De geschikte hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

"
Ja dat is wel waar hoor,Ik denk omdat d.herder nu vooral gebruikt worden voor bijtwerk (Politie) en dat ze dat er in fokken ofso .

"


best zielig eigenlijk :'(

maar das wel met meerdere rassen zo (volgens mij) dat ze te ver zijn doorgefokt en wel wat gedragsprobleempjes laten zien :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De geschikte hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel --

honden foto van -

" mm, sint bernards ken ik niet zo goed, lijken idd wel vriendelijke honden

maar aan de andere kant, als 2 oudere mensen een jonge enthousiaste st bernard moeten uitlaten en hij/zij trekt es te hard ... lijkt me iets teveel van het goeie ;-) "


maar er bestaat ook uitlaatservice :-D

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya


Duitse staanders schijnen heel goed te luisteren, zijn vrij groot, alleen wel een jachthond, dus hij heeft best wel wat beweging nodig

Bedenk wel, alle puppies zijn heel actief en grote honden zijn altijd sterk!

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Dat er gezegd wordt dat Duitse herders onvoorspelbaar zijn vind ik echt onzin. Ik heb er zelf een en ik ken er ook meerdere. En die zijn zeker niet onvoorspelbaar. Mijn eigen hond is ontzettend lief voor mensen en ook voor kinderen. Het zijn hele slimme honden die je heel goed kunt trainen. Ik zou het alleen de TS niet aanraden. Gezien de gezinssamenstelling. Ik vind een kind van 13 te jong voor een hond van een kaliber als een Duitse herder. Vind ik ook van de witte herder.
De golden retriever of flatcoated retriever lijkt mij helemaal niet verkeerd!

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

"
Eender welk groter ras je kiest... een hond loopt graag en gaat graag op onderzoek. Spelen in een middelmatige tuin is niet genoeg. En wat je zegt: "sommige dagen eens naar het bos, als het nodig is..". dus niemand in het gezin heeft bij voorbaat al veel zin om elke dag met de hond te gaan wandelen. Laat staan in guur weer, bij regen en sneeuw, in de winter als het donker is...
Ik zie dan eerlijk gezegd geen enkel ras passen bij jullie, sorry. "

Tuurlijk wel dat heb ik helemaal niet gezegt, maar elke dag het bos is toch ook niet nodig? Een lange wandeling over een park is toch ook goed? Ongeveer 4 x per week in het bos lopen zou toch wel genoeg zijn, en de andere dagen gewoon een iets langere wandeling in het park bij ons in de buurt. Ik vind het helemaal niet erg als een hond uitgelaten moet worden, en regen maakt me helemaal niks uit. Ik heb het een beetje "lafjes" uit gedrukt.

En met zou nodig zijn, heb ik het over als we een actieve hond nemen die veel beweging nodig heeft.

honden page profiel simonesimone

honden foto van simone

" Dat er gezegd wordt dat Duitse herders onvoorspelbaar zijn vind ik echt onzin. Ik heb er zelf een en ik ken er ook meerdere. En die zijn zeker niet onvoorspelbaar. Mijn eigen hond is ontzettend lief voor mensen en ook voor kinderen. Het zijn hele slimme honden die je heel goed kunt trainen. Ik zou het alleen de TS niet aanraden. Gezien de gezinssamenstelling. Ik vind een kind van 13 te jong voor een hond van een kaliber als een Duitse herder. Vind ik ook van de witte herder.
De golden retriever of flatcoated retriever lijkt mij helemaal niet verkeerd! "
wij zijn het eens :-)

lekker bij retrievers houden
heb je er best veel van hoor google het maar eens
laat wel weten wat jullie hebben besloten

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

"

Jah, maar dat is met elk groot ras he :P

Ik persoonlijk zou in deze situatie geen grote hond nemen maar dat vraagt ze niet xD

Ik vind gewoon dat de Sint-Bernard een vergeten ras is geworden terwijl ze zo'n zalige gezinshonden zijn! ^^ "

