Wat nu als je niet beter weet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Een kennis van mij had een hond, zij is gaan scheiden met haar man, moest daardoor op een flatje wonen en toen kon de hond ineens niet meer alleen zijn. Dus moest ze weg. En hoppa naar het asiel.
Wel met veel verdriet maar ze heeft niet geprobeerd het op te lossen.
Ik maakte mij daar erg boos over, maar toen dacht ik, ja maar niet iedereen is niet zn hondenfreak als ik, lang niet iedereen weet hoe je zoiets kunt oplossen, ze weten het simpelweg niet, het is tenslotte "slechts" een gezinshond.

Dit is maar een klein voorbeeldje maar ik merk vaak dat ik het wel vaker doe, dan zie ik mensen met een halti aan de einde van een flexilijn lopen. En denk ik, man man.. ik moet dan altijd mijn best doen om mij er niet mee te bemoeien. Maar wat nu als ze zn ding gekocht hebben bij de dierenwinkel, de dierenwinkel geeft geen goed advies, en de mensen denken alleen maar, oh fijn hij trekt niet meer. Wat ze dan niet snappen is dat de hond het op deze manier niet leert, en als hij een aanloop neemt zelfs zn nek kan breken.

Dit is hetzelfde als br**dfokkers, als je het niet weet en gelooft in het verhaaltje dat stamboom honden duurder zijn door het papiertje en die honden alleen zijn voor mensen die echt willen sporten met hun hond. Tja, dan kom je bij marktplaats uit. Als je niet weet hoe het zit met erfelijke ziektes en kruisingen, en een br**dfokker verteld je dingen, en jij denkt dat zn fokker het wel weet dan geloof je dat. Omdat je niet beter weet.

Het klopt dat je met informatie opzoeken al een heel stuk verder komt, maar veel mensen weten niet eens het balang daarvan.

Maargoed, dat is dus wat ik mij besefde, lang niet iedereen is zo hondenfreak als mij, als de mensen hier op hondenpage.
Wat ik dus wil vragen is om mensen die een topic openen over dingen die in onze ogen vanzelfsprekend zijn die mensen gewoon uit te leggen waarom en hoe ze het kunnen veranderen inplaats van woorden te geven waar ze werkenlijk niks aan hebben.
Dat wou ik even kwijt. O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat nu als je niet beter weet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Jup, ben het met je eens. Heb het trouwens zelf ook al vaker aangekaart dat we mensen niet zo aan  moeten vallen op iets dat ze niet weten omdat wij het toevallig wel weten. Wij hebben Dobber notabene uitgezocht omdat we een teefje met vier bruine pootjes wilden en voor de rest maakte het niet uit. En wij hebben echt wel even ons best gedaan om ons in te lezen. Dus ik kan het alleen maar met je eens zijn, Remie.

honden page profiel Josephine & FlynnJosephine & Flynn 3 doggies

honden foto van Josephine & Flynn

Fijn om te lezen dat er nog mensen zijn die zo denken :-D
Ik vind het eigenlijk ook altijd heel sneu dat mensen die hier komen om een topic te openen om mensen te waarschuwen over broodfok, omdat ze een zieke puppy hebben gekocht ergens, en dat ze dan altijd worden afgesnauwd met ''en nu vind je de weg opeens wel'' etc...
Ik vind dat eigenlijk best logisch, want als je niet weet dat je moet zoeken naar de gevaren van broodfok, dan zoek je daar ook niet naar.
Eens je weet dat er iets aan de hand is met je hondje , dan ga je slechte dingen zoeken over de kennel etc, en DAN pas kom je daar bij uit.

Toen ik een hondje kreeg heb ik me ook Heel goed ingelezen over het ras.
Maar ik ben uit mijzelf nooit bij informatie over zo'n kennels etc terecht gekomen.
Ik ben erachter gekomen omdat mijn moeder altijd heel sceptisch is over dingen, en alles wil uitpluizen tot op het bot voor er iets gebeurd.
Voor ik het wist was ik al een kennel gaan bezoeken, en ik dacht heel eerlijk gezegd dat ik mij goed aan het voorbereiden was door al eens te gaan kijken en niet overhaast een pup te kopen.
Ik kan je zeggen dat dat heel moeilijk is, en dat die kennel er alles aan doet om je een pup mee te laten nemen.
Als je niet beter weet ziet zo'n kennel er bovendien ook nog eens erg netjes en betrouwbaar uit.


Ik vind het altijd zo cru om iemand af te straffen op onwetendheid.
Dat is net zoals een pup straffen omdat hij binnenplast, terwijl hij niet beter weet.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Ik hoorde pas voor het eerst van het woord 'broodfokker' toen ik op HP kwam (Dobber was toen bijna 2 jaar)...

