Waarom piept mijn hond zo?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Na veel twijfelen wil ik er nu toch een topic over starten.Zo lang als ik Merry al hebt piept ze. 
Ze piept werkelijk om alles... Of het bij haar ras hoort, geen idee. Maar in mn hele leven heb ik nog nooit een hond zo horen piepen en ik vraag mij onderhand af of ik een speciaal hondje heb of dat dit gewoon haar karakter is.

De keren dat ze piept:

Als ze honger heeft
Nog meer honger heeft
Bij iemand op schoot zit en bij mij wilt zitten
Wanneer ze moe is
Als ze moet wandelen
Tijdens het wandelen dat ze los wilt
Tijdens het wandelen dat ik met haar moet spelen of mee rennen
Als ze halverwege de trap staat en niet meer durft
Wanneer ze in haar mand moet
Ze ongeduldig wordt
Ze ongeduldig wordt in een winkel
Ze ongeduldig wordt bij de bus/trein of wanneer ik met heel veel mensen sta..
Als ze andere honden ziet (blaffen/piepen)
Uit het niets

En zo kan ik nog wel bergen van redenen opnoemen. 
Aan de ene kant vind ik het handig, ik kan aan elke piep van haar horen wat ze wil (maff....) aan de andere kant schaam ik me er een beetje voor. Vooral als ik ergens ben met anderen. Ze kijken me aan alsof ik der mishandel ofzo..
Ook op familliebezoeken weet ze dusdandig van zich te laten horen...
Dus hierbij mijn vraag, zijn er meerdere mensen met zo een ongelovelijke pieperd?
Of ben ik nou echt de enige...
En waarom piept ze zo erg om alles? Ze komt niks te kort lijkt me..

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto 3 doggies

Ik zag je reactie bij het kleine hondjes topic, hier dus inderdaad ook zon pieperd bij opwinding: voordat we gaan wandelen en als hij 's ochtends uit de bench wordt gehaald of bij visite.
Als hij op zon moment piept vind ik dat ook niet erg, liever een die piept dan een die in de riem gaat bijten, blaffen of niet stil wil zitten voor het aanlijnen.

Maar hij heeft ook een andere piep, dat is wanneer hij weinig aandacht krijgt omdat we bezig zijn met bezoek of de mensen waarbij wij op visite zijn of als hij niet op schoot mag.
Dit doet hij dus waarschijnlijk om aandacht op te eisen en dat tolereer ik niet!
Dit leer ik af door hem heel hard te negeren, zelfs niet aankijken want dat is ook aandacht en zodra hij stil is beloon ik hem met een beetje aandacht.
Dat helpt tot nog toe redelijk want hij piept steeds minder vaak en als hij piept stopt hij ook snel :-)

Of het typisch yorkengedrag is weet ik niet, wel weet ik dat het heel terrier eigen is om een sterke wil te hebben en precies te weten wat ze moeten doen om voor elkaar te krijgen wat ze willen, in het geval van de mijne is het dus dat baasjes aandacht naar hem gaat ipv mensen ;-)

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Bedankt voor je reactie!
Ik vind het piepen ook helemaal niet erg, zo communiceren we tenminste nog wat :p
Maar inderdaad, haar aandachtspiep moet ik negeren. Maar dat... is moeilijk. Helemaal als ze dan ook nog gaat zuchten en piepen tegelijk. Dan is het gewoon lachwekkend.
Zal het eens meer proberen.. Bedankt

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto 3 doggies

" Bedankt voor je reactie!
Ik vind het piepen ook helemaal niet erg, zo communiceren we tenminste nog wat :p
Maar inderdaad, haar aandachtspiep moet ik negeren. Maar dat... is moeilijk. Helemaal als ze dan ook nog gaat zuchten en piepen tegelijk. Dan is het gewoon lachwekkend.
Zal het eens meer proberen.. Bedankt "

Hahaha die van jou zucht dr ook bij haha, ik dacht dat die van mij gewoon een beetje raar was.
Als wij tv kijken gaat hij vlak voor de tv staan, houdt ie zo een uur vol en dan heel af en toe hoor je iets wat klinkt als een zucht en een piep te gelijk. Zo van "hallo ik sta hier, geef me toestemming om bij jullie op schoot te springen.. pff duurt lang ;-)"

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Haha geweldig eigenlijk he!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Aan de ene kant vind ik het handig, ik kan aan elke piep van haar horen wat ze wil (maff....) "

De reden waarom ze dit doet, zeg je hier eigenlijk zelf: ze piept omdat ze je iets wil duidelijk maken en jij gaat erop in. Dus heeft ze al snel geleerd dat ze met een piep bereikt wat ze wil bereiken. 
't Is hetzelfde als een klein kind dat 'mama' brabbelt, en mama verschijnt: die weet ook al snel: als ik 'mama' roep, dan komt mama naar me toe. Simpel.
Het is dus aangeleerd gedrag. Als je het weer wil afleren, ga je bij elke piep je hond moeten negeren, maar dat gaat wel niet makkelijk zijn. Dus denk eerst even na of je daar helemaal klaar voor bent ':-)':-), want je moet dan wel erg consequent zijn.

Philippe baasje van Gizmo (Gast)

Wel ben hier even komen kijken omdat mijn jack rusel sinds kort inderdaad niet anders doet dan piepen.Voor alles en nog wat.Wij noemen dat "kozen of klagen".We dachten eerst dat hij iets mankeerde,maar blijkbaar is dat niet het geval.Dan moet hij buiten dan moet hij binnendan staat hij daar dan weer ginder we worden er echt nerveus van.Hij is nu 2 jaar en heeft dat nooit gedaan tot over een paar weken.Nu ik lees hier dat we moeten negeren,dat proberen we maar hij houd wel lang vol hoor   :'(

Anoniem (Gast)

Ik lees dit alles nu, omdat mijn hond ook regelmatig zit te piepen. Nu ik dit lees zal het ook de aandacht zijn, ik was wel benieuwd hoe het nu met Merrie gaat. Of het negeren helpt.
G

Volgende forumvraag: Gisteren naar het bos geweest :D
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^