Terug val zindelijkheid?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Willen jullie eens met mij meedenken?
Sep lijkt een terugval te hebben in zijn zindelijkheid. Hij plast weer in de bench :'(
Gisteren om 7.15 uur geplast, van 8.10 tot 8.25 gelopen, toen in bench (ik werken) tot 11.45 uur, lekker 25 minuten gelopen (hij is morgen 15 weken) daarin geplast, eten en om 12.25 weer in bench (ik weer werken) en om 14.45 er weer uit en om 15.00 uur weer lekker gelopen en geplast, ondertussen kinderen van school gehaald om 15.25 uur thuis, even gerust, kinderen wat drinken, toen naar bos daar zo'n 25 minuutjes gelopen en ook 2 x geplast. Om 16.40 uur weer thuis. Toen in de bench gedaan (hij neemt weinig rust van zichzelf) daar ging hij pas na een uur slapen ... Om 19.00 uur er uit, handdoek nat (niet doorweekt, maar een vochtige plek). Gewandeld, daarin geplast (ik laat het poepen even buiten beschouwing). Om 21.00 uur een blokje om (manlief sporten, kinderen lagen op bed, dus alleen een blokje om) daarin geplast en om 22.30 uur weer geplast.

Om 3.00 uur hoorde ik hem blaffen en piepen ... Ik ga er uit, en terwijl ik in het donker mijn schoenen en jas aan het aantrekken ben ... Zie k zijn staartje in plashouding ... Ik doe het licht aan, bench open en hij komt er uit, zo van "kom, ik moet plassen!" Snel halsband en riem om en naar buiten, daar een plas en poep.

Weer binnen controleer ik de bench en jaaaaa hij had er weer in geplast ...
Mij boeit het op zich niet zo heel erg (behalve dat ik elke dag zijn spullen aan het wassen ben ;-)). Maar ik vind het voor hem zo sneu ... Hij zat op 9 uur dat hij het op kon houden en het is nu weer ff helemaal raar.

Nu moet ik wel zeggen ... Dat we zondag bij mijn schoonouders waren. Daar stond een plant (wat is dat? die hebben we thuis niet!) en daar had hij van gegeten. Wij googlen ... het was een philodendoron xanadu. Dus de dierenarts gebeld, die gifcentrum gebeld en toen moest hij melk drinken. We hebben hem toen ook veel laten drinken (ook water, melk was op). En sindsdien is het dus ... naadje ;-). Hij heeft bij mijn schoonouders ook op het kleed geplast, terwijl hij nog geen uur daarvoor een lekkere wandeling heeft gehad. Dus ik hem opgepakt, naar buiten, rondje en ook daar heeft hij nog geplast.

Op cursus hadden we een hond met blaasontsteking (paar weken terug) en die deed steeds allemaal kleine plasjes, dat doet hij niet. dus ik denk niet dat dat het is.

Maar kunnen ze een terugval krijgen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Terug val zindelijkheid?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

femke (Gast)

Hi, ik denk dat jullie gewoon heel veel geluk gehad hebben dat hij niet plaste in huis. Mogelijk is het voor kleine hondjes ietsje anders, maar ik heb altijd gelezen dat honden pas rond 4 maand echt blaascontrole krijgen en dat het tot 9 maand kan duren dat blaas volgroeid is en dus sterk genoeg om plas bv 9u op te houden( s nachts is nog iets anders). Je kan een jonge hond dus wel het concept aanleren, maar accidentjes kunnen zich dus altijd nog eens voordoen. Jullie gaan heel regelmatig buiten dus waarschijnlijk lijkt het daardoor dat hij zindelijk was, maar wanneer hij dan eens meer drinkt kan hij het niet houden. Dus niet aantrekken, gewoon doordoen zoals jullie bezig zijn en niet teleurgesteld zijn als het eens fout gaat. Gewoon geen gedoe rond maken en eens extra belonen als hij buiten plast. We'll zien dat er geen geur blijft hangen in bench want anders kan hij dat als een goedgekeurd plashoekje gaan beschouwen.

honden page profiel Jamil en RoosJamil en Roos 3 doggies

honden foto van Jamil en Roos

Jonge puppys zijn vaak plas/poep machines. Hun blaas en darmen moeten nog groter worden en ze plassen dus heel veel, de hele dag en nacht door, dus ook savonds! Je zou zijn drinken kunnen gaan reguleren maar als je het geen probleem vind zou ik zeggen ruim het gewoon op en laat hem in de nacht ook een keer uit. gaat vanzelf over als hij ouder word.

Dat de pup bij je schoonouders op het kleed plast is ook niets geks, vreemde omgeving, vreemde luchtjes. Allemaal nieuw! Ik had met Roos precies hetzelfde (behalve dan dat ze niet van een gekke plant had gegeten) maar toen ze een maandje of 4 werd waren alle zindelijkheids problemen zo goed als over.

Voor een pup van 15 weken doet hij dus al harstikke goed! Goed gedaan jullie twee!


ps natuurlijk kan er een terugval komen  angst stress puberteit machtswisseling een aangrijpende verandering kunnen allemaal (netzoals bij mensen trouwens) zorgen voor veranderingen, maar daar zou ik je nu nog geen zorgen over maken!

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Ik vind ook dat hij het keigoed doet hoor, dat absoluut :-). maar het gaat mij meer om de nachten.
Als ik er uit moet, vind ik dat ook absoluut geen probleem. in het begin stond ik 's nachts ook voor hem op.Maar zo kort als nu (4,5 uur) heeft hij het 's nachts nog nooit gehad.

Op de dag als er een ongelukje gebeurd, wordt dat gewoon zonder probleem opgeruimd. Hij is nog steeds erg jong, dus dat zijn dingen die kunnen gebeuren!

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke 3 doggies

honden foto van Annemieke

Mijn pup heeft ook dit soort momenten. Meestal niet 's nachts, maar vrijdag had hij bijv. teveel water gedronken en toen plaste hij eerst in zijn bench (doet hij echt nooit), toen daarna meteen binnen en na 15 minuten weer binnen. Vervolgens niks meer aan de hand. Hij heeft dit af en toe en meestal is zijn plas dan ook echt helder in plaats van geel. Vaak plast hij dan binnen 1 uur een aantal keer een grote plas en is hij er de rest van de dag vanaf (van het vaak plassen dan). Denk dat het ook aan de kou kan liggen, zo'n klein beestje is gewoon wat vatbaarder. Hoeft niet perse blaasontsteking te zijn, maar een koutje waardoor hij gewoon wat vaker moet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Terug val zindelijkheid?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^