Wat is dat voor een hond? Hihi sommige mensen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Gister avond loop ik met onze Duyna aan de flex het laatste rondje van de avond. Loopt er in de verte een man met Bordercollie. De beste man begint in de verte al te roepen: Wat is dat er voor 1? Dus ik antwoord heel bijdehand, "Dat is een teefje"  Ik wist ook wel dat hij het ras bedoelde, gezien de toon waarop de beste man zijn vraag stelde.
"Nee antwoord de beste man een beetje vinnig, "Ik bedoel het ras".
Waarop ik antwoorde: Een Old English Bulldog x Cane Corso. 
"Dan hou ik mijn hond op afstand want hij is al zo vaak gebeten door zulke honden" 
Ik nog quasi onnozel: Ohh ik wist niet dat er nog meer van dit soort kruisingen in de buurt wonen.  
Om er nog aan toe te voegen "Meneer ik snap best dat u hond met dit type hond vaak ruzie heeft" Heeft u het gedrag van u eigen hond wel eens opgemerkt?" Hij komt al fixerend aangelopen met een hele dominante houding. Het type hond wat u bedoelt is meestal niet zo hond vriendelijk en dominant.
"Waarop de beste meneer antwoord: Ja maar kijk eens naar de houding van jou hond.Ik keek eens naar Dyuna en vroeg de beste meneer wat hij bedoelde met de houding van mijn hond  
"Ja hij staat zo raar stil."
"Beste meneer,mijn hond staat zo omdat hij zich onzeker voelt, door de rare houding van jou hond. Ze durft niet eens naar jou hond te kijken en kijkt er van weg  

Tja wie heeft hier nou een cursus hondengedrag herkennen nodig. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is dat voor een hond? Hihi sommige mensen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

ergens snap ik de angst wel van de man als je eigen hond gebeten wordt door een ras die in jouw kruising zit... ik snap dat ie dan een beetje angstig is ergens.

maar ik snap jouw reacties ook!
jij kent je hond het beste en je weet dat je hond niet agressief is (je hond is toch niet agressief? XD)
en als iemand dan vooroordelen heeft en dan ook nog verkeerde dingen zegt over de houding van een hond...
maar was zijn hond dan wel dominant ofzoiets, omdat je zegt dat die hond een rare houding had

honden page profiel arzuarzu 3 doggies

honden foto van arzu

Uhmm even denken... Ik denk de man... :-D

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik had als ras gezegd een schaap..

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

ja dat heb je met zo'n onbetrouwbare cane corsoO-)

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

"
maar was zijn hond dan wel dominant ofzoiets, omdat je zegt dat die hond een rare houding had "

Zijn hond kwam fixerend en dominant aangelopen, en de mijne stond in eerste instantie blij te kwispelen. Maar door de houding van de Bordercollie werd ze een beetje onzeker en bang.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Ach ja, sommige mensen hebben nou eenmaal het verstand van een aardappel als het om honden gaatO-)... Ik zou ook geen serieuze reactie hebben gegeven, zoals jij inderdaad ook niet deed. Ik zeg soms weleens als mensen bang voor mijn honden zijn "Ja kijk maar uit hoor, ze verscheurt je zo!". Wordt er soms gewoon een beetje moe van, die vooroordelen. Kijk nou naar Bayley met die schattige oortjes en dat lieve koppie... daar rende iemand gillend voor weg van de week haha. Diegene werd keihard uitgelachen door iemand die het zag en diegene vroeg aan mij of ie mijn hond mocht aaien omdat ie het zo'n mooie hond vond. Lachte me krom, dat gebeurd me niet vaak:-D.

honden page profiel PatoufPatouf 3 doggies

honden foto van Patouf

Ik vind dat je goed hebt gereageerd. Er bestaan geen slechte honden. Het is waar dat sommige rassen meer aandacht nodig hebben en meer nood aan structuur dan andere. Ik heb bijvoorbeeld een Golden Retriever. Doodbraaf beest en de mensen hebben er geen schrik van (als ze al geen schrik hebben van honden in het algemeen), maar hij heeft ook zijn kuren en soms doet hij echt zot! Hij is dan heel enthousiast en uitgelaten vrolijk. Op zo'n moment zie je de mensen ook een paar stappen achteruit doen en dan nog een verbolgen kreet lossen als ik hem van de lijn durf te doen! Lol!

honden page profiel Wendy & RoosWendy & Roos 3 doggies

honden foto van Wendy & Roos

Nou ja zeg ... goed gereageerd. Snap sommige mensen niet hoor. De honden waren toch ook aangelijnd? Ik begin nu ook als maar meer mee te maken dat mensen gewoon bang zijn voor mijn hond. Terwijl ze best een goedzak is. Maar sommige mensen handelen ook zo fout waardoor ze bepaald gedrag creeeren. BV je hond optillen enzo.

honden page profiel Wendy & RoosWendy & Roos 3 doggies

honden foto van Wendy & Roos

Ik bedoel dat ze dan hun eigen hondje optillen omdat ze bang zijn dat ie opgegeten word hihihi

honden page profiel  Ans Ans

honden foto van  Ans

Beste forummers,
Ik begrijp de reactie van sommige mensen heel goed. Want ze kennen jullie hond niet. Jullie weten wat voor karakter jullie lieveling heeft en natuurlijk doet ie nooit iets.
Dus om nou mensen te veroordelen omdat ze raar op je hond reageren is net zo erg als een hond veroordelen om zijn uiterlijk of ras.
Ik ben gebeten door zowel een maltezer, als door een grote hond van een onbestemd ras. En bij allebei de keren werd er geroepen: 'Ow, dat doet ie anders nooit!!!'  Goh, moet ik me nou vereerd voelen dat ze mij wel een lekker hapje vonden, ofzo?
Als ik een onbekende hond tegen kom dan houd ik die ook in de gaten. Maar ik ga niet van tevoren al roepen dat die hond gevaarlijk is. Dat nou ook weer niet.
Als een hond niet op mij let, maar druk is met andere dingen, loop ik gewoon door, meestal zonder te groeten. Want mijn ervaring is dat, als je dat wel doet, de hond wel op je gaat letten. En de ene hond komt naar je toe en wil een knuffel en de andere gromt of blaft en bijt soms.

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ik snap ook heel goed dat een ander mijn type hond eng kan vinden. Maar ik verbaasde me over het gedrag van de hond van de man en dat deze man dat zelf niet ziet.

honden page profiel  Ans Ans

honden foto van  Ans

Ja sommige bazen zijn ziende blind. Er zullen altijd mensen zijn die vreemd zullen reageren op je hond. Zeker op die woesteling van jouw :-D
Wij hadden een poedel en die zag niets of niemand als hij uitgelaten werd. Behalve als hij vond dat men te dicht bij mij kwam. Dan nam hij ook de houding aan van 'je blijft van mijn vrouwtje af'.
Dus zeiden ze ook tegen mij dat ik een kwaaie hond had. Nee hoor, als ze gewoon doorliepen en hem negeerden, was er niks aan de hand.
Maar er was zo'n eigenwijze meneer die vond dat hij Roy op moest voeden. Dus kwam hij op me af lopen en wilde me een klap op mijn schouder geven. Hap deed Roy. Net mis, maar de boodschap was duidelijk.
Ja en toen was Roy een rothond, die afgemaakt moest worden. Nee meneer , je was gewaarschuwd en wie niet horen wil moet maar voelen.
Maar dat neemt niet weg dat ik de angst van andere mensen wel begrijp.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is dat voor een hond? Hihi sommige mensen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^