TTA operatie bij HD en Artrose iemand ervaring?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

LEES HET EENS GOED DOOR WAT HET BETEKEND ALS JE ER NIETS AAN LAAT DOEN, DUS OPEREREN.
Wat zijn de gevolgen van een vkb-scheur?

Indien de vkb gescheurd is ontstaat een instabiel kniegewricht. Door deze instabiliteit beschadigt direct of naar verloop van tijd ook de binnenste meniscus. Een meniscus is een kraakbenig C-vormig schijfje tussen bovenbeen en scheenbeen. De instabiliteit en de kapotte meniscus zorgen voor veel pijn. Bovendien ontstaat er zeer snel slijtage in het gewricht; het gewricht wordt warmer, dikker, pijnlijker en bevat meer gewrichtsvocht. Het kraakbeen in het kniegewricht zal snel slijtageverschijnselen laten zien en botwoekeringen zullen zich in de knie vormen.

Wat is de beste behandeling van een gescheurde vkb?

De behandeling van een vkb scheur kan in eerste instantie bestaan uit rust en pijnstillers/ ontstekings-remmers. Hierna dient de knie altijd weer operatief gestabiliseerd te worden, bij voorkeur binnen enkele weken na ontstaan van de vkb-scheur. Zonder operatie zal vrijwel geen dier een acceptabele functie van de knie terugkrijgen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en ik raad je niets aan, ook ik heb een regeling getroffen, omdat het veel geld kost. heel veel geld. ook ik heb het niet breed, maar we doen je een handreiking , ga daar mee aan de slag.

morgen al.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

" Oh hou op ik wordt verscheurd door het idee dat ik bas moet laten inslapen.....

Mijn moeder heeft net een da gesproken, die zelf niet opereert, ook niet bij dit soort dingen. Ze beweert dat opereren geldklopperij is en dat de hond geen pijn heeft van banden, want daar zitten geen zenuwen in. En dat je met fysio de spieren zo sterk kunt maken dat de banden gemist kunnen worden...... Ik weet niet wat ik daar van moet denken.... Met een instabiel onderbeen geen pijn!?!? "


Een hond die een gescheurde kruisband heeft, moet geholpen worden, geloof me. Dit kan alleen een spier opvangen, als bijvoorbeeld die bovenbeenspier verplaatst word, zoals ze doen bij een TTA-operatie. Het is onzin dat dit met fysiotherapie verholpen kan worden. Ik ben niet voor operaties, maar als het niet anders kan, kan het niet anders. Die kruisbanden zitten er niet voor niets. Als dat scheurt, moet dat operatief vervangen worden óf overbodig gemaakt worden. Met een grote, zware hond is het verstandiger het dmv de bovenbeenspier het gewoon overbodig te maken (ik herhaal eventjes de man die Ceasar geopereerd heeft).

Ik wil je niet confronteren met die gedachte, Bas, echt niet! Ik probeerde je alleen maar te laten in zien dat je iets moet doen voor die hond, wat dan ook. Dat geldt ook voor de rest neem ik aan.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Ik ben het volledig eens met Willemijn. Je MOET iets doen, Bas. Echt, je kan je hond niet zo rond laten lopen, dan gaat het van kwaad tot erger. Het is óf nu iets doen en je hond helpen óf niets doen en de poot steeds slechter en slechter zien worden, tot dat alles in die poot het uiteindelijk begeeft en je alleen nog maar de keuze hebt hem in te laten slapen simpelweg omdat opereren geen zin meer heeft! .....

Ik zou willen dat ik je kon vertellen dat rust en pijnstillers voldoende zou zijn en dat dat dan waar zou zijn, maar ik kan het niet mooier maken dan het is en dat spijt me. Maar je moet de realiteit onder ogen zien en je realiseren dat je nú iets móet doen, een betalingsregeling kan je écht wel treffen bij een praktijk. En dan doe je er maar maanden over voor je het afbetaald hebt, ik zit met hetzelfde geintje nu, maar wat heb je liever? Heel eerlijk.... Je hond nu laten inslapen en hopen op financieel betere tijden.. of je hond laten helpen, een dik bedrag beetje bij beetje af moeten betalen en dan als het dan toch beter word financieel, je hond nog hebben én die rekening vlot af kunnen betalen?..

