Hoe hond heel de training laten opkijken naar baasje? (uitvallen/dominatie)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

Goedemiddag,

ik ben Martijn en heb een Mechelaar (jaa een zwarte -discussie hierover is voor ergens anders-) Mick, het is een pracht van een beest t.o.v. mensen, maar totaal het tegenovergestelde naar honden toe...

Op hondenschool wilt hij alles pakken wat 4 poten heeft (het is totaal niet meer zo erg als vroeger). Om dit er nog beter uit te krijgen wil ik hem heel de tijd doen opkijken naar mij, wanneer ik het vraag, dus dat hij alleen oog voor mij heeft!

Hoe doe ik dit? Snoepjes en speelgoed neemt hij niet aan wanneer een hond redelijk kort in de buurt is... Wat ik er nog bij moet zeggen: ik train wel mee met de andere honden! (dus niet meer appart)

Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe hond heel de training laten opkijken naar baasje? (uitvallen/dominatie)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik zou de afstand gaan vergroten tussen jou hond en de andere honden. Ga ook eerst maar eens je hond leren sociaal te worden met andere honden.

Hij is niet dominant, dominante honden vallen niet aan..

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Is er niet iets dat ie super, super lekker vindt (rodi worst, kaas, frolic brokjes) waarmee je zn aandacht kan 'lokken'?
Als dat er wel is, kan je ms gaan trainen met een clicker, dus zodra je zn aandacht heb (trainen in een prikkelarme omgeving), click je en geef je hem dat hele lekkere beloninkje (niet te groot/veel), dit kan je in eerste instantie gewoon in huis uitproberen (zo'n 3 á 4 keer per keer en dan bijv. een uurtje later weer, niet te vaak, anders wordt het 'te gewoon').
Als dit lukt, ga je het een keer uitproberen met iets meer prikkels van buitenaf en zo bouw je dit op.

Ik weet niet of je er iets aan hebt, maar het is een mogelijkheid, succes !!

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

prachtig hoor, een zwarte Mechel, heel erg mooi en vast ook heel pittig ':-)

ik denk dat de oplossing niet zit in het continu naar jou kijken
dat lijkt mij heel onnatuurlijk gedrag, en als het oogcontact niet vriendelijk is, kan het ook als een uitdaging worden gezien (honden die ruzie krijgen hebben vrijwel altijd eerst oogcontact)

het is maar de vraag of jouw hond dit doet omdat hij wil heersen, of, en dat is veel waarschijnlijker, hij onzeker is aan de lijn en zichzelf geen houding weet te geven en nu gekozen heeft om maar te keer te gaan, effect voor hem is dubbel: en hij krijgt jouw aandacht (al is het negatief) en de andere honden wijken weg........... heel zelfbelonend

ik denk dat de aanpak veel breder moet zijn waarbij de hond leert vertrouwen op jouw (lichaams) taal, daardoor tot rust komt, weer bereikbaar is en zijn sociale gedrag naar honden weer kan gaan tonen, want dat heeft hij ongetwijfeld, hij is tenslotte vast opgegroeid bij een moeder hond en broertjes en zusjes.

voorlopig zou ik ook afstand houden, ook op de training, dusdanig dat de hond niet getriggerd wordt om uit te vallen en volop werken aan jullie onderlinge band, is tie braaf is een beloning uiteraard op zn plaats, maar op voorhand met lekkers gaan lopen en dan maar hopen dat de hond niet uitvalt...... dan verlies je in feite alle controle over de hond want die bepaalt precies wat hij zelf wil kiezen, en je beloning wordt dan een "verleiding" die zijn kracht verliest.

dominant in de vorm van zelfverzekerd is hij in ieder geval zeker niet.... die negeren en hebben een enorme zelfbeheersing en mogelijkheden tot conflictvermijding en het kalmeren van andere honden.

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

Ik zie dat er al 3x op gereageerd is! Dank hiervoor!

@Gerdine van 't Hof
Toen we appart trainden deden we dit, het had geen nut.. Hij blijf maar uithalen naar honden die langskomen aan de omheining (hij liep soms 7-8m en dan was de lijn op en kreeg hij een pandoering van jewelste, hielp ook niet)

@Nac
We hebben alles geprobeerd! Ik hier hier zelfs nog gedroogd pens liggen (van een varken) als je het 1 training lang in je zak hebt zitten -ook al zit het in een zakje- kan je je broek wassen, zo fel ruikt het!
Maar met eten werkt het niet, bloodworst, salami, pens,...
Klikker heb ik wel nog niet geprobeerd... Dit lijkt me wel een optie!

