Hond uit het asiel...ervaringen..??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChellyChelly

honden foto van Chelly

Hallo daar,

ik ben nog niet helemaal thuis op dit forum.
Ben al een hele tijd niet geweest, dus weet niet of er al een topic is over dit onderwerp. (excuses als dat wel zo is)
Ik ben nu al een aantal weken de asielen die bij ons in de buurt zitten, in de gaten aan het houden, of er een hondje tussen zit die ons hartje steelt.

Ivm dat wij geen honden gewend zijn. (ben er niet mee opgevoed, weleens een loge gehad of uitgelaten van een kennis/buren).
Willen wij heel graag een al iets ouder, maar wel gezond hondje, die al opgevoed is.
Zodat we zelf ook kunnen wennen aan het feit dat we een hond hebben. Daarbij niet ook nog gelijk eens puppy cursus, of snachts om het uur de hond uitlaten e.d.
We willen graag een klein hondje, dit omdat ik grote honden toch best even wennen vind. En ben van vrienden/kennissen kleinere hondjes gewend.

Ik ben heel benieuwd, hoe anderen deze zoektocht gemaakt hebben. En hoe het daarna is verlopen.

Ik hoor graag van jullie. :-D


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond uit het asiel...ervaringen..??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Hier 2 honden uit het asiel :-)

Eerst Kobus, eind 2010. Mijn eerste eigen hond :-D (We hadden toen nog wel onze andere hond, een Witte Herder die van pup af aan hadden, maar dat was meer de hond van mijn ouders. Ik wilde graag een hondje "voor mezelf".) Toen we de foto zagen, waren we verliefd ;-) We wisten niks over hem, want hij was gevonden. Later werden zijn eigenaren opgespoord en kwamen we in ieder geval te weten wat zijn naam was, hoe oud ie was en dat ie heel sociaal is. Kobus was enorm eigenwijs en luisterde voor geen meter, had buiten geen enkele aandacht voor ons. Het heeft mij héél erg veel tijd gekost om hem te trainen en te leren dat hij zijn aandacht op ons moet richten, enz. Maar dat vond ik juist heel leuk om te doen hihi :-) Inmiddels is het een ondeugend, maar wel erg lief hondje dat enorm sociaal is (wel af en toe wat angstig naar andere honden sinds ie is aangevallen). Hij weet bijna iedereen om zijn pootjes te winden ;-)

En sinds afgelopen november hebben we Cas, ook een Witte Herder (mijn vader vooral miste een Witje in huis). Hij is enorm aanhankelijk en had wat last van verlatingsangst. Hij kon prima alleen zijn als we niet in het zicht waren, maar zodra hij ons zag werden we overal achterna gelopen en hij kon al schrikken of enthousiast worden van een kuchje. Hij heeft een onvoorwaardelijke liefde voor ons, al vanaf dag 1 (echte Herder). Compleet het tegenovergestelde van Kobus dus.

Eén ding waar je echt rekening mee moet houden: niet alle info die het asiel heeft door gekregen, hoeft te kloppen. Bij Kobus wisten we natuurlijk vrij weinig, maar ik had van tevoren niet ingeschat dat het zó veel tijd zou kosten om hem fatsoenlijk te leren luisteren (en het blijft een uitdaging, maar dat ligt aan het ras en daar heb ik ook voor gekozen :-D). Ik ben er anderhalf jaar heel intensief mee bezig geweest en tot nu nog ben ik wat bezig met kleine dingetjes, die niet zo heel belangrijk zijn, meer om hem bezig te houden ;-) En Cas zou heel erg sociaal zijn (woonde samen met een andere hond), maar blijkt enorm angstig te zijn. Met Kobus klikte het vanaf de eerste minuut, maar andere honden worden op afstand gehouden, hij is zelfs bereid om te bijten. Dat is niet helemaal waar we op gerekend hadden en het is flink balen, want mijn ouders wilden juist graag hun hond los laten lopen (Kobus kan ook niet altijd los, ivm bananen in de oren ;-)), maar dat gaat dus niet. Als we dit van tevoren hadden geweten, hadden we hem niet geadopteerd. Maar hij is er nu, het is een enorme schat naar mensen en Kobus toe, en dat is het belangrijkste :-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hai!
Hier één hond uit het asiel, en inmiddels werk ik al weer ruim drie jaar bij het dierenasiel!