Zoals Willemijn ook al zei, het is jouw keuze. Maar je moet actie ondernemen..

Bas (Gast)

Hobo Willemijn ik ben weldegelijk aan het bellen meid!!

Ook steenwijk heb ik gister direct gebeld, echter die zeggen dat zij de operatie niet doen, maar doorverwijzen naar Wilhelminaoord. Die heb ik gebeld en die kosten liggen rond de 1500 euro.

Ik moet ook geld hebben om te opereren hé!! Ik kan em niet ergens brengen voor ik geld geregeld heb.
Plus ik heb voor morgen een second opinion bij een specialist staan.

Jammer dat mijn verhaal wordt ervaren als zeuren... Ik wens niemand ooit toe dat je een beslissing moet nemen over t wel of niet leven van je dier om het geld...

Toch bedankt voor de adviezen!!! Ik zal niet meer zeuren!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

even een arm om je heen Bas, ook ik betaal jaren en jaren aan de operatie van Bamse, maar ze is er en ze blijft bij me, denk daar dan maar aan, een regeling is altijd te treffen, als je naar de bank gaat kan je daar een regeling treffen, voor een hond, niet voor een auto, maar voor een hond doen ze niet moeilijk, zeker niet als er toch een vast inkomen is, en ik ben niet de enige, heel toevallig hoorde ik gisteren van een bernersenner die het zelfde is overkomen, ook naar de bank gegaan, en een regeling getroffen, niet leuk, maar je hebt je hond en je houdt je hond, en een hond van twee jaar ? doen zou ik zeggen, en nogmaals wacht daar niet te lang mee, iedere dag is er een.

voor mij is het een duurder plaatje dan alleen de operatie van Bamse, de diagnose gesteld van OT, door de onderzoeken is vastgesteld dat ze de scheuring had aan de kruisband, dus kwam dat er ook nog bij, een enorm bedrag waar ik jaren voor moet aflossen, niet erg. mijn hond heb ik nog en ze is me alles waard.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sorry Bas voor de uitdrukking, vervelend dat Steenwijk in zijn site de bedragen neer zet, die niet overeen komen als je opbelt.

toch zou ik nog even shoppen, overal eens rond bellen wat de kosten zijn.

en misschien toch een lening aangaan ? niets zo erg als je je hond die nog zo jong is , in te laten slapen, en blijf hier komen, je krijgt zeker nog meer adviezen, mensen gaan ook voor jou kijken wat de goedkoopste oplossing is, en 1500 euro is ook voor deze operatie niet duur. het blijft duur. helemaal waar.

Bas (Gast)

Ik zal dan toch in t héél kort toelichten wát het probleem is. Want t gaat niet alleen om willen en financieel kunnen..

Zoals ik in mijn beginpost zei, het is niet ons jaar. 4 weken na mijn bevalling is er geconstateerd dat ik ernstig ziek ben. Waarschijnlijk zie ik mijn kind niet puberen.

Ik vraag me sterk af of een bank mij geld geeft....

En alhoewel er veel mensen willen proberen te helpen, liggen sommige dingen soms toch ietsje moeilijker als beslissen over een operatie alleen...

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Bas, ik lees dit hele topic mee, en vind het een enorme vervelende situatie, toch heb ik ook in deze situatie gezeten. Ik heb gekozen om mijn hond wel te opereren en dat betekend dat ik een enorm bedrag moet betalen, wat ik eigenlijk niet heb. De consequentie die er dan is ,is dat ik nu maar de eerste maanden minder te besteden heb. Ik heb het er graag voor over. Inslapen zou voor mijn geen optie zijn, ik zou bij wijze van nog eerder droog brood eten dan daar  nadenken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bas.... wat is dan de optie ? jouw hond krijgt zo geen andere baas, dat wil niemand, de operatie zal dan eerst gedaan moeten worden.

je bent ziek, dat is echt triest , maar wat is je optie dan ? wat had je in gedachtes ? als je de hond niet kan helpen, en het niet helemaal de kant van financieel is ?

honden page profiel sandrasandragoedgekeurde fokker

honden foto van sandra

Willemijn: staat idd op de site die prijs, en ook dat ze hem zelf uitvoeren.

