hond leren alleen blijven s'nachts?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela

honden foto van Jamie & Lela

Hallo allemaal,

Graag had ik gehoord hoe ik het volgende het best kan aanpakken. Zoals sommigen van jullie wellicht weten verblijft Lela momenteel bij mijn zus. Nu kom ik elk weekend vanuit Den Haag naar Groningen en het ene weekend blijf ik dan met Lela bij mn zus, maar het andere weekend zou ik graag met Lela bij mijn ouders door brengen..op deze manier krijgt mijn zus haar hond ook nog wat persoonlijke aandacht :-)

Nu is Lela altijd al gewend aan bij mij in bed slapen en ook bij mijn zus mag dit gewoon. Bij mijn ouders kan ze overdag rustig een uurtje of 2 uurtjes slapen in de bijkeuken..en daar moet ze eigenlijk ook s'nachts, enkel dit gaat dus niet.

Alleen blijven overdag bij mijn zus gaat prima, bij mijn ouders dus ook..maar s'nachts accepteert ze gewoon niet. Laten blaffen is natuurlijk ook geen optie en de laatste keer dat ik bij mijn ouders was heb ik maar beneden op de bank geslapen met Lela. Ik heb het er wel voor over, aan de andere kant vind ik het ook geen prettig idee dat ze gewoon s'nachts niet alleen kan/durft/wil zijn. Op zich is het niet een groot probleem, maar zou het toch te trainen zijn dat ze ook af en toe s'nachts alleen kan zijn dan zou ik dat wel heel fijn vinden.

Hoe pak ik dit het beste aan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond leren alleen blijven s'nachts?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

leren om ook bij jezelf de hond alleen te laten slapen ....... de hond slaapt in bed. ja dat wordt al heel moeilijk dan natuurlijk.

probeer eerst eens of tie bij jou in een mandje naast het bed wilt......zo ja, als dat lukt, dan steeds verder het mandje bij je vandaan zetten, net zo lang dat tie al aardig alleen slaapt. en dan kan je de hond naar beneden eens doen, zal moeilijk zijn, maar als je wilt dat tie bij je ouders in de keuken slaapt. begin er aan bij jou thuis.

kijk dat is toch een nadeel van honden, lekker slapen IN bed bij het bazinnetje, leer dat dan eens af he.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Eigenlijk zou je hetzelfde moeten doen als bij een pup.
Eerst niet meer in je bed maar naast je bed.
Dan naar de overloop en vervolgens steeds meer naar beneden.
Ik weet niet of ze normaal in een bench zit of in een mandje?

Wat je ook kan doen is om zelf op de bank te gaan liggen en haar in de bijkeuken te laten slapen.
Ze is al wat ouder dus weet wat commando's betekenen.
Ik zou haar dan iedere keer weer terug in haar mand/bench sturen maar hier gaat wat tijd in zitten (beide oplossingen)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Bij komend probleem is natuurlijk dat het niet 'haar huis' is..., in een vreemde omgeving zal ze nog sneller bij je willen blijven als in een echt vertrouwde omgeving.


Dus misschien beginnen te oefenen bij je zus, omdat ze  daar momenteel het meest is..., en dat dan doorvoeren bij je ouders.

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela

honden foto van Jamie & Lela

Ze zit normaal in een mandje als ze alleen is. Maar nudat ze bij mijn zus is tot het eind van het jaar wil mijn zus toch nog proberen om haar de bench aan te wennen. Dit dmv het mandje in de bench plaatsen omdat ze nu toch wel verzot is op dr mandje.

Ik zal eens met mijn zus overleggen of zij alvast een start wil maken met Lela naast haar bed in haar mandje laten slapen.

Als ik dan bij mijn ouders ben zal ik inderdaad een aantal maal op de bank gaan slapen maar dan met de bijkeuken deur open en Lela daar in haar mandje. Dat is wel een heel goed idee eigenlijk, stom dat ik daar niet eerder aan heb gedacht :-)

Wanneer dat dan goed gaat kan ik proberen de bijkeuken deur dicht te doen maar wel in de kamer slapen nog..en dan eens naar boven proberen te gaan.

thanks :-)

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea 3 doggies

honden foto van Christien&Chelsea

Ik heb het Chelsea geleerd door 's avonds beetje de trap op en af te lopen met de was bijvoorbeeld, steeds langer boven blijven, boven stofzuigen en opruimen, terwijl zij op de bank een tukkie ligt te doen.. En zo stiekem onopgemerkt naar bed gaan.. Werkte goed.. Een enkele keer kwam ze halverwege de nacht naar boven, maar dan lig ik met de deur open met 1 oor open en zeg ik "nee...." en dan gaat ze weer terug.. En toen ging ze wel beetje piepen, maar het is netals met baby's, je heb dat zeurende gebrabbel en je heb echt janken, nou op het gebrabbel moet je niet ingaan, zo is het bij mij gegaan.. Succes..

Ps ze komt nog steeds wel es de trap op hoor, of ze gaat op de bank van het kleedje af en op het 'goeie schone stuk' liggen als wraak..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond leren alleen blijven s'nachts?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Amstaff en jagen/speuren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^