Mijn hond heeft vier maanden in het asiel gezeten voordat ik haar mee naar huis nam. Ik had haar dus al dagelijks geobserveerd, haha. Dus ja, iets ander verhaal dan normaal, maar..

Honden komen op twee manieren in het asiel. Nummer 1 is als zwerver. Er is dan absoluut niets bekend van de hond, buiten het gedrag dat wij op het asiel zien. Bijvoorbeeld uitvallen naar andere honden, etc. Of een hond zindelijk is, is moeilijk te zien in een asiel, omdat ze niet in een thuissituatie zitten. Veel dingen is dus gissen. Nummer 2 is wanneer iemand afstand doet van zijn of haar hond. Hierbij krijgen we veel meer informatie over een hond, maar let wel! Mensen zijn nogal gauw geneigd om te liegen! Ze willen nu eenmaal snel van hun hond af en willen daarom de waarheid nog wel eens verdraaien, soms om zelf beter uit de verf te komen. 

Er zitten echt vaak leuke honden in het asiel, begrijp me niet verkeerd, maar bedenk wel dat bijna iedere hond daar zit omdat er een "probleem" was. Die problemen lopen uit van bijtincidenten tot "hij stoorde me bij het TV kijken" (zie ander topic op dit forum). 

Ik raad aan om gewoon eens vrijblijvend te gaan kijken, vraag hoe het bij het asiel in jouw regio werkt, en als je een leuk hondje ziet, hebben veel asielen de optie om een hond een aantal dagen voor je te reserveren. Zo kun jij er rustig over nadenken, en eventueel zelfs een paar dagen achter elkaar langskomen om met het beestje te wandelen en te kijken of het klikt. Ga niet over één nacht ijs.

Veel plezier en succes met het vinden van een leuk hondje!

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

Wij zijn inmiddels aan onze 3de asielszoeker bezig.

Ik ben het met Iris eens; niet alle info die het asiel geeft hoeft te kloppen.
Dit kan zijn omdat de vorige eigenaar grag van zijn hond af wilde en een goed 'verkoop-praatje" gehouden heeft. Of omdat het asiel zelf graag van de hond "af wil".
Ik geloof niet dat e het moedwillig of vanuit boze opzet doen hoor.
En het ene asiel is het andere asiel niet.
Zo werd Bachera door het Haags Dierencentrum als "lastig"bestempeld maar hebben wij nooit problemen met haar gehad.

Ik zou zeggen ga bij de hond kijken, wandel ermee, praat met de asielmedewerkers en als allerbelangrijkste
BIJ TWIJFEL NIET DOEN!!!

Ook al is het hondje nog zo zielig, zit hij er nog zo lang of wat dan ook.
Kies met je hoofd een hond die echt bij jou en je situatie past en laat je niet verleiden door een schattig snoetje of een zielig verhaal.

Alle 3 onze honden hebben we trouwens via www.dierenasiels.com gevonden.
We zijn wezen kijken en als het jouw hond is dan voel je dat meten..

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Ik weet helemaal niet op je er op zit te wachten O-) Maar ik heb even wat rond gesnuffeld en kwam misschien wel wat geschikte hondjes tegen voor jullie...

Arra, Baco, Bellebie, Bodie, Casper, Curly Sue, Guus, Kaine, Max, Mike, Pekki of Sloeber.

Overigens nog een tip: bel altijd nog voor wat extra informatie, vaak is wat op internet staat niet compleet en weten de medewerkers je nog veel meer over het hondje te vertellen! Scheelt je evt. weer een ritje :-)
(Hebben wij eens gehad voor Kobus, toen we op zoek waren. Scheen een leuk, lief hondje te zijn, erg makkelijk en sociaal... Wij 2 uur daarheen rijden, bleek ie enorme voernijd te hebben en viel dan iedereen om zich heen aan. Dat was niet precies wat wij zochten.)

honden page profiel ChellyChelly

honden foto van Chelly

Bedankt voor alle leuke en mooie verhalen..
ik heb vandaag gebeld voor een hondje. En morgen mogen we gaan kijken, en met hem wandelen en spelen, ben heel benieuwd..

