Is mijn hond dan zo slecht opgevoed?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anna & Misha Anna & Misha

honden foto van Anna & Misha

hallo, titel klinkt wat raar maar dat is wat ik mij de laatste tijd afvraag. Tegenwoordig kom ik vaak enkele hondeneigenaren tegen met vb border collie of labrador die tegen mij zeggen 'je moet strenger tegen u hond zijn' waarom? omdat hun hond wel netjes kan zitten terwijl ze aan het babbelen zijn en ook als er een andere hond naast is en de mijne wordt wat hevig en wilt spelen. Ik persoonlijk vind dat mijn hond zich goed kan gedragen, oke hij wordt wel druk bij andere honden maar hij wel een puppy eh en waarom zou mijn hond dezelfde moeten zijn als andere honden? waarom moet hij zitten kijken naar een andere hond ipv ermee te gaan spelen? 
Hoe zit het eigenlijk met andere husky eigenaren? Zo zijn toch husky's of niet?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is mijn hond dan zo slecht opgevoed? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Waarschijnlijk hebben die mensen een hondencursus gevolgd en bij de meeste cursussen wordt inderdaad aangeleerd als je met iemand praat dat je hond dan rustig naast je zit.
Ja en hoe zijn mensen,ze willen je graag vertellen wat hun geleerd hebben.;-)
Bovendien maakt "t het voor hun makkelijker om hun hond naast ze te laten zitten als er niet een ander zijn hond ze steeds uitdaagd.
Als ik praat zit mijn hond ook,het is een Eurasier dus niet naast me,omdat ik spelen aan de lijn ook geen goed plan vindt. Meestal zit hij met zijn rug naar de anderen toe.Praat ik met iemand waarvan de hond wel mag spelen doe ik een paar passen terug en gaat mijn hond weer vanzelf zitten.
Maar het zal niet in me opkomen om tegen die ander te zeggen dat de hond niet goed is opgevoed.Ik vindt het makkelijker op die manier,maar als je er zelf niet meezit hoeft jouw hond  niet slecht te zijn opgevoed,maar anders.;-)

vr gr

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

mijn lieve Nyx (kruising husky)
wil ook het liefste spelen, maar goed, jij moet leren nee te zeggen als je niet wilt dat ie gaat spelen.
Maar discipline is wel belangrijk, als jij zegt nee, moet het ook nee zijn en niet misschien of toch spelen.

daarnaast zijn husky's wel vaker oost-indisch doof, het zijn geen honden die 100% zullen luisteren (ja, er zijn uitzonderingen).
ik vind niet dat buitenstaanders met honden van jou kunnen eisen dat je een husky (pup) 100% onder controlle hebt, dat kan nooit, ook niet met mevrouws ''perfecte'' labrador of borderd collie. Het blijven dieren.
Maar misschien is een puppiecursus of gehoorzaamheid training leuk om te doen?
schept gelijk een band en daarna kun je die mensen een poepie laten ruiken, zo van; kijk, die van mij doet het zelfs beter dan die van jou

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Leuke vraag, waarom moet een hond zitten kijken ipv spelen. Als ik met iemand praat dan hoeft Bora echt niet te zitten, ze mag staan blijven als ze dat wil. Ik laat haar overigens niet aan de lijn spelen met honden. Is het een eigenaar met hond waar ik mee zou praten dan hou ik afstand.

Mensen op straat weten het altijd beter, lekker je gevoel achterna gaan Anna, je komt er wel.

honden page profiel Zoë de gevlekteZoë de gevlektebijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Zoë de gevlekte

Het is ook niet te vergelijken. Elk ras heeft een ander karakter. Ik vind Husky's prachtige honden maar zou ze nooit zelf willen. Ik heb een border collie en dat is totaal het tegenovergestelde. Die hoef je bij wijze van spreken maar 2 keer te vertellen wat "Zit" is en ze zal het altijd slaafs doen (even heel overdreven). Een vriend van me heeft een Husky en die is zo oostindisch doof. Hoe consequent hij ook is, en dat is hij, ze neemt altijd een loopje met hem.
Dus laat andere mensen lekker praten. Je hebt echt geen gedragsgestoorde hond. Als je het voor jezelf goed doet en er vrede mee hebt, en je hond er gelukkig mee is, wat dan nog?
Natuurlijk moet je niet met je laten sollen. Het is belangrijk dat je hond commando's leert en zo goed mogelijk luistert als je iets van hem vraagt. Maar jouw hond is niet die van hun. Dus beweren dat je hond slecht opgevoed is, is wel erg kortzichtig van hun uit.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Je hebt niet voor niets een husky hé. Daar moet je niet van verwachten dat hij als een robotje altijd naar je luistert, en zeker niet als pup. Zo'n jong beestje, die wil de wereld ontdekken en zal je steeds weer uitproberen. Maar dan vraag ik me af, waarom zou een hond altijd naar je moeten luisteren? Het is juist dat eigenwijze dat dit ras zo geweldig maakt, dat is soms moeilijk te begrijpen voor will-to-please-hondeneigenaren. Geniet van je pup, als jij er maar blij mee bent en met zijn gedrag. Anderen kunnen van alles vinden, maar daar gaat het niet om, trek je er niks van aan. :-)

