Clicker interessant maken buiten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hoi allemaal,

Gisteren ben ik begonnen met de basis cursus, mét clicker. We moeten om onszelf en de hond aan de clicker te laten wennen de hond naar en in een doos clickeren.

Binnen gaat dit best goed, Dobby heeft nu door dat er iets is met de doos. Experimenteel steekt hij nu zijn snuit erin: "is dit goed?"

Het werkt dus wel. Niet met kaas, wél met worst of een speeltje.

Buiten echter is hij zo afgeleid dat ik niet eens hem kan aanleren *click* = lekkers. Hij hoort de click niet eens, hoort teveel andere dingen ook in een doodstil park 's ochtends vroeg.

Nu bedacht ik, misschien is zo'n klein frummeltje vlees niet interessant genoeg om hem dit aan te leren. Kan ik voor alleen voor buiten die *click* = lekkers aanleren door een groter stukje vlees te geven? Stukje hart ofzo? Saté grootte stukjes kip?

Nu vond hij buiten zelfs een vallend eikeltje leuker, en móest hij de gevallen eikel tussen de honderden andere eikeltjes zoeken. Tja... we stonden onder een eik...

Ik ga dit morgenavond op cursus natuurlijk even overleggen, maar wil de dag morgen niet kwijt zijn met wachten op antwoord.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Clicker interessant maken buiten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Hoi Wilma, als Dobby niet goed op de clicker reageert, is dat of omdat hij nog niet helemaal snapt dat de clicker iets lekkers betekent. Honden kunnen moeilijk generaliseren naar nieuwe situaties. Misschien snapt hij het binnen met de doos wel, maar buiten niet. Of het lekkers dat je gebruikt, is niet lekker genoeg om hem te motiveren om ervoor te werken. Ik zou dan iets anders gaan proberen of met een speeltje proberen. Iets waar hij helemaal van uit z'n dak gaat. Het is nog even zoeken wat dat precies is... ;-)

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Hoi Wilma

Ah je bent bij een martin Gaus school neem ik aan. Wij moesten ook in een doos clickeren.
Je moet niet buiten gaan clickeren als je hond het binnen nog niet voor de volle 100 % doet met die doos. Eerst moet hem namelijk duidelijk zijn wat er van hem verwacht wordt. GA je naar buiten dan ga je eerst in de tuin en begin je weer van voor af aan met die doos. vervolgens de straat op enz
Al je honde de clicker nog niet snapt dan zul je dat nog even moetenoefenen. Click- aandacht-snoepje. Dat doe je een aantal keren. Op het moment dat hij al zonder click naar de clicker gaat zitten staren omdat hij dat snoepje wil dan heeft hij het door.
Bij ieder stapje dichter bij het eind doel clickeren. Uiteindelijk clicker je alleen als hij in de doos zit. Maar dat zullen ze je ook wel zo hebben uitgelegd.
Wat betreft de voertjes moet je even uitzoeken waar jouw hond een moord voor zou doen. geloof het of niet maar bij onze Hero was dat dus gerookte makreel op de cursus :-D
Finn doet alles voor een paar frolic brokjes of voor stukjes lever worst. Ik had ook vaak twee soorten bij me. de gewone en een extra lekkere voor een briljante uitvoering.
Ik zou niet gaan trainen net na het eten maar net er voor. Dan gaat het ook veel makkelijker

honden page profiel

http://www.youtube.com/watch?v=g_5XEEQWe8o

Wat ben ik toch creatief met mijn antwoorden O-) .

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Zeg eh Annabelle, wir sprechen keine Deutsch O-)...

honden page profiel

Angela je kan al zien wat ze doet..
Daar moet je geen Duits voor kunnen. O-)

honden page profiel Esther (Woezel&Keiko)Esther (Woezel&Keiko)

honden foto van Esther (Woezel&Keiko)

Oh ben heel benieuwd naar het clicker gebeuren

Ga volgende week dinsdag beginnen met Martin Gaus puptraining, leuk !

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Is ook grapje Annabelle, je kunt idd prima zien wat ze doet... ;-)
Leuk hoor Esther, ik ga ook zeker clickeren met mijn nieuwe pup.

