Wat is er met Bamse aan de hand ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kreeg ik van Ria....een optie ? voor Bamse. ? en hoe krijg ik dit in een mail ? zodat ik het kan opsturen naar de neuroloog ?




Home Ziekten Parkinson De ziekte van Parkinson natuurlijk behandelen met lichaamseigen supplement palmitoylethanolamide De ziekte van Parkinson natuurlijk behandelen met lichaamseigen supplement palmitoylethanolamide
De ziekte van Parkinson is nog steeds niet goed te behandelen, alleen met middelen die eigenlijk lapmiddelen zijn, stoffen die het gebrek in de hersenen van dopamine aanvullen. Zonder dat daarbij het probleem zelf, het uiteenvallen van zenuwcellen in delen van de hersenen, daarbij tegengegaan wordt.

Nu, sinds enkele jaren, is een nieuw hoofdstuk geopend, met de kennis die we gekregen hebben van de reparatie mechanismen in ons eigen lichaam. Deze stoffen, die repareren en beschermen, behoren tot de groep van speciale lichaamseigen moleculen. Een van de in Nederland en Europa meest gebruikte lichaamseigen stof die in de handel te verkrijgen onder zelfs twee merknamen (Normast en peaPure) is palmitoylethanolamide. In 2012 werd een doorbraak gemeld en bleek dat palmitoylethanolamide de zenuwcellen in de hersenen kan beschermen bij de ziekte van Parkinson.

Palmitoylethanolamide (we zullen het PEA noemen) kan dus bij de ziekte van Parkinson een belangrijke aanwinst worden. Waarom, dat lezen we hieronder.

Omdat PEA als supplement vrijwel geen bijwerkingen kent, en het makkelijk in te zetten is, ook naast andere medicamenten en middelen voor Parkinson, gaan we er hier dieper op in. Op Youtube zijn een aantal Parkinson mensen te zien die heel blij waren met Wiet roken. Maar als je niet stoned wilt worden of niet kan roken is Cannabis geen optie. PEA, dat werkt net zo, zo niet beter, en daar wordt je niet stoned van. Vandaar even stilstaan bij dit middel hier.

De ziekte van Parkinson: ontstekingen in het zenuwstelsel
In het wetenschappelijke tijdschrift TRENDS in Pharmacological Sciences (2007 Vol.28 No.4) beschrijven onderzoekers en neurologen van enkele Italiaanse universiteiten en het 'European Center for Brain Research (CERC)' hoe belangrijk het is de ziekte van Parkinson op een andere wijze te benaderen en te behandelen.

Ze beklemtonen dat door neurobiologisch onderzoek van de laatste jaren duidelijk is geworden dan de ziekte van Parkinson samenhangt met een chronische ontstekingsreactie in het zenuwstelsel. Dat blijkt onder anderen uit de aanwezigheid van geactiveerde ontstekingscellen vlak bij de zenuwcellen in de substantia nigra die bij de ziekte van Parkinson aangedaan zijn. Deze geactiveerde ontstekingscellen vernietigen de nog aanwezige en functionerende zenwucellen die dopamine produceren.

Dat zelfde beeld wordt gezien in diermodellen van de ziekte van Parkinson. Ook daar vallen de dopamine producerende zenuwcellen uiteen en zien onderzoekers veel geactiveerde ontstekingsmoleculen. Verder blijkt dat bij bepaalde patienten met de ziekte van Parkinson de ernst van de ziekte samenhangt met de activiteit van de ontstekingscellen en ontstekingsmoleculen.

Experimenten waarbij beschermende werking op de dopamine producerende cellen blijkt, gaan gepaard met afname van de geactiveerde ontstekingscellen.

De onderzoekers verwoorden een en ander als volgt:



Stoffen die die ontstekingsreactie tegen gaan, en het zenuwstelsel tegen verdere schade beschermen, zijn dus erg belangrijk. In ons lichaam worden dat soort stoffen als een natuurlojk genezingsantwoord ook gemaakt, het zijn de zogenaamde endocannabinoiden, waarvan het supplement Normast er een van is. De endocannabinoiden worden anno 2012 gezien als mogelijk een nieuwe behandelwijze van de ziekte van Parkinson.