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn 3 doggies

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik moet zeggen dat ik, toen ik wist dat ik een sheltie wilde ook gereageerd had op een advertentie van de beruchtste sheltie broodfokker.
Ik zag op de foto 1 blue merle en 2 tricolore pups.
Ik bellen, en kreeg een norse man aan de lijn.

Ik vroeg: ik bel voor de sheltie pups. Heeft u nog pupjes beschikbaar? Welke dan? Toen zei hij een heel andere kleur en andere geslachten als die op de foto's. Overigens ook nog met van die plantenbakken achter in een mand zittende pups. Ik wist dat ook allemaal niet.
Toen ik merkte dat het niet overeen kwam met de advertentie kreeg ik argwaan en zag ik er direct van af.
Ik wist dus wel dat er dingen soms niet helemaal klopte met verkopers van honden.
Maar dat broodfok echt zoo groot en manipulerend was heb ik pas op dit forum geleerd.

Toen had ik gelukkig de beslissing gemaakt om naar een erkende fokker te gaan en had ik mijn Cody al.

Maar ik kan me inderdaad dus heel goed voorstellen dat mensen hier wel intrappen. Of het gewoon niet weten. Of het gewoon niet intereseerd.

Ook heb ik het idee dat het woord "stamboom" bij sommige mensen negatiever dan positiever is. Meteen: ja ik ga er niet mee fokken en ik wil geen shows lopen. Dus hoef ik het niet.
En ja, dan ook nog eens al die negatieve aandacht voor stamboomhonden.
Hoe ziek en doorgefokt ze zijn...

honden page profiel Jeannette Jeannette 3 doggies

honden foto van Jeannette

Ja hier nog een die daar nog nooit van gehoord had. Ja, in het buitenland wel. Ik kon me niet voorstellen dat zoiets mogelijk was in ons overregelde smetteloze Nederland! :'(

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

" Ook heb ik het idee dat het woord "stamboom" bij sommige mensen negatiever dan positiever is. Meteen: ja ik ga er niet mee fokken en ik wil geen shows lopen. Dus hoef ik het niet.
En ja, dan ook nog eens al die negatieve aandacht voor stamboomhonden.
Hoe ziek en doorgefokt ze zijn...
"

Ja dit komt door het programma radar die er toen verkeerd aandacht aangeschonken had en die website toen. Dat ze op die website aangaven hoeveel risico een stamboom hond had. Belachelijk was het.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ja herkenbaar hoor, mensen maken toch vaak eerst fouten voordat ze weten wat er verstandig is...

Hier mijn ouders ook vrij impulsief een hondje gekocht van een bepaald adres omdat familie ook van dat adres een hondje had, (en omdat ouders vroeger honden hadden toen je nog gewoon een hond via via kreeg en je er nauwelijks voor betaalde, iig niet bij ons op het platteland).

Achteraf gezien natuurlijk ook broodfok (hondje is ook veel te vroeg doodgegaan), maar dat hadden we toen dus totaal niet verwacht omdat je familie vertrouwd en het 'gewoon op de boerderij' was bij mensen. En pas later realiseer je je... broodfok is niet alleen maar dat beeld van puppyfabrieken. Maar omdat je geen ervaren mensen in je omgeving hebt, maar wel van vroeger ervaring met honden (waardoor je niet zo'n puppy-boek gaat kopen want je weet nog wel hoe je een hond opvoedt), tja... wel stom, maar als je het hondje dan eenmaal hébt? Dan hou je 'm natuurlijk.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

ik wel, 30 jaar geleden kwamen broodfok hondjes van de Vogeltjesmarkt van Antwerpen
misschien minder massaal, maar niet minder ernstig fout
toen was er al heel veel ellende hoor


alles staat en valt toch wel voor een flink deel, met je eerst voorbereiden in plaats een impuls aankoop te doen, dat geldt zowel voor gezondheid als voor opvoeding

wat betreft opvoeding, das ook gewoon leren met de jaren, boeken lezen, verschillende honden trainen, veel kijken -is heel leerzaam-, dat kan je niet zomaar eigen maken, maar een wel overwogen aankoop begint met een beetje tijd nemen

