bijten op pootjes, waar ligt dit aan/wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Hallo,

ik zie Djobey steeds vaker op zijn pootjes knabbelen/likken. Ik heb hier al een beetje op rond gezocht en gevonden dat dit door de voeding of een allergie zou kunnen komen. Nu krijgt Djobey eigenlijk dagelijks smuldier (af en toe een ander merk, maar op smuldier doet hij het het beste) en als ik vergeten ben om een pakje uit te halen dan eet hij farmfood brokken en tussendoor ook wel eens als snack uit de voerbal. Als beloning krijgt hij in vieren gedeelde frolics of stukjes kaas of rodi worst/snacks. Tussendoor ook wel eens gedroogde kippenvleugels,bullenpees of kalfsoortjes. Iets waar ik de laatste weken weer mee begonnen ben zijn de dentasticks omdat hij steeds meer aanslag op de tandjes krijgt ondanks het poetsen. Deze heeft hij voorheen ook maanden gehad, maar toen ben ik er weer mee gestopt.

Ik weet niet meer precies wanneer het knabbelen aan de pootjes is begonnen, maar denk zo'n 2 tot 3 weken geleden, en hij doet het 's morgens meer dan de rest van de dag. Nu vroeg ik me dus af of het van het eten kan komen? Volgens mij zijn de dentasticks en frolics niet van hoogtaande kwaliteit maar kan dit komen van 1 stick en circa 5 frolics op een dag? Of zou het er ook mee te maken kunnen hebben dat hij een trimbeurtje heeft gehad enkele weken geleden? Of dat hij misschien pijn heeft, of dat het een tic is?

Ik zou het fijn vinden als jullie met me mee willen denken hierover... Oja, hij knabbelt/likt trouwens meer aan de haren dan op de huid, ik zie in ieder geval geen wondjes oid.

Alvast bedankt voor jullie reacties!
Groetjes, Kim

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijten op pootjes, waar ligt dit aan/wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ja dat kan best hoor.
Veel honden kunnen al reageren door 1 verkeerd koekje. Ik ken een witje dat bij zon mini beloningsbotje (die in de verschillende kleurtjes) daarna alles uitkotst en misselijk is.
Ik zou gewoon even de frolic en dentasticks en alle andere extra's achterwege laten de aankomende 2 weken en kijken of er verbetering optreedt.

Gaat het dan weer goed dan kan je 1 ding weer gaan introduceren en dat 2 weken proberen. Zo kan je zelf een beetje uitzoeken wat de problemen gaf.

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Lotje heeft dat ook als ze zo'n platte dingen als frolic en snoepjes van pedigree krijgt. Eigenlijk gewoon bij alle snoepjes waar chemische toevoegingen in zitten. Dan bijt ze op haar pootjes en die worden roze. Buiten die dingen krijgt ze dat ook van gedroogde varkens/runder/kalfsoren.

Als beloning geef ik haar al enkele jaren nu gedroogde kipfilet, kaas, hesp, gekookt kipfilet, gekookte lever,.. Dus eigenlijk allemaal dingen zonder van die toevoegingen en nu heeft ze dat probleem niet meer. Natuurlijk in combinatie met een gezonde voeding, maar dat krijgt Djobey zowieso al lees ik.

Groetjes
Linsey

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Buiten die dingen krijgt ze dat ook van gedroogde varkens/runder/kalfsoren.

Bovenstaande moet gerookt zijn. Ze krijgt dat ook van zogenaamde gerookte dingen uit de dierenwinkel. ;-)

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Hoi,

bedankt voor jullie tips. Ik ga gelijk beginnen om de frolics en dentasticks achterwege te laten. Na hoeveel dagen zou ik dan verschil moeten kunnen merken denken jullie?

Mocht het niet baten dan ga ik denk ik alle extraatjes weglaten en dan langzaamaan weer opbouwen en kijken hoe hij daar op reageert... (zoals mexx zegt dus)

Ik hoop maar dat het aan de frolic of dentasticks ligt... Als het iets van die andere dingen is, dan moet ie toch veel gaan missen...

Groetjes, Kim

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Meestal zal het niet aan de natuurlijke producten liggen die je geeft, maar aan de chemische. Dus je kan hem altijd van die witte kouwbotten doen, of NRV/Barf producten. Als je maar oppast met extra toegevoegde stoffen en granen.

Ik zou wel 2 weken aanhouden, het duurt wel even voor alles uit het lichaam is. De kleur zal iig niet zo snel wegtrekken, de jeuk wel wat eerder

honden page profiel rottier yolanderottier yolande

honden foto van rottier yolande

denk dat dit alergie is
yolande

honden page profiel JacquelineJacqueline

honden foto van Jacqueline

Het kan ook een gewoonte geworden zijn die je moet doorbreken.Smeer de plekjes waar hij bijt met iets in wat stinkt voor hem zodat hij er af blijft

Anoniem (Gast)

Rare vraag misschien, maar heeft je hond geen balletjes in z'n haar zitten? Onze hond beet nl op op zijn pootje omdat hij in het struikgewas allemaal van die kleefballetjes in z'n pootjes kreeg.