Dit stond in zijn profiel:

Zijn laatste eigenaar heeft goed voor hem gezorgd maar kan dat niet meer alleen aan. Vandaar dat hij nu bij ons en op zoek is naar leuke mensen die hem een goed pensioen willen bieden.

Dat moet niet moeilijk zijn want hij is een erg leuke Jack Russel. Hij is erg aanhankelijk en houdt ervan om bij zijn baas te zijn. Het liefst zit hij zelfs op schoot! Daar valt hij ook gerust in slaap. Hij vindt alle mensen leuk en is een echte allemansvriend. Ook andere honden en katten vindt hij geen enkel probleem om mee samen te wonen. Kinderen zou hij ook geen punt vinden want hij is nog actief en vindt het leuk om iets te ondernemen.

Hij kan prima een paar uurtjes alleen zijn. Zijn eigenaar zette dan wel de radio voor hem aan. Als er mensen aan de deur zijn blaft hij om ze aan te kondigen maar laat gerust iedereen binnen. Hij heeft veel geleerd bij zijn vorige eigenaar. Hij kan zelfs de post brengen als die door de brievenbus valt!

Hij is een prima huisgenoot en het zou mooi zijn als hij snel weer een plekje vindt waar hij zijn pensioen door mag brengen.

Dit is precies wat wij zoeken... hij is al wat ouder.. 11 jaar.. maar hij kan nog wat jaartjes mee..
Ik heb geinformeerd of hij in de mand slaapt, en dat was zo.
Ook mogen we hem 4 weken op "proef" mee.. als hun het een match vinden natuurlijk.. en als het misschien niet mocht werken, hebben we geld terug garantie..
Maar goed eerst maar even morgen afwachten, kijken of de klik wederzijds is. Misschien vind ie ons wel niets hahaha..kan ook nog..

Maar wat denken jullie?

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Klinkt als een ontzettend lief en energiek hondje, zelfs voor zijn leeftijd nog! ;-) Erg leuk, en super geweldig van jullie dat jullie een hondje op leeftijd een fijn huis willen bieden!

Hij vindt alle mensen leuk staat er, nou dat kan niet missen toch :-D Die gaat morgen met jullie mee naar huis! :-)

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

ik heb al veel asielhonden gehad, en nooit spijt. roger, dingo, faith en cash kwamen allemaal uit het asiel. roger was blind en had zware hd, hem heb ik niet kunnen hebben. dingo was een hele moeilijke herder. faith was al over de 10, en mocht ik maar 14 maanden hebben. cash heb ik eind januari uit het asiel geplukt.soms hebben die honden wel een trauma, of gedragsproblemen, maar mijn ervaring is dat veel op te lossen is, en dat er geen dankbaardere honden zijn dan herplaatsers.
siba heb ik 9 jaar gehad, dat was een heel lief, makkelijk foxje, die ik overal los kon laten.

honden page profiel ChellyChelly

honden foto van Chelly

Ja er waren heel wat mensen die er vandaag op hadden gereageerd.
Gelukkig was ik de eerste ;-) !! Jeej..
Ik ben er gewoon een beetje blij en hyper van haha.. kan haast niet wachten.
Wel bijzonder dat ik dit bericht heb geplaatst en even later de advertentie zag... zou het zo moeten zijn?
:-D ;-)

honden page profiel ChellyChelly

honden foto van Chelly

Ik had trouwens eerder deze week gereageerd op een bulterriër (een hele mooie witte met een klein zwart vlekje)
dat was ook al zo'n goedzak, volgens het asiel.
Die was helaas al gereserveerd voor iemand anders.. maar ik sta wel als 2e aangeschreven, mocht die persoon zich terugtrekken.

Ook een kruising border collie.. maar die was ook al meteen weg.

toen ze me terugbelden, probeerden ze me te wijzen op een mechelse herder/labrador (zwart).. een meisje.. maar die leek me wat druk, en zou trekken aan de riem, dat leek me toch wat te veel van het goede...
ondanks ik er van overtuigd ben dat ze een cutey is..