broodfok is niets nieuws, maar nu gaat het via MP, toen via oa de Vogeltjesmarkt

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

En idd ook in omgeving "stamboom" eerder negatieve bijklank dan positieve. Daar moest ik ook echt eerst meer over lezen voor ik dat wist, je hoort 20 jaar lang dat zo'n stamboom onzin is.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Jeannette, daar zeg je inderdaad precies waar het op staat. Zo veel regels in Nederland en deze mensen kunnen zo hun gang gaan... 
Trouwens, toen ik nog niet wist wat broodfokkerij echt inhield maar wel gelezen had wat ze er 'allemaal bij gaven' vond ik een broodfokker eigenlijk wel een hele goede fokker...
- een jaar lang garantie,
- thuisbrengservice (hoe stom het ook klinkt, als je nergens van af weet vind je dat een hele goede service...),
- Veel rassen te koop want zo heb je keuze,
- Verschillende leeftijden want dan heb je wat te kiezen,
- Stamboom (weet jij veel dat die niet echt zijn), 
- Ingeent (geen idee dat die dingen over datum zijn), 
Dit zijn allemaal dingen waarbij onze magen omdraaien maar voor iemand die niks weet en graag een pupje wil klinkt dit allemaal heel erg goed...

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Mooi gezegd.
Ik vind het soms moeilijk als iemand vanaf het eerste moment de adviezen ook direct naast zich neerlegt, maar vanuit het perspectief van de TS is het misschien wel enigzins begrijpelijk, want er worden ook heel directe en niet relevante opmerkingen geplaatst.
Ik heb ook weleens iets geplaatst waar iemand eigenlijk niks aan had....O-)
Wat dat betreft is een forum ook leerzaam, nu klik ik ook weleens weg als ik denk dat ik niet handig wil gaan reageren....

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Inderdaad, zo denk ik nu ook.

Mijn broertjes (9) vriendje heeft een nieuwe pup.
Hij weet hoe gek ik op honden ben dus broertje lief komt meteen uit school aan mij uitleggen hoe die er uit ziet, want hij was de rasnaam vergeten, als ik het raadde wist ik het wel.
dus ik zeg een Labrador?
Ja zegt ie, dat was hem.
me moeder komt thuis en verteld me dit: Ja, ze waren naar brabant geweest (alarm ging bij mij al zachtjes rinkelen (nooffence op brabant maarja) en toen zagen ze heel veel hokken met pups ze wouden het eigenlijk niet doen, maarja ze zagen dat koppie en ze waren verkocht.

DAN wordt ik wel boos en ben dan ook razend geweest nog steeds.
want mijn ouders doen gewoon of ze het niet begrijpen en dat zij het niet beter wisten en dat ik me er niet mee moet bemoeien ;-)
Als die mensen er om vragen zeg ik het ze wel..
maar nu zie ik ze eigenlijk nooit..

Maar dan weet je het dus wel (heb je al een gevoel) maar doe je het toch.
maar mensen die inderdaad niet beter weten, tja die kun je wel aanvallen inderdaad, maar daar heb jij niks aan, zij ook niet en de pup ook niet!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Helemaal mee eens, veel mensen doen dingen verkeerd omdat ze niet beter weten. 
Ik herken mezelf er ook in. Ik had me helemaal ingelezen in het hebben van een hond, wat een hond moet eten, wat voor spullen je nodig hebt, wandelschema's gemaakt met mijn vriend, gekeken of we genoeg geld hadden voor alle spullen en voor eventuele onvoorziene kosten, zelfs nagedacht over trainingen en verzekering. Ook van te voren goed nagedacht over de eisen aan de hond en waar hij/zij vandaan moest komen. We hadden beide geen voorkeur voor geslacht, het liefst geen pup en een hond uit het asiel. De hond moest rustig ogen, maar vriendelijk, actief/enthousiast zijn en een middenformaat hebben. Uiteindelijk kwamen we uit bij Lady, daar zijn we 3x wezen kijken en de 3e keer ging ze mee naar huis.
Of te wel, dan denk je dat je overal over na hebt gedacht.
Maar dan kom je er op een vervelende manier achter wat voor ras je in huis hebt. Ik was echt in de veronderstelling dat een hond gewoon een hond was en alles af zou hangen van goede consequente opvoeding. Niet dus. Toen kon ik mezelf wel voor mn kop slaan, dat ik aan alles had gedacht..behalve aan rasinformatie.
Achteraf heel dom van mezelf/ons. Maar het is ook wat je er mee doet.
Op zo'n moment kan je zeggen als eigenaar 'dit is niks voor mij, zo had ik het niet gepland'.. of je past je aan aan de nieuwe situatie. 
Oftewel wat ik wil zeggen; Het is maar net hoe iemand dan omgaat met de nieuw verkregen informatie, of het nou over ras gaat, gebruik van een halti of andere onverwachte problemen met een hond..
Fouten maken is menselijk, het belangrijkste is dat je er van leert..

