Rechts naast de fiets lopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012 3 doggies

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

Fietsen doe ik ook regelmatig met mijn hond en dan ook altijd rechts, het is veel veiliger i.v.m. al het verkeer.
Ik gebruik dan de flexilijn die ik dan op de korste stand houd, maar als hij plotseling wil snuffelen dan kan ik de flexilijn even laten vieren zodat ik niet ineens van de fiets wordt getrokken.
Dat met de flexilijn fietsen is toch wel prettig, want op rustige weggetjes kan hij dan zijn eigen tempo aannemen,zodat ik rustig kan doorfietsen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rechts naast de fiets lopen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Ik heb mijn hond pas net. Ze is 1 jaar en 4 maanden en heb pas 1x met haar gefietst, ze had dat al geleerd.
Ikzelf echter niet.

Hetgeen ik eng vond was dat er steeds groepen studenten me in wilden halen en daarvoor het fietspad voor mij met hond geen ruimte bood..Wat doe je dan??

Ik vond het persoonlijk niet relaxed, maar ik weet dat ze graag rent en het leuk vind..

Ik heb zelf ook geen auto dus soms zal het wel moeten, maar ik raak er zelf erg gestrest van, ben ook bang dat zo'n hond tussen je fiets komt..

Of mijn angst reëel is weet ik niet, waarschijnlijk meer een kwestie van oefenen en vertrouwd raken.
Sowieso loopt ze rechts.

Ik zag laatst ook een speciaal apparaat om je hond op veilige afstand naast de fiets te kunnen laten lopen, maar had al vernomen dat deze juist niet veilig waren..Iemand ervaring hiermee?

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" Ik zag laatst ook een speciaal apparaat om je hond op veilige afstand naast de fiets te kunnen laten lopen, maar had al vernomen dat deze juist niet veilig waren..Iemand ervaring hiermee? "

Wat ik daar het nadeel van vindt is dat je de hond niet meer voelt. Als je de riem vasthebt heb je door de riem contact met je hond. Aan zo'n stang is dat gevoel weg. Ook heb je met een riem aan de hand nog de lengte van je arm en eventueel de lengte aan riem die je in de hand houdt als "reactieruimte" in noodgevallen.

Over dat vertrouwd raken, ja, geef het tijd. Ga fietsen als het rustig is, op een rustig plekje en geniet er dan gewoon van hoe de hond geniet :-)

honden page profiel Petra en de platsmoeltjesPetra en de platsmoeltjes 3 doggies

honden foto van Petra en de platsmoeltjes

Lees hier heel veel over de hond in de berm te laten meelopen, houd er wel rekening mee dat het meeste afval in de berm ligt wat nog wel eens scherp aan de pootjes kan wezen! (tevens minder kans op snuffelen ;-))

En ja hier ook eentje rechts naast de fiets hoor, en net wat er al gezegd is, ik als fietser als buffer tussen hond en auto.

Springer heb ik ook aan de fiets, maar net als wat Frank zegt, vind het fijner met de riem in de hand. Mijn reu trekt nogal en heb de riem en aan zijn tuig en aan halsband vastzitten en bij heel erg trekken zet ik de druk wat meer op de halsband en bij netjes meelopen heb ik aan het tuig vast. Heb een politielijn dus aan 2 kanten een musketon. Daarnaast in hele extreme gevallen, kan je de riem natuurlijk loslaten om misschien erger te voorkomen. Aan mijn step zit een walky dog, maar wil zelf graag een heupgordel, zodat als er wat is, ik van de step kan springen en mijn hond direct vastheb ipv dat hij nog aan de step hangt (en er met mijn step vandoor gaat) Maar dit is natuurlijk per hond/baas verschillend. Heb je een hond die nergens om geeft en braaf mee loopt kan je hem gerust aan een springer/walkydog vastmaken. Die van mij is nog een beetje te onstuimig en eventuele katten/honden die we onderweg tegenkomen wil hij graag van dichtbij bekijken en dan heb ik liever het letterlijk in de hand.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

@petra: dat is grappig ik redeneer precies andersom. Als ie braaf meeloopt kan ie aan de hand en een dolleman aan de springer met een tuig eventueel met nog een lijn in de hand aan de halsband vast. 
Ik gebruik voor mijn eigen hond de hand en halsband of tuig.

Irene (Gast)

Hoi allemaal,

Ik zag hier het eea al instaan over fietsen en poepen. Ik heb een eigenwijze puber van bijna 2 jaar (ja, ze pubert nog steeds!), die eigenlijk heel goed luistert, behalve dat ze niet wilt poepen op de plaatsen die je haar aanwijst, maar het liefst 5 meter verder op haar eigen plekje wil (of midden op de stoep). Dit moet ze juist leren zodat ze dan voor een bepaalde tijd klaar is, zodat ze mee kan aan de fiets. Dit heeft ze nodig om haar energie kwijt te raken, ze wordt niet snel moe. Ze heeft veel jachtinstinct, is een mixje (Cubaans/Spaans) met veel podenco.