Behandelen van de ziekte van Parkinson met behulp van het lichaamseigen beschermende mechanisme van de endocannabinoiden: het supplement Normast en PeaPure
De auteurs beklemtonen in dat artikel dat het lichaam zelf als reparatie en regeneratie mechanisme beschikt over de moleculen uit de klasse van de endocannabinoiden:



In het internet tijdschrift de 'Brain Briefings' wordt deze visie, dat endocannabinoiden van belang kunnen zijn bij de behandeling van de ziekte van Parkinson, ook nog eens duidelijk uitgesproken.



Een van de meest onderzochte lichaamseigen beschermende en regenererende stoffen is de endocannabinoid met de mooie naam palmitoylethanolamide. Ook wel bekend als Normast.

Er zijn inmiddels een aantal Parkinson patienten in Nederland en in Italie en Spanje die gemerkt hebben dat het innemen van dit supplement bijdraagt aan een betere functie en een betere conditie. En in totaal zijn er inmiddels in Europa bijna een miljoen patienten behandeld met Normast, en steeds bleek dat de stof veilig is en makkelijk gebruikt kan worden naast andere middelen.

Doorbraak 2012: Eposito's conclusie
Op basis van een studie bij dieren concludeerden de onderzoekers het volgende, wat voor zich spreekt:

Our results indicate that the PEA is neuroprotective even when administered once the insult has been initiated. This point is of particular importance, as the lack of PD biomarkers and the difficulties of early diagnosis make the pharmacotherapy of PD possible only when dopamine neuronal loss is advanced and the first symptoms have appeared.

PEA, administered once the insult has been initiated, cuts off the link inflammation-gliosis-mitochondrial dysfunction and may be represent a good neurotrophic support.

A comparison of PEA against minocycline, also known having neuroprotective activity, demonstrated superior recovery in the PEA-treated animals vs minocycline-treated mice.

Beoordeling Normast en PeaPure bij de ziekte van Parkinson
Er is inmiddels veel onderzoek gedaan naar de veiligheid en de werkzaamheid van Normast bij allerlei aandoeningen. Op het gebied van de ziekte van Parkinson zijn er ook positieve ervaringen, maar geen grote gepubliceerde studies. Omdat de stof een lichaamseigen supplement is en samen met andere middelen zonder problemen kan worden ingezet, en er zoveel positieve andere studies zijn een oranje-groen stoplicht. Of er ooit geld zal komen om een supplement verder te onderzoeken dat betwijfelen we, want niemand zal daaraan kunnen verdienen...het is immers geen gepatenteerde stof, maar een lichaamseigen molecuul. Gezien de positieve effecten van Cannabis bij de ziekte van Parkinson lijkt Normast een goede keuze voor mensen die niet stoned willen worden.

Gebruik van PEA: hoe in te zetten bij de ziekte van Parkinson
In Nederland is vanaf mid November 2012 een nieuw suplement beschikbaar komen dat alleen en uitsluitend PEA bevat. In Normast zaten nog farmaceutische hulpstoffen en zoetstoffen, die bij sommigen tot ongewenste effecten leiden (diarree).

PeaPure is ontwikkeld door Russel Science Ltd en is te verkrijgen in pakjes met 30 capsules van 400 mg. Voor Parkinson bevelen we aan om:

Ten minste 1200 mg per dag in te nemen, dus 3 capsules, die mogen ook samen genomen worden, bv twee s'ochtends na het ontbijt en 1 s'avonds na de maaltijd. Er is door Russell Science in de capsules heel fijn verdeeld PEA opgenomen, zonder zoetstoffen of vulmiddelen, dat ook ingenomen kan worden, direct als poeder onder de tong. Als het geen probleem is qua beven, wordt dat aanbevolen. Giet de inhoud op een lepel, en strooi het in de mond of onder de tong.