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Het is ook maar wat je van een hond verwacht. Heel individueel. Mijn honden luisteren best goed hoor. Maar zo af en toe besluiten ze toch mij lekker in m'n eigen soep gaar te laten koken. Heel frusterend af en toe maar dat onduigende, soms provocerende is wel een eigenschap dit ik tegelijkertijd enorm waardeer. Het maakt mijn honden wie ze zijn. Zonder dat het onze vertrouwensband aantast.

Ik kan me er dus ook niet toe zetten dat eigenwijze eruit te proberen te drillen. Hoeft van mij ook niet. Als ik een praatje maak op straat staan de honden gewoon naast me. Doen hun dingetje. En dat is prima. En soms laten ze even blijken dat het ze wel lang genoeg heeft geduurt. Lekker toch.

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik. 3 doggies

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ik trok al even mn wenkbrauw omhoog je hebt een hus meis! een collie is niet te vergelijken met een hus! hussen zijn vrij . en als echt hussen gedrag vertonen gaan ze waar de wind hun heen brengt.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Franks, juist die laatste zin doet het h'm.
Want je hebt van die mensen waar je nooit van af komt buiten, en dus maken mijn hondjes wel uit dat het tijd wordt om verder te lopen! hAHAHA!!

Voor de TS, doe lekker wat jij wilt en wat denkt dat goed is voor jouw hond. Je hoeft niet perse je hond te laten zitten, en mensen hoeven jou ook niet te vertellen dat dat moet. Jij bepaalt zelf wel wat je wilt, ja toch?!

honden page profiel FezFez 3 doggies

honden foto van Fez

Nah ja, een BC hoort ook heus niet zo slaafs te zijn als dat sommige mensen ze maken..
Ik vind het zelf belangrijk dat een hond in dusdanige banen te 'leiden' is dat hij/zij zichzelf en anderen niet in gevaar brengt, dus niet zomaar de straat oprennen, drijven van een fietsert of een auto etc.
Om een heel commando-woordenboek op je hond los te laten hoeft van mij echt niet, ik zie dat ook niet als voorwaarde voor een baasje die een hond goed opvoed. Ieder ras maar zeker ook iedere hond en baas is anders..
Persoonlijk vind ik het nogal brutaal dat anderen jou gaan vertellen hoe jouw hond in elkaar zit.. ;-) Lekker laten lullen.

honden page profiel Anna & Misha Anna & Misha

honden foto van Anna & Misha

Ik word soms gewoon boos als mensen zoiets zeggen. Ze zien mij éérste keer ze zien amper de vooruitgang dat mijn hond maakt en oke hij moet nog enkele dingen doen maar van mij hoeft mijn hond echt niet alles te doen wat ik vraag. Honden zijn geen slaven ze zijn vrienden. Aan een kat vraag je toch ook niet dat ze flink naast u komen zitten? waarom aan een hond wel? omdat ze wat meer baasgericht zijn? dan maken wij toch misbruik van? Laat mij duidelijk zijn tis nie dat ik vind dat een hond niet moet luisteren of niks moet kunnen maar soms vragen wij teveel aan ons honden en echt zo extratjes aanleren waar ik zelf geen nut van zie (zoals poot geven, op achterpoten staan..)

