Chihuahua zwanger.. Gevaarlijk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sam (Gast)

Hi.. Wij hebben een chihuahua van 3 jaar oud. Ze is gezond, nooit complicaties gehad en ze heeft een stamboom. M'n moeder wil haar misschien laten dekken, als we een geschikt reutje vinden. Nu is mijn vraag, is een zwangerschap gevaarlijk voor een chi? We willen héél graag puppies, maar we zijn super bang dat ze misschien wel overlijd! Zijn er bepaalde eisen die het hondje moet hebben zodat het bevallen veiliger is?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chihuahua zwanger.. Gevaarlijk?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Om kort maar krachtig antwoord te geven op je vraag... Ja de dracht en bevalling zijn zeker niet zonder risico's voor de hond, helemaal in het geval van de chihuahua! Een kans op overlijden is er dus ook en hoewel deze niet erg groot is is deze natuurlijk ook al groter bij mensen die niet weten wat ze doen/eerste nestjes dan bij ervarene fokkers.

Chihuahua's zijn over het algemeen niet erg gezonde hondjes helaas... Door hun bouw worden ze ook vaak met een keizersnede geboren en dit brengt heel wat risico's met zich mee, voor zowel moeders als de pups.

Veel om dit te voorkomen is er niet aan te doen nee. Alleen niet laten dekken en dus ook geen nestje fokken. Dat is dus ook mijn advies voor jouw moeder, niet doen! Want hoe leuk een nestje ook klinkt er komt heel wat meer bij kijken dan alleen een leuk reutje vinden en daarna 8wkn lang pupjes knuffelen. Is heel veel stress en tijd en energie die er in gaat zitten en nogmaals het kan ook zeker gevaarlijk zijn ja voor de moeder.
Bovendien moet een hond inderdaad zoals je zelf ook al vraagt aan verschillende eisen voldoen voordat ermee gefokt mag worden. Zo moet je shows hebben gelopen om de plus en minpunten van je hond te weten... Moet de hond verschillende gezondheidsonderzoeken ondergaan bij specialistische dierenartsen en moet je je goed inlezen over alles wat bij een bevalling en dracht kan gebeuren. Hulp van een ervaren fokker hierbij is ook wel aan te raden zodat je iemand bij de bevalling aanwezig hebt die je hiermee kan helpen...

Kortom het is helaas niet zo een simpel plan. Hoe leuk het dus ook klinkt laat het fokken over aan de mensen die hier heel veel tijd en energie in hebben gestoken maar ga dit zelf niet proberen na te doen met je hondje is mijn advies. Is beter voor jullie hondje maar ook voor jezelf want het scheelt jullie ook een hoop stress, ellende en geld... ;-)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

dit zou je dan toch aan een fokker moeten vragen. ik zal er een roepen

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Sam, goed dat je je eerst komt inlezen. Ik denk dat een zwangerschap bij een Chi heel goed moet opgevolgd worden.
Heb 'fokkers' verwittigd voor je.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Nog maar recentelijk hier op het forum iemands chihuahua gestorven tijdens de bevalling.

http://www.hondenpage.com/hondenforum/132501/met-spoed-gezocht:-pleegmoeder-5-chihuahuapups-omgeving-breda.php

Sam (Gast)

Begin d'r ook steeds meer van af te zien ja. Vond het eerst een super idee, onze lieve jack russell is even terug overleden. Veel verdriet van! We hebben nu nog 1 chihuahua en een jack russell. Plus nog de zorg van m'n zus haar chi:-) die trouwens aan de rand van d'r dood lag toen ze puppy was. Verschrikkelijk! Hadden er graag een hondje bij gewild, of meerdere, maar dan gewoon van ons zelf. Zouden ze ook nooit af staan. Ga dit toch wel even laten lezen aan m'n ma! Mn chi is me zo kostbaar, vind het alleen al zielig als ze loops is, zo onrustig is ze dan!

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Er zijn rassen die risico's hebben met fokken. Dat die rassen risicovol zijn ligt vaak aan de vorm van de hond.

