastschrijver zijn omzeilt en je ook PB's kunt ontvangen en versturen.

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

John,

 

 

Het spijt me van die opmerking naar jou toe.

 

Aanvankelijk was ik, na het overlijden van Carmina, niet boos.

Ik werd boos toen ik er achter kwam dat er al voor de adoptie tegen mij gelogen was omtrent

de gezondheidstoestand van Carmina.

De oprichtster/voorzitster van Ace wist dat Carmina niet gezond was en toch heeft zij ervoor gekozen

om Carmina naar Nederland over te vliegen en daarmee heeft zij veel dierenleed veroorzaakt.

 

Dan ga ik nu aan jou John, op aanraden van het moderatorteam, een vraag stellen.

 

Op welke manier zou ik aan een oplossing kunnen werken?

Wat zou jij me aanraden om tot een oplossing van mijn probleem te kunnen komen?

 

Dus,  voor de adoptie heb ik gevraagd of Carmina gezond was, wat bevestigd is.

Carmina blijkt heel erg ziek te zijn en ik moet haar laten inslapen.

Ik vraag om uitleg, stel vele vragen, vraag het e-mailadres van de dierenarts. 

Ik krijg geen verklaring, geen antwoorden, geen gegevens van de dierenarts.

 

Als mij de waarheid verteld zou zijn, hoe vreselijk die misschien ook is, dan had ik er een punt achter

kunnen zetten, nu ben van alles aan het uitzoeken en inderdaad, "het hele internet aan het volspammen!"

om mensen te waarschuwen tegen stichting Ace.  (behalve op dit forum staat mijn verhaal ook op

Petfriends- en Tros Radar forum)

Ik ben hier niet zomaar mee begonnen, heb de voorzitster vele malen gevraagd om open kaart met mij

te spelen.

De voorzitster laat haar advocaat contact met mij opnemen, hij laat mij weten een procedure tegen mij te

zullen starten als ik niet stop met het uiten van ernstige smaad aan het adres van zijn

cliënte, zijnde de voorzitster van stichting Ace.  

Daarna neem ik nog eenmaal contact op met de voorzitster.  Zij wil geen contact meer met mij.

 

Dit wetende John, wat zou jij mij aanraden om tot een oplossing te kunnen komen?

 

Groet,

Tineke

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

" Ik heb het even geprobeerd, maareh.. typen met je tong gaat verrekte lastig hoor! ;-) "


.Oefening baart kunst Suzan! ':-)

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

" Lastig, lastig... zal er een bevredigende oplossing komen??

Tineke, wat zou voor jou een bevredigende oplossing zijn?? "


.De Waarheid!

honden page profiel pienpien

honden foto van pien

@Tineke,
Ik ben dan wel geen John.
Maar waarschijnlijk zou ik tegen die advocaat zeggen 'start de procedure maar'... O-)

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

" @Tineke,
Ik ben dan wel geen John.
Maar waarschijnlijk zou ik tegen die advocaat zeggen 'start de procedure maar'... O-)
"


.En dat is ook precies wat ik gedaan heb, zeker wetende dat dat toch niet zou gaan gebeuren,  ze kijken wel uit want wat gaat er dan allemaal boven water komen???

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ik denk dat het financieel ook niet te doen is, hier een speurder opzetten die gaat graven in het zogenaamde verleden van Carmina, een verleden dat in Spanje ligt, dat gaat bakken centen kosten. Wat kun je verder doen? De dierenarts in Spanje zelf opzoeken? Er is niet eens een naam of adres van bekend!

Ik vraag me serieus af.. wat kun je beginnen???

Kun je dit op Nederlandse bodem uitvechten en zo ja... hoe?

Ik vraag me dit echt af! 

Gewoon nooit meer iets terug horen of slechts als reactie krijgen ''Goh, dat vinden wij ook jammer zeg!'' 
dat bevat toch geen enkele verklaring of uitleg?