Bas: Heb je wel de goede kliniek gebeld? Er zitten er nml 2 in Steenwijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oooo dank je wel Sandra voor het opzoeken, misschien Bas toch nog even kijken of je de goede opgezocht hebt ?

als het op de site staat, de prijzen zijn van 2012 , staat er bij, ze voeren hem inderdaad zelf uit, Bas, ga nog eens goed kijken of je de goede kliniek hebt gebeld.

zou fantastisch toch zijn ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bas, heb je nog geinformeerd of het de goede kliniek was en wat heb je besloten ? zou je dat nog willen schrijven hier ?

wij leven toch met je mee Bas.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Even een goede raad voor je voor als je de operatie wel laat doen. Ga maar niet naar de tweede lijn in wilheminaoord. Super kliniek hoor, niets dan lof over die man die die operatie uitvoert, ik ben er geweest. Daardoor weet ik ook, dat die operatie daar tussen de 1800 en de 2000 euro kost EN dat je bij het ophalen van je dier de helft van de rekening meteen moet betalen.. In jouw situatie zou ik daar dus niet heen gaan. Als je namelijk niet meteen de helft kan betalen krijg je je dier niet mee.. Ze kennen mij daar, dus ik had toen mazzel toen mijn daglimiet blijkbaar niet hoog genoeg was om 900 euro te betalen (wist ik veel), dus ik kreeg hem toen mee onder de voorwaarde dat ik het meteen zou overmaken zodra ik thuis was..

Maar in jouw situatie zou ik daar dus niet heen gaan, ondanks dat het een supergoede kliniek is en ik niets dan lof heb over de mensen die er werken..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is toch wat...je hond niet mee krijgen ? eerst betalen ?

ik zelf ben onder behandeling in Utrecht, de rekening krijg ik vier weken later pas, netjes, altijd aan het eind van de maand, praten er niet over of je betaald of niet, je krijgt thuis na drie vier weken de rekening, doen ze dan niet moeilijk over, geen vragen of ik het kan betalen, dat hebben ze niet gedaan, ik heb Bamse aangeboden daar, en geen een keer is me gevraagd, kan je het wel betalen ?

nimmer, een nette afhandeling wat betreft de rekeningen.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Ja het is eigenlijk van de zotte. Ik vroeg toen ook waarom ze die regel hanteren daar... Heel simpel; er komen daar mensen van heinde en verre met hun zieke dieren en het is heel vaak gebeurt daar dat men het dier weer meenam maar niet betaalde, dat er uiteindelijk deurwaarders aan te pas moesten komen om het geld te krijgen, dat er spullen in beslag genomen moesten worden zelfs.

Om die rompslomp te voorkomen hebben ze dus ingesteld dat je eerst de helft van de behandeling moet betalen en dan je dier mee mag nemen ..

Ik had toen de mazzel dat we daar al eerder geweest waren voor een behandeling en toen netjes in één keer betaald hebben. Ging toen om zo'n 800 euro (hadden we toen bij toeval op de spaarrekening). Ik had dus de mazzel dat ze me kenden daar en genoeg vertrouwden om hem mee te geven. Had toen mn daglimiet niet verhoogd dus ik kon toen 250 euro pinnen en meer niet, haha. Stom he. Maar dat doen ze meestal niet. Was toen omdat ik niet wist dat ik eerst het limiet moest verhogen bij de bank, foutje bedankt zeg maar...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ze zijn mij totaal niet nagegaan of ik het kon betalen, ze hebben direkt Bamse behandeld, al die keren, en nimmer mij nagetrokken, netjes behandeld.

en de eerste keer was de rekening niet mis, wat dat betreft ging het niet om een luttig bedrag, maar nogmaals ik ben keurig behandeld, niets nagegaan OF ik het wel kon betalen.

ze hebben zelfs mij van te voren niet eens verteld wat de kosten waren, die zag ik toen ik de rekening thuis had.

