We mogen niet met pitbull-achtigen en Staffords wandelen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Sinds kort probeer ik elke week wel te gaan wandelen met een asielhondje :-) vind het fijn om ze even uit hun hok te halen en wat frisse lucht te laten inademen, en voor mij is het ook leerzaam aangezien ik nog geen ervaring had met honden.

Echter zitten er in het asiel verschillende staffords(achtigen) en toen ik vroeg aan de medewerker welke nog een beweging gehad had zei hij, je mag kiezen aangezien ze allen buiten zijn geweest, behalve de Staffords of Pitbulls... ;-)

Ik vroeg hem waarom dat niet mocht en toen was het antwoord: ze hebben te veel bijtkracht, en voor bijtincidenten met dit soort honden zijn we niet verzekerd...

Nu vind ik het toch zo erg voor die hondjes, dat het niet mag...Natuurlijk is het beleid in eerste instantie zo, maar ik vind dat je niet alle honden over 1 kam mag scheren.

Mijn vraag: Is het in andere asielen ook zo dat er niet mee mag gewandeld worden?Is het in België en Nederland een verschil?

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ongelofelijk toch! Ik weet niet hoe oud je bent? Want misschien vinden ze je te jong om er alleen mee te wandelen? En gaan ze er zelf ook nooit mee wandelen? 
Ik hoop alleszins dat deze beestjes toch buiten komen want anders is het maar zielig vind ik...

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Ja, het asiel neemt de verantwoording...
Dus zij bepalen..
Het zal vaak goed gaan...ben ik van overtuigd..
Gaat het 1 keer fout, staat de krant weer vol..
(en kunnen hier alle topics weer open gaan).

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Denk dat ik wel oud genoeg ben voor dit ras, 28 jaar ;-)

En nee, zij wandelen er zelf ook niet mee, aangezien het asiel niet verzekerd is voor bijtincidenten met deze rassen?

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Beetje raar verhaal.. Lijkt mij dat ze dan helemaal niet verzekerd zijn voor bijtincidenten? Lijkt me raar dat het alleen voor die rassen zou zijn...

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Ja, het asiel neemt de verantwoording...
Dus zij bepalen..
Het zal vaak goed gaan...ben ik van overtuigd..
Gaat het 1 keer fout, staat de krant weer vol..
(en kunnen hier alle topics weer open gaan). "


Landseer, ik begrijp die kant ook wel, maar heb toen gevraagd of ze bijvoorbeeld dan niet kunnen gemuilkorfd worden uit voorzorg, maar dat kan ook niet...En het blijven natuurlijk honden die beweging nodig hebben, door frustraties kan het misschien zijn dat ze nooit meer kunnen herplaatst worden op deze manier...

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Nou zeg!
In het asiel waar ik vrijwilliger ben mag ik met elke hond gaan wandelen behalve als ze last hebben van poten of geintereseerde of de toekomstige baasjes met ze komen wandelen die dag.
Sommige Staffords worden wel niet gemakkelijk met zomaar mensen meegegeven maar dat is denk ik enkel omdat ze zo hard trekken of omdat ze die mensen niet vertrouwen maar ik mag ze zeker meenemen!
1 van mijn lievelings staffords zit nu terug in het asiel en hij mag zaterdag gewoon weer mee met mij.
Dit is het asiel waar ik elke week heen ga http://www.veeweydeturnhout.net/
Hier trekken ze gelukkig geen vooroordelen.. ;-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Tja... Hier in het asiel wordt ook wel onderscheid gemaakt, niet per se per ras, maar wel qua karakter. Er zijn twee gangen, en de beginnelingen of hele jonge mensen (moi ;-)) mogen alleen gang a uitlaten: voornamelijk kleine hondjes, maar ook enkele rustige en lieve grote honden (waaronder ook een aantal Staffords/Bullen). De andere gang is voor ons verboden terrein, daar zitten de echte probleemgevallen (van enorme agressie/angst, maar ook bijvoorbeeld hele sterke en grote honden die hard aan de riem trekken). Dat vind ik dan wel weer logisch...

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

Snap t wel eigenlijk. Zijn toch akelig veel mensen die niet goed weten wat ze aan de lijn hebben ook al weten ze wel wat het ras is.

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Wat een onzin zeg.. dan kunnen ze net zo goed ook niet gaan wandelen met Bulldoggen, Rottweilers, Herders, Mastiffs etc..