Probleem is dus dat ze met fietsen weigert vooraf haar behoefte te doen, en dan opeens stopt, wat soms erg gevaarlijk is, en ook met tuig wordt ze toch even meegesleurd! Zelfs als je tussendoor nog stopt, weigert ze, en kan ze even later alsnog gaan.

Tips om dit eruit te trainen? Er wordt al gewerkt met lekkers, en aai bij stoplichten als ze goed mee heeft gelopen

groetjes

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Voor dat je met de hond gaat fietsen eerst gewoon zonder fiets de hond uitlaten haar behoefte laten doen en daarna gaan fietsen simpel toch. nooit gaan fietsen als de hond zijn behoefte niet heeft gedaan . groeten Hein.

Irene (Gast)

Nee,want ook met uitlaten is het gedrag dus een probleem, omdat ze weigert te gaan... kwartier oid zou toch genoeg moeten zijn om haar behoeften te doen, je hebt niet altijd de tijd om een uur uit te gaan als je juist boodschappen wilt doen, of een trein moet halen..

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Je kan je hond kort uitlaten, max 5 minuten, doet ie niets, dan ga je weer naar binnen en probeert het later nog een keer. Doet ie wel wat, dan wordt het pas leuk, je gebruikt leuke buitenactiviteiten als beloning voor snel poepen. Je kan tegelijkertijd een "cue" gaan aanleren waardoor je je hond kan leren op cue te poepen. "ga poepen" is niet echt een goede keus, ik ben 15 jaar vreemd aangekeken.

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Ik heb jaren met mijn Engelse stafford gefietst die is nu 13 en oud dus nu gaat dat niet meer maar tot haar 10e heeft ze elke dag 1 a 2 keer naast de fiets gelopen en daarna is het steeds minder geworden ivm haar leeftijd.
Ik liet haar altijd rechts lopen dat is het veiligste vanwege het verkeer. Ook liep ze aan een vast
e lijn wel een wat langere van ong 160cm zodat er nog wel speling was in de lijn.
Ik fietste met elke temperatuur tot ong 25 graden, die hond liep wel.
Ook belangrijk niet te veel laten drinken en eten van te voren.

Als ze steeds de berm in duikt en snuffelt zou ik toch iets harder fietsen en als ze zich netjes gedraagd wat langzamer en evt belonen.

Je zou eerst kleine stukjes kunnen fietsen en daarna steeds verlengen met tijd.

Mijn hond vond het altijd heerlijk om te fietsen en was ook een echte bodybuilder.

Mijn Jack russel daarin tegen was snel moe dus die ging na een stukje rennen in de fietst as :p

Succes! En geniet er beide van!

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Hesci

" Je hond is niet verplicht om rechts te lopen.. Maar voor jezelf..het is wel het veiligst! In de berm, waar geen idiote scooterrijders, fietsers en auto's komen ;-)

Het beste is de hond het tempo te laten bepalen, gewoon een matig drafje :-) "


Nee jij moet het tempo bepalen!
Je heb immers ook honden die zo hard mogelijk willen gaan en het liefst dan nog harder.
In volle galop dus :-)
De hond kan het best aangelijnd meelopen.
Dan kan deze ook niet gaan snuffelen of aan de linkerkant van de fiets gaan lopen

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Hesci

"
Een getrainde hond mag en kan best in galop of sprinten naast de fiets, "

Nee dat kan je nou juist beter niet doen
De draf is namelijk de meest gelijkmatigste gang die ook het langst vol te houden is

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Hesci

" .

Probleem is dus dat ze met fietsen weigert vooraf haar behoefte te doen, en dan opeens stopt, wat soms erg gevaarlijk is, en ook met tuig wordt ze toch even meegesleurd! Zelfs als je tussendoor nog stopt, weigert ze, en kan ze even later alsnog gaan.

Tips om dit eruit te trainen? Er wordt al gewerkt met lekkers, en aai bij stoplichten als ze goed mee heeft gelopen

groetjes "

Zorg ervoor dat voordat je gaat fietsen de hond wel zo goed is uitgelaten dat deze alles heeft gedaan, met name dat de hond gepoept heeft

honden page profiel sven reynierssven reyniers 3 doggies

honden foto van sven reyniers

"
Nee dat kan je nou juist beter niet doen
De draf is namelijk de meest gelijkmatigste gang die ook het langst vol te houden is

"
Ik denk dat dit schilt van ras tot ras. Ik ken zelfs iemand dat de auto gebruikt om zijn hond te laten lopen ;-)

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

" Ik denk dat dit schilt van ras tot ras. Ik ken zelfs iemand dat de auto gebruikt om zijn hond te laten lopen ;-) "

Je kan ze best voor korte stukjes laten galloperen maar voor lange afstanden een gewoon vlot drafje.
Ik heb het ook wel eens gedaan hoor de honden uit de auto gelaten en hun erachter aan rennen en vervolgens parkeren en nog een rondje lopen met ze. Die van mij vond het heerlijk als ie maar kon rennen.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

..Niet rennen/fietsen onder de 15 graden??

