Is mijn hond dan zo slecht opgevoed?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" je hebt mijn tekst verkeerd begrepen ik heb niet over één bepaalde situatie gesproken en heeft niks te maken met dat ik een babbel ga doen met iemand het ging over enkele mensen die zoiets zeiden. Ik zal misschien 1 situatie beschrijven. Wij gaan wandelen in het park komt een meneer met border collie aan dus wat doe ik ik leid Misha af en stap naar andere kant, wat doet meneer? hij komt dichter bij en staat zeker 5 min te kijken. Ik kan Misha nie voor eeuwig afleiden eh dus ik beslis goeiendag tegen te gaan zeggen. Wij gaan er naar toe en ja Misha ziet al een hondje en denkt joepiee spelen, border collie blijft naast haar baasje zitten en schrikt altijd als Misha naar haar toe gaat. Meneer zegt 'zij heeft schrik van andere honden' dus ik probeer Misha wat weg te trekken maar ja leg een puppy uit dat hij niet mag spelen. Meneer zegt dan tegen mij 'hij moet naar u luisteren eh je moet er strenger tegen zijn' ja sorry eh als je weet da je hond schrik heeft van andere honden dan kom je toch niet de hele tijd staan kijken en andere hond uitdagen om te spelen. "
Ik denk niet dat je Misha moet gaan afleiden, je wilt toch dat ze leert niet naar andere honden toe te gaan? Door af te leiden probeer je er alleen voor te zorgen dat ze die andere hond niet ziet/ruikt en daardoor niet vervelend zal gaan doen. Het beste kun je gewoon een niet al te lange lijn nemen (max 90 cm) en gewoon doorlopen zonder extra poespas met afleiden e.d. Je legt een pup niet uit dat ze niet mag spelen door af te leiden, te trekken of 'nee' te roepen. Gewoon doorlopen is genoeg ;-)

En je hoeft natuurlijk ook niet aan iedereen uit te leggen hoe je opvoed, dan krijg je alleen maar commentaar waar je niks aan hebt want iedereen weet het altijd beter (denken ze) ;-).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is mijn hond dan zo slecht opgevoed? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DD

honden foto van D

" ik kom tegenwoordig rare mensen tegen :-D ze komen mijn hond aaien en als hij dan begint te springen vinden ze het niet leuk. Ze blijven in de bus naar mijn hond kijken en ja logisch dat mijn hond dan begint te piepen van 'dag mevrouwtje kom je mij aaien' en wat doen zij nog meer op zijn gepiep reageren van 'wat is er schatje' ik zeg dan gewoon 'mevrouw wilt u niet meer kijken want anders blijft hij piepen'  "
Ik laat nooit mijn honden aaien door andere mensen! Pas als kinderen het vragen dan kijk ik hoe mijn hond is op dat moment en als ik denk dat het okee is, dan zeg ik dat het geod is.
Maar volwassen mensen die mijn hond zomaar gaan aaien, nee.....................daar krijgen ze de kans niet eens voor, want dat mag gewoon van mij niet.

En ja, naar je hond zitten kijken. Ik denk dat je moeilijk die mensen dat kan verbieden.  Dan zou jij op je beurt tussen die mens en je hond in kunnen gaan staan, dan hef je het zelf op.

Maar hup, je hond is jong, en bent ook nog aan het leren hoe en wat je hond wilt, bedoelt en graag doet..........komt wel goed allemaal!

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" Oooh ik kan me zo boos maken om dat soort mensen, die gaan altijd echt onder mijn huid zitten. "

Dan heb je een beetje het idee hoe het is om met een Amstaff aan de lijn te lopen ;-) Ook steeds opmerkingen van mensen die het beter weten. O-)

honden page profiel Anna & Misha Anna & Misha

honden foto van Anna & Misha

" Ik denk niet dat je Misha moet gaan afleiden, je wilt toch dat ze leert niet naar andere honden toe te gaan? Door af te leiden probeer je er alleen voor te zorgen dat ze die andere hond niet ziet/ruikt en daardoor niet vervelend zal gaan doen. Het beste kun je gewoon een niet al te lange lijn nemen (max 90 cm) en gewoon doorlopen zonder extra poespas met afleiden e.d. Je legt een pup niet uit dat ze niet mag spelen door af te leiden, te trekken of 'nee' te roepen. Gewoon doorlopen is genoeg ;-)