honden page profiel DuukDuuk 3 doggies

Hoe oud is je hond nu?
Ik denk dat het echt ook per hond verschilt. Natuurlijk speelt daarin de eigenaar ook een rol, maar wil niet zeggen dat je hond meteen bestempelt hoeft te worden als slecht opgevoed.
Duuk is nu 5 maanden. Zij wordt momenteel echt helemaal hyper als ze een andere hond ziet, laat staan als ik met t baasje een praatje zou gaan maken. Ik heb dus besloten om even heel verwaand ;-) door te lopen of ik laat Duuk zitten en met brokjes leid ik haar aandacht van de andere hond naar mij toe, tot de andere hond voorbij is en dan lopen we verder.
Ik wil haar dus wel echt gaan leren zich rustiger te gedragen als wij een andere hond tegen komen en ook dat ik straks wel weer ff een praatje kan maken zonder een stuiterende niet meer te houden hond. Maar nu is ze nog een pup en snap ik haar gedrag, maar tevens is het nu het moment om eraan te werken.
Ik moet zeggen dat het al zijn vruchten afwerpt dat doorlopen of gaan zitten en aandacht op mij laten richten.
Succes!

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Wat een onzin! Laat je alsjeblieft niet onzeker maken hierdoor!
Ik ken het, ik kreeg het ook steeds te horen.. Maar ja, wil jij zo'n hond? Dan had je niet voor een hus gekozen toch? (En ik niet voor een Landseer.) Sterker nog, ga niet proberen om zoiets met jou hond te berijken, het gaat alleen maar tot frustraties leiden.

honden page profiel Anna & Misha Anna & Misha

honden foto van Anna & Misha

" Hoe oud is je hond nu?
Ik denk dat het echt ook per hond verschilt. Natuurlijk speelt daarin de eigenaar ook een rol, maar wil niet zeggen dat je hond meteen bestempelt hoeft te worden als slecht opgevoed.
Duuk is nu 5 maanden. Zij wordt momenteel echt helemaal hyper als ze een andere hond ziet, laat staan als ik met t baasje een praatje zou gaan maken. Ik heb dus besloten om even heel verwaand ;-) door te lopen of ik laat Duuk zitten en met brokjes leid ik haar aandacht van de andere hond naar mij toe, tot de andere hond voorbij is en dan lopen we verder.
Ik wil haar dus wel echt gaan leren zich rustiger te gedragen als wij een andere hond tegen komen en ook dat ik straks wel weer ff een praatje kan maken zonder een stuiterende niet meer te houden hond. Maar nu is ze nog een pup en snap ik haar gedrag, maar tevens is het nu het moment om eraan te werken.
Ik moet zeggen dat het al zijn vruchten afwerpt dat doorlopen of gaan zitten en aandacht op mij laten richten.
Succes! "
hij is 4 maand en 2 weken 
haha awel doe ik ook eh gewoon zijn aandacht naar mij en dat lukt maar als de andere baas met zijn hond staat te kijken en blijft kijken?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Er is maar 1 ding dat belangrijk is, en dat is hoe jij en je hond samen leven, en willen samen leven. Daar heeft niemand anders wat over te zeggen.Van daaruit vertrek je, met je opvoeding. Denk steeds: wat willen wij.
Bijvoorbeeld: voor mij is het heel belangrijk dat ik overal met m'n honden kan komen, en ze zelfzeker en rustig in het leven staan. Of ik nu in het buitenland reis, in een skilift sta, of op een boot moet... dus vind ik het persoonijk belangrijk dat m'n honden zich rustig kunnen houden in alle omstandigheden, en geen angst hebben.
Of ze dan zitten of liggen of op hun kop staan, zal me eerlijk gezegd worst wezen, zolang ze zich respectvol gedragen.
Dus kijk gewoon naar je eigen leven, en hoe je dat ziet in harmonie met je hond. That's all!

honden page profiel Anna & Misha Anna & Misha

honden foto van Anna & Misha

" Waarschijnlijk hebben die mensen een hondencursus gevolgd en bij de meeste cursussen wordt inderdaad aangeleerd als je met iemand praat dat je hond dan rustig naast je zit.
Ja en hoe zijn mensen,ze willen je graag vertellen wat hun geleerd hebben.;-)
Bovendien maakt "t het voor hun makkelijker om hun hond naast ze te laten zitten als er niet een ander zijn hond ze steeds uitdaagd.
Als ik praat zit mijn hond ook,het is een Eurasier dus niet naast me,omdat ik spelen aan de lijn ook geen goed plan vindt. Meestal zit hij met zijn rug naar de anderen toe.Praat ik met iemand waarvan de hond wel mag spelen doe ik een paar passen terug en gaat mijn hond weer vanzelf zitten.
Maar het zal niet in me opkomen om tegen die ander te zeggen dat de hond niet goed is opgevoed.Ik vindt het makkelijker op die manier,maar als je er zelf niet meezit hoeft jouw hond  niet slecht te zijn opgevoed,maar anders.;-)

vr gr "
hondencursus heeft er niks mee te maken denk ik. Ik ben ook op puppycursus geweest en ik vond daar echt niet goed een husky heeft helemaal een andere aanpak nodig dan een andere ras en in hondenschool waar ik geweest ben werkenten ze niet individueel per ras maar algemeen zonder rekening te houden met karakter ...

