hoe zorg je dat je pup niet super anthausiast is naar mensen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

Onze Sky van 5.5 maand is heel enthousiast naar andere mensen toe als ik hem uitlaat,, hij gaat als een gek trekken en springen of voor de voeten lopen voor aandacht,, hij vind mensen hellemaal geweldig zo geweldig dat ie dan soms een plasje doet.. hetzelfde thuis dan is hij ook heel blij als er mensen op visite is,, dat heeft onze sem ook last van buiten niet naar mensen alleen binnen.. en nu vroeg ik me af hoe kan ik Sky het hele enthousiaste buiten naar mensen afleren..

En hoe kan ik sem en Sky leren als er visite komt,, of als we een verjaardag hebben dat ze mensen rustig begroeten en niet als een ADHD patiënt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe zorg je dat je pup niet super anthausiast is naar mensen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik volg dit even mee want heb ook zo een geval hier :-)

Als we wandelen hoop ik steeds dat er niet plots iemand achter de hoek uitkomt want die krijgt een giga begroeting. Ook mogen mensen hun deur van hun huis of auto niet open doen of hij zit praktisch binnen.

Zeker als mensen dan nog eens mee gaan doen ;-)

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

Wij hebben ook zo'n (7 mnd) enthousiasteling, die in het begin zelfs begon te piepen als mensen het in hun hoofd haalden langs te lopen zonder te aaien O-)Ik ben voor thuis aan het leren op je plaats en blijf... Zodat hij daar is als de bel gaat en pas mag begroeten als iedereen rustig zit (uiteindelijk), wordt nog wel ff oefenen, schat ik zo in!

Voor buiten hou ik hem kort naast me en zeg dat hij moet doorlopen, kom etc, en snoepje als het goed is gegaan. Ik doe dit nu een week. Het gaat al beter met honden die aan de overkant lopen, die kijkt hij niet meer helemaal na ;-)

En als dit niet goed lukt, ben ik van plan om hem te laten zitten en blijf buiten als er iemand langs komt...Natuurlijk weer met beloning; hij doet alles voor een brokje!

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

O ja, en NIEMAND mag hem meer aaien buiten... dat wordt mensen opvoeden!

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

Sem doet alles voor een koekje dus die heb ik buiten goed kunnen trainen,, maar Sky heeft daar totaal geen interesse is. Hem trainen is daarom ook heel moeilijk krijg hij het koekje niet meteen dan heeft die er geen interesse meer in. Ik oefen het wel met Sky maar mensen gaan dan ook gewoon aaien terwel die tegen hun aanspingt en dan zeg ik niet aaien maarja.dan doen ze het toch en zeggen ze maak niet uit hoor dat ie springt ;-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Gevalletje oorzaak / gevolg.
Je schiet daar nu natuurlijk niets meer mee op.
Maar hoe heb je dat gedrag precies getraint..?.(stel de vraag, hoe krijg ik het voor elkaar dat mijn pup dadelijk helemaal gek wordt als hij mensen ziet) 

En dan gewoon omdraaien...

Vreselijk simpele oplossing..

(wat niet wil zeggen dat de uitvoering net zo makkelijk is)

De mensen zijn over het algemeen hard leers..
Ik kon er dan ook bloedjelink om worden als mensen aan onze pup zaten..

Mooiste is om een pup eigenlijk nooit aan een vreemde uit te lenen, nooit eten laten geven door een vreemde, nooit aandacht..
De mensen....worden dan "gewoon" mensen..
Niks meer, niks minder..geen gedoe , geen spanning..

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Vivian,

heb je iets van cursus gedaan met Sky of doe je dat?
Zo niet, is dat een goede optie, wel is het dan verstandig om naar een hondenschool te gaan die positief te werk gaat, de tijd en rust neemt voor de hond, niet te grote groepen (max 5 cursisten),vooral belangrijk vind om te werken aan hond/eigenaar relatie en niet enkel commando's behandelen.

Tijdens zo'n cursus kan je geleerd worden hoe je leuk en interessant voor Sky kan zijn, dmv je stem (rustig, aanmoedigend en positief), iets heeeel lekkers en belonen als het goed gaat!
Als je dan de aandacht van Sky hebt en een tijdje kunt houden, kun jedat thuis gaan oefenen, later buitenshuis en als laatste stap in het park/drukke omgeving, waar Sky wordt afgeleid.

Probeer andere mensen en honden wat te ontlopen, dat het niet te dicht bij komt en Sky over enthousiast reageerd en een plasje doet.
Veel mensen reageren veel te heftig voor veel honden.
Een BC is een gevoelige hond en kan misschien in dit soort situaties wat "overloaded worden" met; "Oh, kijk nou, wat een mooi hondje, wat een schatje, hallo mooi hondje, hallo lieverd, oh wat ben je lief, en wat mooi zacht, oh kijk nou, schatje, oh wat ben je knap!"
> en dat de hele tijd en met een piepstemmetje.
Dat kan voor een hond veel te veel zijn en omdat de hond zelf ook al enthousiast is, wordt het hierdoor nog erger, een hond kan van zo'n reactie hyper worden.

Tijdens bezoek/visite;
Het is heel belangrijk dat ook de viste even meewerkt hieraan, Sky moet nog leren! :-)
Je kunt proberen het bezoek Sky eerst te laten negeren, als hij opspringt, omdraaien, stilstaan en niet op reageren, ook niet aankijken, aanraken en aanspreken, al helemaal niet wegduwen!
Als sky ff wegloopt van het bezoek, zich maar heel ff afwent, belonen!
En als het te druk voor hem is, zou je Sky ook ff apart kunnen zetten in een andere ruimte.

;-)

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

Oké bedankt voor de antwoorden,, ik hen zelf geoefend met Sky om zijn aandacht te vragen door zijn naam te roepen met een snoepje met een balletje.. en niks werkt mensen die hem aandacht geven is veel leuker, ik doe zelf geen cursus met Sky omdat Sky dat kwa drukte nog niet aankon als pup, het was te veel voor hem.. ben wel vanplan te gaan trainen met sky,,

Sem doet het buiten hellemaal prima nu hij negeert mensen en andere honden hij gaat er pas naar toe als wij toestemming geven,, dat hebben wij goed kunnen trainen doormiddel van snoepjes en een balletje.. maar Sky heeft daar geen interesse voor..

Thuis ga ik proberen om mensen de honden te laten negeren,, we hebben zaterdag een verjaardag bij ons, me dochtertje is jarig dus dan word het druk, beter de honden even rustig weg te steken in een andere ruimte?

honden page profiel MarijnMarijn

honden foto van Marijn

Laat veel mensen over de vloer komen, dat hij vanzelf aan het idee went, dat er weleens mensen over de vloer komen!
Nog een belangrijke: Ga naar de training!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe zorg je dat je pup niet super anthausiast is naar mensen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Welk ras past bij ons?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^