En je hoeft natuurlijk ook niet aan iedereen uit te leggen hoe je opvoed, dan krijg je alleen maar commentaar waar je niks aan hebt want iedereen weet het altijd beter (denken ze) ;-). "
ik denk er anders over maar goed. Ik doe wat het beste bij mijn hond past. Ik voorkom liever ongewenst gedrag. ':-);-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Nee hoor is niet raar,en opvoeden kost jaren geen dagen,dus om hem nu al stil te kunnen laten zitten en wachten is een verkeerde inschatting van de andere hondenbezitter.
Waar ik wel naar zou kijken en rekening mee zou houden is wat de andere hond doet,is die in voor een spelletje met jouw pup of blijft de hond stil zitten en gaat jouw pup er dan tegen aan staan springen enz .
Die andere hond gaat zitten omdat hij of zelf rust wilt of omdat hij zich verplicht voelt van zijn baasje.
Als jouw pup dan tegen hem aan zou springen/raggen dan is dat niet zo leuk voor hem en kan het ook nog zijn dat de hond er gestrest van raakt en een hap uitdeelt(voor niemand leuk uiteindelijk).

Maar is jouw pup bijvoorbeeld alleen om de zittende hond aan het rond springen op de grond en misschien wat uitdagend aan het blaffen,dan zou ik hem lekker laten.Dan heeft die andere hond de rust om te kunnen kiezen dat hij lekker blijft zitten om jouw pup te negeren en/of zelfs te kalmeren,en blijft kalm in zijn hoofd omdat hij niet lijfelijk wordt 'lastig gevallen'.

Ook al hebben pups een puppyvergunning,niet elke volwassen hond houdt daar rekening mee,sommige zijn te gestrest en bijten gewoon meteen,dat wil je niet voor je pup,dus let goed op wat jouw pup doet en wat de andere hond aangeeft.

honden page profiel Anna & Misha Anna & Misha

honden foto van Anna & Misha

" En ja, naar je hond zitten kijken. Ik denk dat je moeilijk die mensen dat kan verbieden.  Dan zou jij op je beurt tussen die mens en je hond in kunnen gaan staan, dan hef je het zelf op.

Maar hup, je hond is jong, en bent ook nog aan het leren hoe en wat je hond wilt, bedoelt en graag doet..........komt wel goed allemaal! "
eventjes kijken en maar blijven kijken zijn 2 verschillende dingen eh je gaat toch ook niet naar iemand anders zn kind de hele tijd kijken? of naar die persoon zelf ? ik vind het wat onbeleefd en als ik zie dat ze niet ophouden dan vraag ik beleefd om niet meer te kijken.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" ik denk er anders over maar goed. Ik doe wat het beste bij mijn hond past. Ik voorkom liever ongewenst gedrag. ':-);-) "
Prima, ieder z'n eigen manier ;-). Ik zou zelf het liefst zo snel mogelijk de pup leren te volgen en zelfbeheersing kweken maar goed, ieder heeft daar z'n eigen methodes voor.

honden page profiel DD

honden foto van D

" eventjes kijken en maar blijven kijken zijn 2 verschillende dingen eh je gaat toch ook niet naar iemand anders zn kind de hele tijd kijken? of naar die persoon zelf ? ik vind het wat onbeleefd en als ik zie dat ze niet ophouden dan vraag ik beleefd om niet meer te kijken. "

En hoe vind je dan mijn bericht over het aaien? Daar geef je geen reactie op?

(mijn reactie was: Ik laat nooit mijn honden aaien door andere mensen! Pas als kinderen het vragen dan kijk ik hoe mijn hond is op dat moment en als ik denk dat het okee is, dan zeg ik dat het goed is.
Maar volwassen mensen die mijn hond zomaar gaan aaien, nee.....................daar krijgen ze de kans niet eens voor, want dat mag gewoon van mij niet.)

