Ulead/gentleleader?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

" Hoi,

Ik ga ook met Dobry mee. Om trekken af te leren, te voorkomen denk ik dat het hoe dan ook belangrijk is dat je de oorzaak aanpakt en niet het gevolg bestrijdt met correctiemiddelen. 
"

 No worries Bertine, zoals al eerder aangegeven stop ik nu niet met oorzaakbestrijding, het gaat er hier alleen om dat het effect van het trekken zelf op mij minder wordt. Dat veranderd niets aan hoe ik werk met hem om het trekken af te laten nemen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ulead/gentleleader?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DieselDiesel 2 doggies

honden foto van Diesel

Hier ook een u-lead gebruiker, Diesel trekt niet, dus gewoon hier een rondje door het dorp heeft hij hem niet om.

Ga ik het buiten gebied in voor een grote wandeling heeft hij hem om (klik hem voor de zekerheid ook nog aan zijn gewone halsband vast)
Hij heeft hem dan om omdat Diesel heel heftig reageerd op honden die op hem afkomen en die naast de fiets rennen, omdraaien heeft geen zin, ze komen je vanzelf voorbij, ergens een zijpad inslaan gaat meestal ook niet. En zonder u-lead vlieg ik er zo achter aan. Heb van alles al geprobeerd, niets werkt, dan maar zo, ik kan hem dan prima houden.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy 3 doggies

honden foto van Bertine, Junto, Romy

"
 No worries Bertine, zoals al eerder aangegeven stop ik nu niet met oorzaakbestrijding, het gaat er hier alleen om dat het effect van het trekken zelf op mij minder wordt. Dat veranderd niets aan hoe ik werk met hem om het trekken af te laten nemen. "

Wat denk je er goed over na hoe je het wilt aanpakken! Alle respect. Ik begrijp ook dat je het beste voor hebt met zowel jezelf als je hond, dat zie ik ook weleens anders. Uit jou verhaal lees ik dat je hem doordacht en verstandig wilt gebruiken en dat verdient een pluim! Toch blijf ik het nare dingen vinden.

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra 3 doggies

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Hoi Simone,

Ik heb met zowel de U-Lead als de GL ervaring. De GL gebruik ik niet meer, omdat ik daar zelf niet goed mee overweg kan. De U-Lead gebruik ik dagelijks. Heeft mij heel erg geholpen. Niet i.v.m. het trekken, maar wel i.v.m. het niet kunnen ontsnappen hieruit. Kyra valt nl. uit naar andere honden en halsbanden e.d. zijn daarbij regelmatig losgeschoten. Met de U-Lead heb ik nog nooit problemen gehad. Ik vind het een erg fijn hulpmiddel!

Groetjes Annika

honden page profiel SiberienneSiberienne 2 doggies

honden foto van Siberienne

Ik heb ook met uleads gewerkt. Als hulpmiddel was ik er best tevreden over alleen Spot bedacht op een gegeven moment, als ik nu rechtervoor en achterpoot er overheen zet, loopt de lijn onder mijn buik langs en he, nu kan ik toch trekken ;-)

Ach ja, we zijn ook inmiddels een heel eind verder met de training, hij heeft nu een gewoon harnas aan en het gaat best redelijk. Ik heb een lijn met bungee aan de heupgordel en doe veel poweryoga voor de rugspieren ;-)
Spot kan prima lopen zonder te trekken, behalve als hij ineens wat ziet rennen oid...

Mireille

Ps volgens mij zijn wij met een maand of acht / negen met de uleads begonnen, ik gebruik er nu bij shadow wel nog een als ik met twee honden loop, omdat ik anders bang ben dat ik niet houdt als er bv ineens een konijn oversteekt...

honden page profiel sorayasoraya 1 doggies

honden foto van soraya

Met 5,5 maand zou ik niet beginnen aan deze hulpmiddelen,maar heel consequent volhouden wat je wel van hem verwacht:naast je lopen, lopen met een slappe lijn en aandacht voor jou.

Hier een leuke illustratie ;-)



Voor vergroting :Ctrl en de +

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Persoonlijk ben ik altijd erg voor positief trainen en sta ik niet heel erg open voor gebruik van correctiemiddelen.
Ik vind dat dit soort dingen het probleem niet in de basis aanpakken want gebruiken we het niet we weer negatief (trekken) gedrag krijgen.
De ene hond is nu eenmaal hard leers en duurt het langer voordat het kwartje valt en de andere hond zal van nature al veel beter volgen en minder trekken.

Het is vooral consequent zijn, maak geen gebruik van een flexlijn dit bevorderd trekken.
Loop alleen met een korte lijn en ga iedere wandeling aan de slag.
Koop desnoods het boekje "help mijn hond trekt" van Turid Rugaas hier wordt alles stap voor stap uitgelegd.

Een mooi stukje isook het corrigeren aan de lijn, het welbekende rukje, als we die geven staat de lijn altijd wat slap om die correctie te kunnen geven de hond leert eigenlijk lijn slap is correctie aan de lijn dus moet ik zorgen dat de lijn strak blijft.
Eigenlijk klinkt dit heel logisch.

Hier een klein stukje over de gentle-leader
http://hondenuniversiteit.nl/gentle-leader-nadelen/

Succes en hou vol het komt echt wel goed ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ulead/gentleleader?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^