dierenmishandeling wat doen julie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

wat doen julie tegen dieren mishandeling bellen julie de dierenbescherming of politie?
Ik heb het een paar weken geleden meegemaakt hond werd geslagen gescopt heb dierenbescherming gebelt
hond is gelukkig weggehaald. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dierenmishandeling wat doen julie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sandra de MolSandra de Mol 3 doggies

honden foto van Sandra de Mol

Gelukkig nog nooit gezien.
Maar als het zo zou zijn dan spreek ik de mensen zelf eerst aan. (Denk ik)

honden page profiel  . . 3 doggies

honden foto van  .

Als ik het zie, dan zou ik het wel melden denk ik hoor.
Ik zou het denk ik ook echt niet moeten zien :'( , ik zou dan niet voor mezelf in staan denk ik..

Ik heb veel gewerkt in asiels, en daar kon ik dan zo verdrietig om worden dat mensen hun honden eerst moesten toetakelen en dan op de stoep van het asiel dumpte..
Waarom niet gewoon afstaan denk ik dan..

Ach ik kijk de wel eens naar Animal Planet, en dan weet je helemaal niet wat je ziet, als daar de ASAP op stap gaat..moet hem vaak afzetten, omdat het allemaal zo verschrikkelijk is hoor.

Maar goed van je dat je gebeld hebt, ik zou precies hetzelfde doen hoor..

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

gelukkig maar! je hebt goed gehandeld joh!

ik heb t ook eens meegemaakt. waren 3 jongens, die hadden in de polder een klein hondje aan een boom vastgemaakt en waren het diertje in elkaar aan het schoppen.
toen ik het doorhad vloog ik er opaf en heb die jongens er flink van langs gegeven. (ja, ik kan wat agressief worden als dingen oneerlijk gaan)
heb daarna het hondje, dat helemaal ineengedoken onder mijn jas kroop, meegenomen naar huis en de dierenbescherming gebeld. die zijn het hondje op komen halen.

heb er daarna nooit meer iets over gehoord. heb wel geinformeerd, maar nooit gehoord wat er met het hondje verder is gebeurd..

Liefs, iris

honden page profiel Ramona, BenjiRamona, Benji 3 doggies

honden foto van Ramona, Benji

Wij "hadden" buren die hun hond buiten opsloot. Dumpte de hond naar buiten weer of geen weer, in de winter.
Het was een kleine jack russel type hond, bibberde en jankte van de kou. Het was dus winter en had een klein hokje waar ze helemaal niet beschut in zat en geen drinken en eten. :'(

De buren waren net nieuw dus we hadden er wat van gezegt dat dit niet normaal was. Het ging zelfs zo ver dat hun hele dagen weg waren, toen hebben we haar in huis gehaald alleen onze eigen honden mocht 'r niet..

Oplaatst dierenbescherming gebeld, die deden er niks aan.
Na een paar keer gebeld te hebben hadden ze belooft langs te komen, verdikkie kwam er niemand. Even later stond ze op internet te koop, nu weten we dus niet waar ze is :'(
Desondanks praten we nu wel weer normaal met de buren maar toch zal ik het niet vergeten..

honden page profiel Ramona, BenjiRamona, Benji 3 doggies

honden foto van Ramona, Benji

Owja, nog zo iets.

Vrijdag lag een eendensoort in het gras en kon nauwlijks meer lopen. Wij het beestje in het water jagen want er zijn nog al wat katten in de buurt, 2 dagen later lag het beestje er wéér. Wij de dierenambulance nummer opzoeken, verdomme worden we elke keer door verwezen naar een andere nummer. We hebben een kwartier werk gehad óm een goed nummer te vinden, we konden ze echt niet te pakken krijgen.
Ze hadden 3 nummers geen éen van alleen werd opgenomen en je werd doorgestuurt naar het zelfde nummer.

En ja, wat nou als mijn hond gewond was? Of een ander dier, zoals die eenden soort? We konden ;m ook niet oppakken.
We hebben 'm ook niet meer gezien :'(

honden page profiel 3 doggies

ik heb een keer de dierenbescherming gebeld maar die doen niets

ik ken een stel dat een labrador hebben dat best zit de heledag in de bech deur dicht de man werk ploegendienst en de vrouw werkt en zorgt voor twee kleine kinderen ze kijken niet op of om naar de hond zij wil niet hebben dat hij los loopt in huis want dan wordt het huis vies dus hij mag alleen in de tuin

de dierenbescherming zegt zolang het beesie te eten krijgt en uitgelaten wordt is het goed kunnen ze niets doen te triest voor worden vind ik neem dan geen hond

groetjes elsemieke

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

schandalig in sommige gevallen ik kan er soms met mijn pet niet bij dat de dieren bescherming zo weinig doet hier in nederland :'( :'( :'( :'( :'( :'(