@goja
Dank je!
Nu kan ik met hem in de weide langs waardat de groepen trainen op en af lopen hoeveel ik wil, dan reageerd hij niet meer op de andere honden.. Dus dat is (gelukkig) al inorde!
Wat je juist zegt van zelfbeloning kan wel eens kloppen!

Extra informatie wat ik nog niet gezegd heb (maar wel belangrijk is)
Ik heb Mick van eind Juni, hij was toen 1 jaar. Hij heeft IPO gedaan maar was niet goed genoeg in het pakwerk (in volle sprint remde hij een beetje af voor het inbijten op de mouw)

Hij heeft bij zijn vorige eigenaar met nog 3 andere mechelaren geleeft en dat ging heel goed!
Toen ik naar hondenschool wou gaan en we zagen een hond op letterlijk 20meter hing hij aan de ketting te bengelen: voorpoten van de grond hard trekend aan de loon, de slipketting helemaal toe en hijgen ofals hij erbij neer ging vallen. Toen overgeschakeld op pinketting (wat ervoor was gebruikt bij zijn IPO training). Had beter resultaat, die 20meter is toen 10meter geworden en door appart te trainen lukt het nu tot op 5meter (indien de andere hond niet dominant is). En de eerste keer op hondenschool had hij een hond gebeten!
Hij fixeerd naar de honden en valt dan uit zonder enige waarschuwing, loop je iets te kort voorbij een andere hond (2meter) dan valt hij gegarandeerd uit, zonder te grommen.. Zijn haren staan allesinds niét recht op zijn rug en telkens kwispelt hij (ik weet dat met kwispelen honden goed kunnen misleiden).
Een persoon met een border collie kan niet trainen langs ons ook al zit er 6m tussen, de collie luisterd dan minder goed kruipt achter haar baasje in, ze is overwelmt...

Het fixeren kan niet opgelost worden door: een snoepje te laten ruiken, zijn speeltje laten te zien, een tikje op de bil vanwaar hij niet weet dat het komt (zo gelijk the dog whisperer doet). Wel met een goede correctie... Maar dat is niet de bedoeling! Het moet over een tijdje zijn dat die pinketting weggegooid mag worden en dat een slipketting voldoende is 'voor als het moest zijn'

Socialiseren zit er niet echt in, ik ga ervoor dat hij een hond kan kruisen binnen de 2 meter (spelen met een andere hond is niet echt haalbaar..) en nog een 'weetje' hij heeft al 1 ketting en 2 lijnen overgetrokken, dan kan je je misschien beter inbeelden hoe sterk hij wel niet is, wat voor een drift erachter zit..

Alvast bedankt voor julllie reacties!

Rinka (Gast)

Mijn jonge mechelse herder viel ook ontzettend uit naar andere honden. Dit was pure onzekerheid. Ik kan nu, na meer dan een half jaar keihard trainen met de clicker, langs andere honden lopen zonder dat hij uitvalt. Een pinnenketting zou ik afraden. Wat je je hond wil leren is dat een andere hond niet eng of naar is, maar juist leuk. Deze honden onthouden negatieve ervaringen als beste. Oh ja, ik heb ook een Halti gebruikt zodat de fixatie makkelijker doorbroken kan worden. Maar let op, ga hier niet aan trekken. Dit is heel erg schadelijk voor de hond! Dus mijn advies zou zijn: zoek een hondenschool met veel kennis van positieve opvoedmethodes en trek er ruim de tijd voor uit!!

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker

honden foto van Hesci

Uitvallen naar andere honden is bijna altijd onzekerheid de aanleiding
ALs je er mee gaat trainen moet je zeker niet leren dat andere honden leuk zijn maar dat het baasje veeeel leuke is dan alle honden op de hele wereld bij elkaar
Je gebruikt een prikband zeg je maar dat werkt in dit geval vaak averechts en bouw je alleen maar meer spanning mee op.
Ga anders eeerst eens een poos appart trainen.
ZONDER andere honden of welke vorm van afleiding dan ook
Als dat na een maand of 2 goed gaat kan je langzaamaan eerst met 1 hond op geruime afstand wat trainen
Train spelenderwijs, maak het leuk voor de hond en spannend.
Ook het belonen op het juiste moment( dus niet 2 tellen erna) er erg belangrijk

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" @Gerdine van 't Hof
Toen we appart trainden deden we dit, het had geen nut.. Hij blijf maar uithalen naar honden die langskomen aan de omheining (hij liep soms 7-8m en dan was de lijn op en kreeg hij een pandoering van jewelste, hielp ook niet)

Alvast bedankt voor julllie reacties! "


Denk dat de vraag eerder is....hoe lang hebben jullie zo getraind.?!