Ach, ik vind kleine honden ook wel leuk, alleen maar voor keur gaat toch echt uit naar een grote hond. En over mijn opa en oma zou een noodoplossing zijn voor één keertje bijvoorbeeld. Andere keren doen we het zelf, of de hondenuitlaatservice in de middag.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

"
Ach, ik vind kleine honden ook wel leuk, alleen maar voor keur gaat toch echt uit naar een grote hond. En over mijn opa en oma zou een noodoplossing zijn voor één keertje bijvoorbeeld. Andere keren doen we het zelf, of de hondenuitlaatservice in de middag. "


Met ons Larah wandelen (Sint Bernard) is echt een zaligheid, alleen durft ze springen naar mensen en honden in haar enthousiasme. Moesten jullie oma en opa veel met de hond moeten gaan wandelen had ik voor een kleiner hondje gekozen maar zo voor een keer gaat dat wel hoor :-) Ze wandelen lekker rustig op hun gemakje :P

Wat vind je van het ras?

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

"
Ja dat is wel waar hoor,Ik denk omdat d.herder nu vooral gebruikt worden voor bijtwerk (Politie) en dat ze dat er in fokken ofso . "

Ik wil hier toch even een opmerking over maken. Het getrainde man(bijt-)werk heeft namelijk NIETS met agressiviteit te maken; het is pure werkdrift, die inderdaad kenmerkend is voor een ras als de Duitse Herder. Voor zo'n ras is het zowel een fysieke als mentale uitdaging; maar een hond kan prima onderscheid maken tussen het werkterrein en de huiselijke omgeving.


honden page profiel simonesimone

honden foto van simone

jana een meisje van 13 met een snt bernard...........

dat zegt genoeg hoop ik

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" jana een meisje van 13 met een snt bernard...........

dat zegt genoeg hoop ik "


wat is dat nu voor een opmerking? Ik ben ook maar een meisje dat 50kilo weegt en nog geen 1m70 is, maar ik loop met een Sint Bernard EN een energiek middelmaatje tegelijk rond hoor. Je moet niet groot en sterk zijn voor een hond...

Dan zou ze geen enkele grote hond mogen volgens jou omdat ze NU 13 jaar is, terwijl ze nu informeerd om over enkele jaren misschien een hond in huis te verwelkomen. Ik snap dat ze liever een voorkeur voor grote honden heeft, hebben wij hier ook...

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Ik vond jullie hulp echt super fijn, en om even kort samen te vatten voor de mensen die hier op het forum hebben gereageerd.
Mijn opa en oma, zouden alleen in noodgeval er ook nog zijn. Het wordt waarschijnlijk in de middag toch de honden uitlaatservice want honden verdienen het beste. 

En voor de mensen die dachten dat ik helemaal niet met hem zou gaan wandelen hebben het mis, want ik zei "Als het nodig zou zijn kunnen we soms met hem in het bos gaan wandelen." Hier bedoelde ik mee, als het een hond zou zijn die veel beweging nodig heeft. Ik ga sowieso, 4 a 5 keer met hem en mijn moeder naar een bos, bijvoorbeeld bij de rivier de dommel. "bij ons in de buurt". Maar de andere keren zou ik hem ook echt goed uitlaten, bijvoorbeeld bij ons in het park. Het is best een groot park met een veld waar honden los mogen lopen, hier zou ik dan ook gewoon net iets langer kunnen blijven.  En stel dat dit zelfs niet genoeg zou zijn, zou ik er voor open staan om nog iets te veranderen. Ik moet alleen even kijken hoeveel elke hond nodig heeft, ik onderschat het iniedergeval zeker NIET !

Ik heb hier veel rassen voor bij zien komen en mijn hoofd gaat toch het meeste naar de retriever soort uit. De Golden retriever vooral, maar ik heb ook veel retrievers gehoord waar ik verder nog nooit naar gekeken had. Dit vind ik erg fijn, dat mijn zicht voor de retriever wat vergroot is en dat ik niet alleen meer aan de Golden denk. 