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex 3 doggies

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Ik heb het pas geleden ook meegemaakt. Bij ons in de buurt is een gezin die een behoorlijk grote herder hebben. Alle gezinsleden zijn niet altijd even vriendelijk voor de hond, die hond luistert niet erg goed naar ze en vooral niet naar de moeder van het gezin. Zij laat de hond ’s ochtends vroeg uit, ik ben haar al diverse malen tegengekomen dat ze hem angstvallig en met grote moeite in bedwang kon houden en altijd erg onvriendelijk naar die hond toe. Laatst luisterde de hond een keer niet naar haar en wat ik toen zag maakte mij witheet van woede. Ze haalde dus vol uit en raakte de hond vol op de kop. Ik begon gelijk naar haar te roepen en begon gelijkertijd op naar haar toe te lopen, doordat er een brede sloot tussen zat moest ik omlopen en koos zij het hazenpad. Ik heb direct melding gemaakt, ze zijn er nu mee bezig. Hoop dat die hond daar weggehaald wordt en een beter leven elders krijgt. Bo heeft wel eens met die hond gespeeld en dat was echt geen probleem, hij luistert gewoon wat minder goed maar denk eerder dat dat komt omdat die hond nooit wat geleerd is door middel van een cursus e.d.

Diesel (Gast)

Wij hadden een gezin aan de overkant wonen, die een grote herdershond op het balkonnetje van 2 bij 2 lieten lopen. De hele dag!
Hij jankte veel en was broodmager. Hij was ook helemaal door zijn benen gezakt en ik zag hem nooit buiten het huis (afgezien van het balkon dan!)
De dierenbescherming deed in het begin niets, maar ik ben elke dag gaan bellen en toen ze genoeg van mij kregen zijn ze het beest weg gaan halen.
Het kost even wat energie, maar er is toch een hond beter van geworden....

honden page profiel Kelvin, Monique en Kira & MilaKelvin, Monique en Kira & Mila 3 doggies

honden foto van Kelvin, Monique en Kira & Mila

Goed dat je het heb kunnen melden, en je niet meteen door emoties heb laten voeden, iets wat ik hoop in zo'n situatie ook te doen, alhoewel ik bang ben als ik iemand betrap op dierenmishandeling, ik eerder hem mishandel en dan pas bel O-)

honden page profiel Sanne (en Toby)Sanne (en Toby) 3 doggies

honden foto van Sanne (en Toby)

Jeetje, wat erg al die verhalen.... :'(
De dierenbescherming moet echt wat strenger worden. Waar gaat het heen? Hoever moet het komen dat ze gelijk komen? Inderdaad vol blijven houden, steeds maar bellen en bellen tot ze gek van je worden ;-)

Ik heb gelukkig zoiets nooit gezien, maar als ik het zou zien...denk niet dat ik mezelf in kan houden...

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B. 3 doggies

honden foto van Marianne v. B.

Het is toch zó enorm hard nodig... dat de rechten van dieren worden opgenomen in de Grondwet!!

Zolang dát nog niet het geval is worden dieren als "dingen/bezit/eigendom" gezien, dáárdoor kan de politie en/of dierenbescherming in de meeste gevallen niet doen wat noodzakelijk is!

honden page profiel Felien & BuddyFelien & Buddy 3 doggies

honden foto van Felien & Buddy

ik zou het tegen me ouders zeggen en dan moeten die maar kijken wat ze doen maar als ik volwassen ben dan zou ik gelijk de dierenpolitie bellen

liefs,

honden page profiel ~Melissa & Bambi~~Melissa & Bambi~ 3 doggies

honden foto van ~Melissa & Bambi~

eens met sandra, maar zou dierenbescherming bellen en het liefst ook nog de politie!! het moest idd opgenomen worden in de grondwet!
maar ik heb het nog nooit gezien (op tv wel) en ik hoop dat dat zo blijft...
liefs mleissa
wat goed dat de hond is weggehaald

honden page profiel Betina van der ZandenBetina van der Zanden 3 doggies

honden foto van Betina van der Zanden

Goed dat je gebeld hebt. Wat ik zou doen in zo'n situatie ............ tjee, ik ben bang dat ik die persoon ongenadig op zijn sodemieter ga geven, want dat kan echt niet. Kinderen en dieren mishandelen is het laagste wat iemand in mijn ogen kan doen, dat doe je gewoon niet!!! punt. Ik kan zoiets op tv ook niet aanzien, en als ik weer eens iets hoor, dat weer een pony is mishandeld op de meest vreselijke manier, of weer eens een nestje jonge kittens is verdronken en ga zo maar door, dan kan ik wel janken, in wat voor wereld leven we verdikkie ............ en als de dierenbescherming niets doet ............ grrrrr dan moeten ze die naam ook maar niet meer voeren, want dan staan ze dus niet voor de normen en waarden waarvoor ze zouden moeten staan. Belachelijk, in zo'n geval dan gelijk de politie bellen en de dierenambulance. Opdat het arme beestje geholpen kan worden en de politie die achterlijke dierenbeul kan meenemen, voordat ik hem mishandel.