Op onze hondenschool zijn we aan het werk geweest met een zwaar mishandelde mechelaar .
Door een geflipte politietrainer was er bij de hond een trauma ontstaan.
Elke man die dichter dan 10 meter bij de mechelaar in de buurt kwam moest dood...(leek het wel)
Na.....4 maanden!!, mocht ik als proefpersoon zijn 2 bazinnetjes tegemoet lopen..
Ik mocht ze zelfs een hand geven, zonder dat de hond gromde.
4 lange maanden hebben ze op grote afstand van de groep getraint.
Heel voorzichtig de afstand verkort...
Heel voorzichtig de energie proberen te sturen..
Omdat de drift zo vreselijk hoog was, was elk stukje energie wat de bazinnetjes erin duwde direct een aanleiding tot aanvallen.
Bv de afleiding met een piepballetje resulteerde in een partijtje broekspijp hangen bij z'n bazin.
De hond deed dat niet express, maar dat beestje stond zo verschrikkelijk op scherp..


Zal niet zeggen dat jou mechelaar net zo'n karakter heeft.(+ dat hij het met honden heeft en niet met mensen).
Maar een maandje proberen is zoms echt veelste kort.
En zeker bij een mechelaar heb je niet de soort dingetjes van "snoepie voor z'n neus en klaar."


honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Ik zou dit artikel eens lezen, http://www.suzanneclothier.com/the-articles/aggression-case-history-harry-t

Ik ben benieuwd of je er dingen in herkent. Ik denk nl dat de correcties op het uitvallen het probleem wel eens erger zouden kunnen maken.

Mireille

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" Ik zou dit artikel eens lezen, http://www.suzanneclothier.com/the-articles/aggression-case-history-harry-t

Ik ben benieuwd of je er dingen in herkent. Ik denk nl dat de correcties op het uitvallen het probleem wel eens erger zouden kunnen maken.

Mireille "

dat denk ik ook, zeker bij deze hond als ik het zo lees
een pijnprikkel als correctie levert hooguit een kort vermijdingsgedrag op

bovendien, maar das mijn persoonlijke overtuiging, geeft een correctie in de nek niet alleen een pijnprikkel (het woord prikband wil ik in feite niet eens horen, weggooien dat kreng) maar je daagt je hond ook nog eens uit tot een reactie, en dan moet je inderdaad niet raar kijken als de hond zich een keer tegen je keert, en ik heb dat heel wat zien gebeuren op de training, en dan krijg je ipv een uitval naar een andere hond, zelf een forse knauw en ik honden zelfs vast zien hangen in armen door zware correctie's in de nek.

hop af die band, doe er maar een halsband om, desnoods gekoppeld met een tuig (dus aan 2 kanten vast) en helemaal, maar dan ook helemaal opnieuw beginnen, nu ga je in feite verder met waar het al eerder zo jammerljik fout is gegaan

ik heb ook ervaring met een herplaatser die niet zulke leuke (train)ervaringen had, maar met correctie's bereik je helemaal niks, de kern zit in vertrouwen van de hond in jou, nu viel mijn hond niet uit naar andere honden, maar had ander probleemgevend gedrag, maar de oplossing moet uit hetzelfde komen, het vertrouwen van de hond in de baas, en de baas in de hond (niet te vergeten dat laatste)

en je hoeft je hond niet te socialiseren, hij is in feite sociaal, dat is iedere hond die een normale puptijd heeft gehad, de kunst is om jouw hond weer te laten zien dat andere honden geen bedreiging zijn, en geen reden zijn om een reactie van de baas te ontlokken.

je hebt jezelf geen makkelijk taak gegeven, je zal veel tijd en geduld moeten hebben, en het liefst iemand vinden die je hierbij 100% steunt, maar als het lukt de boel min of meer aanvaardbaar tot rust te brengen is dat natuurlijk echt geweldig en zal de hond je enorm dankbaar zijn

maar het uitval gedrag corrigeren......... dat gaat het echt niet worden als oplossing, dat liedje kent jouw hond allang, en het werkt dus niet, het gaat erom het niet te laten gebeuren, of beheersbaar te krijgen.

ik hoop dat je (misschien via hier) iemand kan vinden die je hierbij kan helpen

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

De aandacht bij jou krijgen is inderdaad de oplossing.

Je moet hem dus niet afleren van andere honden aan te vallen, je met hem aanleren dat jij het allerleukste op aarde bent. (dit lijkt hetzelfde als het zo neergeschreven staat, maar dat is het niet, het is een andere invalshoek/gedachtengang).

Hoe leer je aan dat jij het leukste bent? Door iets te hebben waarmee je je hond kunt belonen en hij stapelgek van is. In mijn geval is dat een balletje. Ik maak van een balletje een heuse Jackpot voor mijn honden... als ze dat hebben, zijn ze de rijkste hond ter wereld.