Daar smelt het langzaam en wordt zo direct in het lichaam opgenomen. Omdat in dit preparaat geen zoetstof zit (zoals wel in Normast sachets), loopt de mond niet vol met slijm, en is het volgens de patienten die het kunnen vergelijken veel prettiger. Ook zal het omdat het minder speeksel aantrekt niet zo verdunt worden en mogelijk beter doordringen via het mondslijmvlies.

Gebruik PEA bij Parkinson ten minste 3 maanden. Omdat het geen directe dopaminerge werking heeft, merk je niet direct een daverend effect. Het effect zal eerder stabiliserend zijn. Veel patienten hebben het gevoel de eerste maand dat ze wat beter in hun vel zitten. Maar probeer het zelf uit. Het kan in ieder geval geen kwaad, en PEA kan naast elk ander middel of geneesmiddel zonder problemen ingezet worden.

Neem altijd ook voldoende vitamine D3, vooral in de wintermaanden (ten minste 2000 IE). Wij denken dat dat nog een aanvullende bescheerming kan geven.



iemand ? die weet hoe het op een mail gezet moet worden ?

Aa



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is er met Bamse aan de hand ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Heb je twee mailtjes gestuurd!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ria, bedankt...Suzanne, jij ook bedankt, het is opgestuurd naar de neuroloog, morgenavond heb ik contact. reuze bedankt jullie. :-D



ik ben wel zo blij met jullie...
Annelies, ook jij reuze bedankt. het is opgestuurd. :-D

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Willemijn , jaren terug kreeg mijn hond whoopy ook medicijnen weet helaas niet meer welke .Maar whoopy verloor ook haar eetlust en viel enorm af toen heb ik Lobke vlakbij gezetmet eten en na een paar dagen begon ze weer te eten uit jaloezie. bleef er wel bij staan . misschien een optie samen eten jij een hapje Bamse een hap klinkt gek maar wat maakt het uit als je haar zo aan het eten krijgt? en jij loopt het er wel weer af groeten Hein.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bamse heeft geen parkinson, dat even ter info, maar de medicatie krijgt ze wel voor de ziekte van parkinson, dus is dit waarschijnlijk misschien toch een optie voor dr. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

HEIN..... je moet eens weten wat ik al heb gedaan, me als hond gedragen, ook dat helpt niet, ze haalt haar schouders op, en nog net niet die vinger omhoog, :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

medicatie PEA stabiliseerd dus ? kijk daar gaat het mij om, ik weet heel goed dat wat Bamse heeft, niet te genezen is, maar stabilseren vind ik ook geweldig. en daar ben ik ook al blij mee.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

misschien ook wel handig als je de link hebt over PeaPure (PEA)

http://www.iocob.nl/ziekte-van-parkinson/de-ziekte-van-parkinson-natuurlijk-behandelen-met-lichaamseigen-stof-het-supplement-palmitoyle.html

PEA onder de naam Normast is sinds kort niet meer verkrijgbaar op de Nederlandse markt en is nu als PeaPure te verkrijgen van een andere fabrikant. Dit wordt al geruime tijd voor Cavaliers met neuropathische klachten/pijnen tengevolge van Chiari-achtige Malformatie en Syringomyelie ingezet. Vele Cavaliers hebben hier baat bij.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Loesje........ {mijn zusje heet zo, is dit de naam van jouw hond ? :-D }

de link die jij hier neerzet, is precies wat hier boven staat...

dank je wel voor het meedenken. :-D

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

honden foto van Jessica

Ik heb even heel snel je topic proberen door te kijken. Wat een gedoe met Bamse.  Ik wil je even een dikke knuffel geven.

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy 3 doggies

honden foto van gerrie en droopy

jee ik lees dit nu pas,
laptop was kapot,
ik schrik ervan,
heel veel sterke met bamse,
en hoop dat ze haar goed kunnen helpen,

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

"

volgende week moet ik voor de hechtingen naar EEN dierenarts in winschoten, consult en handeling, 60 euro..........geen controle , is onze dierenarts niet, alleen de hechtingen eruit meer niet.



degene van de zorg zei,,,,,kan je zelf, draad optillen, ze zijn heel lang, en dan doorknippen het draadje, klaar.


wat denken jullie ? hihi. ik durf dat wel hoor. en de wond is super, geen draagbare plekjes of wat dan ook. "


Willemijn... Ik zou het proberen, desnoods de dag voordien. Als je al een afspraak hadt dan zeg je ze dan af als het gelukt is. Het is toch altijd wachten geblazen bij DA's, dus als ze het de dag op voorhand weten is het goed.

