Verwaarloosde Stafford pup, overnemen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

In mijn straat woont een jongen met een Stafford van nu 5 maanden ongeveer.. Van de zomer kwam hij ermee aan, toen was de pup amper 6 weken, daarna heb ik 'r niet meer gezien, ze (teefje) scheen ook veel bij een vriendin van de jongen te zijn geweest.. Ik kwam gisteren net thuis vanuit me werk en toen kwam die jongen net toevallig naar buiten met de pup.. Ik schrok me dood.. De pup was broodmager en stond angstig krom met d'r staart tussen d'r beentjes.. Hij ging d'r uitlaten, ik stond nog even met een andere buurman te praten, 2 minuten later kwam de jongen alweer terug, even de straat op en neer geweest.. Dus ik zeg beetje sarcastisch tegen het hondje "lekker naar de dijk geweest boefje? nou als ze je zat zijn kom je maar lekker bij de buurvrouw hoor.." Nou had ik vandaag een briefje in me bus dat als ik echt interesse had in de pup dat ik hem maar even moest bellen...!

Ik wil eigenlijk helemaal geen 2e hond erbij.. Voor mensen die me niet kennen (van HP), ik woonde samen toen ik Chels nam maar die relatie is gestrand, ik werk dus gewoon fulltime, 's avonds en 's weekends gaat Chelsea ter compensatie overal mee naartoe, ze is rustig en aanhankelijk dus ze kan altijd wel mee, als ik een lange werkdag heb of ik ben een dagje weg gaat ze naar me pa of me zusje, die hebben zelf ook honden, maar ik kan moeilijk overal opeens met 2 honden aankomen.. Ik betaal me scheel aan d'r KVV en d'r tuigjes en halsbandjes en mandjes enzo, dierenartskosten omdat ze allergisch was en het 3 dierenartsen duurde voordat ze erachter kwamen waarvoor, en dan nog de diverse behandeling-optie's.. Dat alles even keer 2 met een hondje erbij.. Maar het is allemaal te overbruggen, je hart breekt toch als je zo'n verwaarloosde pup ziet.. Maar ja weer andere kant, Staffords zijn zo vaak slachtoffer van baasjes die ze enkel als statussymbool zien, dat leed is toch niet te stoppen, er zijn op de buurt zoveel honden die ik met die 3x uitlaten per dag nog nooit ben tegen gekomen.. Maar al kan je er eentje (Staff) redden.. Ik heb Chels als pup ook 'gered', die was ook in huis gehaald door mensen die er echt absoluut niks vanaf wisten, d'r pup-injecties niet gehad en werd ook niet uitgelaten, lag op een spons van urine aan een lijntje aan de kachel vast..

Anyway, ik kan de pup ook tijdelijk in huis nemen, zodat ze goeie voeding en goeie beweging krijgt voorlopig en een betere basis krijgt, maar ja als ik 'r dan daarna weer wegdoe, wie weet waar ze dan weer beland, en baasje nr 5 dan alweer voor d'r.. Is ze eindelijk stabiel en gewend, en verandert alles weer.. Ik vind het zo moeilijk.. Wat vinden jullie?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

pff ik vind dat ook moeilijk..

Ik denk dat je moet doen waar je zelf toch het meest achter staat.

succes,

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

ik zou het doen. of je spreekt met die jongen af dat je wilt helpen een baasje te zoeken. dan verblijft het hondje nog maar even daar en is er wat meer hoop in de toekomst.
hoe lullig het ook klinkt (zeg het gelijk even tegen mezelf) dat hondje leeft nu toch in de situatie en weet niet beter, en kan beter nog 2 weken zo leven dan 2 weken bij jou en dan weer weg.

ik stop met opvangen na chinook (zie herplaats rubriek).

ik ben wel bereid je te helpen met het zoeken naar een nieuw baasje.

maar heel misschien wilt die jongen niet van haar af, weet hij een ander hondje voor je, of heeft hij wat tips van je nodig.
je weet het niet, alles kan natuurlijk nog.

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

Moeilijk.. aan de ene kant is het hondje bij jou, ookal werk je zo veel 100x beter af maar of dat te betalen is voor jou om nog een er bij te nemen..
Wel is het zo dat als je het tijdelijk doet jij een nieuwe eigenaar zoekt en kan oordelen of deze er wel of niet voor kunnen zorgen dus dan is het alsnog 100x beter dan waar ze nu is.
Ken je niet iemand anders die tijd, geld en ruimte heeft voor nog een hond er bij die van staffie's houdt?

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Als je geen 2de hond wilt en niet kunt betalen en geen tijd voor hebt moet je het niet doen.

