versvoer voor max, heb de baasjes bijna zo ver! wat is t beste?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

hoi allemaal!
daar ben ik weer. ja, ik weet het, beetje vervelend al die topics met mijn vragen, maar ach, daar is het een forum voor toch? O-)

Omdat max al een paar weken heel erge jeuk heeft en zijn baasjes er niet mee naar de dierenarts wilde gaan vanwege de kosten, issie nu helemaal kaal op zn kont. ze zijn naar de veearts geweest op de hoek van de straak die gespecialiseerd is in paarden, en die zei zonder max gezien te hebben dattie vlooien heeft.

heeft baasje dus vlooienband en spray gekocht, en hem helemaal gewassen, ondergesprayed en die band omgedaan. alle kussens uitgewassen, en dacht dat het nu wel over zou gaan.

ze sprayed hem nu iedere ochtend in, en zijn vacht is verschrikkelijk vet.
nu had ik allang gezien dat het helemaal geen vlooien waren, want zijn kont is wel kaal maar er is geen vlooienpoep of vlo te zien.. dus het kan bijna niet zo zijn, en het word ook alleen maar erger.
heb ook al gezegt dat het aan het voer kan liggen, maar dat vond zij onzin.


even nieuw scherm beginnen, nu beweegt ie zo!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "versvoer voor max, heb de baasjes bijna zo ver! wat is t beste?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ..

honden foto van .

ze zei tegen me dat ze het heel erg vond voor max, maar dat haar man niet wilde dat hij weer naar de dierenarts ging omdat het teveel kostte. 'het is maar n hond'...
vandaag was ik er dus weer, en ben ik begonnen over versvoer. nadat ik had uitgelegd wat de voordelen daarvan zijn en dat de jeuk er een heel eind van over kan gaan, vond ze dat wel goed klinken.

ik heb haar beloofd uit te zoeken wat het beste versvoer is voor max, en heb heel internet al afgezocht. maar ik durf niet te zeggen: ja, DAT is t beste.. omdat ik daar gewoon helemaal geen verstand van heb.

hij heeft nu pedigree brokken, en dat eet ie wel. hij drinkt de laatste tijd HEEL erg veel, en eten doettie ook heel veel. als ze de bak vult eet ie alles op. hoevaak ze dit ook doet per dag

honden page profiel ..

honden foto van .

ik weet niet goed wat er dus aan de hand is.
zijn de brokken gewoon niet goed voor hem? heeft hij zo'n dorst door de brokken??

ik heb al gezegt dat ze hem niet te vaak moet voeren, maar gewoon meer in 1x. hij is heel mager, weer magerder geworden dan vorige week, en daarom geeft ze hem dus meer voer..

nu is mijn vraag dus: zou het het probleem een beetje oplossen, de jeuk in ieder geval (!), als hij overgaat op versvoer? heb gelezen dat dit veel beter is voor de huid en vacht. zijn huid is namelijk helemaal rood en schilfert heel erg. dit is voornamelijk op zijn kont. hij krabt en bijt zich helemaal open!

vertel mij alsjeblieft wat het beste voer is voor max. het mag uiteraard weer niet zo heel duur zijn van zijn baasjes, want dan weet ik zeker dat ze blijven bij wat ze nu hebben..

iemand een goed advies??
ik voel me zo schuldig tegenover max, dat ik niets voor hem kan doen.. zijn vrouwtje heeft alzheimer en zijn baasje geeft nix om hem. het is dus vaak moeilijk deze vrouw alles te vertellen, vandaar dat mijn situatie nog wat tergender is..

help mij alsjeblieft!!

Liefs, iris

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Even met betrekking tot het veel eten en drinken, word hij ondanks dat wel magerder? En ruikt hij raar (met name uit zijn bek), een beetje aceton achtig?

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Oh ik zie het antwoord op 1 vraag al ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Het hangt een beetje van hun budget af. Je hebt hele dure en hele goedkope. Barfen is denk ik nog wel redelijk goedkoop, maar dat is wel veel uitzoeken. En ik denk niet dat ze daar zin in hebben. Een kvv zou dus beter zijn. Kvv is wel veel duurder dan Pedigree. Smuldier is geloof ik redelijk goedkoop, maar Carnibest en Bandit e.d. merken zijn beter (geen of minder granen).

Eventueel zou Max ook nog op een geperste brok kunnen, zoals Farmfood, Orijen of Biofood. Dit is denk ik iets goedkoper dan kvv.

Er zijn hier op het forum veel mensen met verstand van Kvv en Barf, dus daar kun je altijd vragen aan stellen. Ook t.z.t. voor bestel-sites en verkoopadressen en zo.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

De dorst hebben komt hoogstwaarschijnlijk door de zoute voeding van Pedigree, de jeuk door waarschijnlijk door een voedselallergie, bijv. intolerantie voor granen of afvalvlees.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Als hij trouwens heel mager wordt zonder dat zijn voeding minder is geworden, is er misschien ook iets lichamelijks aan de hand...