Een DA is er natuurlijk handiger in... Maar heeft ook minder tijd... Jij kunt het rustig aandoen.

Ik zat net te denken aan zon krom mesje dat je gebruikt als je kleding los moet tornen :





Ik denk dat het goed zal gaan!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Zon puntje schuif je gewoon onder het draadje en in de boog zit een scherp mesje dat de draad doorsnijdt.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" :-D :-D :-D :-D :-D


waaraan hebben we dat nou verdiend ?

onderweg op ons TWEEDE rondje, komen we een arts tegen, die zeer geinteresseerd is in Bamse, alles uitgelegd, ook over eventuele hechtingen eruit halen. en............

geen probleem, volgende week hechtingen eruit door deze arts.... hij neemt alles mee, pincet schaar en jodium. wauw.

weer even later een verpleegkundige die me met bamse zag, ook even verteld, een bied aan, de hechtingen eruit te halen, ze zag de wond...en overwon. :-D


Haha : Ik lees dit net. Dat is nog beter !!!!

Goed zo... Jullie verdienen wat geluk erbij nu!

drie opties dus....ga voor de arts...een bekende van de dierenwinkel dus veilig. :-D "


honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" heb ik nou mijn dag ? vlees wordt gebracht morgen...... geen bezorgkosten, niet nodig, wel koffie met appelgebak, hahahahaha "


Ik zou maar eens elke morgen beginnen met het bakken van een appeltaart. Misschien lust Bamse ze zelfs ;-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Wat fijn Willemijn dat iedereen zo met jullie meeleeft.Reageer niet zo veel maar lees elke dag hoe het er mee gaat.Zie ook dat je hier veel informatie wordt toegespeeld, hopen natuurlijk allemaal dat Bamse een prominente plaats hier blijft innemen zowel in grote als de lieve beer Bamse die ze is.Nogmaals heel veel sterkte.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en weer kan mijn dag niet stuk.........


ik heb net een mail gehad, dat het stukje wat ik naar de NNFC gestuurd hebt, zie topic.......geplaatst wordt in het eerst volgende clubblad.

een heel goed begin.


Beste Willemijn van der Burgt

Voor zover ik het nu kan beoordelen is er geen bezwaar om dit stuk te plaatsen. Mocht hierin verandering komen, zal dat direct aan u worden gemeld. De foto die uw voorkeur heeft kan er prima bij. We doen ons best om de taalfouten eruit te halen vóór publicatie.

weer een stapje verder toch ?


honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voor degene die niet het hele topic gelezen hebben.......









Van: [email protected]
Datum: 24-10-2012 11:49:31
Aan: [email protected]
Onderwerp: E-mail verzenden: 003

geachte redactie, gaarne wil ik dit geplaatst hebben, gaat over mijn Bamse, die een ernstige vorm heeft van OT.
Bamse is onder behandeling in Utrecht.
aangezien er wel degelijk een erfelijke belasting is van deze OT, wil ik dit gaarne onder de aandacht brengen.

WAT IS OT .. ?? Primaire Orthostatische tremor, wat voorkomt bij de Molossers wereldwijd.



Van een kerngezonde jonge hond tot een wrak.

Mijn Bamse was ongeveer 14 maanden dat het tot uiting kwam, trillen van de achterpoot, en alleen in stilstand.
Gevraagd en verteld aan de fokker wat dit kon zijn, niets bijzonders volgens de fokker, doen vele newfoundlanders.
In het begin maakte ik me niet zoveel zorgen, en was ook niet heel erg, maar naar gelang mijn Bamse ouder werd, ging het trillen verder, en begon het ook in haar andere achterpoot.
Nogmaals de fokker benaderd, en nog werd het weggewuifd. van.......niets bijzonders, haar moeder vader enz, deden dit ook.