honden page profiel Josephine & FlynnJosephine & Flynn 3 doggies

honden foto van Josephine & Flynn

" Jeannette, daar zeg je inderdaad precies waar het op staat. Zo veel regels in Nederland en deze mensen kunnen zo hun gang gaan... 
Trouwens, toen ik nog niet wist wat broodfokkerij echt inhield maar wel gelezen had wat ze er 'allemaal bij gaven' vond ik een broodfokker eigenlijk wel een hele goede fokker...
- een jaar lang garantie,
- thuisbrengservice (hoe stom het ook klinkt, als je nergens van af weet vind je dat een hele goede service...),
- Veel rassen te koop want zo heb je keuze,
- Verschillende leeftijden want dan heb je wat te kiezen,
- Stamboom (weet jij veel dat die niet echt zijn), 
- Ingeent (geen idee dat die dingen over datum zijn), 
Dit zijn allemaal dingen waarbij onze magen omdraaien maar voor iemand die niks weet en graag een pupje wil klinkt dit allemaal heel erg goed... "

Inderdaad!

En op de website van een van de grootste BF'ers van de benelux heb je ook allemaal tips staan.
Die schrijven bijna elke dag een nieuwtje over hoe je een probleem met je hond aanpakt.
Ze hebben ook heel veel foto's van baasjes met hun hondjes.

Ik vond het toen ook erg mooi dat ze nog zo begaan waren met hun diertjes!
Weet nu wel beter, maar toen vond ik dat gewoon heel goed :-D

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Met Jazzy 1ste golden 25 jr geleden zijn we naar een fokker gegaan omdat in die tijd het zo'n popi ras was en er veel mee gefokt werd  en zo de kans verkleinen op een door gefokte golden  maar woord br **dfokker niet gehoord. En dat er een stamboom bij zat .... och dat was leuk maar of ik ook begreep wat er allemaal op stond .... eh ????? 
En ja in de loop der jaren krijg je meer ervaring je ziet meer dingen bij andere waar je van leert en toen was er internet maar ben het met je eens ..... ze weten het ook allemaal heel mooi te brengen en als leek ..... 

Fijn dat je dit onderwerp aankaart en vooral de wijze waarop je het beschreef :-)

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Ik ben het volledig met je eens!
Ik kan me er erg aan irriteren! Wil er wat van zeggen maar ik ben geen politie agend, of jufvrouw weet het beter.

Maar op verschillende forums kom je dezelfde dingen tegen.
Een brood fok puppy, vraag over gentle leaders.
Ik heb dan automatisch van.. Dit heb ik al eerder uitgelegd, heb je niet eerst op internet gekeken?
Maarja niet iedereen kijkt eerst op internet, dus uitleggen jaa is beter.
Maar soms word ik een beetje gek van iedere keer hetzelfde verhaaltje uit te leggen,
En maak ik mezelf boos van,, waarom kijken die mensen niet eerst op internet wat wel en niet goed is,

Voordat ik mijn hond nam, hebben we maanden lang gedacht welke hond goed zal zijn, welke opvoeding hij nodig heeft,welke kennel goed is, naar welke hondenschool ga ik enzovoorts.
We hadden nu tijd voor een hond en die tijd zal blijven.
We gaan geen hond nemen als er niemand thuis is.
De duitse herder is altijd al onze favorite hond geweest, zowel als uiterlijk dan innelijk, het is een hond die goed bij ons past.
We hebben de ruimte voor hem,
En ik wou een hond waar je mee kan trainen, en ook goed luisterd.
Wij hadden heel veel boeken in huis gehaald, zowel voor het opvoeden van de hond en een boek wat over duitse herders ging.
Achteraf kies je je eigen opvoeding die het beste past bij jou en je hond.
En alles is goed verlopen.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

Ik ben het helemaal met je eens!

Ik vind het altijd lullig hoe men hier reageert op kopers van een broodfok puppy, terwijl deze mensen hier alleen hun verhaal kwijt willen. Genoeg van de baasjes zijn vaak nog overstuur, want het gaat niet goed met hun puppy, of ze zijn opgefokt, omdat ze er net achter komen bij wat voor een fokker ze hun puppy hebben gekocht. Een reactie als:"had je beter moeten zoeken op het internet" of "jij houdt broodfok in stand, heel erg bedankt" helpen echt niet. Je kan ook op beschaafde manier vertellen hoe je erover denkt zonder iemand nog een trap na te geven (geldt voor meer onderwerpen).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat nu als je niet beter weet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^