Als ik bijgevolg train, dan hebben zij 0,0 aandacht voor andere honden/mensen, het enige wat telt, ben ik (ik heb ook constant opkijkende honden vb ;-) ).
Ik train ook met gemak met een pup tussen andere volwassen honden in. Zelfs dan al vinden ze mij belangrijker dan andere honden. Ik gooi rustig mijn balletje over het terrein en laat de pup vrij rond rennen tussen de andere honden in.
Ze komen altijd bij mij terug.

Jij kunt het ook nog hoor, maar maak het niet te moeilijk.
Train even apart, maak eerst van de speeltje de ultieme beloning en ga dan geleidelijk aan de moeilijkheidsgraad gaan opvoeren door bij andere honden te gaan trainen.

je kunt nu moeilijk op aandacht voor jou trainen als hij al een jaar lang geleerd is aandacht voor andere te hebben ;-)

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

om hiermee te beginnen moet je inderdaad zonder andere honden trainen. je wil eerst dat je hond stabiel is in het naar jou kijken voordat je hem in moeilijkere situaties gaat zetten.

ook zou ik een prikband niet gebruiken om dezelfde redenen die anderen aangeven......

maar heel kort door de bocht, leer je het zo aan:

je gaat lopen met je hond, in het begin is aangelijnd makkelijker en het beste kan je achteruit lopen. je vraagt niks, en zegt ook niks. gewoon achteruit lopen, en de hond volgt wel. elke keer als de hond naar je opkijkt, beloon je hem. dit doe je door tegen hem te praten (ooh, wat ben jij een knappe hond, wat een mooie ogen heb jij, je doet het echt geweldig) het maakt eigenlijk niet veel uit wat je zegt, zolang je het maar blij en vrolijk doet. tegelijkertijd beloon je hem met voer (kaasjes, (rook)worst, kipfilet, ham, zolang hij het maar heel lekker vindt) deze stukjes voer hoeven echt maar heel klein te zijn.
zodra hij niet meer naar je op kijkt, (bijvoorbeeld omdat hij even afgeleid is) stop je met praten, en stop je met voeren. je blijft gewoon achteruit lopen, en wacht tot hij weer op kjikt. als je dit regelmatig traint, (3 keer per dag 1 minuutje) dan zal je snel verbetering zien. train niet te lang achter elkaar, want het is heel vermoeiend, dus liever wat vaker en korter.

als hij goed zijn aandacht erbij kan houden bij het achteruit lopen, en goed snapt wat de bedoeling is, kan je een halve slag draaien zodat je naast je hond loopt. en dan hetzelfde. pas in een laat stadium kan je hem in moeilijkere trainingssituaties zetten, en dan alsnog begin je met eerst buiten de groep, en dan langzaam naar de groep toewerken......

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

@Rinka (Gast) & Hesci & Landseer ect 
Heb nu 2.5 maanden met hem alleen getraind op een appart veld van waar alle andere honden zaten, hij deed niets meer, kan hem pal met zen snuit naar de draad zetten en hij kon een half uur blijven kijken.. Dus was het tijd voor wat verder te gaan, eerst 1 week met 1 hond -> gebeurde niks. Toen 1 week met 3 honden -> gebeurde niks. En nu met nog 5 andere honden. Maar soms wilt hij het nog eens proberen (voor collie's & beige honden)
Maar de pinketting kan ik nog niet achterwege laten, zal pas voor over een tijdje zijn :-). Hoe ze het met geleerd hebben op hondenschool (waar ik trouwens heel tevreden van ben!) is: correctie & onmiddelijk ander kant op even wandelen en dan terug in de groep. Zo werkt het wel goed.. Maar hij is nog maar max 2x per les uitgevallen

@ Janouk & goja
Van de correctie's word hij niet onzekerder, het bevestigd mijn dominatie op hem. Zoiets laat ik niet toe en hij moet gehoorzamen... Als het erger werd met meer te corrigeren had hij me al lang opgegeten denk ik.. In het begint toen ik corrigeerde wou hij wel zo een pitsen maar niet doorbijten (veel blauwe plekken gehad) Maar toen stond ik nog niet boven hem, ik moest nog aanpassen aan dat speciale mechelaren karakter!

MAAR: ik ben juist terug van hondenschool en we hebben met de groep meegetraind ZONDER dat hij is uitgevallen! Ik ben redelijk positief op dit moment! Tijdens dat de andere een oefening bezig waren heb ik geoefend op het 'kijk' commando, aan voet zetten -> balletje tegen borst houden -> op 3 meter van de wachterende rij gaan lopen en de aandacht gevraagd, hij heeft 1x op én af heel de tijd naar het balletje gekeken! Dus het was een goede dag vandaag! :-D

Bedankt voor alle reacties en de nieuwe inzichten die ik hier heb opgedaan!

