Zindelijkheidstraining, wat doe ik verkeerd?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

hoi hoi,

Onze kleine dame van ruim 17 weken is nu 3 weken bij ons. Voordat ze bij ons kwam was ze zindelijk , maar bij ons nog altijd niet.
In haar vorige huisje kon ze de hele nacht in en uit via een hondenluik. Bij ons kan dit niet en zit ze in een bench.
Ik heb de bench zo klein gemaakt dat ze net kan staan en ze kan er 2 keer opgerold in liggen en net niet helemaal uitrekken. Ze heeft een minilaagje water in de nacht en ik doe haar rond 12 uur en dan om 7 uur weer. Voor de helft van de tijd gaat het goed en de andere helft niet. Haar plas is niet warm in de ochtend dus ik vermoed dat ze dit ergens in de nacht doet.
Overdag gaat het redelijk en ze weet aan te geven wanneer ze moet , maar af en toe lijkt ze het gewoon leuk te vinden om het kussen van Amigo vol te plassen. (Deze ligt midden in de kamer en zeker niet richting de deur.

Als ze buiten haar behoefte doet sta ik ook nog steeds zo blij als een clown te doen en dat weet ze donders goed, want na een behoeft gaat ze zitten en kwispelt van : kom maar op met jou snoep!

Verder gaat ze overdag na ieder dutje wandelen en vaak ook nog tussen het spelen en eten door.

Ik weet dat ze het kan ophouden , want ze heeft het voor de helft van de tijd ruim 8 uur opgehouden.

Wat doen we dus fout? Ze is er nu goed 3 weken en ze lijkt erg goed in haar vel te zitten, we trainen veel en heeft veel aandacht voor me..

Graag tips, want mijn wasmachine draait overuren!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zindelijkheidstraining, wat doe ik verkeerd? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wauw, acht uur ophouden ? je hond is nog in het geheel niet zinderlijk, dat was dus een toeval treffer.

waarom in de bench die net zo klein is dat ze zich niet eens kan uitrekken ?
geef haar een mandje met vetbed, en een plek waar ze wat rond kan lopen, ze is inmiddels al vier maanden.

ja bij ieder slaapje en eten en spelen eruit , begin smorgens er direkt mee om buiten te zetten, dan om de twee uur, maar ondertussen ook als ze gegeten heeft, gespeeld en geslapen, en ga er snachts voor uit.

11 uur naar bed, en dan om 2 uur of 3 uur eruit gaan en buiten zetten, zodat ze dan toch nog even de kans krijgt om te plassen.

je schrijft ...je traint veel, misschien wat te veel ? zodat ze te vast slaapt, en dan haar plas laat lopen, je hebt een bench, beneden staan of naast je bed, zodat je haar kan horen als ze moet plassen, een hond geeft het aan als tie moet plassen, al is ze maar onrustig, en als tie naast je staat hoor je dat. beneden hoor je niets.

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

@ Willemijn, Ons werd geadviseerd terug te gaan naar de basis, maak de bench weer klein. (Ze kan zich naar voor en achter uitrekken , maar niet met 4 benen tegelijk (Dus voor en achter naar achter). De eerste 2 weken ging ik om 11 uur , 3 uur en 7 uur. Echter als ik om 3 uur de bench opende rekte ze zich uit en ging het liefst weer liggen! Als ik haar dan dwong mee naar buiten te gaan stond ze me op het uitlaatveld aan te kijken van wat? Vandaar dat ik nu om 12 uur ga en dan weer om 7. Dat is dan 7 uurtjes en meestal ging het goed..
Ze ligt nu op een aantal oude handdoeken , want er zijn al 2 nieuwe mandjes kapot door de wasmachine...

Er staat een nieuwe klaar voor als ze het even volhoud met droog blijven...

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

owja en ik had de bench dus groter gemaakt zodat ze kon lopen , maar na 3 nachten aanzien en 3 nachten fout gaan is hij weer ingekrompen.

honden page profiel marianmarian

honden foto van marian

ik ga vanaf dat ik de pup hier is om de twee uur naar buiten
hij was zo meteen al zinlijk
4 keer met alle 3 en tussen door met de pup alleen
hij plast dan meteen super dat hij het snapt

honden page profiel Petra en de platsmoeltjesPetra en de platsmoeltjes

honden foto van Petra en de platsmoeltjes

En als je ipv om 3 uur eruit gaat, het een uurtje later maakt of 1,5 uur later? Even uitproberen, hier hebben we het ook meegemaakt, konden uiteindelijk steeds iets langer volhouden en uiteindelijk de hele nacht. Onze reu was sneller zindelijk vergeleken bij haar, ze heeft ons heel veel nachtrust gekost, maar ja, volhouder wint