In jouw geval ligt het eraan hoe je chihuahua gebouwd is oftewel hoe extreem is jouw teefje?

Als jij een zeer klein teefje hebt met een erg rond appelhoofdje evt. met open fontanellen, dan is een zwangerschap een groot risico. Hondenpups hebben een minimum 'oer'afmeting van welk ras dan ook. Daarom krijgt een chihuahua bv minder pups dan andere rassen, maar niet in verhouding extra klein, er zit immers een minimum maat aan een pup.

Als de hoofdjes te rond zijn en mischien zelfs de fontanellen open (wat zo is omdat ook de 'oer'hersenafmeting een minimum heeft en anders niet meer past in het te kleine schedeltje), in combinatie met een te klein moedertje, kan het dus zijn, dat dit niet meer door het geboortekanaal past en fatale problemen geeft.

Als echter jouw teefje relatief groot is, normale hondenoogvorm, een normale hondenhoofdvorm (dus geen appelhoofd) heeft, en jij daar een passende reu bij neemt, (want ook de reukeuze is heel belangrijk en moet je niet onderschatten.) hoeft het geen probleem te zijn.

Verder is het belangrijk dat je ook zoveel mogelijk de voorouders onderzoekt, want ook dat kun je verwachten bij jouw teefje en pups. Vraag ook bij verschillende fokkers van honden uit jouw stamboom hoe de bevallingen waren.

Middels geschreven berichten hier is het dus moeilijk inschatten of jouw teefje geschikt is. Elke zwangerschap is een risico en dat risico moet je mi zoveel mogelijk beperken. Als je vooraf weet dat de kans op problemen groot is, moet je mi niet fokken met een hond. Immers het welzijn van je hond gaat voor.

Maar als je goed onderzoek gedaan hebt en hebt laten doen en jouw teefje geen beperkende kenmerken heeft en geen negatieve indicaties in haar en de reu zijn foklijnen zijn, zou ik niet inzien waarom er niet gefokt zou kunen worden, een normale gezonde 'grote' teef zou dan zelfs een positieve aanvulling kunnen zijn op het ras.

Bedenk je wel dat als dit niet zo is, je jouw teefje in gevaar brengt en bovendien pups op de wereld zet die, evt. problemen voortzetten.

Sam (Gast)

@chris:
Onze chihuahua is wel groter dan de meeste chi's. We hebben haar stamboom hier liggen en we zullen zeker wel contact opnemen met haar fokker als we dit zouden doen. D'r fontanelletje is goed dat weet ik wel, ze heeft een mooi hoofdje geen uitpuilende oogjes etc. De dekreu zouden we trouwens wel kleiner willen dan haar.. Ik wil graag een foto van d'r plaatsen moet ik me dan aanmelden? Vind het een handig forum

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Als je een foto wil plaatsen dan moet je inderdaad een profiel aan maken :-D

Ze is nu 3 jaar, schreef je toch? al die testen, en dan moet je ook nog 2 shows lopen kosten aardig wat tijd. een teef mag voor haar nestje niet ouder dan 4 jaar zijn, dus dat wordt haasten als je verder met haar wil en je een nestje aan het plannen bent.

Groetjes Bianka

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

@Bianca:
heb een profiel aangemaakt! Ja Demi is 3 jaar oud. Shows lopen is toch alleen wanneer je er een stamboom bij wil voegen? Wij willen de puppies niet verkopen, maar zelf houden en eventueel ook eentje aan mijn zus geven. Heb trouwens een profielfoto van links Demi(de onze) en rechts Gigi, die van m'n zus. Demi is degene waarvan we misschien een nestje willen. Die foto kun je toch gewoon zien?

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Eens met de reactie van Wichita!

En wat ook belangrijk is om jezelf af te vragen;
waarom wil je pups?Wat is de reden?