Zit hier een gedachtengang achter?

Was net van plan met Djee volgende week te gaan beginnen met de eay walker + sportharnasje..

Recht is zowieso veeel fijner op fietspaden waar je ook tegemoetkomdende fietsen hebt!!

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Ik laat Juno ook al (hele kleine stukjes) naar de fiets lopen, in een hele lichte draf. Tot op heden alleen nog maar stukjes waar wij beiden op de weg lopen. Hier hebben we van die 'rode' fietspaden die zo een zachte asfalt laag erover heen hebben. Juno vind het prachtig, alleen wil hij het liefst ons voortslepen. Dus het is hier nog best lastig, ben echt aan het fietsen met de lijn in een hand, stuur in de andere, en dan ondertussen probeer ik af en toe nog een snoepje te pakken om hem netjes naast me te houden... pff, ik kan zo het circus in volgens mij ;-).

Blijft Nana wel netjes naast je lopen of wil die het liefst ook naar voren sprinten?

Wij oefenen overigens wel veel met het lopen naast de fiets. In de hoop van: als dat perfect gaat komt dat draven ernaast ook vanzelf :-D

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Hesci

" Ik denk dat dit schilt van ras tot ras. Ik ken zelfs iemand dat de auto gebruikt om zijn hond te laten lopen ;-) "


Moetenb ze vooral doen
Totdat de hond een keer voor de auto schiet en diegene zijn eigen hond overrijd
Ook een stomme aktie dus

honden page profiel Petra en de platsmoeltjesPetra en de platsmoeltjes 3 doggies

honden foto van Petra en de platsmoeltjes

" ..Niet rennen/fietsen onder de 15 graden??

Zit hier een gedachtengang achter?

Was net van plan met Djee volgende week te gaan beginnen met de eay walker + sportharnasje..

Recht is zowieso veeel fijner op fietspaden waar je ook tegemoetkomdende fietsen hebt!!

"




heir ook eentje die juist met wat kouder weer gaat fietsen hoor. Dit izjn ideale temperaturen voor mijn honden. Wel even opletten dat als de straat nat is en ze lang door natte gedeeltes lopen dat de voetzooltjes niet kapot gaan. (worden natuurlijk week van veel nattigheid)
En bij hele koude temperaturen opletten op de pekel/sneeuw ivm voetzooltjes.

Veel fietsplezier

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Da's een goeie!

Erg voor de hand liggend maar toch was het niet bij me opgekomen!

(Het week worden van natte pootjes..en pekelzout is vast ook niet fijn..Gelukkig vermijd ik naast het postbezorgen fietsen met glad weer;-) )

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Ik fiets ook met mijn honden, 2x met Bayley gedaan, ze vind er niet veel aan moet ik zeggen, ze rent liever gewoon los rond dus met haar fiets ik niet zo vaak, met Hunter ga ik het eerdaags proberen, hij was nogal enthousiast en druk dus hij was een beetje gevaarlijk om mee te fietsen haha, hij is inmiddels wat rustiger dus nu durf ik het wel aan. Met Ares (husky) fiets ik het meest omdat hij het echt ontzettend leuk vind, ook al mag hij het officieel nog niet (hij is bijna 10 maanden) ik fiets geen lange afstanden met hem en houd zijn tempo aan, en rem hem af als ik vind dat hij te hard gaat. 

Maar inderdaad om op jou vraag terug te komen, ze lopen allebei rechts van mij, dit omdat ik het zelf prettig vind (ik ben rechts) en omdat het veiliger is i.v.m verkeer. Of het verplicht is geen flauw idee. Ik zou rustig beginnen en niet te hard fietsen, kijk hoe ze het vind en of ze zelf aangeeft of ze harder wil rennen. Je kent je hond (denk ik) dus goed opletten wat ze aangeeft! Zo heb ik het ook gedaan.':-)

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ik fiets met baylee vrij regelmatig. die vind het heerlijk .het liefst wilt ze zo hard mogelijk. mag niet altijd meestal maar zo n honderd meter. en dan gaat die tong uit de smoel oren naar achter en ze gaaaaat en trekt me zo mee. je ziet dat ze er plezier in heeft. na die honderd meter gaan we weer beheerst naar de draf

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rechts naast de fiets lopen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: nestmijt of nestvlooien????
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^