Qua kussenplassen, heeft de teef hier ook gedaan. Zeker als de hoes weer netjes schoon om het kussen ging, kwam madam eraan, rondje draaien en plassen. Juist ook op het kussen van mijn andere hond, niet d'r eigen kussen. Ik kreeg het idee dat het meer was om haar geur er in te brengen, maar of dat ook zo is, geen idee.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de tijden dan inderdaad korter maken, nog niet zinderlijk, en dan nog geen echte blaas spanning.

kussen waar die op plast, haal het voorlopig weg, en was het in de azijn in de wasmachien, dat neutraliseerd ook nog eens de geur van het kussen.

een beetje uit proberen, de ene keer kan die het zeven uur ophouden, ja toevallig is dat dan, als tie de volgende keer binnen de twee uur plast.

en toch nog even snachts eruit gaan, zet desnoods de wekker. ook ik heb wel eens in de nacht buiten gelopen dat ik dacht, nou wat doe ik hier, maar opeens toch een plasje hoor, dan hardstikke tevreden weer naar binnen, vandaar even uitproberen.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Binky hebben we alleen de eerste vijf nachten er om de twee uur uitgheaald als hij wakker was. Daarna hadden we z'n laatste wandeling om 23:00 en de erste weer om 06:30. Nu gaat hij er om 21:30 in en slaapt hij droog door tot 06:30.
Een tip geef ik mee; geef hem na 21:00 geen water meer! ;-) Dan blijft ie urine produceren.

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

@cindy ik had eerst ook geen drinken in de bench ,maar de cursus instructrice vertelde dat ze dan nierproblemen kan krijgen..

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

misschien een rare suggestie
maar als je savonds nu eens dat vieze dekentje teruglegt.....?

wat mij inviel (gezien het feit dat een hond van 17weken naar mijn mening genoeg blaascontrole heeft om het op te houden tijdens de slaap-rust periode snachts)
is dat ze misschien nog niet helemaal op haar gemak is, na de verandering van baasje, dat ze uit onzekerheid plast, en zo haar eigen geur nadrukkelijk op haar slaapplek creeerd en zich zo veiliger voelt. Onzindelijkheid kan ook voortkomen uit een onlust gevoel.

en als je nu eens haar geurtje erg in stand houdt.......  is misschien het uitproberen waard

toen wij onze vorige hond kregen mochten we het kleedje van de fokker uit het nest perse niet wassen, hoe vies het ook werd, en de hond heeft er maanden op geslapen en sleepte het ook overal mee naar toe. diezelfde pup sliep vanaf nacht 1 (8weken oud) van 23.30 tot ca. 7.00 gewoon door, hij werd niet eens wakker, en zn doos (naast ons bed) was altijd kurkdroog.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Ik geef sowieso in de nacht geen water. Meestal als het na 10 op is vul ik het gewoon niet meer bij, met uitzonderingen van de trainingsavonden.

Verder zou ik de nacht toch iets gaan inkorten, desnoods je laatste wandeling gewoon later lopen, 12/1 uur.

De temperatuur vind ik geen goede richtlijn, volgens mij koelt het binnen een kwartier al af als het niet sneller is.

Het totaal van 8 uur ophouden vind ik wel erg lang al, uiteindelijk hoort dat geen probleem te zijn maar ze is nu nog wel erg jong. Ik ben met mijn eigen kleintje tevreden met 6 uurtjes droog.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Het geen drinken in de nacht hebben wij van de fokker van onze eerste hond en met de nieuwe hebben we het ook zo gedaan.

Helaas dit weekend beide honden laten controleren voor de nierwaardes (ibuprofen gegeten en we wisten niet welke hond wat heeft gepakt) maar gelukkig werken de nieren bij beide honden perfect. Ik heb dat iig nog nooit gehoord.

honden page profiel Lique & NoorLique & Noor

honden foto van Lique & Noor

Ik vind dat je goed bezig bent hoor en sommige 'plasjes' zijn heel herkenbaar voor ons. Onze Noor is 11,5 wk en krijgt vanaf ongeveer een uurtje of acht in de avond geen water meer aangeboden. Ze is morgen een week bij ons en nu 3 nachten droog geweest, over de andere nachten zullen we het maar even niet hebben;-) We hebben de bench wel verkleind en sindsdien gaat het beter. Overdag geeft ze het nog niet echt aan, dus wanneer ze wakker is of onrustig begint te worden gaan we naar buiten. Jammer, dit snapt ze nog niet echt. Aan de lijn heeft ze al met al 1 plasje gedaan, aan de lijn had ze duidelijk nog nooit gelopen. Verder zou Noor redelijk zindelijk zijn en zeker niet haar bench vervuilen, ahum (voelen ons toch een beetje voorgelogen). Ik ben al blij als we haar nu tuinzindelijk krijgen en van daaruit werken we dan wel weer verder. Gister op 2 plasjes na een goede dag gehad, vandaag 1 plasje binnen. Gaan zo maar weer even lopen. Succes!