Het hele traject gaat ook niet zomaar, is veel vooronderzoek, tijd en geld voor nodig!
Verstandig is ook om hulp te vragen van iemand die kennis en ervaring heeft.
En ook om van te voren wat kennis te maken met mogelijk geinteresseerden! (niet dat je, als de pups weg mogen, nog geen nieuwe eigenaar hebt!)
Buiten alle risico's om van teef en pups, draag je ook de verantwoordelijkheid en zorg voor de pups als ze geboren zijn,dat betekent in totaal misschien zo'n 13 weken (voor Chi's is het beter om later uit het nest te gaan gaan dan andere rassen, zo ongeveer 12 weken) verlof opnemen voor toezicht en zorg.
Dan moet je de pups zindelijk maken en socialseren (nu krijgt een Chi geloof niet veel pups, dus dat scheelt een beetje)alvast goed voorbereiden op de verhuizing naar de andere eigenaar!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Oh, ik zie dat je de pups wilt houden??
Ok, is dat de reden dat je een nestje wil, om er zelf pups van te houden?
Of zijn er nog meer redenen?

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

Er is altijd iemand die op ze kunt passen en mijn moeder kan verlof nemen. De puppies willen we zelf houden, en we hebben meerdere hondjes. Onlangs is er jammer genoeg eentje overleden, en we willen er een chihuahua bij, en mijn zus wil er ook heel graag eentje naast haar andere chi! Als we er meer krijgen wil mijn stiefoma er graag eentje. Dus dat is geen probleem, we gaan ze sowieso niet verkopen. En socialiseren zal hier prima kunnen!

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

We vinden het ook altijd een risico om een chihuahua te nemen. Eigenlijk weet je nooit of je goed zit of niet, m'n vriendin heeft er eentje bij een goed aangeschreven fokker gehaald, veel gedoe mee gehad dus volgens mij kan je niet altijd weten of het goed zit. Mijn zus haar hondje was bijna gestorven als pup, Demi is eigenlijk de enige waarbij we nooit klachten hebben gehad. Het leek ons fijn dat de hondjes hier konden opgroeien en hier ook zouden kunnen blijven. We wonen aan een groot plantsoen en m'n familie woont hier ook in de buurt. Hebben allemaal honden dus we hebben een grote beestenbende.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Dat je hondje wat groter is, is al een pre! Stamboom ook want daarmee kun je kijken wat de voorouders zijn en of die goed gescoord hebben op onderzoek naar erfelijke aandoeningen. De Chi is geen gezond ras meer dus als je er mee wilt fokken (ook al is dat voor 1 keer) is het belangrijk dat je hondje getest is op verschillende aandoeningen die bij de chi voorkomen. Persoonlijk zou ik je aanraden om te testen op Patella Luxatie (het huppeltje dat je vaak ziet bij de Jack Russell maar wat eigenlijk een ordinaire erfelijke aandoening is), PRA (de ogen), Syringomyelia (dan is het schedeltje misvormd en zijn de hersenen te groot voor de schedel, een erg pijnlijke aandoening) en het hart (er komen in het ras regelmatig lekkende hartkleppen voor meende ik dus daar zou ik dan ook op testen). 

Onderschat niet het belang van die testen... Ze geven geen zekerheid op een gezonde pup, maar bij een ras als de Chi dat bekend staat om de aandoeningen die in het ras voorkomen is het ontzettend belangrijk om de ouderdieren te testen op die ziektes. Zo kun je zelfs bepaalde ziektes die a.d.h.v. DNA te testen zijn uitsluiten. En het is logisch dat als de vader en moeder zwakke gewrichten hebben (denk aan Patella Luxatie, PL) dat de pups een grote kans hebben om ook zwakke knieeen te krijgen. En dan ben je 900 euro per poot per operatie kwijt... Dus het is echt belangrijk om die testen te doen. Ik geloof dat een PL-test gemiddeld iets van 30-60 euro kost dus daarom hoef je het niet te laten. 

