vachtverkleuring normaal?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

Wij zijn een tijdje geleden overgestapt naar kvv+barf maar sindsdien is het wit boven op de kop van mijn hond een beetje rossig geworden, ook de vacht op zijn rug die eerst zwart met een grijze gloed was, heeft nu een rode gloed.
Komt dit vaker voor?
Het is niet zo dat ik het erg vind ofzo maar wel een beetje vreemd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vachtverkleuring normaal?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AnmacknesAnmacknes 3 doggies

honden foto van Anmacknes

Het komt vaker voor dat de vacht een wat rode rossige kleur krijgt, dit kan liggen aan de hoeveelheid bietenpulp die wordt toegevoegd, iedere merk KVV gebruikt verschillende hoeveelheden, en andere merken gebruiken het weer niet,
Kijk goed op de verpakking, en als je het daar niet op vind kun je op Google naar het merk van de KVV gaan die jij geeft, en de analyse goed doorlezen.

Gr. Mack

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier wordt iedere dag gedroogde bieten gegeven, iedere dag, een pracht vacht, geen verkleuring.

kan het niet zo zijn dat je hond een beetje een toverbal is ? zomers lichte , swinters komt dan de donkere kleur weer naar boven, ? jouw hond heeft een schakering van meerderen kleuren, met het zonlicht kan daardoor de vacht wat verkleuren.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Het kan ook duiden op een verandering in de zuurgraad in het lichaam. Dat kan ontgiften zijn, en dan gaat het weer over, het kan zijn dat hij toch wat allergisch reageerd. Heeft hij ook jeuk? Hoe voelt de vacht, is die vettig? Hoe zijn de oren? Ruikt hij ook?

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

" hier wordt iedere dag gedroogde bieten gegeven, iedere dag, een pracht vacht, geen verkleuring. "
Een rode verkleuring is niet te zien op een bruine vacht zoals die van Bamse natuurlijk.... maar wel degelijk op een witte vacht.

De vacht kan inderdaad verkleuren door bepaalde ingredienten/stoffen in het voer, maar ook door bijvoorbeeld shampoo. Maar aangezien je het begint te merken na de overstap, dan denk ik dat er inderdaad een verband met het voer is.
De verkleuring van het zwarte gedeelte kan ook door de rui komen trouwens, dan kan een zwarte vacht ook een wat rode gloed krijgen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Jouw hond krijgt nu alle natuurlijke mineralen binnen, die o.a. verantwoordelijk zijn voor een dieper pigment.
Een aantal jaren geleden heeft dr. Tom Lonsdale, dierenarts en schrijver van de boeken Raw Meaty Bones en Work Wonders meegewerkt aan een Questions & Answer sessie op ons forum. Vraag 6 gaat over het verkleuren van de vacht van bepaalde rassen door de invloed van een natuurlijke rauwe voeding. Hieronder zijn antwoord daarop. Misschien dat je hier iets aan hebt.

Hoi Sandra,

Bedankt voor de vraag.
De eerste keer dat ik een patiënt had die van kleur veranderde was nadat de hond herstelde van ernstige hartworm. Een voorheen zand gekleurde Duitse Korthaar Pointer kreeg naast gewichtstoename en vitaliteit, een volle koperkleur. Het was duidelijk dat dit een gevolg was van de verbeterde algehele gezondheid, die tot verbetering van gezonde pigment producerende cellen in de huid heeft geleid. 

Het is hetzelfde bij honden die voorheen junk food gevoerd kregen en veranderden naar een natuurlijk dieet. Hun vacht lijkt vaak een nieuwe glans en een rijkere kleur te krijgen. Of Argentijnse Doggen en Witte Duitse Herders rood kleuren als ze natuurlijk gevoerd worden, weet ik niet. Nochthans lijkt het mij een zeer klein risico. Wat het laatste antwoord aangaat, worden honden die junk food gevoerd krijgen op drie en soms op vijf verschillende manieren vervuild. Het is altijd belangrijk om een natuurlijke voeding te verstrekken, ongeacht of dat de kleur zou kunnen beïnvloeden. 

Cheers,

Tom 
Bron: http://www.forumwereld.nl/rauwevoedingvoorhonden/index.php/topic,409.0.html

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

Voor zover ik weet geen grote hoeveelheden bietenpulp...
Ik geef aan kvv smuldier, energique speciaal en carnibest (de rijstvrije) maar ook heel veel zelf samengestelde dingen zoals bevleesde botten, verschillende onderdelen en soorten vis en verschillende soorten organen met groenten en fruit.
En af en toe een tafelrestje gezien wij geen zout en andere kruiden gebruiken voor ons eten.
De vacht is verder prima, veel meer glans maar niet vet, ook de haaruitval is weg (die hij op brok had).
Ook geen jeuk en de oren zijn prima, ruiken niet raar.
Wel stinkt hij ontzettend uit zijn bekje nog maar daar over is verteld in een vorig topic dat dat waarschijnlijk ontgifting is..

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Sem heeft dit ook.
Wij geven al een jaar nu kvv en hij is nu rood bruiner geworden,
Zijn vader heeft ook die kleur.
Ik vind het wel mooier staan bij hem

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vachtverkleuring normaal?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: welke honderas zou ik nemen ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^