Maak dan een asiel voor alleen gezelschapshondjes

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

er zijn zelfs asiels die ze niet op willen nemen. de bijtkracht van een rottweiler is toch ook behoorlijk.doe ze desnoods een muilkorf om, maar laat ze buiten!

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Belachelijk!
Ik heb ze ervaren dat het juist hele enthousiaste honden zijn!
Het zelfde met rasdiscriminatie.
Dat er gezegd word dat alle moslims je bedriegen, jatten enzovoorts..
Nou genoeg nederlanders die dit ook doen!
Pff al die oordelen, ik word er langzamerhand een beetje gek van!
De gene die met die oordelen komen zijn zelf vals!

Je hebt even veel kans dat een jack russel kan bijten als een stafford.
Het zijn toch beide honden met tanden?

Kan je niet zeggen dat jij die verantwoordelijkheid bij je draagt? Kan je niet iets daarover ondertekenen?

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Haha ja oud genoeg dus ;-)
Ik vind het toch maar vreemd, een verzekering die dus alleen bijtincidenten bij bepaalde rassen dekt? En worden deze honden dan nog herplaatst? Als er niet mee gewandeld wordt zullen deze beestjes wel erg onrustig zijn. Ik vraag me af wrm ze deze honden dan opvangen in het asiel? En met een muilkorf is er toch geen probleem? 

Ik vind het toch triestig...

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

sommige dingen zijn gewoon te ........ ;-) !
echt heel jammer heb vandaag nog een super lieve staff geaait ;-)

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K


ik ookO-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het gaat er hier niet om, of staffords niet lief zijn of wel, het zijn vrijwilligers die ze uitlaten, en inderdaad het asiel is dan verantwoordelijk.

denk dat als er een giga beer in het asiel zit, die moeilijk te houden is dat er dan ook niet door vrijwilligers mee gewandeld wordt, en omdat het nu om staffords gaat doen we er moeilijk over.

asiels zijn verantwoordelijk als er iets gebeurd, dus ik begrijp het heel goed.

als bamse naar de cres gaat, onder geen enkele voorwaarde mag een vrijwilliger bamse uitlaten, niet omdat ze kwaadaardig is, nee onbesuisd, en alleen de eigenaar mag bamse uitlaten, die kent haar door en door. maar een vrijwilliger is toch wat anders vinden jullie ook niet ? en omdat het hier nou om staffords gaat , maar ook een onbesuisde hond zal alleen door de medewerkers van het asiel wel uitgelaten worden toch ? en ook geen vrijwilliger.

honden page profiel Charlotte, Marcel, James, Arthur & GraceCharlotte, Marcel, James, Arthur & Grace 3 doggies

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik snap de kant van het asiel wel, ze willen het risico niet lopen. Hoe je het ook draait of keert dit zijn rassen met een reputatie. (of die te recht is of niet daar gelaten)
Even doemdenken: stel dat je met een pittbull achtige gaat wandelen, hij raakt van streek en hij bijt.
Jij zit met een gat in je arm wat gehecht moet worden en je kan misschien een week niet gaan werken.
Normaal worden dit soort dingen dan opgelost door de verzekering maar als deze rassen niet door de verzekering gedekt worden kan het asiel de kosten van het ziekenhuis betalen plus de onkosten omdat je een week niet kan werken. Dat loopt snel op tot een bedrag dat geen enkel asiel kan betalen.

Ik ben het eens dat er met deze honden net zo goed gewandeld moet worden en dat ze net zo goed wat liefde en aandacht van vrijwilligers verdienen. Volgens mij gunt het asiel deze honden ook wel een wandeling en liefde maar zit het probleem bij de verzekering. En dan stopt het daar.