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Klinkt goed, ik ben benieuwd of het klikt! ;-)

Zelf heb ik geen ervaring met een asiel hond in huis maar ik ga al meer als een jaar elke week met asielhondjes wandelen.
Zo ben ik er ook achtergekomen dat oudere hondjes beter bij mij passen omdat ze meestal wat rustiger zijn en omdat ze meestal blijven zitten omdat niemand er naar kijkt.
Ik vind het echt super dat je voor een ouder hondje gaat!!!!! ;-) ;-)

honden page profiel ChellyChelly

honden foto van Chelly

" Ik weet helemaal niet op je er op zit te wachten O-) Maar ik heb even wat rond gesnuffeld en kwam misschien wel wat geschikte hondjes tegen voor jullie...

Arra, Baco, Bellebie, Bodie, Casper, Curly Sue, Guus, Kaine, Max, Mike, Pekki of Sloeber.

Overigens nog een tip: bel altijd nog voor wat extra informatie, vaak is wat op internet staat niet compleet en weten de medewerkers je nog veel meer over het hondje te vertellen! Scheelt je evt. weer een ritje :-)
(Hebben wij eens gehad voor Kobus, toen we op zoek waren. Scheen een leuk, lief hondje te zijn, erg makkelijk en sociaal... Wij 2 uur daarheen rijden, bleek ie enorme voernijd te hebben en viel dan iedereen om zich heen aan. Dat was niet precies wat wij zochten.) "


Ik heb ze allemaal bekeken, wat een schatjes! ;-)
Helaas is het te ver voor ons om heen te gaan, wij wonen in NL in het hoge noorden.
Hier in het asiel zijn weinig kleine hondjes, veelal de grotere stoere "enge" (sorry) honden.. haha..
Ook veelal omdat ze niet opgevoed zijn door de baas..

honden page profiel ChellyChelly

honden foto van Chelly

" Klinkt goed, ik ben benieuwd of het klikt! ;-)

Zelf heb ik geen ervaring met een asiel hond in huis maar ik ga al meer als een jaar elke week met asielhondjes wandelen.
Zo ben ik er ook achtergekomen dat oudere hondjes beter bij mij passen omdat ze meestal wat rustiger zijn en omdat ze meestal blijven zitten omdat niemand er naar kijkt.
Ik vind het echt super dat je voor een ouder hondje gaat!!!!! ;-) ;-) "


Ik denk dat ik alleen daarom al, liever geen jonge hond wil... omdat de oudere hondjes "vaak" rustiger zijn. En dat is toch wel wat bij mij (ons) past.
Zeker ook omdat het onze eerste hond word..wil even rustig wennen aan een hond.
Toch is het hondje waar we morgen gaan kijken nog wel in voor een spelletje.. dus ben benieuwd of hij nog achter een balletje aanrent van de kids haha..
Nee hoor, doe ons maar een ouwe dibbes (zoals mijn opa dat altijd zei) :-D

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

hahaha, cash is 9 jaar, maar rustig????? echt niet!

honden page profiel ChellyChelly

honden foto van Chelly

" hahaha, cash is 9 jaar, maar rustig????? echt niet! "


echt?? wat gaaf!! nou dat is alleen maar leuk als dit hondje van ons ook nog wat pit heeft.. alleen maar slapen is natuurlijk ook weer het andere uiterste ;-) :-D vooral voor de kids zou het leuk zijn als hij nog wel zin heeft in een spelletje..

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

"

echt?? wat gaaf!! nou dat is alleen maar leuk als dit hondje van ons ook nog wat pit heeft.. alleen maar slapen is natuurlijk ook weer het andere uiterste ;-)  :-D vooral voor de kids zou het leuk zijn als hij nog wel zin heeft in een spelletje.. "
cash rent elke dag een uur op de hei, minimaal, en ze rent echt de hele weg, is dol op balletjes, achter muizen aanjagen, zwemmen.
faith had ook heel wat pit ondanks haar leeftijd. en als je de pech hebt dat een oudere hond niet meer zo lang leeft, heb je altijd de troost dat je hem/haar een superleven hebt gegeven, en uit het asiel hebt gered.