Raki houdt niet van clickeren, hij gromt naar de clicker en snapt er niks van en raakt dan heeel gefrustreerd :'(. Hij is er een beetje te onzeker voor.

honden page profiel Sherilyn en JazzySherilyn en Jazzy

honden foto van Sherilyn en Jazzy

ziggy is ook getraind met de clicker mijn geluid stond een beetje hard. dus zij hoorde die clicker en ze keek me gelijk aan waar blijft mijn snoepje. dan is ze toch goed getraind met de clicker :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Haha dat is pas conditionering Sherilyn... :-D

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Juist het *click* aandacht snoepje krijg ik hem niet aan het verstand. Verder probeer ik ook niets. Nu is het *click* > kijkt naar vallende eikel (of ritselend blad/ andere afleiding) > krijg het snoepje er amper in want hij kijkt dan de andere kant op. Zo hebben we vandaag 6 verschillende keren "worst gevoerd". Ik denk dat ik er nu al 60 stukjes kaas en worst in gedaan hebt, maar *click* is voor hem nog steeds geen "ha worst!"

Dobby is gewoon zo erg afgeleid (ook in doodstil park) dat hij *click* lekkers niet registreert. Onze tuin grenst aan een terras van een café, dus da's ook niet echt stil.

honden page profiel Ingrid Ingrid

honden foto van Ingrid

Mijn hondjes doen een moord voor kipfile (gekookt in bollion) O-)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Wilma het is héél belangrijk dat je op het juiste moment klickt..

Als jij klickt terwijl je hond nét naar een gevallen eikeltje kijkt dan conditioneer je hem op vallende dingen/eikels, kijkt hij net naar een ritselend blaadje dan leer je hem naar het blaadje te kijken..

Het gaat om de timing en waar de hond naar kijkt of wat hij doet of aanraakt..

Let goed op je hond, kijkt hij maar 1 seconde naar het doosje dan klick je dit al..
En dan ga je met kleine stapjes verder klickeren tot hij in het doosje zit..

Ik heb Sterre geleerd haar speeltje op te ruimen..

Als ik klick op het moment dat ze het speeltje naast de bak kwakt, dan gaat ze het volgende speeltje er ook naast gooien...

Let dus goed op WAT je klickt... ;-)

Succes, Ilja

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**


Oh, en natuurlijk is een uit "d'r dak beloning" van grote importance..!!

Probeer eens runderlever.. O-)
Ik droog het in de oven op een lage stand maar je kunt het ook even koken..

Wacht met de klick tot je hond doet wat je graag wil zien...
Laat je hond dit gedrag niet zien, dan klick je niet...
En wacht je tot je het gedrag wel ziet..
Desnoods raak je het doosje even aan..
Of smeer met een vleesje even langs de doos zodat er een geurtje aan zit... O-)

Je kunt ook de hond met een targetstick trainen; dan kun je met de stick de doos aanwijzen ...
Misschien iets makkelijker voor jou en je Dobby..

Succes hoor... ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hij kijkt dus helemaal niet naar mij of de clicker, want het gras ruist, er volgen klappen van kiepwagens als ze gestort hebben (200 meter verderop), er gaat een alarm af bij de schepen, er kwettert een vogeltje, de tram rijd voorbij, een helikopter van het ziekenhuis, ambulances en brandweerauto's. Er is een reden waarom mensen uit deze gewilde wijk vertrekken en dat is bij mensen zonder kinderen áltijd geluidsoverlast. Het is hier gewoon erg lawaaierig.

Rustiger plekjes heb je hier niet - ik woon gewoon midden in het centrum van de stad én ze zijn hier enorm bezig met wegwerkzaamheden, het ophogen en opstorten van een ander grasveld.

Ik ben nog helemaal niet aan toe met clicken voor het gedrag wat ik wil zien. Buiten is het zo'n rotherrie dat Dobby bij het conditioneren is afgeleid en ik daar dus niet aan toe kom.

Vandaar ook de vraag: kan ik voor het conditioneren met een grotere beloning werken want op kleine stukjes heeft hij zero reactie. Ondanks dat hij honger had moeten hebben omdat ik hem minder geef om honger = interesse te kweken.

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Wilma
Ik denk dat hij dan toch dat clicken niet helemaal door heeft en dat de stap naar buiten nog te groot is voor hem. Ik zou advies vragen op de cursus.

Ik heb zelf 2 keer de basiscursus gedaan kan je zeggen dat het echt goed komt. De ene hond heeft het eerder door dan de andere. Heb geduld. Op de cursussen die ik heb gedaan waren er honden bij waarvan je echt dacht " die gaan het nooit doen" Maar ze slaagden allemaal aan het eind van de rit.

Succes

groetjes Maaike

honden page profiel Judith & Sam & RoosJudith & Sam & Roos

honden foto van Judith & Sam & Roos

Hoi Wilma,

Roos is ook met de clicker getraind. Ik vind het raar dat jullie meteen met een doos beginnen. Wat moet hij precies met die doos doen?