Als je wilt kun je ook nog shows lopen, dan krijg je de uitslag van het uiterlijk. Gezondheid is belangrijk maar uiterlijk natuurlijk ook. Je pup moet wel aan de rasstandaard voldoen ;-)

Houd er trouwens rekening mee dat chi's niet altijd kleine nestjes krijgen... Er zijn ook chi's die een nest van 6 of 7 krijgen. Een kennis van mij fokt ook chi's en zij had twee teefjes die tegelijk zwanger waren. Een kreeg 5 jongen en de ander 7. Dus zorg ervoor dat je altijd genoeg goede gegadigden hebt. 

Persoonlijk zou ik je het ook afraden om meerdere pups aan te houden. Het is een heel werk met opvoeden en de pups gaan zich gegarandeerd meer aan elkaar hechten dan aan jou. Dus ik raad het altijd af om meerdere pups te houden. Je moet al heel sterk in de schoenen staan wil je dat kunnen en 95% van de mensen kan dat niet. Overschat het niet! Misschien kunnen jullie als je teefje gezond blijkt te zijn een pup aanhouden uit het nest en anderhalf jaar later misschien nog een nestje waar je een pup van aanhoud. Maar ik zou echt niet twee tegelijk aanhouden...

Ter afsluiting: ik vind het super dat jullie je zo inlezen!

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

@Dobber:
Bedankt voor je reactie! Het is me allemaal al een stuk duidelijker geworden en we gaan natuurlijk als we het echt willen naar de DA en verschillende fokkers, en natuurlijk de fokker waar we ons hondje vandaan hebben. We onderschatten het zeker niet hoor! En we willen er zelf maar eentje houden, maar ze blijven wel in de familie. Dus dat hechten valt dan toch ook wel mee, ze krijgt meer met ons te maken dan haar zusje(s)/broertje(s).

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" @Bianca:
heb een profiel aangemaakt! Ja Demi is 3 jaar oud. Shows lopen is toch alleen wanneer je er een stamboom bij wil voegen? Wij willen de puppies niet verkopen, maar zelf houden en eventueel ook eentje aan mijn zus geven. Heb trouwens een profielfoto van links Demi(de onze) en rechts Gigi, die van m'n zus. Demi is degene waarvan we misschien een nestje willen. Die foto kun je toch gewoon zien? "


Nee hoor als je bij een nest puppen een stamboom aanvraagt dien je dit te doen bij de geboorte van de puppen. Mits de ouderdieren in het bezit zijn van een stamboom.

Lijkt me al raar dat je wilt fokken zonder stamboom als ik het zo mag lezen. Als je eventueel wilt fokken doe het dan ook goed zou ik zeggen en laat de erfelijke testen doen bij de ouder dieren en vraag netjes stambomen aan.

Of je nu de puppen zelf wilt houden of niet. De puppen zelf aanhouden raad ik je sterk af aangezien ze meer met elkaar omgaan dan met de baas......Bovendien wil het ook niet altijd goed gaan tussen nest broers en nestzussen.

Wat ga je dan b.v. doen bij een loops teefje en je hebt ook de broer(reu) in huis? Ongeluk zit in een klein hoekje hoor.


honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

@cia
Wij hebben een stamboom van Demi hier. Maar wij willen maar 1! hondje houden. Daarna willen wij geen nestje meer, en willen degene die we houden dan ook laten helpen. We kennen trouwens een reutje in de buurt die ook een stamboom heeft. We willen als we meerdere puppies krijgen deze geven aan mijn zus, stiefoma, tante etc. Hun willen dit ook heel graag dus hier is al over nagedacht. Tests gaan we wel doen natuurlijk

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

" Tests gaan we wel doen natuurlijk "


Je beseft je wel dat die tests honderden euro's kosten?
En dat een nestje verantwoord fokken met de juiste spullen in huis in de duizenden euro's gaat oplopen?
Dat is namelijk ook wel iets waarop je voorbereid moet zijn... Het is niet voor niets dat goed gefokte hondjes zoveel geld kosten, dit is omdat er ook heel veel geld in gaat zitten om uit te vinden of deze hondjes geschikt zijn voor de fok en om natuurlijk de pups groot te kunnen brengen.