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

" De aandacht bij jou krijgen is inderdaad de oplossing.

Je moet hem dus niet afleren van andere honden aan te vallen, je met hem aanleren dat jij het allerleukste op aarde bent. (dit lijkt hetzelfde als het zo neergeschreven staat, maar dat is het niet, het is een andere invalshoek/gedachtengang).

Hoe leer je aan dat jij het leukste bent? Door iets te hebben waarmee je je hond kunt belonen en hij stapelgek van is. In mijn geval is dat een balletje. Ik maak van een balletje een heuse Jackpot voor mijn honden... als ze dat hebben, zijn ze de rijkste hond ter wereld.

Als ik bijgevolg train, dan hebben zij 0,0 aandacht voor andere honden/mensen, het enige wat telt, ben ik (ik heb ook constant opkijkende honden vb  ;-)  ;-).
Ik train ook met gemak met een pup tussen andere volwassen honden in. Zelfs dan al vinden ze mij belangrijker dan andere honden. Ik gooi rustig mijn balletje over het terrein en laat de pup vrij rond rennen tussen de andere honden in.
Ze komen altijd bij mij terug.

Jij kunt het ook nog hoor, maar maak het niet te moeilijk.
Train even apart, maak eerst van de speeltje de ultieme beloning en ga dan geleidelijk aan de moeilijkheidsgraad gaan opvoeren door bij andere honden te gaan trainen.

je kunt nu moeilijk op aandacht voor jou trainen als hij al een jaar lang geleerd is aandacht voor andere te hebben  ;-) "

Het alleen trainen is gedaan (voor het moment, misschien vervalt hij terug, je weet het nooit)
Jaa daar heb je inderdaad wel gelijk met de aandachtsverdeling!
Op aandacht trainen is de boodschap dus!

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Het fixeren kan niet opgelost worden door: een snoepje te laten ruiken, zijn speeltje laten te zien, een tikje op de bil vanwaar hij niet weet dat het komt (zo gelijk the dog whisperer doet). Wel met een goede correctie... Maar dat is niet de bedoeling! Het moet over een tijdje zijn dat die pinketting weggegooid mag worden en dat een slipketting voldoende is 'voor als het moest zijn'

Socialiseren zit er niet echt in, ik ga ervoor dat hij een hond kan kruisen binnen de 2 meter (spelen met een andere hond is niet echt haalbaar..) en nog een 'weetje' hij heeft al 1 ketting en 2 lijnen overgetrokken, dan kan je je misschien beter inbeelden hoe sterk hij wel niet is, wat voor een drift erachter zit..

Alvast bedankt voor julllie reacties! "


Ik dacht toch echt dat ik het niet goed gelezen had.?!?!
Waarom in godsnaam met een slipketting.??
Ik weet het, ik weet het. is niet van toepaasing voor jou op dit topic.
Voor mij is het de veiligheidspin van de handgranaat met een in het rood staande hond.

Voor je naar andere oplossingen gaat zoeken.
Eerst even inlezen over de energie van een hond, de belevingswereld.
Wat gebeurt er in dat koppie, nog belangrijker, waarom gebeurt het.
Ga dus alsteblief niet op zoek naar medicijnen voor de klachten.(hij bijt, hij valt aan, we gaan hem afleiden)
Maar pak de oorzaak aan.(waarom bijt hij, waarom valt hij aan, en probeer dat weg te nemen/te verminderen.).
En ja, dat duurt minstens 1 of 2 seizoenen CM afleveringen.
Zorgen dat je de hond altijd onder appél kan zetten is prima..
Maar als je de oorzaak wilt gaan aanpakken, heb je de situatie nog beter in de hand.
Niet omdat jij met biefstuk loopt te slingeren,niet omdat hij helemaal in loooove is van z'n baasje, niet omdat hij anders gestraft wordt.
Nee, ga proberen om hem te laten omgaan met andere honden, dan heb je al dat andere veel minder nodig..

