Wanneer houd dat bijten op?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Ik ken dit ook van joey. Jullie pup is nog wel jong, misschien heeft hij last van zijn tandjes. Wij gaven een puppy kong om op te kauwen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wanneer houd dat bijten op?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

vergeet niet dat bijten de manier is voor een hond om te voelen. wanneer dit pijn doet moet er absoluut een grens zijn. Waar deze grens ligt, moet een hond leren. Leert dit voor een groot deel in het nest. Maar aangezien veel mensen hun hond na 8 weken uit het nest halen.( wat ook zijn voordelen heeft) Moeten de honden deze grens ergens anders vandaan halen. Niet dat een hond die langer in het nest blijft niet meer bijt. Nee dat niet, maar de kracht mbt het bijten is vaak beter begrensd. Ik vind bijten gelijk afkappen persoonlijk erg hard.. Er moet wel een duidelijke grens zijn. Hard bijten is einde aandacht.

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Oké misschien dat een time out in de gang beter is...
Maar hoe dit dan te doen met knuffelen? Als we willen knuffelen bij hij constant :( moet ik hem dan niet meer knuffelen of proberen en als hij dan bijt in de gang. Zijn bench is zijn slaapplek dus dat doe ik liever niet als timeout plek... Of is dit toch juist beter?

Ow al die vragen! Hihi

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Geduld.. Heel veel geduld..

Binky bijt nog steeds, veeeeel minder, maar hij bijt nog... Nu is hij ook zijn tanden aan het wisselen, momenteen zijn snijtanden waar ik erg dankbaar voor ben. :P

Wij hebben nooit ingegrepen, alleen één keer heel hard en hoog au geroepen. Sindsdien heeft hij een bijtrem ontwikkeld, wat meer op zacht knabbelen lijkt. Dat doet geen pijn. Als hij het doet, dan draaien we gewoon weg.

Maar geduld.. Ooit gaat het over!

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

Lastig...Het is uit eindelijk een kwestie van tijd.. hij is het een stuk minder geneigd, doet het minder hard. Maar bijt nog regelmatig. Hoe langer je wacht, hoe gezelliger het wordt. succes;-)

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

time out tegen bijten heeft denk ik niet zo veel zin. Auw roepen en stoppen met de aandacht werkt op te duur beter. Met de time out straf je de hond, omdat de hond probeert te voelen. Dat hij echter scherpe tanden heeft is de hond zich niet van bewust. Door auw te roepen en stoppen met aandacht geven geef jij aan dat het op een bepaald nivo pijn doet. Dit is nieuw voor de hond, moet hij leren, kost tijd.

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Meningen zijn goed verdeeld over wel of geen timeout haha
Ik denk zelf dat auw roepen beter werkt.... Dus ik ga dat toch proberen en als dit echt niet gaat werken gaan we op de time out.

Alleen met knuffelen vind ik het zo jammer :( toen hij hier net was konden we gewoon knuffelen en nu niet meer :(

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

ik geef wel een timeout. niet als straf, heb ook niet het gevoel dat wifi het zo aanvoelt. 

gewoon 'lieve schat, jij mag nu gaan slapen, want je bent moe en je kan hier geen rust vinden. ik geef je nog een lekkere schapenvetbonbon en dan mag je daarmee in je bench kruipen, dan wordt baasje niet gefrusteerd en ben jij straks lekker uitgeslapen'. ;-) klinkt eng, zo'n time-out

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Er is een soort van "bijtleer" te krijgen, speciaal voor jonge honden. Misschien is dat een tip ! Als alternatief voor de kuiten en de achillespees.:-D

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

"
Alleen met knuffelen vind ik het zo jammer :( toen hij hier net was konden we gewoon knuffelen en nu niet meer :( "


Ook dit ken ik. Juno was de eerste paar weken een ontzettende knuffel. Daarna zocht hij ons totaal niet meer op en als je bij hem kwam begon hij meteen te spelen (dus idd bijten). Nu komt hij zo af en toe weer bij ons liggen, en kunnen we hem weer knuffelen.

Dus no worries, dat komt terug!! Tot die tijd niet teveel je knuffelen aan de hond opleggen, hoe lastig het ook is ;-)

honden page profiel EuforiaEuforia

honden foto van Euforia

In de tijd deed ik het zoals het hier wordt gezegd; afleiden, negeren en aw roepen.
Ik heb met de handen in her haar gezeten en was radeloos.

En op een dag issie ermee gestopt... ;-)

Ik weet wel niet meer rond welke leeftijd dat was...

honden page profiel EuforiaEuforia

honden foto van Euforia

O en nog even.

Nu heeftie een perfecte bijrem en als we 'vechten' doet hij wel alsof hij heel hard bijt (lip optrekken en grommen) maar voel je er dus niets van.

Ik moet daar altijd zo om lachen, mensen die hem voor het eerst zien als we dat doen denken dat het een 'schijnheilige poedel' is.. Hahaha

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Fleur,

Banshee is nog geen 4 weekjes bij jullie, dit is erg kort!
Een pup moet eerst wennen aan al het nieuwe, probeer je pup daar ook de tijd en ruimte voor te geven!