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" hij is 4 maand en 2 weken 
haha awel doe ik ook eh gewoon zijn aandacht naar mij en dat lukt maar als de andere baas met zijn hond staat te kijken en blijft kijken? "

woww dat is nog super jong! Wat een rare mensen dat ze het raar vinden dat je hond niet rustig naast je gaat zitten! Hij wil gwn spelen en is echt nog super jong! Mijn border collie van 10 maanden gaat ook lekker spelen als ik met iemand sta te praten en ik vind het okee laat hun lekker spelen kunnen wie rustig praten :-D

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Beste Anna ik geloof niet dat je mij helemaal goed hebt begrepen.Of ik was niet helemaal duidelijk.
Zelf heb ik ook een hond uit rasgroep 5 en weet hoe daar mee om te gaan.
Maar ik heb je alleen de gedachte gang van mensen proberen te laten volgen.
Dat zij dit klakkeloos hebben overgenomen en dit andere willen opdragen.
En dat jij daar dus geen slecht gevoel over hoeft te hebben.
Gelukkig ben ik wel op een cursus geweest waar men weet om te gaan met verschillende rassen,en met name de mijne van dat moment.
Speciaal voor uitgezocht. Maar er zijn cursussen waar dit standaard aangeleerd wordt.

vr gr

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Er zijn altijd mensen die het beter (denken te) weten. Aan jou de kunst om dat naast je neer te leggen ('bedankt voor de info en tabee!' ;-))

Mellow zal vast ook niet goed opgevoed zijn. Die blaft, die kan best wel trekken. 
Als ik met iemand sta te praten zit ze niet naast me maar scharrelt wat heen en weer. 
Vind ik prima, ze hoeft van mij echt niet als een betonnen hond naast me te zitten. 

En wat is 'slecht opgevoed'? Wat ik goed vind, vindt een ander vast niet zo goed of ronduit slecht ;-)
Oké, ik trek me zulke dingen ook wel aan hoor, helemaal omdat ik weet hoe mijn hond in het begin was, maar probeer dingen wel los te laten. Anderen kunnen nog zo denken dat ik mijn hond niet heb opgevoed, maar het is wel MIJN hond en daar heeft niemand wat over te zeggen ;-)

Geniet maar lekker van hem, inclusief zijn gekke dingetjes ;-)

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Ik heb niet alles gelezen maar ik zou persoonlijk ook geen zin hebben om met iemand te praten als zijn/haar hond de hele tijd wil spelen met Dobber. Dobber moet van mij ook stil blijven staan en gaan zitten als ik stil blijf staan. Ongeacht of die ander nu een hond bij zicht heeft of niet en ongeacht of die andere hond graag wil spelen dus daarom zou ik ook niet zo blij zijn als ik met iemand aan het praten ben die de hele tijd zijn/haar hond niet onder appel heeft. En ik weet wel dat je een pup hebt maar dat betekent geen vrijkaartje, net zoals 'het is een husky' niet betekent dat 'ie zich daarom niet hoeft te gedragen. Dan kan ik ook wel overal van weg lopen want 'ik heb nu eenmaal een kruising Appenzeller Sennen met zeer veel volhardende trekjes van de Appie'. 
Ondanks het ras of de leeftijd hoeft een hond niet een vrijbrief te krijgen om maar te gaan rotzooien als jij stil blijft staan. En ik kan me voorstellen dat het lastiger is bij een husky omdat het geen border is om het zo maar te zeggen en het is ook nog een pup, maar een beetje etiquette is wel belangrijk om aan te leren. En daar kun je het beste zo vroeg mogelijk mee beginnen.