Moet wel toegeven....het is de langste weg..




honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

" maar heel kort door de bocht, leer je het zo aan:

je gaat lopen met je hond, in het begin is aangelijnd makkelijker en het beste kan je achteruit lopen. je vraagt niks, en zegt ook niks. gewoon achteruit lopen, en de hond volgt wel. elke keer als de hond naar je opkijkt, beloon je hem. dit doe je door tegen hem te praten (ooh, wat ben jij een knappe hond, wat een mooie ogen heb jij, je doet het echt geweldig) het maakt eigenlijk niet veel uit wat je zegt, zolang je het maar blij en vrolijk doet. tegelijkertijd beloon je hem met voer (kaasjes, (rook)worst, kipfilet, ham, zolang hij het maar heel lekker vindt) deze stukjes voer hoeven echt maar heel klein te zijn.
zodra hij niet meer naar je op kijkt, (bijvoorbeeld omdat hij even afgeleid is) stop je met praten, en stop je met voeren. je blijft gewoon achteruit lopen, en wacht tot hij weer op kjikt. als je dit regelmatig traint, (3 keer per dag 1 minuutje) dan zal je snel verbetering zien. train niet te lang achter elkaar, want het is heel vermoeiend, dus liever wat vaker en korter. "

Hier ga ik morgen sowieso mee starten! Bedankt voor reactie!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Considerations for shock and ‘training’ collars: Concerns from and for the working dog community gaat over het gebruik van het soort correctiemiddelen waar jij gebruikt van maakt.
En Dumbed down by dominance1 en Dumbed down by dominance 2 over de theorie vanwaaruit je traint.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Van de correctie's word hij niet onzekerder, het bevestigd mijn dominatie op hem. Zoiets laat ik niet toe en hij moet gehoorzamen...

Dikke ONEENS
Word al misselijk bij de gedachte.Super gevoelige hond en dan zo koud en afstandelijk en hard handelen en trainen,ik snap niet dat je dit kan en ook achter staat.

Weet je dat er ook al andere inzichten zijn over dominantie en alles daar om heen?

Staffen en corrigeren is niet nodig,alleen maar de áller leukste zijn te voor te vertrouwen zijn,dit ben jij nu beetje bij beetje aan het afbreken,jij denkt datje boven hem komt te staan ,in werkelijkheid ben je hem(zijn wil) aan het breken :'(

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

@ Landseer ect
Dat is de kernzaak waar we niet achter kunnen geraken, hij zal 'ooit wel eens gebeten zijn in zijn nestje, ofwel was hij uitgestoten en mocht hij niet van de tepel drinken' zo ergens iets.. Bij degene waar ik hem gehaald heb -die ik goed ken- heeft ook geen weet van ergens een fout, hij liep daar rond met 3 andere mechelaren..
@ Wendy
Dit ga ik (morgen) lezen, want ik ga direct men bedje in (morgen vroeg les)
@soraya
Ik zeg niet dat hij een correctie krijgt als hij niet luisterd :-)
Alleen als hij uitvliegt (anders krijg je hem niet weggetrokken uit de richting van de andere hond)
Mijn zinsbouw was niet goed, wat ik bedoelde: als ik een 'zit' vraag, en hij gaat liggen moet hij wachten met verder iets te doen of wandelen of spelen of weet ik veel wat, een zit is een zit! Eerdat hij dat doet dàn gaan we verder met wat we bezig waren.
Commando's zijn met de stem & als hij dan nog niet luisterd zet ik hem op zijn plaats (dus met mijn handen)
Ik hoop dat dit misverstand uitgeklaard is!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik moet zeggen dat ik dit nogal zielig vind voor je hond..Het gedrag laat zien dat je hond zich niet prettig voelt in de situatie, vervolgens ga je aan de slag met een slipketting en ook nog eens een prikketting..Tja, wat verwacht je dan? In plaats van de hond proberen te begrijpen en door de situatie te begeleiden ga je de hond juist pijn doen. Dat gaat niet werken natuurlijk..

Ik zou om te beginnen die prikketting en slipketting weg gooien en vervolgens een normale halsband aan te schaffen. Jouw manier werkt niet zo blijkt, daarnaast klopt je theorie ook niet om zo aan te tonen dat jij dominant bent. Nergens voor nodig, je hond laat nogmaals zien dat hij zich niet prettig voelt en vervolgens ga je even laten zien dat jij de baas bent en met zulke ''hulpmiddelen'' aan de slag.

''Hij moet gehoorzamen'', dat klopt wellicht ergens. Je hond wil denk ik ook heus gehoorzamen maar iets is er gaande waardoor hij zich zodanig onprettig voelt dat hij gaat uitvallen. Daar moet op een normale manier aan gewerkt worden zodat het vooral voor de hond steeds normaler word en dus minder stress gaat geven. Bijkomend voordeel is dat jij er dan ook steeds minder last van hebt;-)

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

Dag Caitlin & Bijou †
Met een gewone halsband kan ik wel gaan wandelen als ik geen andere hond tegenkomen, dan luisterd hij heel goed, maar als een andere hond komt, valt hij gewoon niet te houden als hij wegwilt.. Het is een reu 17 maanden van 35 kg en het is een mechelaar met pit in.. Liefst ga ik zonder die kettingen wandelen maar ik kan hem iemand anders zijn hond toch niet laten bijten?!