Is niet alleen de gezondheid van de honden waar je rekening mee moet houden maar ook dat soort dingen...

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Waarom koop je niet gewoon een nieuwe Chihuahua puppy bij een goede fokker? Je bespaart dan sowieso veel kosten, tijd en er is geen kans meer dat je hondje dood kan gaan.

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

Ja ik weet dat het veel geld kost.. Nou iniedergeval super bedankt voor jullie reacties!! We weten nu veel meer dan dat we hiervoor wisten! :-) oja en natuurlijk, fijne feestdagen!

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" @cia
Tests gaan we wel doen natuurlijk "


Testen moet bij allebei de ouders. Niet bij de DA om de hoek die een keer over het hondje kijkt maar bij DA's die hierin gespecialiseerd zijn.

Wichita@ ik vind het nogal overdreven om te schrijven dat de aanschaf aan spullen voor een bevalling in de duizenden euro's gaat lopen......

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Kan jij vinden maar mijn ervaring is dat ik toch wel een paar duizend euro per nest kwijt ben geweest in totaal gemiddeld. Heb het dan over alles wat bij een nest komt kijken. Bij mijn eerste nest was dat in totaal een kleine 2000 euro en bij ons 2e nestje ruim 2000 euro (vanwege de keizersnede)...
Nu hoef je het natuurlijk niet zo te doen als ik het heb gedaan, dat begrijp ik. Maar aan ruim duizend euro kom je denk ik wel hoor zeker als je een Chihuahua ook nog op syri gaat testen.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Daar schrijf je niet over je hebt het over de spullen die duizenden euro's kosten.

2000 euro kost een keizersnee ook niet hoor. (Jammer genoeg enkele keren zelf meegemaakt en een BC is groter dan een sheltie dus duurder.)

Kortom ik vind het nog steeds overdreven om dit hier neer te zetten.

Chihuahua heeft al geen afmeting nodig als een BC of Sheltie wat betreft een werpkist.....

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik quote mezelf hier even...

" Het is niet voor niets dat goed gefokte hondjes zoveel geld kosten, dit is omdat er ook heel veel geld in gaat zitten om uit te vinden of deze hondjes geschikt zijn voor de fok en om natuurlijk de pups groot te kunnen brengen. "


Ik wil niet gaan muggenziften maar goed als we toch zo gaan beginnen lijkt mij aan dat wat ik hierboven heb geschreven duidelijk dat ik niet alleen benodigdheden maar ook tests e.d. hiermee bedoel.
En nee inderdaad een keizersnede kost geen 2000 euro. Maar bij het 2e nestje heb je natuurlijk al bepaalde benodigdheden in huis dus zouden de kosten lager moeten zijn dan bij een 1e nest, maar vanwege de keizersnede (en overige problemen met moeders en de pups tijdens de dracht en hierna) kwamen die bij mij hoger uit vandaar dat ik het zo omschreef.

Jeminee zeg je moet hier echt alles in detail en de juiste woordkeuze omschrijven want oh wee als er een woordje mist!

Overigens heb ik mijn werpkist 2e hands gekocht en kostte deze dus 'maar' 80 euro en heb ik de kosten voor shows lopen e.d. ook niet meegerekend in dit kostenplaatje. Zelfs enkele gezondheidstests zijn niet meegerekend in de bedragen die ik hierboven noem dus het kan zelfs nog duurder als je dat zou willen... Maar goed is maar om een idee te geven van wat voor bedragen het gezond fokken van hondjes kost voor de TS.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Eerlijk gezegd vond ik het 'duizenden euro's' ook wel een beetje overdreven hoor, Wichita... Niet om negatief te doen maar het hoeft natuurlijk helemaal zo duur niet te zijn. Al ben ik het wel met je eens dat er genoeg kosten achter weg komen wil je het goed doen.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Het is zeker geen muggenziften wat ik doe maar vind zelf dat je duidelijker moet zijn naar iemand toe als er over onkosten gesproken wordt.