Je kunt inderdaad de pup even opvangen en zelf een goede thuis vinden voor haar.
Persoonlijk zou ik de pup niet daar kunnen laten als ze echt mager en bang is dan word ze daar vast niet respectvol behandelt!
Succes nog!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

weet je toevallig niemand waarbij de pup (tijdelijk) terecht kan?
anders kan je haar mischien tijdelijk opvangen tot je een betere oplossing voor haar hebt.

soms moet het verstand harder spreken dan het hart, je wil ze allemaal redden maar dat gaat helaas niet.

honden page profiel JulietteJuliette

honden foto van Juliette

ik zou de hond nemen ... maar het is jou keus maar ik zou ze aar echt niet laten ...

honden page profiel JulietteJuliette

honden foto van Juliette

oei heb juist gelezen dat je het eigelijk niet wil ..misschien kun je zoals je zegt tijdelijk in huis nemen?

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Mocht je besluiten het beesie onder je hoede te nemen dan zou ik de jongeman wel een afstandsverklaring laten tekenen waarin je opneemt dat wanneer blijkt dat hij binnen twee jaar weer een hond bezit/beheert alle door jou gemaakte kosten aan dit hondje op hem verhaald zullen worden.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

IK ben ook zo een lut daarmee ik denk daar niet over na. Al het echt zo erg is hoef ik daar niet aan te denken weg halen die hond.

Als de hond niet kan blijven kun je op het gemak toch een ander baasje zoeken waar die het veeeeeel beter kan krijgen.

Ik zit nu vol! Heb 2 kleintjes die zijn van pup af aan hier en 2 herplaats Staffords was niet de bedoeling om weer Staffords te houden maar ze zijn hier en blijven hihihihi tis allemaal een beetje druk maar we zien het wel het gaat nu al 2 jaar goed met hun 4tjes. :-D

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Als jouw gevoel zegt doen...MAAR.... ik heb hetzelfde met mijn staff meegemaakt. (ik zou het zo weer doen daar niet van)
Het is een lange moeilijke weg om de hond weer helemaal op te lappen. Zeker wanneer je medelijden hebt met de hond kan dit problemen geven met de opvoeding. Je moet echt helemaal opnieuw beginnen en vooral niet denken aan hoe erg de pup het heeft gehad. Ik heb die fout ook gemaakt, en dat kan echt tegen je keren. Maar wanneer je dat door hebt heb je echt een band met de hond daar komt niemand meer tussen.

bij mij is het echt hetzelfde gegaan ik had binnen 2 dagen Moob bij mij thuis

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

" Als je geen 2de hond wilt en niet kunt betalen en geen tijd voor hebt moet je het niet doen.
"


Ik kan het wel betalen, ik noemde alleen de nadelen op van een 2e hond die op mij van toepassing zijn, en dat is dat Chels al een hoop kost, dan nog even alles keer 2, en dus het feit dat Chels altijd met me meegaat overal heen, en dat ik lang niet overal met 2 honden aan kan komen..

Ik heb toevallig een wandelmaatje die er nog eentje bij zoeken, ik heb 'r al gesmst.. Hun hebben een Stafford-reu maar hebben ook redelijk hun handen vol aan hem, ivm uitvallen.. Maar ze willen er nog eentje bij.. Ben benieuwd..

Ik weet niet of de jongen het hondje echt slaat ofzo, het is een heel rustig type, maar hij kijkt gewoon niet naar d'r om.. De pup was doodsbang voor Chels, alsof ze nog nooit een andere hond had gezien..

Als ik het hondje zelf in huis haal weet ik al dat ik 'r daarna niet meer loslaat hihi.. Nou ik zal jullie op de hoogte houden, bedankt voor de adviezen..

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Als je denkt er geen tijd en/of geld voor te hebben moet je het niet doen.
Vervelend gezegd maar je kan niet elke hond redden hoe graag je dat ook zou willen.

Je kan wel aanbieden om mee te helpen zoeken naar een goed baasje en misschien eventueel een keertje met de pup gaan wandelen in de hoop dat ze wat minder bang word.
Een bange niet sociale hond is moeilijk te plaatsen.

Neem het aanbod van maxlisa aan :-)
Samen gaat het misschien iets makkelijker.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Je wilt geen 2e hond erbij, dus permanent bij jou lijkt me niet verstandig.
Wat je inderdaad wel kunt doen is een nieuw huisje zoeken.
Hopelijk is die vriendin van jou een mogelijkheid. Of is hier iemand die haar wil hebben?
En vraag je af of je, als het hondje bv een paar maanden wél bij jou blijft, je haar weer kunt afgeven, en of dat in het belang van het hondje is, weer naar een nieuw adres.
Maargoed, ze is mager en bang, dus wil je haar daar weg hebben.