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Ook mijn hond knaagt al dr hele leven met regelmaat aan haar poten. Nooit niks gezien van schimmel/wondjes ed.
Soms zit ze zelfs op haar nagels te bijten.
Ach wij grote mensen doen dat ( en andere dingen) toch ook, als we denken dat er niemand kijkt??
Als je niks ziet, en ze knaagt niks kapot, lekker laten doen!

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Hoi,

ik zie helemaal niets tussen de haartjes zitten, heb ook al gekeken voor een splinter ofzo... Hoop dus maar dat het weglaten van sommige 'traktaties' een oplossing biedt. Ik heb liever niet dat Djobey het doet aangezien hij een witte vacht heeft en hierdoor allemaal roze plekken krijgt op de plaatsen waar hj sabbelt/knabbelt. Daarbij wil ik natuurlijk niet hebben dat hij jeuk heeft ofzo. Dat zou ik wel heel vervelend vinden! Maarja, als er uiteindelijk geen reden meer overblijft dan zal het inderdaad wel een soort tic zijn, maar dan nog zal ik het gedrag proberen om te buigen/ doorbreken als het even kan.... :-)

Groetjes, Kim

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

hoi
frolic gaf een heftige reactie op een van mn herplaatsers met een allergie ook tussen de tenen en op buik
ik dacht laat ik dat als snoepje geven nou t was meteen mis alles lag binnen 2 dagen weer open gestopt alles weer geheeld ze kunnen er ook flink van aan de race gaan dan komt alles er in dezelfde kleur uit zoals het erin ging blergh

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Als ik je probleempjes met het likken op de poten en het gebit samen voeg.. Dan zou ik je willen adviseren eens naar verslees te kijken als voeding voor je hond..

Bijvoorbeeld haaksbarf, Carnibest, Duck enz...
Er is iniddels heel veel op de markt op versevoeding..

Lees eens wat er in brokken zit..
http://www.voernatuurlijk.nl/forum/viewtopic.php?t=6444

Succes, lieve groet, Ilja

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Hoi Ilja,

nog bedankt voor je reactie, Djobey krijgt meestal smuldier of duck. Als ik vergeten ben om het uit te halen dan krijgt hij farmfood brokken. Ik ben er wel van op de hoogte dat het niet zo'n hoogstaande kvv is maar heb ook andere merken geprobeerd en carnibest wil hij niet eten, daar gaat hij alleen maar mee slepen en rodi valt niet goed... Denkt u dat andere merken kvv wel mee kunnen spelen aan de problemen met zijn gebitje?

Maar ik denk dat het likken aan de pootjes nu wel over is. Heb de dentasticks en de frolics nu al een tijdje weggelaten en ik zie hem nog amper likken of knabbelen terwijl dit eerst dagelijks gebeurde...

Groetjes, Kim

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Hoi Kim,

Ik hoop dat je probleem over is en weg blijft.

Mijn hond bijt sinds ongeveer een jaar aan haar voorpoten en nagels, bij haar komt dat wel door pijn dat ze dat doet. Helaas niks-weinig aan de pijn te doen. Ik had er nooit bij stil gestaan dat een hond zoiets zou doen als ze pijn zou hebben dus vond het wel slim van je O-)

Groetjes Monique

honden page profiel Ingrid en ChakkaIngrid en Chakka

honden foto van Ingrid en Chakka

Ja Diana dus jou hond doet dat ook altijd, Rex ook altijd en hij heeft er niets aan,geen wondjes of dergelijke,ik vertelde het is aan iemand die ook een hond had die dat deed,maar ja als ze het nooit gedaan hebben en ineens wel is het wat anders natuurlijk.

honden page profiel dolcedolce

honden foto van dolce

Hallo Kim,

Ik zou je hondje helemaal geen kaas geven het is heel slecht voor de nieren van de honden, vooral van kleine hondjes!
Kan ook aan de voeding liggen! En inderdaad aan de dentasticks zitten veel granen in!

Gr Jeannette

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hallo Jennette,

Wat is er mis met kaas..??

Ik geef al ruim 30 jaar al m'n honden oa. schotse herders - als beloninkje een klein stukje kaas ... ;-)

Ik heb vele jaren getraind met mensen die bijna allemaal met een kaasje beloonden..

Gewoon omdat het een makkelijk en goed ruikbaar beloninkje is..

Velen - van deze honden - zijn inmiddels op leeftijd of inmiddels overleden...
Geen van alle hebben/hadden iets aan de nieren..

Ook mijn eigen honden niet.. ;-)
En als er een gevoelige hond bestaat is de schotse herder er wel één van..

Lieve groet, Ilja

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Ik zie ook niet wat er verkeerd is aan kaas. Lotje is aan talloze dingen allergisch, maar kaas verdraagt ze uitstekend, gebruik ik ook al jaren als beloning. Kai heeft ook wat problemen met sommige voeding, maar kaas wederom geen probleem. De honden hiervoor ook altijd beloont met kaas en zijn beide heel oud geworden (18 en 19 jaar), waren beide kleine hondjes.

Groetjes
Linsey

honden page profiel CaiminCaimin

honden foto van Caimin

Hallo Kim,

als mijn hond op haar poten begint te bijten, weet ik dat ze weer een verstopping van de anaalklieren heeft.
't Is maar een idee,

groetjes
Caimin

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijten op pootjes, waar ligt dit aan/wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^