Als ik jou was zou ik voorstellen om met muilband te gaan wandelen. Desnoods koop je zelf een paar muilbanden die je bij de honden kan gebruiken. Dan krijgen ze toch hun wandeling en hun knuffels en liefde maar kunnen ze niet bijten en is er geen probleem met de verzekering.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

De tijd dat ik wandelde in asiel in Wommelgem mochten we met ALLE honden wandelen, men maakte wél. onderscheid dat jonge mensen geen te sterke honden kregen. Zo was er een superlieve stafford die ik altijd wandelde. Ik liet hem zelfs los en speelde met een balletje.....tot ik dat vrolijk vertelde aan de bazin vh asiel. Die trok bleek weg en zei dat ik NOOIT maar dan ook nooit een stafford nog los mocht laten....dat die niet te betrouwen waren als ze andere honden zagen.....schrok wel even , en heb het dus ook nooit meer gedaan. Spijtig voor de hond. Sndsdien ben ik altijd super voorzichtig als ik er zo een tegenkom met mijn hondje. Tja het moet maar een keer verkeerd gaan hé.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

helaas, de honden mogen enkel op de speelweides...en er wordt ook niet met het vast personeel mee gewandeld...vind het toch wel triest, ook al begrijp ik dat ze geen risico's willen nemen.

Echter weet ik niet of dit enkel voor dit asiel geldt of voor meerdere?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Hier is dat ook zo, de grotere, sterkere rassen of probleemhonden zijn alleen voor ervaren uitlaters.En dat snap ik ook wel. Het kunnen (let op, ik zeg kunnen..niet zijn;-)) hele pittige honden zijn die soms ook moeilijk met andere honden overweg kunnen. En vaak in een asiel is er weinig over de achtergrond bekend en soms zijn honden maar zo kort in het asiel en krijg je als uitlater niet echt de kans om het gedrag van de hond te leren kennen. Dan is het handig dat als je in een lastige situatie komt met een moeilijkere hond..je wel weet hoe je moet handelen. Ik heb zelf ook een 'moeilijke' stafford..en eerlijk waar..die zou ik ook niet zomaar met iemand anders meegeven voor uit te laten. Het heeft echt ook ruim 1,5 jaar geduurd voordat mijn moeder onze hond van mij mocht uitlaten, ik wou eerst dat ze Lady en haar karakter beter leerde kennen.
En bij een asiel is het dan ook nog een ander verhaal omdat zij verantwoordelijk zijn voor het welzijn van de vrijwilligers en medewerkers, maar ook voor andere mensen of dieren als er wat gebeurt..

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Ik snap de kant van het asiel wel, ze willen het risico niet lopen. Hoe je het ook draait of keert dit zijn rassen met een reputatie. (of die te recht is of niet daar gelaten)
Even doemdenken: stel dat je met een pittbull achtige gaat wandelen, hij raakt van streek en hij bijt.
Jij zit met een gat in je arm wat gehecht moet worden en je kan misschien een week niet gaan werken.
Normaal worden dit soort dingen dan opgelost door de verzekering maar als deze rassen niet door de verzekering gedekt worden kan het asiel de kosten van het ziekenhuis betalen plus de onkosten omdat je een week niet kan werken. Dat loopt snel op tot een bedrag dat geen enkel asiel kan betalen.

Ik ben het eens dat er met deze honden net zo goed gewandeld moet worden en dat ze net zo goed wat liefde en aandacht van vrijwilligers verdienen. Volgens mij gunt het asiel deze honden ook wel een wandeling en liefde maar zit het probleem bij de verzekering. En dan stopt het daar.


Als ik jou was zou ik voorstellen om met muilband te gaan wandelen. Desnoods koop je zelf een paar muilbanden die je bij de honden kan gebruiken. Dan krijgen ze toch hun wandeling en hun knuffels en liefde maar kunnen ze niet bijten en is er geen probleem met de verzekering. "



Heb het voorgesteld toen van de muilband, maar ook dat kon en mocht niet... :'(

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Zelf wandel ik ook niet met elke hond.. er zat een hele grote hond in het asiel..en die zou ik ook niet willen uitlaten. Die is ook hondagressief in vrij erge mate...en nu heb ik daar zeker ervaring mee.. Maar mijn hond is 'maar' 25 kilo..die hond zeker wel een kilo of 40-50.. Ik zou bang zijn die niet te kunnen houden als het fout gaat.. en daarom zou ik die hond niet uitlaten. Ook grotere honden met mensagressie zou ik liever niet uitlaten..want daar heb ik ook niet genoeg ervaring mee.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Vind het wel heel zielig voor die honden!! Ze hebben net zoveel energie en genieten ervan zich te kunnen uitleven en dan moeten ze opgesloten blijven.

Moet ook wel zeggen, als ik zelf besef dat er een hond is dat ik niet aankan begin ik er ook niet aan.