Vertel mij niks over keizersnee en zorg over moeder hond met puppen waar het niet goed mee kan gaan. Zelf fok ik toevallig ook......

Zelf tel ik sowieso shows niet eens mee voor het fokken en er zijn testen die je maar eenmalig hoeft te doen voor de rest van zijn/haar leven van de hond.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Dit is mijn berekening wat ik kwijt ben geweest aan mijn nesten (een eerste nest wat goed verliep, en een tweede nest wat minder soepel verliep)... Geweldig als het goedkoper kan, mooi zo! Maar mijn ervaring is dat niet. En ik weet van verhalen om mij heen dat ik niet de enige ben die zo veel is kwijt geweest aan haar nesten vandaar ook dat ik mijn verhaal relevant vind.

Dat alsmaar doorgaan over kleine dingetjes, details of woordjes die missen of verkeerd staan... Zal ik vast in het verleden ook wel eens aan hebben meegedaan hoor, ik weet ik ‘t ben niet heilig! Maar kom op mensen hebben we nu niks beters te doen dan hierover blijven kletsen. Ik heb nu al meerdere keren gezegd dat dit mijn realiteit is. Ik probeer de TS hier te vertellen wat ik heb meegemaakt op dat gebied net zoals dat anderen hier hetzelfde doen. Dat kunnen jullie niet met mij eens zijn, daar kunnen jullie ook best wel een keertje wat over zeggen (is heel normaal dat er soms eens meningsverschillen zijn op een forum) en jullie kunnen ook best zelf bedragen noemen van wat jullie zijn kwijt geweest per nest bijvoorbeeld als jullie dat relevant lijkt ter vergelijking (aangezien jullie het niet met mij eens zijn)… Maar kunnen we niet gewoon ophouden met eindeloos blijven discussiëren over een dingetje dat ik hier in dit topic heb gezegd? Kom dan zelf met cijfers maar ga niet alsmaar door over mijn berekening omdat ik op een ander bedrag uitkom dan anderen hier als het gaat om een nest grootbrengen en gezond en wel ter wereld te brengen.

Kunnen we dus aub het er nu gewoon bij laten dat mijn ervaringen op dit gebied anders zijn als die van jullie? En verder weer terug gaan naar waar dit topic eigenlijk over gaat? Want volgens mij was dat niet mijn kostenplaatje namelijk als ik het goed heb... ;-)

En als we toch weer terug 'on-topic' gaan… Het enige wat ik met mijn reactie eerder hier in dit topic wou zeggen was dat een nestje niet goedkoop is. Als het goed gaat al niet maar als het mis gaat al helemaal niet! Of je er nu 1000 of 2000 euro aan kwijt bent, het kost een hoop geld en dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. Verantwoord fokken kost namelijk geld. Volgens mij zijn we het daar allemaal wel over eens hier O-)... Dat is hetgeen wat ik de TS probeerde bij te brengen met mijn post zodat ze hier ook op voorbereid is mocht ze toch besluiten haar fokplannen door te zetten.

honden page profiel HummeltjeHummeltje

honden foto van Hummeltje

Ik denk dat je bij een Chi vrij snel over de duizend euro komt, als je het goed doet.PL (25-45 euro), Ecvo (30-45 euro), SM (300-?euro), hart (100-200euro), en dan maar hopen dat alles goed is!
Dan nog werpkist, dekgeld, vaccinaties, ontwormen (20-25 per pup), chip+paspoort (70 euro per pup).
Keizersnee niet onwaarschijnlijk, heb naar de prijs geïnformeerd voor mijn hond (7kg) dat zou ca. 600-800 euro kosten bij de spoedkliniek.

Anoniem (Gast)

Ook een grote kostenpost: 9 weken onbetaald verlof opnemen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chihuahua zwanger.. Gevaarlijk?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Geboren fietstalent!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^