honden page profiel ChellyChelly

honden foto van Chelly

Dat is waar.... wat een geweldig antwoord.. ;-) kippenvel

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

" Dat is waar.... wat een geweldig antwoord..  ;-) kippenvel "

over cash zeiden ze dat ze terminaal ziek was, en niet lang meer te leven had. toch koos ik voor haar, omdat ik alle liefde in dat korte leven wilde persen. nu blijkt ze lang niet zo ziek te zijn als ze dachten, dus heb ik nog meer tijd om haar alles te geven, en haar verleden te laten vergeten.
nu heeft ze haar eigen website, die bijna 10.000 x bekeken is, en half belgië en nederland leeft met haar mee.

honden page profiel ChellyChelly

honden foto van Chelly

Geweldig! ;-)

honden page profiel ChellyChelly

honden foto van Chelly

Nu zit ik toch misschien even een beetje heel ver vooruit te denken...
Maar stel dat we het hondje meenemen morgen...
Ik heb niets in huis voor de hond.. Geven ze een mandje mee?
En voer? Of moeten we daar zelf nog voor gaan zorgen...?
Dat is geen probleem verder, alleen vroeg ik het mij af om dat het zo kort dag is..
We moeten ook een stukje rijden naar het asiel, deze ligt in een provincie naast de onze..

Of werkt het niet zo... heb geen ervaring met asiel honden..vandaar :-D

honden page profiel KK

honden foto van K

je krijgt niet eens een halsband mee, haha. nee, je moet zelf voor alles zorgen.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Je krijgt inderdaad niets mee.
Wat je wel met het asiel kunt regelen is dat je bv het hondje de volgende dag zal ophalen als je al wat spulletjes hebt. ;-)

honden page profiel ChellyChelly

honden foto van Chelly

ja dat is idd een idee, alleen we komen best wel van ver.
Heb vervoer geregeld die kant op, dus het zou het beste zijn
(mocht het klikken en alles) dat ie dan direct meegaat.
Dan stop ik ondertussen wel ergens om gauw een mand e.d. te halen.

Nu zit ik er trouwens aan te denken, dat hij op de foto wel zijn halsband om heeft, misschien heeft de oude man wel alles meegegeven. Wie weet, ik hoor het morgen wel.

Ik houd jullie op de hoogte.. :-D

honden page profiel KK

honden foto van K

" ja dat is idd een idee, alleen we komen best wel van ver.
Heb vervoer geregeld die kant op, dus het zou het beste zijn
(mocht het klikken en alles) dat ie dan direct meegaat.
Dan stop ik ondertussen wel ergens om gauw een mand e.d. te halen.

Nu zit ik er trouwens aan te denken, dat hij op de foto wel zijn halsband om heeft, misschien heeft de oude man wel alles meegegeven. Wie weet, ik hoor het morgen wel.

Ik houd jullie op de hoogte..  :-D   "

cash had ook een halsband, maar die houden ze toch, weer voor andere hondjes.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Gemakkelijk dan kan je ook meteen een passende halsband vinden.
Nu ben ik eigenlijk wel heel erg benieuwd naar die foto. O-)

honden page profiel ChellyChelly

honden foto van Chelly

Ja dat was idd wat naïef van me.. zag daarna ook dat alle hondjes een halsband om hadden :-D ...
Nou ik laat het morgen gewoon op me af komen.. vind het best wel spannend hoor.. :-D :-D :-D

Nou ik ga nu lekker slapen.. ;-) trustee alvast..

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Succes morgen!! ;-)

honden page profiel ChellyChelly

honden foto van Chelly

" Gemakkelijk dan kan je ook meteen een passende halsband vinden.
Nu ben ik eigenlijk wel heel erg benieuwd naar die foto. O-) "


Oh sorry, dit had ik gisteren gemist.. ik hoop dat het lukt met de foto plaatsen.
Ben niet zo'n compi nerd ;-)



Dit is hem! Ik vind het leuk dat ie zo'n ondeugend/pienter maar lief koppie heeft. :-D

honden page profiel ChellyChelly

honden foto van Chelly

Nou we trekken zo de jassen aan... vind het wel spannend hoor! heb kriebeltjes in mijn buik haha..

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Vergeet niet te genieten!Later zal je misschien nog regelmatig aan dit moment  terug denken..de  1e  ontmoeting met je nw kind  ;-)
Doe wat je gevoel je ingeeft...volgens mij heb je je goed voorbereid!
Veel plezier!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond uit het asiel...ervaringen..??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^