Ik ben echt zo benieuwd of er uberhaupt nog 'iets' te gebeuren staat...

honden page profiel Heleen en SwiftHeleen en Swift

honden foto van Heleen en Swift

Ik heb eerder hier verteld dat we een hondje uit het buitenland zouden krijgen en dat eerste hondje is helaas niet doorgegaan.
Ik heb op internet gezocht naar een geschikt hondje voor ons en vond dat door naar foto's te kijken.
Op basis van de foto ben ik afgelopen weekend naar het Nederlandse gastgezin gegaan om te kijken en we hebben ons Portugese hondje meteen mee mogen nemen, nog geen contract getekend nog geen betaling gedaan.
Het gastgezin is erg benieuwd naar hoe het Swift vergaat en ook de mevrouw van de organisatie is oprecht geïnteresseerd.

We gaan donderdag naar de DA om te kijken of alles goed is maar op dit moment hebben wij een heerlijk hondje wat we ook in Nederland misschien hadden kunnen vinden maar het is toevallig anders gelopen.

We zijn blij met onze Swift en waar ze vandaan komt is bijzaak. Nu hoort ze bij ons.

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

" Ik denk dat het financieel ook niet te doen is, hier een speurder opzetten die gaat graven in het zogenaamde verleden van Carmina, een verleden dat in Spanje ligt, dat gaat bakken centen kosten. Wat kun je verder doen? De dierenarts in Spanje zelf opzoeken? Er is niet eens een naam of adres van bekend!

Ik vraag me serieus af.. wat kun je beginnen???

Kun je dit op Nederlandse bodem uitvechten en zo ja... hoe?

Ik vraag me dit echt af! 

Gewoon nooit meer iets terug horen of slechts als reactie krijgen ''Goh, dat vinden wij ook jammer zeg!'' 
dat bevat toch geen enkele verklaring of uitleg?

Ik ben echt zo benieuwd of er uberhaupt nog 'iets' te gebeuren staat... "


.Het gaat niet alleen om Carmina.

Het wordt niet enkel op fora geplaatst als waarschuwing maar ook kom ik erdoor in contact met mensen die ook gedupeerd zijn door Ace, tevens levert het tips op en informatie.

Jullie weten niet half hoe belangrijk jullie voor mij zijn!  (en dat is serieus bedoeld)

honden foto van Mijn Working Border Collies

Ik zou er zelf niet voor kiezen, zeker gezien het feit dat er in nederland nog zoveel honden zijn die een goed stekje zoeken.

Is puur mijn mening.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Aan jouw serieus zijn, twijfel ik geen moment hoor Tineke!

Ik heb ook absoluut niet de indruk dat je lekker wilt rellen of aan zwartmakerij wilt meedoen.

Ik denk persoonlijk dat er veel problemen bij de plaatselijke dierenartsen ten grondslag liggen.

Zij onderzoeken/behandelen honden in opdracht van een stichting.... wat er precies wel of niet met het dier gebeurt in handen van de D.A is dus twijfelachtig!

Het is ook niet 1,2,3 de stichting te wijten wanneer zij bedondert worden door een dierenarts die in 'hun naam' dieren onderzoekt en behandeld. 

Er zal ongetwijfeld een bepaald onderzoeksprotocol zijn en als het ware een afstreep lijstje, alvorens de hond wordt afgegeven.
Tja, je zult maar zo'n dierenarts treffen die het zo nauw niet neemt... dan is er een Carmina in Nederland?

Ik speculeer maar wat! En ik meen gelezen te hebben dat ACE wist van Carmina's conditie? 
Vreemd.....

Nogmaals,, zijn alle onderzoeken en behandelingen daar wel in de haak!
Vinden ze uberhaupt plaats???

Ik hoop daarom dat in dit geval 'ACE' onderzoek zal plegen naar de mensen met wie zij menen samen te werken voor er nog meer gedupeerden vallen!

Klein voorbeeldje nog: Ik ken enorm veel 'buitenlandertjes' in alle soorten en maten en afkomsten.

Ik zal het in een notendop samenvatten.

Heel vreemd wanneer in een gezondheidsverklaring van het dier, ingevuld 1 week voor hij op het vliegtuig ging, staat dat de hond nog over een compleet melkgebitje beschikt.

Eenmaal op Schiphol ziet de eerste de beste hondenkenner al vrijwel meteen dat deze hond een mond vol grote tanden heeft... geen wiebel tandje meer te bekennen.