Gr. Betina

honden page profiel jojo 3 doggies

honden foto van jo

Nou ik heb regelmatig de dierenbescherming gebeld over verwaarlosing dierenleed enzo.
Oke komen langs maar voor de rest doen ze hier heel weinig.
Geef mijn maar de dierenpolitie hoor.
Heb zelf geen hoge pet op van de dierenbescherming.
En heb toch regelmatig met ze aan de stok.

Liefs Jo

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik heb 1x meegemaakt dat een hond werd geslagen. Heb toen die vrouw aangesproken en tips gegeven. Achteraf heb ik wel spijt, ik had gelijk de dierenbescherming op moeten bellen. Als ik daar nog een keer zie, dan doe ik dat ook gelijk.

Verder heb ik op groepen gewerkt met kinderen en jongeren met gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Een jongetje met PDD-NOS heeft toen een keer een watersalamander meegenomen, die had hij ergens gevonden. Hij wilde het beestje binnen houden en mee naar huis nemen, maar heb het beestje vrijgelaten in het park in de vijver. Want het is niet goed voor dat beestje om in een slabak met water te zwemmen :'(.

Heb ook een keer aangegeven ergens dat een hond in de auto zat.

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 3 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Nee gelukkig niet weet ook niet wat mijn reactie zal zijn zal we wel erg in moeten houden

honden page profiel Ramona, BenjiRamona, Benji 3 doggies

honden foto van Ramona, Benji

Tuurlijk willen wij ook niets liever dan de dierenambu bellen en door blijven "zeuren" O-)
Maar als je ze niet te pakken krijgt? Dan kun je er ook niks aan doen :'(

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

daar heb je gelijk in :'(

honden page profiel rottier yolanderottier yolande 3 doggies

honden foto van rottier yolande

vind ik reuze dat je dierenbescherming gebeld hebt wie doet nu zo iets dat zijn mensen die geen hart hebben voor dieren
yolande

dorien (Gast)

wat erg dat je daat gezien hebt

ik vin t egt errug
hoor
:'( :'( :'(

dorien ;-) :-D :-) ;-) :-D :-) O-)

dorien (Gast)

wat erg dat je daat gezien hebt

ik vin t egt errug
hoor
:'( :'( :'(

dorien ;-) :-D :-) ;-) :-D :-) O-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Euh, als ik het zie ligt het eraan wie het is/ zijn voor ik mijn bek open trek. Jonge mannen zal ik niet zo snel iets tegen zeggen uit angst zelf een hengst te krijgen.

De rest van de wereld ben ik sneller geneigd er wat van te zeggen.

En zo nodig te bellen, ik zou dan eerder de politie bellen, die zijn zowieso wat intimiderender voor de persoon die je "aangeeft".

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 3 doggies

honden foto van YmY en de bende

Ik zou uitvissen waar die persoon woont, en de politie bellen. Als mijn vriend er bij zou zijn, zou hij diegene ter plekke op zijn kop slaan

machtel (Gast)

:'( Het enige wat we kunnen is bellen naar de politie
of de dierenbescherming.
Alleen heeft de politie niet echt verregaande bevoegdheden en de dierenbescherming nog minder.
Alleen in zeer ernstige gevallen kunnen ze bij
de dierenmishandelaar naar binnen gaan, alleen
met een gerechterlijk bevel.
Deze vreselijke mensen krijgen alleen een waarschuwing, want de wetten zijn te mild, de hond
wordt soms weggehaald, maar binnen de kortste keren
hebben ze weer een nieuwe hond, die ze hetzelfde
zullen behandelen.
Ik vind en dat met grote overtuiging, dat de wetten
zodanig moeten worden, dat deze mensen een gevangenisstraf krijgen en het levenslange verbod
ooit nog dieren te houden.
De hond wordt wel weggehaald, maar de mishandelaar
gaat in feite vrijuit, want het is tenslotte
maar een hond (helaas wordt dat zo gezegd).

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

bel de landelijke inspectie dienst het nummer is
0900-2021210
de website www.dierenpolitie.nl
die doen meer dan de dierenbescherming. ;-)

machtel (Gast)

O-) We kunnen wel melden, dat de dierenambulance
of de dierenbescherming niets doen, maar ze mogen
in feite weinig tot niets.
Daar zit hem de kneep.
Als de wetten voor dierenmishandeling hoger en zwaarder zouden zijn, en ze de gevangenis in draaien
met het opleggen van het betalen van alle kosten
die bv. dierenartsen moeten maken om een hond te redden door dit gedrag, zou dat voor mensen die
aangifte doen heel wat fijner zijn, omdat we
nu het idee hebben, dat er niets gebeurt.
Als ik zie dat bij mij op de zaak een oplichter
zijn gang kan gaan, die zoveel bedrijven heeft gedupeerd, waarvan ik 12 jan. j.l. aangifte heb
gedaan en ik kom deze man gewoon op straat tegen,
kunnen we wel indenken dat dierenmishandelaars
gewoon vrijuit gaan. :'(

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

daarvoor moet de regeringing ingrijpen en zolang deze niks doet kunnen zij helaas ook niets doen triest maar waar :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dierenmishandeling wat doen julie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^