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Vandaag vond mevrouw het nodig in haar bench te plassen en 3 keer door het huis heen. Ik vind het nu niet grappig meer ( ze was zoveel dagen en nachten droog!) dus de wekker gaat om 2 uur terug naar de basis ;-)

honden page profiel Lique & NoorLique & Noor

honden foto van Lique & Noor

Balen! Noor had er overdag ook een handje van om de bench in te lopen en dan te gaan plassen, plasje gedaan, uit de bench en niks aan de hand.... Ja ja daar trappen we dus mooi niet meer in, de bench is gaat nu alleen maar open als we haar ook echt in de bench willen hebben. Dit gaat goed, al 2 nachten droog!! (nu ik dit zo schrijf zal het natuurlijk vanacht wel misgaan;-))
Overdag gaat ook goed, niets in huis gedaan vandaag. Oké ook niet toen we haar uitlieten, maar alles in de tuin. Maar zoals ik eerder zei, we blijven proberen en voorlopig zijn we al blij met 'tuinzindelijk'

Succes!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou me er niet druk om maken hoor,je weet dat dit bij een pup hoort. Ookal was ze bij de fokker wel zindelijk,ze zal bij jou de tijd nodig hebben om zich volledig thuis te voelen.

Ik weet niet waar die bench s'nachts staat?
De fout die wordt gemaakt is dat ze bij jou opgesloten zit en bij de fokker al had geleerd dat ze op eigen initiatief en zelfstandig naar buiten kon door het luik.
Dus ik denk dat je meer begrip moet hebben voor haar situatie,ze heeft nu niet meer optie's dan in de bench te zitten...
Blijkbaar heeft ze door het zelfstandig door een luik naar buiten gaan even verleerd dat ze het ook aan kan geven met een piepje of iets dergelijks,dat zal ze bij jou weer moeten leren.
Zet haar gewoon elk uur buiten overdag,in de tuin/balkon of voor de deur,zodat ze weer snel leert waar jij dat plasje wilt hebben.

Voor de nacht dan die wekker zetten,om 04:00 of zo,is ze dan nog droog in de bench even laten plassen,en dan schuif je dat weer 10minuten op de volgende nacht.
En zet de bench naast je bed,of jou bed naast de bench O-) zodat als ze iets zit aan te geven dat je het dan ook hoort/merkt.

honden page profiel Gerda en Labradoodle BowieGerda en Labradoodle Bowie

honden foto van Gerda en Labradoodle Bowie

Wij hadden de eerste nachten ook een bench voor Bowie maar die gebruikte hij juist als toilet we hebben snel de bench de deur uit gedaan en soms lag er smorgens een plasje in de huiskamer en soms ook wel eens overdag een ongelukje maar dit ging steeds beter en nu is hij al een poos zindelijk, mischien is dit bij jullie ook zo. Veel succes en het komt goed al lijkt het van niet ook wij hadden dat ook en ineens ging het goed.

honden page profiel Gerda en Labradoodle BowieGerda en Labradoodle Bowie

honden foto van Gerda en Labradoodle Bowie

Idd wat soraya ook aan geeft tip bench er uit en echt het komt goed gewoon veel naar buiten en snachts gaat het geleidelijk beter. Hou ons op de hoogte, trouwens een mooie hond of is ze dat niet op de foto?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ook eens met wat Goja aangeeft.

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Ter verduidelijking, wij zijn al het derde baasje in haar korte 17 weken. Bij haar vorige baasje was ze zindelijk d.m.v. een luikje.
Amigo was dan ook met 10 weken al zindelijk en aangezien Kaycee al 17 weken is en nu 3 en halve week bij ons ging ik me even achter mijn oor krabben.
Vooral ook , omdat het de meeste nachten goed ging en nu ineens weer niet.

Maar... Vannacht was ze droog! om 10 uur geweest, 2.30 en om 7 uur... Het verbaasde me wel hoeveel ze moest plassen om 2.30 terwijl ze weinig had gedronken... Maar goed aankomende week ben ik thuis dus dan mag mijn nachtrust er flink onder lijden ;-)

en de bench kan er niet uit, want we hebben nu een reu en een teef en de reu loopt vrij rond en het lijkt ons gemakkelijker als kaycee de bench fijn vind , zodat ze in de nacht toch veilig gescheiden zitten.

En op de foto is niet Kaycee , maar amigo onze andere hond ;-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Misschien kan je hier wat uit halen. Ik ben nogal gecharmeerd van de tip met de opgerolde krant ;-)

Errorless housetraining

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zindelijkheidstraining, wat doe ik verkeerd? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Border collie en gewicht...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^