Het bijten hoort nu eenmaal bij pups/jonge honden en kan nog heel lang voortzetten :-) !
Ik kan me erg vinden in het negeren,> dus spel stoppen > opstaan, weglopen en negeren of blijven staan > bevriezen en negeren.
Bij in spullen bijten kan ik me vinden in het afleiden!
> ook eens met M&R!
Een bepaalde manier/aanpak zou je wel echt even een tijdje moeten aanhouden om mogelijk resultaat te krijgen!
Dus in nog geen 4 weekjes tijd, al 5 manieren te hebben geprobeerd is ook onmogelijk!
Je pup krijgt niet te tijd om iets "echt" te begrijpen.
Als je negeren gaat toepassen, probeer dit dan echt een paar weekjes aan te houden en kijk daarna of het de goede manier is, zo niet, dan probeer je een andere manier, bv afleiden met geluidjes of speeltje, voor een bepaalde periode! ;-)
Bij afleiden of ruilen GEEN foei zeggen maar gewoon de actie uitvoeren.

Wat het knuffelen betreft, niet alle pups (honden uberhaupt) houden van het knuffelen, het is ook niet honds maar iets menselijks!
Als dat teveel is voor Banshee, zou ik dat even niet doen de komende tijd, genegenheid kan je ook op andere manieren laten blijken!

Het riem bijten is meestal toch een teken van overprikkeling, kan het zijn dat er dan iets is voorgevallen waardoor Banshee veel prikkels kreeg?
Wanneer doet Banshee dit, altijd of ook wel eens niet?
Misschien handig om eens op te letten!

:-)



honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

4 weken pas hihi het lijkt al veel langer!
Ik ga het een aantal weken volhouden en het heeft natuurlijk tijd nodig :-)

Straks weer puppycursus ben heel benieuwd!

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

het makkelijkste is niet spelen met de handen dus met speelgoed bijt die in je hand bevriezen rustig auw zeggen of welk woord je voor de toekomst ook maar wil gebruiken. bij los laten het speeltje aanbieden en weer verder spelen en het spelen niet te uitbundig doen beter in alle rust het aanleren.

Met knuffelen idd laat hem gewoon eerst even gaan liggen naast je dan rustig aaien zodra die bijt weer het zelfde doen.

Maar hoe rustiger je alles doet hoe makkelijker en sneller de link word gelegt denk ik en als die wel heel druk word kun je dat er direct bij leren zeg je toch rustig en stop je met alles totdat die weer rustiger is. stil blijven zitten spieren aanspannen hoofd van hem afdraaien durft die dan als nog opdringerig te zijn niet kijken gewoon je arm aanpannen en hem rustig wegdrukken alsof je je arm vast plakt tegen zijn lichaam, niet duwen dat lijkt op spelen. als die naast je gaat zitten wachten dan speel je weer rustig verder. 

Geen idee of het voor elke hond werkt maar bij deze werkt het geweldig tot nu toe. kan nu zelfs op de rug liggen en mag ze ouwehoeren met me alles doen wat ze wil behalve bijten natuurlijk maar zodra ik me omdraai en van der weg kijk gaat ze meestal ook rustig liggen of ze haald een speeltje en komt dan tegen me aan liggen en speelt dan met der knuffel verder. 

Ik kreeg als tip lekker gek doen bijt die nee en bek vast pakken of stoppen zodra die stopt door gaan lekker gek nou een hond bijt stopt bijt stopt daar kan 3 sec verschil inzitten,  ik werd er zelf hotje dol van wist op het laatst zelf niet eens meer wat de bedoeling er ook al weer van was.

alles rustig doen heeft hier echt gewerkt nu als ik druk met der speel dan is een droge auw voldoende dit zeg ik al wanneer ik ook maar iets tand voel want ik wil dus uit eindelijk geen enkele tand meer voelen geen idee of me dat gaat lukken maar blijf het wel gewoon toepassen. ik zie wel al nu als ze der koppie draait met open mond dat ze al zelf afhaakt. Maar in het heetst van de strijd gaat het nog wel eens mis dan is het auw en trekt ze terug.

Op dat gebied gaat het me gelukkig goed af, bij mij is ze daarin tegen buiten weer vaak een draak.

honden page profiel Elvira ElzingaElvira Elzinga

honden foto van Elvira Elzinga

Bij ons is het bijten uiteindelijk ook voor het grootste gedeelte overgegaan! En ze is nu 7 maanden :-)
Wij hebben het vooral met negeren gedaan. Wel andere dingen geprobeerd zoals time out geven, maar dat was voor ons ook te verwarrend omdat we dan inderdaad op 5 manieren haar 1 ding probeerden te leren.
En met aaien hebben we ook gehad dat ze dit niet fijn vond, dat hebben we uiteindelijk ook 'getraind' door haar ook een brokje/snoepje te geven als ze helemaal niet hapte als onze handen haar aanraakten. Misschien gaat Banshee dan wel sneller de associatie leggen? En dan bedoel ik niet dat we dr 24/7 aan het knuffelen zijn, maar dat ze niet meteen ging happen als we dr even gingen aaien.. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wanneer houd dat bijten op?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: kwijlende hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^