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Ik weet namelijk dat veel meer eten, vermageren en veel drinken kan wijzen op suikerziekte. Ik heb even een stukje van een site gekopieerd...

De gevolgen
Bij suikerziekte gaan er een aantal zaken fout in het lichaam. Het glucosegehalte in het bloed wordt op den duur zo hoog dat de nieren de glucose gaan uitscheiden via de urine. Dit gebeurt als de zogenaamde nierdrempel wordt overschreden ofwel als het glucosegehalte in het bloed boven de 15 mmol/l komt (normaalwaarde is 4-8 mmol/l). Glucose in de urine trekt extra vocht aan: de hond gaat meer plassen. Om het vochtverlies aan te vullen (dorst) gaat de hond meer drinken. Vanwege het verlies van glucose en onvermogen om glucose te verbranden krijgt de hond meer honger. Ondanks dat de hond voldoende of zelfs veel eet, zie je toch een vermagering door het onvermogen om glucose, vetten en eiwitten op de normale manier te verbranden door de cellen. Als het energietekort van de cellen steeds ernstiger wordt, dan gaat het lichaam in snel tempo opgeslagen vet afbreken. De vetzuren die hierbij vrijkomen, zullen worden opgeslagen in de lever, waardoor dit orgaan vervet. De levercellen komen dan letterlijk in de verdrukking. Hierdoor kan de lever zijn ontgiftingsfunctie niet goed uitvoeren. Als het lichaam overschakelt op een vetverbranding komen er aceton-achtige stoffen vrij (ketonen). Deze stoffen zijn giftig. Dit hele proces kan leiden tot algehele malaise, misselijkheid en braken. Ook kan er een acetonlucht uit de bek worden waargenomen. Het hoge bloedglucose gehalte kan bij de hond leiden tot een vertroebeling van de lens in het oog. Dit wordt staar of cataract genoemd. Door het voorkomen van glucose in de urine, is er een verhoogde kans op blaasontsteking. De glucose suiker vormt namelijk een perfecte voedingsbron voor bacteriën. Verder zullen wonden bij honden met suikerziekte slechter of langzamer genezen, door de vertraagde aanmaak van eiwitten.

Alleen is dan de jeuk niet verklaard :S

honden page profiel ..

honden foto van .

Lootah & amber:

hij ruikt gewoon normaal uit zn bek. geen rare geur voor zover ik heb opgemerkt.

angela:
ja, het is echt heel lastig.. ze willen gewoon het liefste niets aan max uitgeven. het goedkoopste, ook al zou het het slechtste zijn. zij wil wel het beste, maar hij is niet zo'n dierenvriend! en hij is de baas in huis..

het goedkoopste wat ik heb kunnen vinden is €2,40 per kilo.
duur?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Iris, wat is dat voor merk? Smuldier is 48 cent bij de C1000. Ze hebben ook misschien Rodi in de supermarkt.

Ik moet nu naar bed van mijn vriend, we praten er morgen verder over O-). Trusteh xx

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

miss een telefoontje of iets anders naar de dierenbescherming??!! zodat deze hond bij zijn baasje wordt weggehaald omdat deze duidelijk word verwaarloost?? misschien heeft ie dan nog een beetje ene leuke toekomst....... Een vrouw die vergeet dat ie bestaat en een baasje die niet om hem geeft.... begrijp me niet verkeerd ik snap niet dat je niet eerder naar de dierenbescherming bent gegaan, maar vind het wel super dat je de zorg van hem op je neemt!!! (niet persoonlijk bedoelt maar mensen die dieren op deze manier verwaarlozen kan ik niet tegen)

En dan nog een keer voordat ik boze gezichten krijg ik vind het super dat jij de zorg van een hond van iemand anders op je neemt!!

heb je wel eens over mijt nagedacht misschien is dat het?

honden page profiel ..

honden foto van .

poehh.. klinkt allemaal niet veelbelovend.. ik hoop dat het allemaal meevalt!

zijn vrouwtje zei vandaag tegen me: ik zou hem zograag helemaal na willen laten kijken door de dierenarts, maar mn man vind dat onzin!
ze was er echt heel verdrietig over... :'(

ik zal toch eens aandringen om met hem naar de dierenarts te gaan. ik kan die man nogal goed voor het blok zetten dattie wel toe MOET geven O-)

bedankt voor jullie reacties!

maar dan: graag wat adviezen over versvoer!! :-D

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Ja die geur is volgens mij ook niet altijd duidelijk aanwezig, maar dat meer eten en drinken en toch magerder worden doet me daar wel sterk aan denken :'(

Echt een lastige situatie...