en Utrecht ? komen ze daar ook niet van heinde en ver ? en ik ben toch geen uitzondering ? ja nu wel :-D

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Oke, dat is wel heel netjes.. Ik snap het ook wel van de Tweede Lijn hoor, als ze al heel vaak hebben gehad dat ze deurwaarders op mensen af moesten sturen ga je ook wel maatregelen nemen. Enige wat ik er jammer van vind is dat ze dan zeggen "de helft betalen of je krijgt je dier nietmee".. Ik moet ook zeggen dat ik Ceas mee had genomen hoor, het is MIJN dier en ik heb nergens ervoor getekend dat ik eerst de helft betaal en dan mijn dier mee krijg, ik ben daar niet mee akkoord gegaan, dus had er zelfs politie bij gehaald en hoe dan ook Ceas mee genomen.

Ik denk dat Utrecht er misschien nog niet zo vaak mee te kampen heeft gehad, of ze zijn daar zo dat ze denken "ach, het merendeel betaald gewoon netjes, zonder gedoe" ... Vind ik ook wel zo netjes, maar goed. Als het dier maar geholpen wordt toch..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

klopt. wat je daar zegt, je teken wel voor iets. :-D

ik heb klakkeloos getekend, vond het niet belangrijk, maar als ik wanbetaler zou zijn ? hahaha je hebt gelijk, utrecht vraagt of je tekent...wat ? ooooo echt ik weet het niet, denk of je met alle voorwaarden het mee eens bent. ;-) ;-) ;-)

zal het eens doorlezen. ;-)

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Ja, als je ervoor tekent is het anders, dan weet je het en staat het zwart op wit dat je er mee akkoord gaat.

Ik zou er ook geen moeite mee hebben om ervoor te tekenen hoor, ik weet dat die regel daar geldt, dus zorg ik dat ik het geld ook heb om meteen de helft te betalen..
Weet je dat echter niet word het lastig, ze kondigen het ook niet van te voren aan.

Haha dus je hebt daar iets getekend terwijl je niet wist wat? hahaha Hopelijk staan er geen rare dingen in!! hihi

Nee, zal wel goed zitten! hahaha

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Ik ben trouwens wel benieuwd wat de ts nou uiteindelijk heeft besloten.

Zou fijn zijn als ze nog reageert hier

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

misschien komt ze toch nog even kijken hier, en vertel wat ze besloten heeft.

honden page profiel BasBas

Kort bericht, ik lig in het zkh.

Bas is geopereerd en het is goed gegaan.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

BAS...... wat een goed nieuws, vertel eens waar ? de kliniek waar het het goedkoopst was ?

dat is snel gegaan, kon je binnen drie dagen dan terecht ?

vertels eens ... en hoe het met Bas is gegaan, en wat ze gedaan hebben.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vind het jammer dat ik je naam niet weet, zou je alle goeds toe willen wensen, hoe gaat het met je ?

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Wat een toestand, ik wens je veel goeds toe. Fijn dat de hond toch geopereerd is.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

ah wat goed! Wel naar dat jij in het ziekenhuis ligt, maar super dat je hond is geopereerd en dat het allemaal goed is gegaan.

Waar is hij geopereerd?

Jij veel beterschap!

Anoniem (Gast)

Ik heb een rottweiler, in 2 maanden tijd scheurde ze 2 kniebanden. Beide malen is er een operatie uitgevoerd in Antwerpen. Ze is nu perfect ondanks de artrose waarvan sprake is.
De ingreep heeft me wel 4000 euro gekost, maar dat was ze me meer dan waard. Ik ben dan ook gedurende de laatste 2 jaar niet meer op vakantie gegaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

anoniem, super. wat fijn om te horen , lezen.

kijk eens bij diagnose, naar de stamcelbehandeling die Bamse heeft ondergaan, wil ik met iedereen delen. :-D

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Gast zegt, waarschijnlijk zie ik mijn kind niet puberen!!! Ze is ernstig ziek, ik hoop dat je nog even kijkt hier, veel sterkte!

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Spikey verkouden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^