Allergie (?) Amstaff

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnicaAnica

honden foto van Anica

Hallo,

Onze hond Buddha (amerikaanse stafford) heeft zeer waarschijnlijk een allergie. De DA vermoed een allergie met eiwitten. Buddha heeft last gehad van puistjes bij zijn schaamstreek en liezen, hij heeft last gehad van onderhuidse bultjes, en zijn nagels waren donker gekleurd vanwege een overvloed aan gisten op zijn nagels (na de medicijnen waren zijn nagels weer mooi wittig zeg maar). Ook had hij een overvloed aan bacteriën op zijn huid.

Nu heeft hij medicijnen gehad en is het weer terug gedrongen. Maar ik heb het idee dat het weer begint. Want zijn nagels beginnen bij de aanzet weer donkerder te worden.

De dierenarts vermoed, omdat het nog een jonge hond is (bijna 1 jaar) dat het te maken heeft met het voedsel. We zijn met Buddha al vroeg overgestapt waren op KVV en Barf, toen we hem net hadden. Zo rond de 8 weken. (Daarvoor had hij brokjes(+ melk)). Maar omdat hij dus al veel soorten KVV en BARF heeft gehad, kunnen we minder makkelijk kijken hoe hij reageerd op 'speciale' vleessoorten (zoals paard o.i.d.). Of ik zou zelf culinair moeten gaan doen, en kangoeroe of krokodil te gaan koken voor hem. Maar daar hebben we geen budget voor.

Nu wil de DA hem op een anti allergenen brok zetten (het merk weet ik even niet meer), maar deze zijn ook vrij prijzig. Maar in ieder geval goedkoper dan dat we zo'n allergie-test zouden gaan doen of zelf maaltijden in elkaar zetten met vlees dat hij nog niet gehad heeft.

Ik verwacht niet dat ik nu, na het posten van mijn verhaaltje, professionele antwoorden krijg. Ik wilde het even delen, misschien dat er wat tips komen en misschien dat er ook mensen zijn die dit ook meegemaakt hebben. Ook zou ik graag willen weten wat jullie mening hierover is.

Alvast bedankt :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Allergie (?) Amstaff" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LucaLuca

honden foto van Luca

Als k jou was zou ik een alergietest laten doen.. Dan weet je ook zeker waarvoor die allergisch is. Als je ander voer gebruikt en het zou helpen dan weet je nog niet waarvoor die allergisch is..

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

brr vervelend..! Ik zou die brokken van de da proberen,hopelijk zie je daar verschil mee..krijg je brokken ook vergoed van verzekering als ze van de da zijn? (algemene vraag)

honden page profiel AnicaAnica

honden foto van Anica

" brr vervelend..! Ik zou die brokken van de da proberen,hopelijk zie je daar verschil mee..krijg je brokken ook vergoed van verzekering als ze van de da zijn? (algemene vraag) "


Dat zijn we nog aan het uitzoeken. Hopelijk wel! Anders helaas :-)

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Elimineren doe je vaak met een diersoort die hij nog nooit gehad heeft maar als hij alle diersoorten al gehad heeft kun je er ook 1 uitkiezen die hij het minst gehad heeft.


Of je kiest voor een diersoort waar je weinig klachten over hoort, zou dan iets van konijn of haas nemen.
Of je schopt alles eruit van kip en rund eventueel ook ander gevogelte en kijkt dan rustig of het beter gaat.
Het is niet onmogelijk alleen wat moeilijker.



Volgens mij worden dieet brokken nooit vergoed door de verzekering.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Allergie (?) Amstaff" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^