Mensen mogen niet naar je hond blijven kijken maar (vreemde) mensen mogen wel je hond gewoon aaien zonder te vragen? Hm.....

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Ja vervelend het gebemoei van andere mensen zeker van mensen die altijd maar aan je hond willen zitten.
Gebeurt hier ook ik zeg vaak doe het niet want Sky wil nog weleens opspringen maar toch doen hop weer een smerige vlek op jas of broek jammer dan!.

Ik bergrijp ook dat je niet meer naar cursus gaat, ik zou je aanraden dit toch wel te doen al is het alleen maar om goede handvaten te krijgen.
Helaas werken de meeste hondenscholen niet echt rasgericht denk dat dat ook bijna niet te doen is als je 6-8 verschillende honden in een groep hebt zitten maar als instructuer moet je natuurlijk wel weten hoe een bepaalde hond wel of niet op iets kan reageren/leren.

Verder ga ik toch met Dobber mee wat betrefd andere honden.
Als die man met die border lekker 5 minuten naar jou wil kijken moet hij dat lekker zelf weten maar voor jou de rede er juist niet naar toe te gaan maar aandacht van je hond te vragen en stevig door te lopen juist nu is je pup alsnog beloond voor zijn niet oplettende gedrag aan het eind.
Als mijn honden aan de lijn zijn wordt er niet gespeelt gesnuffeld enz, als mensen dat graag willen gaan ze maar mee naar een losloopgebied en kunnen de honden zoveel spelen en snuffelen wat ze willen maar aan de lijn is het doorlopen.

Iedere hond moet opgevoed worden van een Chi tot een Deen en van een Border tot een Hus, bij de ene valt het kwartje sneller dan bij de ander maar jij bent en blijft de baas over je hond en jij bepaald de spelregels met betrekking tot je hond en als je mensen op een nette manier uitlegt waarom je iets op een bepaalde manier wel of niet doet zullen ze echt wel met je meegaan.

honden page profiel daisydaisy 3 doggies

honden foto van daisy

Iedereen voed zijn huisdier op zijn eigen manier op iedereen heeft dingen die ze heel belangrijk vinden die een ander helemaal niet als nr. 1 zien.

Zolang jij je happy voelt bij alles en je opvoeding vruchten afwerpt is dat toch prima.

Ik vind wel dat er 1 algemene regel hoort te zijn en dat is houd rekening met anderen.
En ik vind dat je niets van onbekenden kan verwachten wat betreft een dier omdat veel mensen onwetend zijn, dus zorg jij ervoor dat jij geen last veroorzaakt jij je dus aanpast met jou dier naar anderen toe. Ook al kijkt de ander je hond een uur aan jou hond zal dan moeten leren dit te negeren als jij je daar aan stoort en stoor je er niet aan dan ga je er een uur naast staan totdat ze klaar zijn.

En als in jou vraag de hond naast de baas moet zitten zorg jij er gewoon voor dat jou hond hem niet tot last is dat is wel zo netjes hoe je dat doet moet jezelf weten je kent je hond zelf het beste de ene wil de hond netjes naast zich hebben zitten de ander vind het prima als ze een beetje rond gaan scharrelen of op een stok of speeltje gaan knabbelen. 

En als honden bezitters op en aanmerkingen hebben op jou opvoeding hoef je geen uitleg te geven, zeg gewoon iedereen doet het op zijn eigen manier zodra ze met een, ja maar,  willen antwoorden weet je al dat je duidelijk genoeg bent geweest. 

Ik zou er in iedere geval niet wakker van gaan liggen

honden page profiel SuzeSuze 3 doggies

honden foto van Suze

Oh dan heb ik helemaal problemen denk ik...

Ik loop er met 3 aan de lijn waarvan welgeteld 1 netjes blijft zitten en naast loopt enzo. De andere twee sleuren aan de riem, zijn hyperdepieper en hebben helemaal geen tijd om stil te staan.