honden page profiel Anna & Misha Anna & Misha

honden foto van Anna & Misha

" Ik heb niet alles gelezen maar ik zou persoonlijk ook geen zin hebben om met iemand te praten als zijn/haar hond de hele tijd wil spelen met Dobber. Dobber moet van mij ook stil blijven staan en gaan zitten als ik stil blijf staan. Ongeacht of die ander nu een hond bij zicht heeft of niet en ongeacht of die andere hond graag wil spelen dus daarom zou ik ook niet zo blij zijn als ik met iemand aan het praten ben die de hele tijd zijn/haar hond niet onder appel heeft. En ik weet wel dat je een pup hebt maar dat betekent geen vrijkaartje, net zoals 'het is een husky' niet betekent dat 'ie zich daarom niet hoeft te gedragen. Dan kan ik ook wel overal van weg lopen want 'ik heb nu eenmaal een kruising Appenzeller Sennen met zeer veel volhardende trekjes van de Appie'. 
Ondanks het ras of de leeftijd hoeft een hond niet een vrijbrief te krijgen om maar te gaan rotzooien als jij stil blijft staan. En ik kan me voorstellen dat het lastiger is bij een husky omdat het geen border is om het zo maar te zeggen en het is ook nog een pup, maar een beetje etiquette is wel belangrijk om aan te leren. En daar kun je het beste zo vroeg mogelijk mee beginnen. "

je hebt mijn tekst verkeerd begrepen ik heb niet over één bepaalde situatie gesproken en heeft niks te maken met dat ik een babbel ga doen met iemand het ging over enkele mensen die zoiets zeiden. Ik zal misschien 1 situatie beschrijven. Wij gaan wandelen in het park komt een meneer met border collie aan dus wat doe ik ik leid Misha af en stap naar andere kant, wat doet meneer? hij komt dichter bij en staat zeker 5 min te kijken. Ik kan Misha nie voor eeuwig afleiden eh dus ik beslis goeiendag tegen te gaan zeggen. Wij gaan er naar toe en ja Misha ziet al een hondje en denkt joepiee spelen, border collie blijft naast haar baasje zitten en schrikt altijd als Misha naar haar toe gaat. Meneer zegt 'zij heeft schrik van andere honden' dus ik probeer Misha wat weg te trekken maar ja leg een puppy uit dat hij niet mag spelen. Meneer zegt dan tegen mij 'hij moet naar u luisteren eh je moet er strenger tegen zijn' ja sorry eh als je weet da je hond schrik heeft van andere honden dan kom je toch niet de hele tijd staan kijken en andere hond uitdagen om te spelen.

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik. 3 doggies

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

die vent had van mij dan ook te horen gekregen van jij moet je lekker met je collie bezig houden en gewoon a la minute doorlopen voor ik mn hond loslaat omdat ik jou strondvervelend vind.

honden page profiel Anna & Misha Anna & Misha

honden foto van Anna & Misha

" Beste Anna ik geloof niet dat je mij helemaal goed hebt begrepen.Of ik was niet helemaal duidelijk.
Zelf heb ik ook een hond uit rasgroep 5 en weet hoe daar mee om te gaan.
Maar ik heb je alleen de gedachte gang van mensen proberen te laten volgen.
Dat zij dit klakkeloos hebben overgenomen en dit andere willen opdragen.
En dat jij daar dus geen slecht gevoel over hoeft te hebben.
Gelukkig ben ik wel op een cursus geweest waar men weet om te gaan met verschillende rassen,en met name de mijne van dat moment.
Speciaal voor uitgezocht. Maar er zijn cursussen waar dit standaard aangeleerd wordt.

vr gr "
ik bedoelde het niet slecht hoor :-) ik begrijp wat je bedoelt

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Meneer zegt 'zij heeft schrik van andere honden' dus ik probeer Misha wat weg te trekken maar ja leg een puppy uit dat hij niet mag spelen.
Meneer zegt dan tegen mij 'hij moet naar u luisteren eh je moet er strenger tegen zijn' "

En dan kan jij fijntjes terugzeggen: "En dan moet jij je hond dringend meer zelfvertrouwen aanleren zodat ie geen schrik hoeft te hebben."
Zo valt er altijd wel iets te zeggen over elkaars honden. Niks van aantrekken, Anna!

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

conclusie niet praten met andere honden eigenaren. hier krijg ik in het park steevast te horen laat jij je teckel loslopen ,kan je uren op die hond wachten dan zeg ik niks druk op het toetertje van mijn scootmobile en wie komt aan gerend mijn nietluisterende teckel laat haar even op de scoot zitten en rij al lachend door dan hoor je zeggen wat is die vent o nbeschoft rijd weg als ik hem waarschuw lachen !. ik maak dus geen praatjes meer met die wereld ,word je op den duur chagrijnig van en mijn hond loopt los omdat dit de enige manier is om haar wat beweging te geven lekker los voor mijn scootmobil uit waar dit dus veilig kan groeten Hein.