Inmiddels heb ik de aandoening opgezocht en stuitte op de informatie van...
OT. PRIMAIRE OPRTHOSTATIESCHE TREMOR {bij de dogachtigen.}

Primair Ot is een neurologische ziekte bij de dogachtigen, herkenbaar aan heftige tremoren die alleen zichtbaar zijn als de hond stilstaat.
Kenmerkend is dat de tremoren beginnen in de lagere gedeeltes van de benen, maar kan ook betrekking hebben op de spieren van het hoofd en gezicht.

De tremoren treden gewoonlijk pas op jonge leeftijd {1-2 jaar}
De tremoren zijn uniek in het feit dat het lijkt alsof honden die deze afwijking hebben onwillig zijn om te gaan liggen en de indruk wekken van een constante "siddering" tijdens het staan die lijkt op een niet vrijwillige dans. OT is anders dan andere oorzaken van tremoren omdat de tremoren verdwijnen als de hond loopt, rent, leunt tegen een object of ligt.

OT is nog recent verward met andere ziektes die ook tremoren kunnen veroorzaken , ziektes als o.a. WOBBLERS, ziekte van ADDISON, ziekte aan de kleine hersenen.
Er zijn in Amerika, Canada en Engeland al meerdere honden met OT gediagnosticeerd.
Met de aanwezige informatie lijkt het dat de Molossers {waaronder de newfoundlander} die behept zijn niet gerelateerd zijn aan elkaar, maar een volledige stamboom analyse is nog niet voltooid.


er wordt algemeen aangenomen dat de oorzaak van OT indirect ligt in een abnormaal neurologisch circuit in de subcorticale regio,s van de hersenen. De identificatie van spontane OT in honden geeft een unieke wetenschappelijke onderzoek mogelijkheid dat kan bijdrage in het begrijpen van de oorzaak een eventuele behandeling van deze ziekte in mensen en honden.

de molossers {waar onder de newfoundlander} met OT lijken gezond bij lichamelijk onderzoek en vertonen in het algemeen geen significante abornormaliteiten die zich bij routine bloed onderzoek radiologisch onder zoek, lumbaalvocht onderzoek zichtbaar worden en hebben normale MRI uitkomsten. Er zijn op dit moment een aantal testen voorhanden die eenvoudig kunnen worden uitgevoerd door een dierenarts die kunnen bijdragen aan het vaststellen van de diagnose OT, bij de hond, met sympthomen als hiervoor beschreven
SYMPTHOMEN ALS......

De tremoren kunnen geheel verdwijnen als een hond in stand wordt opgetild van de grond.
Als een stethoscoop tegen een trillende spier wordt gehouden, lijkt het geluid op het geluid van een helikopter op afstand.

De definitieve diagnose OT vereist een nauwgezette rapportage van de karakteristieke tremoren patronen gedurende een electromyografisch {EMG} onderzoek, dit onderzoek wordt uitgevoerd door een dierenarts gespecialiseerd in neurologisch onderzoek.

De meest ideale medische behandeling op dit moment is nog niet bekend.

Mijn Bamse haar tremoren verergerde plotseling, na het opzoeken van deze tremoren stuitte ik dus op de diagnose OT. en heb besloten om haar naar Utrecht te brengen, en haar daar te laten onderzoeken.

De diagnose is daar gesteld na lange onderzoeken. een geheel bloedonderzoek in Utrecht, en in Amerika, waarom Amerika ? omdat ze daar verder zijn met deze onderzoeken, en omdat ze daar een patent hebben op dit onderzoek wat alleen daar mag uitgevoerd worden.