Heb ik zelf voor gekozen. Ze hoeven bij mij te gehoorzamen voor de step of voor de kar. Daar zijn ze op getraind. Om te trekken en links en rechtsaf te gaan. T enige wat ik ze bij heb geleerd is kom hier en dat doen ze ook prima dus los kunnen ze ook makkelijk. Dat ze t onderscheid tussen de riem en een treklijn niet kunnen maken vind ik niet erg. Ik ga ze niet t ene moment straffen om te trekken en t volgende moment belonen om te trekken. Ja is soms afzien maar stap over t algemeen de auto in, rij naar t strand en ik gooi ze los.

Wat ze dan wel weer kunnen is in de bus, in de trein, bij mensen thuis heel rustig en kalm blijven. Dit omdat ik ze daar nogal mee heb dood gegooit want net als Christel wil ik wel dat ze overal met me mee naar toe kunnen.

Ja ik krijg ook regelmatig te horen dat ze niet opgevoed zijn en niet luisteren etc. Totdat ze zien werken of los zien lopen. Dan is t plots oh...

Ik denk dat 80% van HP ook mijn honden onopgevoed zou noemen, maar zoals ik al aangaf ze zijn voor een ander doel opgevoed :-)

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Ik denk dat je in het algemeen andere mensen en honden om je heen niet kunt opvoeden,maar wel je eigen hond.
Het is niet van belang of anderen vinden dat je het goed of fout doet.Niet iedereen kan van je houden.
Van belang is dat je je eigen hond kent en weet wat hij/zij  wel of niet kan of als prettig of niet prettig ervaart zodat je hem/haar op de juiste manier kunt steunen.En je moet voorkomen dat je een ander tot last bent. Is mijn mening.Openstaan voor opbouwende kritiek prima,maar als die niet onderbouwd is en gewoon op je wordt losgelaten,diepe zucht en doorlopen.
Daarin moet je wel altijd eerlijk  blijven, naar je zelf toe.Hapert er wat aan mijn opsomming dan is raad of advies in winnen geen slechte zaak,maar dan wel van mensen die echt weten waar ze over praten en waar je vertrouwen in hebt.
Als je daar naar handelt kun je trots zijn op je zelf en je hond is mijn mening.

vr gr

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Dat ze t onderscheid tussen de riem en een treklijn niet kunnen maken vind ik niet erg. Ik ga ze niet t ene moment straffen om te trekken en t volgende moment belonen om te trekken.  "
Waar baseer jij op dat ze dat onderscheid niet kunnen maken? Honden zijn niet dom he ;-). Het levende voorbeeld is Dobber. Die loopt rustig naast me en als ik 'vooruit' zeg mag ze trekken (handig als we een heuveltje op moeten ;-)).

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Ja ik denk toch dat daar een klein verschil in zit. Mijn honden worden zeg maar continu getraind om te trekken. 4 a 5 dagen per week staan in het teken van trekken. 1 van mijn honden komt bij een andere musher vandaan die een groot omheind weiland had en kennels waar de honden in verbleven buiten het trainen om dus heeft sowieso nooit geleerd normaal aan de riem te lopen. Ja een hond zou eventueel t verschil kunnen zien. Denk toch dat er toch enig verschil zit tussen een hond waarvan verwacht word dat deze continu trekt en een hond die sporadisch even mag trekken.

honden page profiel DD

honden foto van D

Mag ik vragen Suze, waarom ze daarvoor getraind worden? Honden een kar/slede/of wat dan ook laten trekken is in Nederland bij de wet verboden!

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Ik zou me beter inlezen gezien er een trekhonden besluit is waardoor Siberian husky's, Samojeden, de Groenlandse hond, de Eskimo hond en de Alaskan Malamute hier in Nederland wel mogen trekken :-)

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

DJ-sophie-Angela zou jij voor een keer je een keertje niet willen bemoeien met mensen die sledehonden hebben die er mee werken als het om iemand anders gaat? Suze heeft husky's en die behoren tot 1 van de paar rassen in nederland die WEL mogen trekken . 
het valt mij nogal op dat altijd jij degene bent die loopt te bleren HONDEN MOGEN NIET TREKKN VOOR DE SLEE OF STEP. Hussen mogen dat wel ! en suze heeft een stel prachtige hussen!  

zo dat moest me echt even van het hart af.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Off topic

BESLUIT
Artikel I

Van het verbod, bedoeld in artikel 36, eerste lid van de gezondheids- en welzijnswet voor dieren wordt vrijstelling verleend voor zover het betreft het gebruik van honden als trekkracht, bedoeld in artikel 36, tweede lid, onder d. in verband met de uitoefening van de sledehondensport, mits bij de honden geen pijn of letsel wordt veroorzaakt en de gezondheid of het welzijn van de honden niet wordt benadeeld.