En 2,40 voor een kilo valt volgens mij wel mee. Bij ons in de buurt zijn ook dierenwinkels die kunnen 16 kilo in 1 keer bestellen. Dat is vaak ook voordeliger. Moet dan alleen wel in de vriezer passen, al zijn de doosjes niet zo heel groot.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

En ja indd bij de supermarkt, afhankelijk van soort zijn die rond de 80 ct tot een euro per pakje.

honden page profiel ..

honden foto van .

weet al niet meer welk voer het is angela.. ben een beetje vergeetachtig.. volgens mij van carnibest.. maar weet het niet zeker O-)

en rhianne en erik:
die vrouw is nog best goed bij hoor ;-) maar die heeft gewoon geen verstand van honden, en als je dan iets verteld wat erover gaat vergeet ze dat heel snel weer. kan alles dus 10x uitleggen.
en natuurlijk: het is niet de optimale verzorging die hij krijgt.
vind dat je gelijk hebt, maar ga er verder niet op in, hoop dat je dat begrijpt. ik doe er alles aan het zo aangenaam mogelijk te maken voor max, daarom dit topic.
ik snap je helemaal, en ik weet dat het belabberde baasjes zijn, maar het is nou eenmaal niet anders. ik probeer er het beste van te maken ;-)

hoop dat je dat begrijpt.

liefs, iris

honden page profiel ..

honden foto van .

bedankt voor jullie reacties hoor!!
ik hoop natuurlijk op nog meer reacties over goed voer voor mn lieverd O-)

die prijzen staan me inderdaad wel aan! valt best mee, 0,48 cent! we hebben alleen geen C1000 in de buurt, maar de jumbo of AH heeft dit misschien ook wel. zal morgen eens kijken!

bedankt nogmaals!

liefs, iris

honden page profiel ..

honden foto van .

ja, mijt heb ik ook al aan gedacht rhianne en erik, maar ik moet hem eerst naar de dierenarts meenemen om er even naar te laten kijken.

morgen even die man aan zn mouw trekken.. ;-)
dan hoop ik dat ik binnekort even naar de dierenarts kan om het uit te laten zoeken..

liefs, iris

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Als ze er echt niet veel kosten aan uit willen geven zou ik Smuldier voorstellen. Bij de c 1000 voor 49 cent smuldier compleet 400 gram.
Bij de ah kan je het altijd bestellen als ze het niet in de winkel hebben liggen dan is compleet 55 cent.

Misschien staan ze er meer voor open als je ze een goedkoop merk adviseerd,dan als je met misschien betere maar veel duurdere merken aankomt.

Wat vervelend zeg voor jou en Max dat die man geen geld over heeft voor de da.Maar misschien als ze dit nemen dat het afdoende is en nog lekker voor hem ook :-D

Groetjes Marianne

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Op deze site hebben ze ook carocroc (en andere geperste brokken). Dat is denk ik iets goedkoper als alleen maar diepvries vlees. En je mag het combineren, omdat het een geperste brok is. :-)

http://www.careforpets.nl/webshop/index.php?item=&action=page&group_id=10000001&page=0&lang=NL

honden page profiel ..

honden foto van .

hej marianne!
heb het nooit bij de AH zien liggen, hihi! het is inderdaad beter om met wat goedkopers aan te komen dan dure merken.. en als het max helpt is het goed genoeg! die jeuk moet echt afgelopen zijn..

Lootah & amber:
bedankt voor de link! dat ziet er ook goed uit, en inderdaad niet zo duur als sommig diepvries vlees.
zet even alles op een rijtje hoor O-) eens kijken wat er als beste uitkomt!

bedankt voor al jullie moeite voor mij en max :-D

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Hij moet niet eten wat er op pak staat dan trouwens dat is veel te veel.
Raya eet 2 pakjes per dag en die is ongeveer 44 kilo.
Dus ik schat dat Max zeker aan anderhalf pakje per dag zit.Dat zou een beetje rond de 22 euro zijn dan,als je bij de c 1000 haalt.
Daar koop je volgens mij per maand geen brokken voor :-D
Dus dan moet de kosten geen probleem zijn lijkt me :-D

Zowel ah als c 1000 bestellen het voor je als je dat vraagt.Doen wij ook bij beide.
De smuldier pens compleet ligt altijd in de winkels als ze het hebben, maar de vleescompleet moeten we altijd bestellen.

Groetjes Marianne

honden page profiel ..

honden foto van .

22 euro p/m is inderdaad niet echt iets om over te struikelen! een pak pedigree is heel wat duurder en gaat niet veel langer mee.

zal eens ff kijken bij de AH wat ze daar hebben.
bedankt voor alle tips en adviesen!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Volgens mij heeft de Jumbo het ook in de winkels liggen.

Hopen dat het je lukt.