Niemand die weet waar het probleem zit, de eerste keer op hondenschool heb ik 3 trainers tegelijk gehad (weliswaar 1 die werkte met ons en 2 die observeerde) in de komende 2 weken heb ik toen 5 trainers gehad en geen enkele wist waarvan het probleem komt. Telkens was het: de hond op zijn gemak stellen bij andere honden, eerst 2.5 maand alleen getraind en nu sinds 3 weken mét de groep mee, af en toe is hij nog eens uitgevallen.. Maar het gaat veel beter!

Met gehoorzamen bedoel ik: zit is gewoon zit! Als hij het niet direct doet, moet je hem gewoon het commando met een ander intonatie geven en dat gaat hij zitten! Dus niet gelijk ze hierboven bedoelde en 'fout =correctie' is niét van toepassing (alleen bij uitvallen anders bijt hij gewoon een andere hond levensgevaarlijk -wat ik al heb meegemaakt-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Jammer om te lezen hoe je met de hond omgaat. Correcties, corrigerende middelen (je bent dus voortdurend aan het corrigeren met die prikketting!), een bevelhond, dwingen... Hoe anders kan het ook. Prettiger voor de hond. En waarom dan op deze hondonvriendelijke manier, die ook niet eens werkt.

Er staan hier goede adviezen tussen en mensen die ook weten waar ze het over hebben.

In de door jouw uitgedrukte 'kernzaak' gaat het er niet om dat je weet wat ooit de uitlokkende factor is geweest (heel vaak kom je daar ook niet achter), maar dat je de juiste motivatie en emotie achter dit gedrag gaat onderzoeken om vervolgens veel gerichter aan het werk te kunnen gaan.

En ja, werken aan jullie band en samenwerking en ik zou ook weer opnieuw afstand gaan nemen. Die afstand die de hond nog kan hanteren (al is het 75 mtr) en vanaf dat punt aan de slag gaan. Werken aan vertrouwen en rust aan de basis. Voorkom dat je hond continue over de rooie moet gaan, waardoor jij je genoodzaakt ziet te moeten corrigeren. Dit is zo jammer en zo vruchteloos voor jullie samen.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

"
@ Janouk & goja
Van de correctie's word hij niet onzekerder, het bevestigd mijn dominatie op hem. Zoiets laat ik niet toe en hij moet gehoorzamen... Als het erger werd met meer te corrigeren had hij me al lang opgegeten denk ik.. In het begint toen ik corrigeerde wou hij wel zo een pitsen maar niet doorbijten (veel blauwe plekken gehad) Maar toen stond ik nog niet boven hem, ik moest nog aanpassen aan dat speciale mechelaren karakter!
"


weet je het wel zeker dat hij jou zo erkent als "boven hem staand"
en dat omdat je hem corrigeert met een prikband
of is hij aan het conflictvermijden??

hij moet gehoorzamen.......... in mijn ogen sla je de plank daar mis
hij "moet" niks, het zou bijzonder fijn zijn als hij jou zou vertrouwen, en jij hem
in die relatie volgt ook "volgzaamheid" wat in mijn ogen iets anders is als "gehoorzaamheid"

wat het speciale "mechelen" karakter is, ontgaat me
volgens mij vertelde je dat je een hond hebt die niet geschikt was voor africhting, maar daarin zeer ver is doorgepushd en van dolgedraaidheid niet meer wist wat hij moest doen aan de lijn.

gooi die prikband er toch af joh, dat advies kreeg ook, of een teletact, die zou ook zo goed helpen op mijn hond, sterker nog, anders kon ik het wel vergeten, maar ik beiden nooit gebruikt, wel heel hard gewerkt, opengestaan voor echt nieuwe inzichten, gebaseerd op het wezen wat een hond is, en wat een hond heel graag wil, nl vertrouwen en samenwerken.

we zijn wel nu bijna 4jaar verder..... met ups en downs, maar het was meer dan de moeite waard

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik begrijp je wanhoop zeker, ik zeg ook niet dat je hond dan maar moet bijten. Wat je kan doen is met een normale halsband wandelen en heel goed opletten of er andere honden aan komen. Je weet nu zelf denk ik wel vanaf welke afstand hij begint met fixeren en er naar toe willen. Vanaf dat moment kan je je direct om draaien om weg te lopen van de hond.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Wil je je hond beheersen of wil je je hond leren zichzelf te beheersen en zich prettiger te voelen?