Ik bedoel maar....

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

" Ik zou er zelf niet voor kiezen, zeker gezien het feit dat er in nederland nog zoveel honden zijn die een goed stekje zoeken.

Is puur mijn mening. "


Dus de volgende hond die bij jou in huis komt,,
komt dan vast uit een Nederlands asiel??... zo eentje die een stekkie zoekt!

Of niet?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Zo frappant, de meeste mensen die roepen dat ze zelf nooit een hond uit het buitenland zouden willen omdat de NL asiels ook vol zitten die halen hun eerstvolgende hond bij... een fokker!

Verbeter de wereld, begin bij uzelf.

Iedereen moet het voor zichzelf weten (ik kies bewust voor een dier uit het asiel, of ie nou geboren is in Tuitjenhorn of in Botswana boeit me niet), maar ga niet de moraalridder uithangen door te zeggen dat de NL asielhonden ook een warme mand verdienen als je zelf überhaupt geen asielhond in huis hebt of haalt.

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

" Aan jouw serieus zijn, twijfel ik geen moment hoor Tineke!

Ik heb ook absoluut niet de indruk dat je lekker wilt rellen of aan zwartmakerij wilt meedoen.

Ik denk persoonlijk dat er veel problemen bij de plaatselijke dierenartsen ten grondslag liggen.

Zij onderzoeken/behandelen honden in opdracht van een stichting.... wat er precies wel of niet met het dier gebeurt in handen van de D.A is dus twijfelachtig!

Het is ook niet 1,2,3 de stichting te wijten wanneer zij bedondert worden door een dierenarts die in 'hun naam' dieren onderzoekt en behandeld. 

Er zal ongetwijfeld een bepaald onderzoeksprotocol zijn en als het ware een afstreep lijstje, alvorens de hond wordt afgegeven.
Tja, je zult maar zo'n dierenarts treffen die het zo nauw niet neemt... dan is er een Carmina in Nederland?

Ik speculeer maar wat! En ik meen gelezen te hebben dat ACE wist van Carmina's conditie? 
Vreemd.....

Nogmaals,, zijn alle onderzoeken en behandelingen daar wel in de haak!
Vinden ze uberhaupt plaats???

Ik hoop daarom dat in dit geval 'ACE' onderzoek zal plegen naar de mensen met wie zij menen samen te werken voor er nog meer gedupeerden vallen!

Klein voorbeeldje nog: Ik ken enorm veel 'buitenlandertjes' in alle soorten en maten en afkomsten.

Ik zal het in een notendop samenvatten.

Heel vreemd wanneer in een gezondheidsverklaring van het dier, ingevuld 1 week voor hij op het vliegtuig ging, staat dat de hond nog over een compleet melkgebitje beschikt.

Eenmaal op Schiphol ziet de eerste de beste hondenkenner al vrijwel meteen dat deze hond een mond vol grote tanden heeft... geen wiebel tandje meer te bekennen.

Ik bedoel maar.... "


Behalve dat Carmina gezond was verklaard door een dierenarts, bestempelde ook de voorzitster van Ace Carmina als een gezonde en blije hond op de dag voor vertrek naar Nederland.
Het was overduidelijk dat Carmina erg ziek was, op de tweede dag in Nederland begonnen al de uitvalsverschijnselen;  de laatste fase van "Hondenziekte"!

Helaas zijn er al veel gedupeerden Suzan, lees bijvoorbeeld op dit forum het verhaal van "Teleurgesteld" (gast), te vinden bij Kruisingen en buitenlandse honden > Ervaringen met Ace.
Het verhaal begint op blz. 5,  geschreven op 10 febr. 2012 om 21.13

Jouw voorbeeld samengevat in een notendop:  klopt natuurlijk voor geen meter, heel erg onzorgvuldig maar dat kan misschien een fout genoemd worden.
In geval van Carmina werd er leed veroorzaakt!

Er is nog geen antwoord van John, of ben ik te ongeduldig???
.

pagina 6 van 12 12 3 4 5 67 8 9 10 11 12
Volgende forumvraag: Resquehonden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^