Wij zijn begonnen met het neerleggen van 5 snoepjes op een matje, deze mag de hond opeten en op het moment dat hij het snoepje pakt, klick je. Dit is om de associatie met click=snoepje te maken. Daarna zijn we verder gegaan met aandachtsoefening, iedere keer als de hond naar je kijkt, krijgt hij een click (en dus snoepje).

Ik denk dat de grootte van het snoepje niet uitmaakt want volgens mij hebben honden daar geen besef van. Ik heb begrepen dat als je iets echt heel erg wil belonen (bv hierkomen) dat je dan beter drie kleine beloningen kunt geven omdat een hond dat als meer ervaart dan 1 grote.

Dus ik zou gewoon eerst binnen of in de tuin trainen totdat de clicker voor hem zo interessant is dat hij aandacht heeft voor zijn beloning. Het is moeilijk om niet te enthousiast te worden (ik herken het) maar ik zou even een stapje terug doen.

Veel succes!
Groetjes Judith

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou ook binnen beginnen. Click = snoepje. Click = snoepje. Dit wel 20x achter elkaar. Op het moment dat hij opkijkt na een click voor een snoepje, dan weet je dat hij de associatie snapt.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Binnen heeft hij het ook wel door. Ook met de doos, waarbij zowel hij als ik het clickeren leren. Hij kijkt iedere keer om van "nu goed?" en heeft zelfs al met zijn voorpoten twee keer in de doos gestaan. En als ik click komt hij meteen zijn lekkers halen. Niet zo hyper actief spring spring als sommige honden maar gewoon stippe stappe stippe stappe hap.

Binnen snapt hij hem. Buiten geen interesse. Ik doe gewoon click hapje click hapje click hapje, of dat probeer ik, maar hij presteert het om click kijk weg te doen. Over een uur moet ik weg, ik heb kip en runderstukjes gekookt ik bouillon. Als dat op lange termijn niet werkt is die hond gewoon een zeur met lekkers.

honden page profiel Sherilyn en JazzySherilyn en Jazzy

honden foto van Sherilyn en Jazzy

ik bedoel dat het filmpje daar het geluid hard stond. zij vind de clicker helemaal geweldig. buiten kijkt ze er ook niet zo naar. maar eerst moet ze het binnen 100 % snappen anders heb je er nog niks aan. en het gaat inderdaat echt om de timing.... veel suc6 met trainen. ik stop even want ziggy zit heel mijn arm af te likken. dat doet ze altijd als ze wilt dat ik haar ga aaien

xx

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Binnen snapt hij de associatie met de doos... Ik vraag me af of hij de associatie met de clicker heeft en iets lekkers, ongeacht de doos.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Buiten bij de praktijkles...

*click* > niets
*click* > draait kop om voor beloning

Toen de oefening... ging goed. Het ging met tig honden erbij beter dan in het park/ veldje hierachter.

Toen ik van de trainster Rodi worst kreeg werd hij driedubbel gemotiveerd. Ik heb vandaag dus Rodi worst gehaald.

Blijkbaar is kip en rundvlees niet lekker genoeg. De idioot. O-)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**


De beloning is essentieel om voor te willen werken.. ;-)

Zie het als het salaris wat je bij een baas verdient..

Dan ben je ook geneigd een stapje harder te lopen als er een dikke bonus aan vast zit... O-)

Lieve groet, Ilja

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Haha nee da's te min Wilma O-).

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zweer het je die Dobby is gek! Gisteren kwam ik met de kom hier oefening geen steek verder. Hij liep langs me heen en ik kreeg hem niet aan het verstand dat hij recht naar mij moest komen lopen. Dat deed hij ook uit zichzelf niet, ook niet recht voor me staan, of iets wat er maar vagelijk op leek waarvoor ik zou kunnen klikken om het dan te perfectioneren. Afijn, 24 uur na de eerste keer oefenen nog steeds niets verder. Wel intussen de kip en rundstukjes opgemaakt.

Toen pakte ik de Rodi worst en zijn nieuwe bal aan een touwtje, de speciale bal. Na 3 keer recht naar de bal en een Rodi worst beloning had meneer het door. En hij heeft het nog steeds door. Na die 3 keer wel de bal weggelegd anders gaat hij reageren op de bal.

Niet dat hij het buiten nu doet, maar binnen is een begin. Als ik het buiten op dezelfde manier opbouw dan komen we er wel. Zeker met Rodi worst.

Wat een beest! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Clicker interessant maken buiten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^