Iemand die een (raszuivere) Shiba Inu heeft?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Hebben ze haar wel van een 'echte fokker'?

En wel bizar, want ik weet niet beter dan dat Shiba's juist super gevoelig zijn en je niet met de harde hand moet opvoeden, maar gewoon duidelijk en consequent moet zijn.

Maargoed, wij mensen zijn ook niet allemaal hetzelfde natuurlijk ;-) een rasstandaard is ook maar een standaard. Maar voor mij voorlopig geen shiba of akita of witte kees. Dat komt wel als ik een stuk ouder ben en een stuk minder werk. Want het zijn wel rassen waar ik echt elke dag enorm de tijd voor wil hebben. Ze hebben ook veel beweging en uitdaging nodig. Kan ik nu niet geven..

Ben nu op zoek naar een leuk dwergteckeltje (en ja, ik weet het. Die hebben ook erg veel pit en aardig wat beweging nodig.. :P)

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

wat een overgang van volwassen shiba naar teckelpup.

ik wilde al eerder met je meedenken en vroeg daarom ook waarom je een siba zou willen.

ik heb nu zelf eerder het idee dat je nog helemaal niet weet wat en waarom je wilt.

er zijn vast wel teckels in diverse kleuren die je gelijk kan ophalen, of dit het type is waar je voor wilt gaan....

waarom kijk je niet voor een asielhond, dan kan je daar kijken of het matche met doggie en ze worden niet voor je neus weggekaapt of moeilijk met wanneer ophalen

honden page profiel Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & SabeauShizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Ik weet wel heel goed wat ik wil, alleen er zijn meerdere combinaties die ik overweeg qua rassen.

En de reden dat er nu een beetje druk achter zit, is omdat Doggy op deze manier niet lang meer meegaat.

En heb ook naar asielhonden gekeken, het rotte is alleen dat er zooooooooo enorm veel asielhonden zijn (die ik qua foto's denk ja die zou ik wel willen) die of niet met katten kunnen, of niet met honden of niet alleen thuis kunnen zijn.

Ik wil best investeren in een asielhond, maar als ze dan niet voldoen aan een paar juist voor mij cruciale eisen.. dan begin ik er niet aan. Want een dier moet hier in mijn huishouden en roedel mee kunnen draaien. Anders wordt het beestje niet gelukkig bij mij en ik niet van hem. Dat lijkt me niet de bedoeling.

Met een pup OF jonge hond, heb je al gauw dat je je geen zorgen hoeft te maken over een klik met Doggy en over het goed gaan met katten. Daarintegen is het wel keihard werken, dus ik ben echt wel realistisch.

Het lijkt nu misschien ondoordacht.. maar ik stoei al 2,5 jaar nu met wel of geen hond erbij voor Doggy. Dus heb in die tijd al me heel erg veel ingelezen in de rassen die ik dan zou overwegen etc. Het is nu alleen een knoop die doorgehakt is.

En idd, teckels genoeg.. Maar wil er 1 waarvan ik denk wow, dit is het. Ga niet zomaar een hond nemen zodat ik er 1 heb. Want als Doggy er straks niet meer is, moet ik dat hondje ook nog 10-15 jaar leuk vinden!

En even voor de duidelijkheid. Ik wilde juist een herplaatser, om iets goeds terug te doen. Omdat ik een paar jaar geleden ook enorm ben geholpen toen ik zelf moest herplaatsen..

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

We gaan morgen kijken bij een dwergteckeltje en een chihuahua.

Bij de chi heb ik wel mijn bedenkingen, weet niet zo goed wat ik van de ouders vond (op foto's). Dus ga morgen zelf even goed kijken en kennis maken.

De teckel zou eventueel morgen meteen mee "moeten" (of eind van de week). Maar dat zie ik wel. We hebben wel alles geregeld voor het geval dat, maar ga me echt niet laten opjutten. Want vind het ook helemaal niet erg om nog ietsje geduld te hebben.

Het moet wel snel voor Doggy, maar ook weer niet perse morgen meteen.

Vind het toch wel weer erg spannend allemaal. De zoektocht zelf is al heel bijzonder gelopen en gegaan. Normaal heb ik niet zo snel bij foto's dat denk ja die zou ik in huis willen nemen! En nu juist heel veel diertjes gezien waarvan ik denk jaaaa..

Mijn vriend wil morgen ook bij mini-aussies kijken. Maar denk niet dat ik daarvoor ga. Veel te actieve hondjes voor mij/ons. Maargoed kijken kan natuurlijk wel, als we dan toch om de hoek zitten.

To be contined.. Ondanks mijn enthousiasme ben ik toch wel iets terug houdender. Want ik wil dat het echt 100% goed voelt. Anders wacht ik gewoon.

Anneke (Gast)

Wat een gezeur, wil je eigenlijk wel een hond erbij? 

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna

honden foto van Mariska & Luna

Hee hoe gaat het met de hond en heb je er een kunnen kiezen.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hondenshows en keuringen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^