Lhasa Apso of Havanezer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel katiakatia

Hey iedereen,
Ik zie doodgraag honden, ben altijd een grote liefhebber geweest.
Ik heb dan ook een Franse bulldog gehad maar die heb ik helaas aan mijn moeder moeten geven vanwege dat ik allergisch bleek te zijn aan honden- en kattenhaar.
Ik kreeg dan echt last van kortademigheid en niet kunnen stoppen met hoesten vanwege dat ik het gevoel had dat er haar op mijn longen en in mijn keel was. Dus het waren echt de rondvliegende haartjes waar ik zo allergisch aan was.
Dit was echt een ramp voor mij vanwege dat ik echt een hondje wou. Dan was ik via kenissen te weten gekomen dat er hypo-allergene hondenrassen bestaan en heb dit dan ook opgezocht.
De Lhasa Apso en Havanezer stonden hier tussen en spraken me dan ook enorm aan vanwege dat ze ook op een appartement kunnen wonen (waar ik momenteel in woon)
En het zijn gewoon enorm mooie rassen. Ze hebben dan ook een ander soort haar dat gewoon blijft groeien dus dat je moet trimmen en geen haaruitval. Dus ideaal voor mij.
NU had ik graag geweten wat eigenlijk het verschil is tussen de Lhasa Apso en Havanezer want ze lijken wel heel hard op mekaar??
En graag had ik jullie mening geweten wat jullie zouden kiezen en waarom?

grtjes

Katia

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Lhasa Apso of Havanezer?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Graag wil ik beginnen met een vraag voor ik verder antwoord geef op de jouwe... Is namelijk ook echt onderzocht of dat hetgeen is waar je allergisch voor bent? Veel mensen die namelijk allergisch zijn voor honden en katten zijn dit niet vanwege hun haren maar huidschilfers. Een misverstand in die gevallen is dat zogenaamde 'hypo-allergene' rassen dus niet voor klachten zorgen want ook deze geven dit soort huidschilfers af. Indien je dus nog niet bent nagekeken door een arts op welke specifieke allergie het bij jou om gaat zou ik je willen aanraden dit te doen voor je overgaat tot het aanschaffen van een nieuwe hond. Het zou immers erg jammer en vervelend zijn als je voor de nieuwe hond ook allergisch blijkt te zijn dacht ik zo. Ondanks het feit dat je last had van de haartjes kan dit alsnog een geval zijn. Vandaar dus ook dat ik het zeg.

Katia (Gast)

Kan ik dit gewoon bij de huisdokter laten testen? Dan kan ik dit vandaag laten doen

Katia (Gast)

Ik moet er wel bij zeggen dat ik meer als 10 jaar geleden allergietesten heb gedaan en toen bleek ik alleen allergisch te zijn aan huisstofmijt en pollen. Maar waarom had ik dan zo'n erge reacties aan mijn vorige hond als ik geen hondenallergie heb??

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Heb dit laten testen in az antwerpen.door middel van een krastest en een bloedtest ben ik dit te weten gekomen.zelf reageer ik verschillend op verschillende honden.maar dat is ook 1 van de redenen.dat ik geen hond heb.je moet 100% zeker zyn dat je geen reactie hebt.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Allergieën kunnen in de loop van de tijd komen en gaan. 
 
Ik was vroeger behoorlijk allergisch voor katten, later niet meer.
Bij de een (2 of 3 katten) zat ik binnen no time helemaal verstopt, bij de ander (10 katten) had ik nergens last van. 

Onze eigen kat, nog bij mijn ouders, had ik ooit geen last van.
Later hebben we zelf ook een kat genomen, ik heb nooit ergens last van gehad.

Honden was ik nooit allergisch voor, tot Terry echt oud begon te worden (stoffige vacht enzo), Max idem dito, maar minder erg.

Mocht ik ooit weer last krijgen van Mellow (als ze oud is), dan is dat jammer maar helaas. Ik prop mezelf dan wel vol met anti histamine ofzo ;-)

Dus ik zou eerst, zoals Wichita al aanraadt, goed laten onderzoeken of je wel écht allergisch bent.

honden page profiel KikiKiki

honden foto van Kiki

Ik zou natuurlijk voor een Lhasa apso gaan!

Je moet eerst maar goed uitzoeken of je niet allergisch bent voor deze lieverds.

honden page profiel katiakatia

Hey iedereen,

Ik heb een goede nieuws dat ik eigenlijk alleen maar allergisch ben aan huismijt, pollen en de haren van honden en katten.
Dus blijkbaar in het verleden had mijn allergie te maken met het stof dat hondjes met zich mee brengen en ook die rondvliegende haartjes. In ieder geval dat betekend dus dat ik een lhasa apso of havaneser kan nemen vanwege dat deze geen haaruitval hebben en het haar alleen maar groeit zoals mensenhaar dus ook moet knippen. Voor het stof dat ze met zich meebrengen denk ik dat ik best preventief anti histamine inneem om toch zeker te zijn dat ik geen alergische reacties ervaar.

@Kiki: Ja mijn voorkeur ligt ook bij de lhasa apso, ik vind het echt prachtige hondjes, ik ben nu nog op zoek naar een goede kweker want ik wil geen hondje nemen dat ze bijvoorbeeld van oost-europa hebben ingevoerd wat je tegenwoordig veel hoort.

grtjes

honden page profiel KikiKiki

honden foto van Kiki

Vergeet niet dat een Lhasa vaak gekamd moet worden en daar komen wel haren bij vrij.( net als mens). Inderdaad geen rui en geen rondvliegende haren.
Je spreekt over kweker. Kom je uit Belgie? Zoek een fokker die is aangesloten bij de rasvereniging en die fokt volgens de voorschriften.

honden page profiel Tanja en  MikeTanja en Mike

honden foto van Tanja en  Mike

er is nog zo n mooi klein hondje wat redelijk  "hypoallergeen haar"heeft ;-)) een maltezer ;-)) mijn man heeft zwaar astma en allergie voor heel veel dieren maar hier kan ie wel tegen ;-)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Wat je kan doen, net als ik bij het kammen, de hond of ander huisdier buiten kammen, en als het echt erg is (heb namelijk erge vorm, dus ook allergisch aan paarden)dan zet ik bij het paardenborstelen een stofmasker op, ik ben namelijk allergisch aan vooral de huidschilfers, door ondervinding te weten gekomen... ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Lhasa Apso of Havanezer?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: honden samen en naast elkaar eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^