duidelijke rangorde bij 2 honden in een huishouden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Weet niet of ik de juiste catagorie gekozen heb maar hoor het wel als het fout is. Toch?

Ik heb sinds 20 juni 2011 voor het eerst in mijn leven het geluk en wat mij betreft de eer om mijn leven te delen met mijn 2 heerlijke ongecastreerde reutjes, Ten & Loco. Ten is 2 jaar en 2 maanden en Loco is 1 jaar en 8 maanden. In ons geval gaat het er tot nog toe heel gemoedelijk en vreedzaam aan toe. En hoop dat uiteraard ook zo te mogen houden.

Mijn vraag aan jullie die ook 2 honden in het gezin hebben is of je duidelijk kunt zien of er 1 van beiden 'boven' de ander staat.

Tuurlijk ben ik ook geinterresseerd in de inbreng van mensen met 3 honden of meer maar ik denk dat in mijn geval 2 honden relevanter is. Dit omdat ik vaker lees/hoor dat 2 honden gewoon 2 honden zijn maar dat je vanaf 3 echt over een (honden)roedel gaat spreken.

Nu heb ik dat laatste uiteraard niet zelf verzonnen en kan het zijn dat de zeer ervaren hondenbezitters en profi's me van die laatste stelling af kunnen praten.

Alle ' input'  is welkom!

PS. Wat betreft die 2 van mij kan ik er niet echt mijn vinger op leggen. Het lijkt meer alsof de taken verdeeld zijn. Ieder op zijn beurt neemt en/of verleent voorrang in verschillende situaties.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "duidelijke rangorde bij 2 honden in een huishouden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Bij ons is en was er wel een duidelijke rangorde. Juist als de zaak stabiel is, zullen de honden lang niet altijd op hun strepen staan en kan wie ' de baas' is van situatie tot situatie verschillen. Zo was Chenak duidelijk ranghogere dan Janouk, maar hij liet Janouk altijd eerst drinken.
Shadow is nu de ranghogere tov van Spot, maar Shadow is nog iets minder volwassen, dus die heeft nogal eens de neiging om te lopen " etteren' te lopen benadrukken dat hij de baas is, spullen van Spot afpakken bv. Toch zal hij nooit eisen dat hij eerst een knuffel krijgt, geef ik hem aandacht komt Spotje er nogal eens tussen friemelen en dat boeit hem totaal niet. Eigenlijk ook wel logisch; hij staat alleen op zijn strepen voor dingen die voor hem belangrijk zijn. En zijn balletje is vele malen belangrijker dan mijn knuffel ;-)

Groet, Mireille

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik hebbhet niet ontdekt. Net als bij de TS hangt het af van waar het om gaat, wie er voorrang neemt/krijgt.

honden page profiel davendaven

honden foto van daven



Hier denk de engelse bulldog (is het oudste) de baas te zijn en vaak is dat ook zo ,alleen met eten of iets lekkers moet ze het niet wagen om in de buurt van de bully te komen ;-) Soms probeerd ze het toch en ja dan heb je een bitchfight en moet ik als enige echte roedelleider de zaken weer sussen ;-) O-) O-) O-)
Op zo'n momenten zie je dat de bulldog geen party is voor de bully :-) (is maar bekvechten en op paar schrammen na is het nooit ernstig) Je ziet wel dat de bully volwassener wordt en steeds meer als roedelleider gaat gedragen ,eerst door deur /voorop lopen etc

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Twee keer twee honden gehad (waarvan 1 steeds hetzelfde is gebleven ;-)), allebei de keren is de rangorde heel duidelijk.

Kobus staat onderaan. Het is niet zo dat hij een onderdeurtje is, hij kan ook vrij brutaal zijn (proberen eten/speeltjes af te pakken. Onze vorige pikte dat niet, dat was gauw over. Deze vindt voer/speeltjes echter niet zo heel interessant en laat dus alles toe.). En soms probeert Kobus Cas ook nog wel uit te dagen, maar die zet 'm dan snel weer op z'n plaats en dan weet Kobus ook weer waar ie aan toe is ;-) Zal nog wel even duren voordat ie daarmee stopt...

Bij Sara en Kobus was het precies hetzelfde, alleen op een gegeven moment stopte Kobus met uitdagen. En later, toen Sara steeds zieker werd, had Kobus dat door en werd ie steeds brutaler. Toen kwam hij ook hoger in rang, omdat Sara te zwak was geworden.
Overigens pikte Sara véél minder van Kobus dan Cas ;-) Cas laat echt nog vrij veel toe. Ze zijn ook heel vaak samen aan het "kroelen"; elkaar likjes geven over de snuit ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "duidelijke rangorde bij 2 honden in een huishouden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ik heb honger......
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^