bijt jou hond u? zie hier hoe je het (waarschijnlijk) afleert.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Auw is nou niet echt een hondse communicatie, daar moet je een vervolg aan verbinden. Auw betekent dat het spel stopt en je geen aandacht krijgt. Net zoals de yelp (weet ff geen goed nederlands woord) eerst met consekwenties verbonden moet worden in het nest. Belangrijk is ook dat je daarna weer even speelt zodat je pup kan leren dat zachtjes spelen wel beloond wordt, met nog meer spelen. Ik geloof dat Ian Dunbar aanraadt om met het ouder worden van de pup steeds eerder te piepen zodat de hond steds zachter in de bek wordt en het uiteindelijk maar opgeeft omdat mensen echt watjes zijn.

Ik kan zelf ongeveer net zoals een pup yelpen ( geeft leuke gesprekken als mensen denken dat het hun pup is die het geluid maakt) en niet elke pup reageert hetzelfde. 
En de houding van de mevrouw: ze maakt niet voor niets een filmpje.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijt jou hond u? zie hier hoe je het (waarschijnlijk) afleert. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Jee.. ik vind het commentaar op het filmpje een beetje overdreven..
Ze stopt haar hand helemaal niet in de bek, hij bijt zelf in haar hand en kauwt daarop. En ze pakt de onderkaak volgens mij ook helemaal niet vast, ze heeft haar hand wel gekromd, maar de hond heeft haar hand vast en niet zij de kaak van de hond.

Ze roept 'Auw' maar wel op een hoge toon, een beetje als een hondenpiep.

En natuurlijk is het niet verstandig de hond over de gehele bank te laten lopen, maar dat zegt ze ook in het begin van het filmpje. Alleen dat is niet het onderwerp wat nu behandeld werd. Dus dat kwam ook niet in dit filmpje aan de orde.

Ik vind het een hele goede algemene manier om het bijten te minderen. Nee, het helpt niet bij iedere hond. Maar wel bij het gros. En werkt het niet, dan kun je altijd om specifiekere tips vragen.
Maar dit is een methode die de hond geen schade doet en toch wat leert.

Dan over het steunen/troosten. Steunen als in erbij blijven zitten is oké. Maar troosten niet. Vergelijk het met een kind wat een ander jongetje uitdaagt en dat jongetje geeft hem lik op stuk. Vervolgens komt je kind naar jou toe. Dan neem je hem niet op schoot en troost je hem. Dan leg je hem uit dat hij niet mag uitdagen en dat daar een reactie op kan komen.
Het bijten van de pup steeds een beetje harder is het uitdagen, het auw! is de reactie. De hond weet even niet wat hij daarmee aanmoet. Je kunt het hem helaas niet uitleggen, maar wel een veilige omgeving bieden om er eens over na te denken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijt jou hond u? zie hier hoe je het (waarschijnlijk) afleert. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Akina opvoeden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^