Allebei de onderzoekingen hebben geresulteerd in een kern gezonde lichamelijke hond.
Behalve dat ze OT heeft.
Afgelopen maandag is ze weer naar Utrecht geweest en hebben ze een onderzoek gestart onder narcose.
Met contrast fotoos hebben ze een Melogram gemaakt van haar nek en rug, ze hebben fotoos gemaakt van het hele skelet inclusief fotoos van haar benen. Drie uur onder narcose geweest, en behandeld, niet leuk natuurlijk.

Nu nog zijn ze in met elkaar in overleg dat er misschien iets is waar mee ze mijn Bamse kunnen behandelen.

Haar toestand is ondertussen verergerd, en de trillingen hebben zich uitgebreid naar al haar vier de poten en rug.

Ook zijn ze het er mee eens, dat het wel degelijk een erfelijkheids kwestie is, dat bepaalde lijnen dat door kunnen geven.
Wanneer de ouders deze trillingen hebben... dat hun nakomelingen dit vererven.
Vele molossers wereld wijd {waaronder de newfoundlanders} hebben deze aandoening, vele honden hebben af en toe trillende benen, wordt weg gewuifd als, OPGEWONDENHEID, en zelfs heb ik eens te horen gekregen, heeft je hond het koud.

Nu is het zo dat mijn Bamse het heel heftig heeft op het moment, ongeveer acht weken geleden is het toegenomen, vandaar dat ik een groot onderzoek ben gestart.

Nou is mijn hoop dat het bij Bamse stabiliseerd, zodat ze toch oud kan worden, want met haar karakter en levendigheid heeft het niets te maken, maar als het niet stabiliseerd en het alleen maar erger wordt wat is dan haar prognose ?


Gaarne zou ik dat hier onder de aandacht brengen, dat fokkers toch ook mee gaan denken over deze aandoening die bij veel Newfoundlanders voorkomt.

Willemijn van der Burgt. met haar hond Bamse.


honden page profiel Sylvia GrootSylvia Groot 3 doggies

honden foto van Sylvia Groot

Jee Willemijn, wat een ellende allemaal...
Ik heb niet de heeele lange rij reacties gelezen maar hoop dat het goed gaat met bamse, de lobbes.
Wat een leuke foto trouwens met die pootjes naar achter.
heel veel sterkte voor die schat!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Het gaat toch gebeuren....Willemijn pakt zo goed door dat ze straks nog een hele nieuwe studie heeft opgestart in Utrecht...(en in de NF club en fokkers)

Knap van je Willemijn! (ik herken precies pitbull trekjes....dat niet meer lossen....;-))

Wel beetje stom van die cd in de foute hoes....maar ja....het kan niet allemaal van de eerste keer goed gaan.;-)

honden page profiel BuddyBuddy 3 doggies

honden foto van Buddy

Hey super!! Nog iets wat kan helpen!

Geweldig is dat wat iedereen hier zo vindt en deelt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

even teleurgestelt dat ik niets hoorde over de publicatie van de nnfc.

ben er blij mee, en nogmaals geen vinger wijs ik naar de fokkerij, alleen erkenning dat er iets vreselijks mis is met deze aandoening, en dat er wat aan gedaan moet worden.

ze kunnen er niet meer onderuit. :-D

honden page profiel Hilde Hilde 3 doggies

honden foto van Hilde

Goed dat je 3 opties hebt voor de hechtingen,60 euro is wel heel erg veel vind ik,bij Kamaz heeft de DA naast mij ze er uitgehaald (niet de DA die haar geopereerd had)voor niets,en het was zo gebeurd......2 min??langer vast niet!


En het haar groeit er ook zo weer aan hoor!Maar goed dat is de grootste zorg niet!Eten moet ze!En beter worden!
Hoe gaat het met jou?Slaap je goed?

honden page profiel BuddyBuddy 3 doggies

honden foto van Buddy

Geweldig dat je artikel gepubliceerd wordt.
Super gedaan!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat het kosten met zich mee brengt bij een dierenarts begrijp ik hoor, ik ben geen patient bij de dierenarts voor deze operatie, anders zou het wel kostenloos zijn, maar ik betaal dan een consult plus handeling, vandaar dat het zo duur is.

ook de verwijzing die ik moest hebben voor utrecht, even tikken wat en hoe, en een consult, ja betaal je voor.

