scherpe foto's maken, hoe?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

Mijn zus heeft een nikon coolpix p 500
Alleen heeft hij dikwijls problemen met echt scherpstellen, ook actiefoto's kunnen er helemaal niet mee getrokken worden want hier komen steeds wazige foto's uit.

Kan dit verholpen worden?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "scherpe foto's maken, hoe?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kijk eens bij de instellingen, misschien zit daar het euvel, even kijken daar, en op licht zetten en automatisch, en dan eens bekijken of het daaraan ligt.

had ook wazige fotoos, de instellingen stonden verkeerd.

weet niet waar je woont maar bij Staturnes staan altijd mensen bij fotografie, die helpen je even te kijken naar je fototoestel, kost niets. :-D

heb ik ook gedaan, na het opnieuw instellen, doen ze voor je, desnoods schrijf je het even op papier, want je kan altijd even een verkeerde knop indrukken, dan kan je het de volgende keer zelf instellen, veel succes.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de wazige fotoos van de actie fotoos kan zijn dat het toestel daar niet geschikt voor is, eer die afdrukt is het al zover dat actie foto al voorbij is en dan wordt het wazig.

honden page profiel Nicky en MaggieNicky en Maggie

honden foto van Nicky en Maggie

Het zou idd aan de instellingen kunnen ligen zoals de sluitingstijd, of gewoon een stofje op de lens?

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Foto's waar veel beweging inzit kunne wazig worden door een te grote sluitingstijd, er valt dan te veel ligt in de camera waardoor je een wazige veeg ziet die jouw hond moet voorstellen. Je kan dit veranderen door je diafragma instellingen lager te zetten.

Ook kan je foto wazig worden doordat de camera beweegt, je kan dan een standaard kopen of een stevigere houding aannemen.

Scherpstellen kan per toestel verschillen, bij onze digitale camera moeten we de foto knop een tijd lichtjes ingedrukt houden om scherp te stellen.

Je kan ook gebruik maken van Photoshop of andre programma's om je foto's scherper te maken. Naar mijn mening kan je je foto scherp genoeg maken in Camera Raw, de optie 'clarity' kan al een wereld van verschil maken.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zou (als je op een lichte plek staat) je sluitertijd omhoog gooien, iso wat omhoog.
Je kan hem op auto focus zetten, maar ook de 'handigheid' krijgen zelf scherp te stellen, en de hond te 'volgen' met je focusring ;-)

honden page profiel Lian & IndyLian & Indy

honden foto van Lian & Indy

Heeft die camera ook een sport stand? Anders kun je die eens proberen, daarvoor moet wel voldoende licht zijn

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Het ligt er aan, kan heel veel zijn. Ik weet niet welke functies de camera allemaal heeft, maar te groot diafragma, te langzame sluitertijd, zelf niet goed scherpstellen e.d.

Het handigste is al we wat foto's kunnen zien met de gebruikte instellingen om tips te geven over wat er verbeterd kan worden ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "scherpe foto's maken, hoe?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Trimster
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^