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Ik vind dat uit je verhaal een grote bult liefde spreekt over het pupje. Doe waar jij zelf achter staat, maar zoals ik je beginpost lees, heb je in je hart de keuze al gemaakt... Toch?

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

In je hart heb je de keuze al gemaakt maar kijk er ook nog even naar met je verstand. Zoals je zelf al zegt, met 1 hond ben je welkom maar 2 honden wordt een probleem. Je hebt geen idee wat voor karakter er in die andere hond zit. Waar jij gaat, gaat Chelsea. Hoe gaat zij het vinden als ze de aandacht moet delen ? Je doet best veel moeite om zo goedkoop mogelijk te voeren. Het geld wat je extra zou besteden aan de andere hond kun je ook besteden aan betere kwaliteit voor Chelsea. Al gedacht aan dierenartskosten ? Als er iets gebeurt of aan de hand is kun je dat dan nog betalen ? Als de hond verlatingsangst heeft en de hele dag gaat zitten blaffen heb je echt een probleem.

Ik vind het heel goed van je dat je erover denkt. Gezien je drukke leven en je band met Chelsea zou ik aanraden om een andere baas te zoeken voor die hond. Ik ben bang dat je haar niet meer kan laten gaan als je ze eenmaal bij je woont.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik zou het ook doen, het zal even doorbijten zijn met 2 schatjes maar alles beter dan dat ze verwaarloosd wordt door iemand die een hond niet waard is en niet fatsoenlijk verzorgd. Als ze bij jou is heb je tenminste rust en kun je (wanneer ze niet kan blijven), een goed huisje voor haar zoeken.

Ben benieuwd wat het gaat worden!

Groetjes

honden page profiel SabineSabine

honden foto van Sabine

Moeilijk, mijn hart zou zeggen; ja! mijn verstand zou zeggen; ja! mijn vriend zou zeggen; NEE...

Het heeft zijn voor en nadelen, als je haar neemt moet je ook niet vergeten dat je 2 staff teefjes hebt, dat er dus een kans bestaat dat ze op een dag niet meer samen kunnen, dat je ze bij weg gaan altijd moet scheiden. Als je een pup in huis neemt om bij te laten komen en op te laten knappen bouw je daar ook een band mee op, kan je haar dan nog weg doen? En dat zou dus ook betekenen dat ze in haar korte leventje ook al naar haar 3e huisje moet........

Als je weinig tijd en geld hebt zou ik jezelf niet in een lastige positie brengen door haar in huis te nemen....

Is het geen optie om die mensen een helpende hand te bieden terwijl het pupje nog bij hun woont en vanaf daar opzoek gaat naar een nieuw onderkomen? Adviseer ze over voeding, neem het hondje mee met wandelen en zoek naar een nieuw huisje.....

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

"


Ik heb toevallig een wandelmaatje die er nog eentje bij zoeken, ik heb 'r al gesmst.. Hun hebben een Stafford-reu maar hebben ook redelijk hun handen vol aan hem, ivm uitvallen.. Maar ze willen er nog eentje bij.. Ben benieuwd..
"


Ik weet niet of het wel zo verstandig is als zo'n hondje bij mensen terechtkomt die een reu hebben die niet stabiel is....

honden page profiel Maxine, Mira en TuurMaxine, Mira en Tuur

honden foto van Maxine, Mira en Tuur

Je moet doen waar jij je goed bij voelt! Je bent zeker bekwaam om een stafford op te voeden, dus daar zit het al heel goed. En de andere aspecten, zoals de financiele kant, de tijd, weet je zelf wel denk ik. Maar uit je berichtje lees ik dat je het wel heel graag wilt, niet ? :-D Nou, dan zou ik het gewoon doen! Gelukkig dat je haar opgemerkt had!!

honden page profiel Pack MemberPack Member

honden foto van Pack Member

Christien, luister naar jezelf wat je moet doen. Iemand anders kan slechts adviseren, jij kunt beslissen. Wel zou ik ook naar Chelsea ’s aandeel kijken. Kunnen ze goed bijv. met elkaar opschieten en wil Chelsea ook delen in eigen huis? Aan de andere kant als je veel weg bent hebben 2 honden wel weer veel meer aan elkaar.
 