Ik zeg niet dat je hond onzekerder wordt van de correcties, ik zeg dat je hond door de correcties leert andere honden te associeren met iets onprettigs. Uiteindelijk wordt hij daar niet rustiger van.

Ik heb voor mijn vorige husky, die naar vreemde reuen uitviel, veel gehad aan het boekje Feisty fido van Patricie MCConnell. Zij heeft heel veel ervaring met agressieve honden, hier http://www.patriciamcconnell.com/theotherendoftheleash/feisty-fido-prompts-and-lures-in-dog-training-advanced-canine-behavior-dvd staat ook een heel stuk over het aanleren van naar jou kijken ipv op andere hond fixeren. Om dit succes te laten hebben, moet je wel goed hondentaal leren lezen. Ik weet niet waar je ergens woont, maar ik zou toch eens gaan kijken bij een school of trainer die bv met kalmerende signalen werkt.
Succes,

Mireille

honden page profiel jacqueline en bacojacqueline en baco

honden foto van jacqueline en baco

martijn, je heb al vele goede tips gehad.

toch zeg ik ook doe die slipkettingen weg dit alles maakt het allemaal erger.

mijn herder was begin dit jaar ook enorm een trekkracht niet normaal hij viel uit naar mens en dier zo erg dat ik dacht dat ie agressief was.
hiermee ben ik aan de slag gegaan alles op een positieve manier zonder correctie.
en nu 10 maanden later heeft hij gespeeld met andere honden los op het strand.
iets wat voor mij niet haalbaar was dacht ik.


juist door die zware correctie s maak je alles erger en je hond word alleen maar onzekerder erdoor.

ik zou toch echt kiezen voor alleen nog maar positief hoe moeilijk dit ook is maar geduld word echt beloond

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Wil je je hond beheersen of wil je je hond leren zichzelf te beheersen en zich prettiger te voelen?

Mireille
"


Wauw, wat treffend uitgedrukt.

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

"
volgens mij vertelde je dat je een hond hebt die niet geschikt was voor africhting, maar daarin zeer ver is doorgepushd en van dolgedraaidheid niet meer wist wat hij moest doen aan de lijn.

gooi die prikband er toch af joh, dat advies kreeg ook, of een teletact, die zou ook zo goed helpen op mijn hond, sterker nog, anders kon ik het wel vergeten, maar ik beiden nooit gebruikt, wel heel hard gewerkt, opengestaan voor echt nieuwe inzichten, gebaseerd op het wezen wat een hond is, en wat een hond heel graag wil, nl vertrouwen en samenwerken.

we zijn wel nu bijna 4jaar verder..... met ups en downs, maar het was meer dan de moeite waard "

Africhting was het probleem niet, dat deed hij goed, alleen het pakwerk (het bijten) daar was hij niet goed genoeg in door zijn kleine hapering voor hij springt voor in te bijten op de mouw...

Heb jij ook zoiets aan de hand? Hierover zou ik dan meer informatie of hoe jij het hebt aangepakt!

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

@Janouk
Bedankt voor het leesvoer!

@ jacqueline en baco
Dat vind ik fijn om te horen! Hoe heb je dat gedaan?
Als hij voorbij een hond loopt zonder iets te doen, krijgt hij direct zen balletje en laat ik hem er even mee spelen of een lief woordje. Dus het is niet dat hij alleen negatieve aandacht krijgt eh (wat iedereen hier precies denkt)

@ Janouk
Als hij langs mij zit op hondenschool zit hij gewoon rond te kijken en vertoont hij geen teken van stress, alleen direct oogcontact kan gevolgen hebben.. Hij mag naar de andere honden kijken maar hij mag niet fikseren, dan probeer ik hem naar mij te doen kijken of anders verander ik van richting

honden page profiel jacqueline en bacojacqueline en baco

honden foto van jacqueline en baco

ik kon het niet alleen,
ik heb hulp ingeschakeld van een gd (gedragsdeskundige).
samen met haar zijn we aan de slag gegaan.
mijn hond was zo ver dat hij totaal de signalen niet meer kende van andere honden en nergens meer op reageerde en alles was eng.

we hebben rust in de hond gebracht en haar hond heeft de mijne opnieuw opgevoed.
vanuit hier zijn we verder gegaan om het buiten minder stresvol te laten zijn.
dit onder andere denkspellen buiten gedaan gewoon simpele dingen zoalng hij maar rustig werd.
deze periode heeft maanden geduurt met heel wat tranen maar word nu eindelijk beloond en allemaal zonder correctie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe hond heel de training laten opkijken naar baasje? (uitvallen/dominatie)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Ontbijt - gelukkig niet op bed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^