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

" er zijn zelfs asiels die ze niet op willen nemen. de bijtkracht van een rottweiler is toch ook behoorlijk.doe ze desnoods een muilkorf om, maar laat ze buiten! "



Dan zul je dit wel interessant vinden

https://www.youtube.com/watch?v=3WaQgnozE5g

Dan zouden ze bijna geen hond meer mogen uitlaten want er zijn veel meer rassen die veel harder bijten dan een pitbulletje

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

"


Dan zul je dit wel interessant vinden

https://www.youtube.com/watch?v=3WaQgnozE5g

Dan zouden ze bijna geen hond meer mogen uitlaten want er zijn veel meer rassen die veel harder bijten dan een pitbulletje "
in dat geval zullen er weinig winnen van max, als ik dat filmpje moet gelovenO-)
kan ik tenminste veilig over straat;-)

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Arme Staffies in dat asiel :'( Ze doen net of het zijn monsters, kennen ze hun honden wel? O-)

Ik wandel wekelijks met de Staffies van het asiel, zijn echte lieverds die enorm genieten van hun wandelingetje. Ze wandelen zelfs met andere honden, ook geen problemen. Ik ben 1 keer gebeten in het asiel, maar niet bepaald door een Stafford, 1 van de kleine hondjes had me in de hand gebeten. Dat is er dan ook eentje dat niet wordt geplaatst maar zijn leventje in het asiel mag slijten.

Vind ik echt niet kunnen van dit asiel, wat een mentaliteit :'(

Ze moeten in een asiel toch weten (als het een goed asiel is tenminste) hoe hun honden zijn van karakter. Er kunnen er eens tussenzitten die ik niet kan houden of die angstagressie of mensagressie vertonen, daar kan ik dan ook niet mee wandelen en dit zouden de medewerkers ook niet toelaten ! Maar de Staffies zijn meestal stuk voor stuk leuke honden die erg lief zijn !! Zo'n asiel geeft ze nog een extra slechte naam, pfff... :'(

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

over welk asiel hebben we het eigenlijk?O-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

" Dan zul je dit wel interessant vinden

https://www.youtube.com/watch?v=3WaQgnozE5g

Dan zouden ze bijna geen hond meer mogen uitlaten want er zijn veel meer rassen die veel harder bijten dan een pitbulletje "
Nouja, mocht ik zo iemand tegenkomen die denkt dat hij een langere heeft dan die van mij...dan wil ik gerust onze Landseer teef los laten...Tggggg.
Zullen we eens kijken wie er...
MIJN HEMEL!!.......wat een complete onzin.
Dat de gemiddelde "bink" op straat zo'n ding nodig heeft om z'n potentie toch nog op een redelijk gemiddelde uit te laten komen..okéé.
O...wacht....een filmpje ter info...excuus...

Maar het gaat over de combi...
Een hoofdje vol adrenaline en een gemiddelde bijtkracht.
Onze dober/landseer reu kreeg de verse penslap makkelijk in stukken geknipt, stukken bot werden rustig gekraakt.
Pittje van een kennis kreeg de botten niet kapot ...
Enkel...de stukken pens vlogen in het rond als meneer even de 4de versnelling erin gooide.
Vast...en scheuren maar , "explosieve kracht", het zwaaien met z'n hele lichaam....

Nee dat fabeltje van die bijtkracht..onzin.
Het is de combi.

Maargoed..excuus voor de leeftijdsvergissing.O-)
Ze zullen gewoon geen risico willen lopen.
Blijft wel overeind...zouden ze juist geen extra aandacht aan die beestjes moeten besteden.
Ik bedoel..
Loop jij met zo'n beestje over straat...en mensen zien een gezonde , redelijk rustige en luisterende hond.?!, is dan toch juist reclame.??

Lopen jullie ook met speciale halsbanden...dat mensen kunnen zien dat hij in een asiel zit..
Zag het pas geleden ergens..
Dus met die prima, gezonde, leuke hond loop je eigenlijk een soort van reclame voor het asiel..

Stel het anders eens voor op deze manier,..

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

" over welk asiel hebben we het eigenlijk?O-) "


Ben ik ook wel benieuwd naar.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik denk dat dit over alle asiels zo wat gaat....buiten datgene in Weelde waar Marie-Rose wandelt......die zouden een andere policy hanteren. 
Tot op een keer een grote staff HAP zegt en bye bye Marie-Rose...:-D

pagina 1 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: ACE/SHIN jullie vehaal
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^