Het eerste lid is slechts van toepassing op gebruik van honden behorend tot de volgende rassen:

* Alaskan Malamute
* Eskimohond
* Groenlandse hond
* Samojeed
* Siberian Husky
vr gr

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Whaaaah Gwen!!! XD Ontplof jij even? XD

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Dubbel postje

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Ja ik denk toch dat daar een klein verschil in zit. Mijn honden worden zeg maar continu getraind om te trekken. 4 a 5 dagen per week staan in het teken van trekken. 1 van mijn honden komt bij een andere musher vandaan die een groot omheind weiland had en kennels waar de honden in verbleven buiten het trainen om dus heeft sowieso nooit geleerd normaal aan de riem te lopen. Ja een hond zou eventueel t verschil kunnen zien. Denk toch dat er toch enig verschil zit tussen een hond waarvan verwacht word dat deze continu trekt en een hond die sporadisch even mag trekken. "
Misschien denk ik er heel gemakkelijk over, maar ik heb zoiets van 'als je ze kunt leren te trekken op commando, kun je ze ook leren niet te trekken ;-). Ja, het duurt misschien even voordat ze het door hebben maar ik denk zeker dat ze wel het onderscheid kunnen maken tussen het commando voor trekken en het commando voor volgen ;-).

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Tsja misschien ben ik te makkelijk.
Ik heb ze trouwens niet leren trekken, ik heb ze geleerd dat ze naar links en rechts moeten en kunnen stoppen op commando, trekken zat in dusverre in hun systeem dat ze dat zonder blikken of blozen direct deden mwhaha

Zie t als een groot jachtinstinct denk ik dan.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Het maakt mij verder ook niet uit hoor, als jij het prima vind zo vind ik dat ook ;-). Ik viel er alleen even over dat je zei dat honden geen onderscheid kunnen maken tussen trekken voor de kar en trekken aan de lijn. Daar ben ik het nl. niet mee eens. Maar hoe jij traint zeg ik verder niks over, ik heb geen hussen dus kan er weinig over zeggen ;-).

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Haha laat ik t zo zeggen dan: MIJN honden maken geen onderscheid tussen een treklijn en een riem. Dit heb ik ze nooit geleerd en verwacht ik ook niet van ze. Hoewel ik moet zeggen dat ze toch minder hard trekken aan de riem als voor de step of de kar maar dit hebben ze zichzelf geleerd dan.

Zo beter? :P

honden page profiel Anna & Misha Anna & Misha

honden foto van Anna & Misha

"
En hoe vind je dan mijn bericht over het aaien? Daar geef je geen reactie op?

(mijn reactie was: Ik laat nooit mijn honden aaien door andere mensen! Pas als kinderen het vragen dan kijk ik hoe mijn hond is op dat moment en als ik denk dat het okee is, dan zeg ik dat het goed is.
Maar volwassen mensen die mijn hond zomaar gaan aaien, nee.....................daar krijgen ze de kans niet eens voor, want dat mag gewoon van mij niet.)