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

"
En dan kan jij fijntjes terugzeggen: "En dan moet jij je hond dringend meer zelfvertrouwen aanleren zodat ie geen schrik hoeft te hebben."
Zo valt er altijd wel iets te zeggen over elkaars honden. Niks van aantrekken, Anna! "


Een hond zelfvertrouwen aanleren is niet zo heel makkelijk. Maar je hebt wel gelijk dat het niet Anna's probleem is dat de hond van die man bang is. Die man had zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en moeten omlopen.

Wat ieder zijn hond leert is zijn eigen keus. Mijn kruising border collie kan als ik aan het praten ben naast me zitten maar dit hoeft van mij niet. Dus trek je niets aan van wat andere tegen je zeggen. Welke regels voor jou hond gelden zijn die van jou en niet van de mensen die je een keer tegen komt op straat

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

"
En dan kan jij fijntjes terugzeggen: "En dan moet jij je hond dringend meer zelfvertrouwen aanleren zodat ie geen schrik hoeft te hebben."
Zo valt er altijd wel iets te zeggen over elkaars honden. Niks van aantrekken, Anna! "


Een hond zelfvertrouwen aanleren is niet zo heel makkelijk. Maar je hebt wel gelijk dat het niet Anna's probleem is dat de hond van die man bang is. Die man had zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en moeten omlopen.

Wat ieder zijn hond leert is zijn eigen keus. Mijn kruising border collie kan als ik aan het praten ben naast me zitten maar dit hoeft van mij niet. Dus trek je niets aan van wat andere tegen je zeggen. Welke regels voor jou hond gelden zijn die van jou en niet van de mensen die je een keer tegen komt op straat

honden page profiel Anna & Misha Anna & Misha

honden foto van Anna & Misha

ik kom tegenwoordig rare mensen tegen :-D ze komen mijn hond aaien en als hij dan begint te springen vinden ze het niet leuk. Ze blijven in de bus naar mijn hond kijken en ja logisch dat mijn hond dan begint te piepen van 'dag mevrouwtje kom je mij aaien' en wat doen zij nog meer op zijn gepiep reageren van 'wat is er schatje' ik zeg dan gewoon 'mevrouw wilt u niet meer kijken want anders blijft hij piepen' 
Mijn hond kan ook rustig zitten terwijl ik aan het praten ben maar enkel als die persoon hem geen aandacht geeft. En het is met alles zo er is nooit 1 iemand schuldig er zijn altijd meerdere factoren. 
maar gelukkig zijn er ook mensen die wat meer verstand hebben over honden gedrag en gepast kunnen reageren. ':-)

honden page profiel Anna & Misha Anna & Misha

honden foto van Anna & Misha

"
En dan kan jij fijntjes terugzeggen: "En dan moet jij je hond dringend meer zelfvertrouwen aanleren zodat ie geen schrik hoeft te hebben."
Zo valt er altijd wel iets te zeggen over elkaars honden. Niks van aantrekken, Anna! "

ja idd ik kan het ook zeggen maar dan ben ik even onbeleefd als hun. ':-)

honden page profiel Tyri en de RattenbendeTyri en de Rattenbende 3 doggies

honden foto van Tyri en de Rattenbende

Oooh ik kan me zo boos maken om dat soort mensen, die gaan altijd echt onder mijn huid zitten. Je gaat toch ook niet tegen iemand zeggen 'nou zeg, jouw kind is zo slecht opgevoed' als je iemand niet tot nauwelijks kent. 
Ik krijg met andere kant van het universum te maken gezien ik zo'n klein ukkie bij me heb 'nou zeg, laat je die nou zitten als je oversteekt, wat een onzin, dat is zo koud voor haar en zo zielig!'. Sorry, maar ik heb liever niet dat mijn hond onder de auto loopt...

Oh en Tyri is ook zo'n spring in het veld van 6 maanden die heel graag wilt spelen en niet stil kan zitten als ze een andere hond ziet (ze heeft totaal geen aandachtsvermogen op dat moment, echt oren dicht en tunnelvisie). Ik laat haar nu lekker haar gang gaan gezien ze tijdens puppy cursus als de dood was voor andere grote honden die haar grepen en eigenaren die niks deden. Kijk DAT is slecht opgevoed in mijn ogen, jouw situatie niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is mijn hond dan zo slecht opgevoed? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^