Groetjes Marianne

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

De Dekamarkt heeft het ook! Dus je kan bijna alle supermarkten afgaan;-)
Het kan er wel heeeeel vies uitzien en ruiken;-)

succes met je speurtocht:-D

Liefs,

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

iris wat een ellende weer voor je, hij wil weer niet naar de dierenarts, en wat je schreef dat er wordt gezegd dat tie vlooien heeft ? en hij maar iedere dag sprayen ? dat doet ook geen goed hoor, en is nergens voor nodig.

neem het advies van marianne ter harte. overleg met de baasjes van max.

smuldier bij de supermarkt, pens compleet, pens neutraal, kan je dus afwisselen, en vlees compleet, en ze hebben ook nog kip. al die pakjes zijn vierhonder gram, nou voor max mag je best twee pakjes nemen, zeker als tie mager is. je kan er altijd wat groenten bij doen van jezelf, dan heeft tie in ieder geval een complete voeding, af en toe een eitje erbij, dan is max tevreden, en ook zijn baasjes, want het is goedkoper dan de brok, houd een zakje farmfood of biofood bij de hand, als je het eens niet uitkomt om vers te geven, daar kan je dus vers bij geven, andere brokken is dat wat moeilijker.

hoop dat de baasjes van max naar je willen luisteren. en nogmaals iris, ik heb het al eens gezegd, je verdient een dikke pluim, om je zo veel zorgen te maken over max.

willemijn.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Smuldier kan als ze weinig willen uitgeven, maar als hij een allergie heeft voor granen, dan schiet je er niks mee op dus.
Je zou het kunnen proberen en hopen dat het geen granen allergie is.
Evt kan je ook farmfood geven met wat dagen farmfood fresh, dan ben je eigenlijk hetzelfde bezig, daar zitten geen kleur, geur, ssmaakstoffen in.

honden page profiel Kirsten & CacaoKirsten & Cacao 3 doggies

honden foto van Kirsten & Cacao

Hoi Iris,

Wat rot dat Max er zo aan toe is! Pedigree-brokken zijn inderdaad erg zout én bevatten vaak veel granen. Samba van ons eet het ook, maar die (vr)eet gewoon niets anders.

Ik denk dat het verstandig is om Max' baasjes duidelijk te maken dat ze Max NIET iedere dag in moeten spuiten met die Spray! Dat is natuurlijk best sterk spul, wat absoluut niet bevorderlijk is voor de huid!

Over het KVV. Wij geven zelf Rodi (Vlees (enkelvoudig) is bij Jumbo €0,89) Het is ook bij AH verkrijgbaar, wel ietsje duurder.

Daarnaast verkopen Jumbo en Hoogvliet (en vele andere zaken) Smuldier. Dat is per pakje van 400gr. Tussen de €0,45 - €0,60 per pakje.

Ik denk dat je gewoon eens een pakje moet kopen, en aan Max' zn baasjes laten zien dat hij dat heerlijk kan eten. En dat het helemaal niet duurder is dan Pedigree.

Pedigree is rond de 6 euro per zak. Je doet ongeveer een week met een zak, dus rond de 24 euro per maand. Een pakje smuldier per dag, of anderhalf pakje (weet niet precies hoeveel Max nodig heeft, is uitgaande van 0,50 per pakje, tussen de €15,- en €22,50 .

Dus kost praktisch hetzelfde, maar is wellicht veel beter voor Max dan Pedigree. (Ook al is het dan niet het allerbeste voer dat hij krijgt, het is in ieder geval beter voor hem dan Ped-brokken.)


Heel veel succes!

honden page profiel Kirsten & CacaoKirsten & Cacao 3 doggies

honden foto van Kirsten & Cacao

@ Mexx,

In de enkelvoudige voeding van Smuldier zitten geen granen.
In de compleetvariant wel.


Heb jij een idee wat er bijgevoegd wordt bij een compleet voer? Behalve granen dus ;-)

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Hoi Iris,

Spijtig genoeg heb ik ook geen verstand van versvoer, maar ik wilde toch even laten weten hoe ik voor jou in bewondering sta en de manier waarop jij de zorg voor Maxje op je neemt !! Hij heeft maar geluk met jou hoor !!

Het enige wat ik wel weet is dat Pedigree er voor zorgt dat de honden heel veel dorst krijgen en hoe meer zijn vrouwtje er van geeft, hoe meer drinken natuurlijk. Mijn DA noemde het ooit kippenvoer :-D

Ik hoop dat je het nog voor elkaar krijgt om lieve Max eens te laten nakijken bij een DA !

In ieder geval met jouw goede zorgen komt hij toch al een heel eind, top hoor Iris !!

Liefs,
Marie-Rose

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "versvoer voor max, heb de baasjes bijna zo ver! wat is t beste?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^