Ik heb me een beetje ingelezen over de Golden retriever en zag dat hij veel beweging nodig heeft, wat ik hem ook kan geven. En dat hij ook van spelletjes houdt, dat doe ik namelijk ook heel erg. (circuits, disc werpen, etc.) Ook heb ik gelezen dat de golden een echte water rat is , en dit komt ook niet slecht uit. Want wij hebben niet zo ver van ons veel openbare rivieren, waar honden in mogen zwemmen en wel goed doorstromen.

Ook heb ik over de Collie veel gelezen, hier lees ik helaas wel bij dat het echte jacht honden zijn. En ik denk niet dat ik in staat ben om echt met hem schapen te gaan drijven. Dit ras is dus helaas niet voor mij geschikt.

Ik wil jullie vooral nogmaals heel erg bedanken voor jullie hulp, en ik zal zeker nog een keer terug komen om te zeggen welke het is geworden, ook al is dit dan misschien pas wat later dit jaar !

honden page profiel ~~

honden foto van ~

"
Ik wil hier toch even een opmerking over maken. Het getrainde man(bijt-)werk heeft namelijk NIETS met agressiviteit te maken; het is pure werkdrift, die inderdaad kenmerkend is voor een ras als de Duitse Herder. Voor zo'n ras is het zowel een fysieke als mentale uitdaging; maar een hond kan prima onderscheid maken tussen het werkterrein en de huiselijke omgeving.


"

Ik zeg dat niet maar omdat het werk erin gefokt word dat ze daardoor MISS onverspelbaar zijn ,ik zei dat is miss de reden,maar ik weet niet of het waar is hoor dat ze onverspelbaar zijn maar snapje wat ik er mee bedoelde?

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik vond jullie hulp echt super fijn, en om even kort samen te vatten voor de mensen die hier op het forum hebben gereageerd.
Mijn opa en oma, zouden alleen in noodgeval er ook nog zijn. Het wordt waarschijnlijk in de middag toch de honden uitlaatservice want honden verdienen het beste. 

En voor de mensen die dachten dat ik helemaal niet met hem zou gaan wandelen hebben het mis, want ik zei "Als het nodig zou zijn kunnen we soms met hem in het bos gaan wandelen." Hier bedoelde ik mee, als het een hond zou zijn die veel beweging nodig heeft. Ik ga sowieso, 4 a 5 keer met hem en mijn moeder naar een bos, bijvoorbeeld bij de rivier de dommel. "bij ons in de buurt". Maar de andere keren zou ik hem ook echt goed uitlaten, bijvoorbeeld bij ons in het park. Het is best een groot park met een veld waar honden los mogen lopen, hier zou ik dan ook gewoon net iets langer kunnen blijven.  En stel dat dit zelfs niet genoeg zou zijn, zou ik er voor open staan om nog iets te veranderen. Ik moet alleen even kijken hoeveel elke hond nodig heeft, ik onderschat het iniedergeval zeker NIET !

Ik heb hier veel rassen voor bij zien komen en mijn hoofd gaat toch het meeste naar de retriever soort uit. De Golden retriever vooral, maar ik heb ook veel retrievers gehoord waar ik verder nog nooit naar gekeken had. Dit vind ik erg fijn, dat mijn zicht voor de retriever wat vergroot is en dat ik niet alleen meer aan de Golden denk. 

Ik heb me een beetje ingelezen over de Golden retriever en zag dat hij veel beweging nodig heeft, wat ik hem ook kan geven. En dat hij ook van spelletjes houdt, dat doe ik namelijk ook heel erg. (circuits, disc werpen, etc.) Ook heb ik gelezen dat de golden een echte water rat is , en dit komt ook niet slecht uit. Want wij hebben niet zo ver van ons veel openbare rivieren, waar honden in mogen zwemmen en wel goed doorstromen.