Veel succes met het maken van een keuze ;-)

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Oh Christien wat moeilijk! Ik geloof heel erg in het "dingen gebeuren met een reden" en zoals ik het nu zie (ik weet dat je eigenlijk wel een 2e hond altijd wildeO-)) denk ik dat die hond met een reden op jou pad is gekomen. Indien je het kunt betalen en de tijd hebt een pup op te voeden zou ik het doen! Ik wordt er altijd zo beroerd van hoeveel staffords (en ook andere rassen) er verkeerd worden opgevoed, dan agressief worden en uiteindelijk belanden in het asiel en daar dus niet meer uitkomen en waarschijnlijk worden afgemaakt. Ik zou geen nee kunnen zeggen. Ik denk dat Chels het ook fijn vind om een speelmaatje te hebben. Goed over na denken meis! Wou dat ik wat dichter bij je woonde om je te helpen met deze beslissing..

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

He gatsie, wat een lastige situatie.
Ik ben bang dat er heel veel werk gaat zitten in deze pup en dat het voor jou wellicht teveel is. Maar het is inderdaad helemaal jouw keuze (en gedeeltelijk van de mensen die je nu al helpen met Chelsea).

Ook ik zou voor het zoeken naar een nieuw baasje zijn, misschien is ze nog wel beter af bij het asiel dan bij deze mensen thuis :'(

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Nou ik deed het niet, je hebt het nu goed met je huidige hond, dan krijg je een hondje met geschiedenis erbij, het zal eerst een hoop kosten meenemen, je noemt zelf al de nadelen op.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

"

Ik kan het wel betalen, ik noemde alleen de nadelen op van een 2e hond die op mij van toepassing zijn, en dat is dat Chels al een hoop kost, dan nog even alles keer 2, en dus het feit dat Chels altijd met me meegaat overal heen, en dat ik lang niet overal met 2 honden aan kan komen..

Ik heb toevallig een wandelmaatje die er nog eentje bij zoeken, ik heb 'r al gesmst.. Hun hebben een Stafford-reu maar hebben ook redelijk hun handen vol aan hem, ivm uitvallen.. Maar ze willen er nog eentje bij.. Ben benieuwd..

Ik weet niet of de jongen het hondje echt slaat ofzo, het is een heel rustig type, maar hij kijkt gewoon niet naar d'r om.. De pup was doodsbang voor Chels, alsof ze nog nooit een andere hond had gezien..

Als ik het hondje zelf in huis haal weet ik al dat ik 'r daarna niet meer loslaat hihi.. Nou ik zal jullie op de hoogte houden, bedankt voor de adviezen..

"


Als je het wel kunt betalen zou ik de hond toch tijdelijk opvangen maar dat is mijn persoonlijke mening natuurlijk.
Rustige type's kunnen ook kwaad worden hoor..
Misschien moet je eens met familie of goede vrienden praten die je misschien willen helpen als je naar het werk bent ofzo.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Begrijp je emoties wel. Ik kan alleen maar vanuit mezelf spreken en niet voor jou natuurlijk.

Maar ik deed het wel en heb haar later ook herplaatst waar ik dacht dat het perfect was. Om haar vervolgens binnen een half jaar weer terug te krijgen. Niet in dezelfde staat.

Dit hadden we zo afgesproken en dat is dan ook gebeurt. Ik wilde persé de controle blijven houden. En nu moet het heel raar lopen mocht ik daar ooit nog over denken. Die blijft :-)

Betekent wel dat mijn hele leven anders moest maar dat kon en ik denk zelfs dat het maar goed was ook :-)

Maar veel, heel veel werk, geld en tijd. Realiseer je goed wat het in kan gaan houden. Misschien is direct herplaatsen een betere optie dan. Rechtstreeks vanuit haar huidige huis.

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

NEE

niet overnemen maar wel helpen met herplaatsen

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Me wandelmaatje en haar vriend hebben ook interesse.. Dus dat is allemaal positief.. Ik hoor alleen van die jongen niks.. Hij zou overleggen met het meisje waar die het hondje mee deelt, en ik hoor nu niks.. Straks maar even langslopen denk..

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

" Het geld wat je extra zou besteden aan de andere hond kun je ook besteden aan betere kwaliteit voor Chelsea "


Zo, die schiet ff in het verkeerde gaatje.. Chelsea kost me een vermogen met d'r allergieen en d'r voedingseisen.. Wat is er mis met Lotgering en Naturis? Moet het dan elke dag Haaksbarf á 6 euro zijn? Dat is nou weer typisch HP, als je brokken geeft moet het Orijen zijn, als je Orijen geeft moet het Smuldier zijn, als het Smuldier is moet het Lotgering zijn en als het Lotgering is moet het Haaksbarf of Kiezebrink zijn! Chels eet luxer dan ik hoor!

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik heb 2 vriezers staan, eentje met BARF en eentje met KVV, u doet alsof ik 'r beetje bij mekaar geraapte prak geef

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Pomeriaan pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^