wat doe ik?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tanja en  MikeTanja en Mike

honden foto van Tanja en  Mike

Vanmorgen tijdens ons rondje kwam ik ergsn om de bocht en daar kwam net een grote am bull de deur uit ,niet aangelijnd, ik bleef staan met Mike omdat ik stiekem hoopte dat hij ons niet had gezien ( duh stom natuurlijk) En waar ik bang voor was gebeurde dan ook , die enorm grote hond denderde zo op ons af , ik ben heel stil blijven staan al zat mn hart in mn keel . gelukkig bleef het bij een beetje snuffelen en toen kwam de eigenaar hem al weghalen en bood 100 keer zn excuses aan.
Nu mijn vraag heb ik het zo "goed"gedaan? of had ik wat anders moeten doen? en stel nou dat t niet alleen snuffelen was geweest ? wat doe je dan? Mike is maar klein tegenover zo n hond 1 poot erop en hij is plat zo n beetje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat doe ik?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Ik denk dat je goed gehandeld hebt. Het hangt helemaal af van hoe die andere hond op je af komt. Als het gewoon enthousiasme is hoef je je niet zo'n zorgen te maken, of meteen in de stress te schieten. Als hij eruit ziet alsof hij je hondje op gaat eten, dan zou ik er niet bij blijven staan en er naar kijken. Als ik een klein hondje zou hebben zou dat het ENIGE moment zijn waarop ik het hondje op zou tillen. Maar dus echt alleen als de ander hond heel dreigend over komt.

Ik denk dat je goed hebt gehandeld door gewoon niks te doen. Je hondje heeft nu een redelijk positieve (als het dat niet is dan in elk geval niet negatieve) ervaring opgedaan met deze pitbull :-)

honden page profiel Lia met Shanti Lia met Shanti 3 doggies

honden foto van Lia met Shanti

Dat is inderdaad schrikken zeg, en goed dat je bleef staan ik doe dat ook meestal maar ben wel allert en weet niet wat ik zou doen als het verkeerd loopt.

Ik loop ook met wandelen om mij heen te kijken want soms komt er een hond ergens vandaan en de baas pas later. Die van ons kan daar dan behoorlijk van schrikken!

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Ik denk dat je het prima gedaan hebt hoor...er is niets gebeurd ':-)
Wat je de volgende keer ook eventueel zou kunnen doen is om de hond terug te sturen
d.m.v wijzen in de richting waar hij vandaan komt, en een ferme 'NEE'!
(Je kunt dan tussen je eigen hond en de vreemde hond in gaan staan.)
Dat wil ook nog wel eens helpen....;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat doe ik?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^