Ook heb ik over de Collie veel gelezen, hier lees ik helaas wel bij dat het echte jacht honden zijn. En ik denk niet dat ik in staat ben om echt met hem schapen te gaan drijven. Dit ras is dus helaas niet voor mij geschikt.

Ik wil jullie vooral nogmaals heel erg bedanken voor jullie hulp, en ik zal zeker nog een keer terug komen om te zeggen welke het is geworden, ook al is dit dan misschien pas wat later dit jaar ! "




met collies hoef je niet persé te gaan drijven :-)

en idd een border collie heeft een sterk jachtinstinct, alhoewel ik van de bearded collie daarover niks heb kunnen lezen, dat ie jachtinstinct heeft

verder kan je geweldige sports met ze doen
zoals agility, dat is echt geweldig en je band wordt sterker! misschien als hobby voor jou en je hond :-D



maar als jij de golden retriever een geweldig ras vind, moet je die nemen joh
hij past in jullie situatie!!! ;-)

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Het zou best kunnen dat Herders feller zijn geworden door het vele fokken, maar dit geldt ook voor Golden Retrievers. Ik zag namelijk laatst dat Golden Retrievers door het vele fokken een stuk agressiefer zijn geworden, dat kwam dan wel veel voor in de Amerikaanse lijnen, maar misschien toch iets waar je rekening mee wilt houden.

Ik weet zelf niet veel over de grotere rassen, maar een Berner Sennen vind ik wel echt geweldig! Ik weet alleen niet of ze helemaal in jouw ideale plaatje passen

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

We hebben nu onze tweede schotse collie, de eerste was bang van schapen en onze pup vindt alle dieren best, maar schapen hoeden zie ik haar toch niet doen hoor :-D

honden page profiel Dewi & de doodlesDewi & de doodles

Ik geloof dat je over mijn reactie onderaan pagina 1 hebt gelezen ;p Nog even kijken:-)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Dag Manja,
Wat goed en volwassen van je dat je je zo van te voren inleest en hier om advies komt vragen.

Ik zie de Golden Retriever perfect in jullie plaatje passen! Het zijn heel intelligente honden die zeer gehoorzaam zijn en graag willen spelen en trainen met hun baas. Ze zijn zachtaardig en lief met mens en dier. Heel geschikt als je nog niet eerder een hond hebt gehad.

Maar... Je moet wel heel erg goed oppassen waar je je pup vandaan haalt. Er zijn namelijk een heleboel slechte fokkers (zoek maar eens op Google naar 'broodfokkers') die alleen maar geld willen verdienen en hele zieke hondjes verkopen en totaal niet aan de gezondheid en de verzorging denken. Dit kun je meestal niet van de buitenkant zien, maar hier kom je pas later achter als je pup ziek is of zelfs komt te overlijden. Dit is natuurlijk vreselijk verdrietig en dit moet je zien te voorkomen!
Waar haal je dan een gezonde pup vandaan? Van een goede fokker. Een goede fokker is aangesloten bij de club (of vereniging) van het ras. Bij de Golden Retriever is dat deze club, er staat een hele lijst met goede fokkers bij.
http://www.goldenretrieverclub.net/cms/fokkers.html
Een goede fokker heeft vaak een wachtlijst en zal je helpen met al je vragen. De fokker zal graag veel van jullie te weten komen en jullie dan op een lijst plaatsen. Als er dan puppies geboren worden mag je vaak langskomen om met de pups te knuffelen en er op een gegeven moment eentje uit te zoeken.
De papa en de mama van het nestje pups zijn onderzocht op erfelijke ziektes, zodat de puppies gezond zijn. De pups krijgen altijd een stamboom mee, zo weet je zeker dat je pup raszuiver is en wie de voorouders zijn. Een goede fokker fokt nooit zonder stamboom en zonder ziekte-onderzoeken. Bij de golden retriever is zo'n ziekte bijvoorbeeld HD (Heup-Dysplasie). Let hier dus heel erg goed op, dat de vader en de moeder hierop getest zijn!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De geschikte hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Probleem! topic
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^