zou ik in utrecht de hechtingen eruit laten halen, kost dat niets, zit bij de prijs inbegrepen, maar het is twee en een half uur rijden daar naar toe, in file drie uur, kost ook benzine.

vandaar dat het hier mocht, en nu kost het niets, wordt gedaan, voor koffie en appeltaart, hahaha.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

goh, hoe het met mij gaat ? Hilde, wat lief dat je dat vraagt...

hyper, te hyper, kan even geen kant op, wil bamse niet te lang alleen laten, zodra ze van de medicatie af is, ga ik direkt weer sporten. slaap slecht, maar dat komt door dat ik hyper ben.

en me te veel zorgen maak, komt goed , ik weet het.

de revalidatie gaat echt naar wens, de genezing van bamse ook. :-D nu nog de rest, dan zou ik hardstikke tevreden zijn, en iedereen doet zijn best voor ons twee. :-D

ja heb er geen woorden voor, geweldig gewoon. :-D heb al die tijd gedacht, ik sta er helemaal alleen voor, niet dus. :-D

honden page profiel Baasjes van HarrieBaasjes van Harrie 3 doggies

honden foto van Baasjes van Harrie

Haha, je bent echt hyper meid! En ook zo lekker positief, heel mooi om te lezen!!!!

Je bent weer een dag verder, dus nog 3 dagen .... en dan zijn de pillen op, je bent goed bezig!
Ik zou zeggen .... neem er een borrel op en dan lekker onder de wol, het gaat je nu echt mee zitten meid!!!
Ik ben net klaar met mijn werk en dacht ... nog ff lezen over Bamse .... wat een verhalen weer joh, jullie zijn beroemdheden aan het worden hier en misschien worden jullie ook nog wel BNer en BHer in Utrecht!

Helemaal Toppie toppers!

honden page profiel Hilde Hilde 3 doggies

honden foto van Hilde

Was ook hyper vooral in het begin ,begon soms om hele kleine dingen te huilen, komt omdat je dan heel gespannen bent, je maakt je dan ook zo zorgen om haar, echt ...en heb het al vaker gezegd....bij kids is het makkelijker als ze iets hebben, daar kun je tegen zeggen:eet wat,doe rustig aan of wat wil je nu het liefst....bij onze viervoeters moet je het aflezen en dan nog weet je het vaak niet.Dat is wat je zorgen baart...


Willemijn  sporten zou weer goed voor je zijn want volgens mij vind jij daar je ontspanning wel in en dat is zeker nodig.Want de boog kan niet altijd gespannen staan.Misschien kun je wat lezen voor het slapen gaan .......wil wel eens helpen en ach dan val je toch in slaap met het boek nog in je handen.....trusten.

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Bianka

ik hoop heel erg dat je heel wat ogen hebt geopend over dit probleem. Je hebt zeker hun veel info gegeven waar ze iets mee kunnen ;-) ik als fokker zou zo iets echt fijn vinden!

kan jij je energie niet uiten in iets anders? rond of in het huis? want een goede nachtrust is niet alleen voor bamse fijn maar ook voor baasje he :-D

de wond ziet er erg goed uit, mooi gehecht ook. goed genezen qua bloeduitstorting. de conditie komt zeker terug, langzaam op bouwen en dan kan ze er weer tegen aan!
hebben ze niet gezegd hoelang het zou duren voor je iets ziet dat de medicatie werkt? of is dat moeilijk te bepalen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

of de medicatie helpt ? voor de tremoren krijgt ze op het ogenblik helemaal niets. medicatie die ze gehad heeft werkte finaal averechts bij Bamse.

we willen in overleg eerst dit laten herstellen wat ze nu heeft, kijken of de tremoren toch stabiliseren als ze alles goed belast, en is het zo dat dat niet het geval is, dan hebben ze een optie voor een medicatie, maar zelf heb ik ook natuurlijk al wat aangedragen en onderzoek wat gedaan, en dat is ook in overleg met utrecht.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is er met Bamse aan de hand ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^