Mensen mogen niet naar je hond blijven kijken maar (vreemde) mensen mogen wel je hond gewoon aaien zonder te vragen? Hm..... "
Ik heb toch niet gezegd dat ze het mogen doen zonder te vragen? ja soms laat ik aaien wel toe omdat ik ofwel die mensen ken ofwel vragen ze of ze het mogen maar meestal zijn toch mensen die ik ken. Of je komt met je hond een buur tegen met zijn of haar hond wat moet ik zeggen? 'ow ja onze honden mogen met elkaar spelen maar raak mijn hond niet aan!' dat doe ik niet :-) 
wat jij doet is goed ik heb mijn eigen methodes en mijn eigen mening.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

nou anne, laat die man maar lekker kletsen! Die van mij sleuren mij mee hoor als ze een andere hond zien. Over het algemeen gaat rustiger lopen steeds beter. Maar tja, ik loop met 3 honden die getraind worden om te trekken, ( ja dj angela etc. DAT MOGEN ZE WEL ZOALS JE HIER BOVEN KAN ZIEN! )
Die van mij gaan ook niet rustig zitten, ja alleen als er niks te doen is verder. Bij de hondenschool was het ook niks met ze omdat ze gewoon algemeen met de honden om gaan, net niet per ras naar het karakter kijken.
MIjn honden hoeven niet netjes naast te lopen, zolang ik nog redelijk over straat kan met ze vind ik het prima. Tuurlijk ze lopen altijd voor me, maar dat zijn ze gewend. Als ik ze ga leren dat ze altijd naast me moeten lopen (zoals koda geleerd is) dan krijg je taferelen zoals dat zij met zn 3e op de step gaan en ik ze mag trekken!

hier kennen ze ook alleen gee haw en easy, ja kom hier en zit ook wel, pootje ook wel. Maar kwa wandelen is het gee haw en easy. Zolang ze wel rustiger blijven als we andere mensen passeren, en in de trein, in huis, in de bus etc. Dan wil ik dat ze rustig zijn, en respect hebben zoals hier boven al staat.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Ik zou me beter inlezen gezien er een trekhonden besluit is waardoor Siberian husky's, Samojeden, de Groenlandse hond, de Eskimo hond en de Alaskan Malamute hier in Nederland wel mogen trekken  :-) "

Toevallig heb ik laatst met iemand die deze sport beoefend en mijn voer leverancier is, deze discussie ook gehad. En ik heb een artikel hier op HP gezet over steppen, waar trouwens ook in staat dat dit bij de wet verboden is, als je je honden laat trekken.
De meneer van het voer, die onderstreepte dit maar er is een manier om er onder uit te komen en dat is via de dierenarts. Dus als het noodzakelijk is. Als ik weer voer nodig heb, zal ik het hem nogmaals vragen!

En Gwen, ik mag overal op reageren als ik dat wil, het is een openbaar forum en als ik niet anders weet dat dit bij de wet verboden is, dan mag ik dat hier zeggen.
Wie ben jij om mij te zeggen dat ik niet mag reageren?

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

" Mag ik vragen Suze, waarom ze daarvoor getraind worden? Honden een kar/slede/of wat dan ook laten trekken is in Nederland bij de wet verboden! "


Ik vind het grappig, want in ander topic heb je het ook al ter sprake gebracht, toen heb ik ook al het sledehonden beleid gestuurd in dat topic! En nu begin je er weer over. Lees je dan nooit iets of ben je gewoon zo dom koppig dat je je eigen wil wilt door drijven en je altijd gelijk moet hebben?
Als je dus echt een goede onderbouwde mening had had je dus al gegoogled op het sledehonden en trek beleid,en gezien dat suze gwen ik christel anna etc allemaal erkende rassen hebben mbt het trek beleid

honden page profiel DD

honden foto van D

Weet je, ik ben gewoon stom! Dat zal het zijn!!;-)
En heb waarschijnlijk ook Alzheimer, omdat ik nu eenmaal niet alle topics kan onthouden. Jij wel? Dan vind ik dat super knap!!

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Haha laat ik t zo zeggen dan: MIJN honden maken geen onderscheid tussen een treklijn en een riem. Dit heb ik ze nooit geleerd en verwacht ik ook niet van ze. Hoewel ik moet zeggen dat ze toch minder hard trekken aan de riem als voor de step of de kar maar dit hebben ze zichzelf geleerd dan.

Zo beter? :P "
Ehm, je hoeft je voor mij niet te verontschuldigen hoor, nergens voor nodig toch? ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is mijn hond dan zo slecht opgevoed? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^