Jeuk? pijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Phoebe, mijn mechelse herder jeukt sinds een jaar of anderhalf aan haar lies, ze krabt er niet aan, ze likt. en soms trekt ze dan met haar tantjes aan dat vel. Het komt meestal s'avonds voor soms direct na het eten/drinken. soms duurt het even. maar het komt ook wel eens uren later voor. of ineens overdag. daardoor kan ik er dus ook geen oorzaak aan vasthangen.

Nu was eerst de diagnose, stress, toen alvleesklier, beide bleek het niet te zijn. daarna, HD, ook dit uitgesloten door middel van foto. Toen dachten ze dat het kwam door de baarmoeder, nu is ze begin dit jaar gesterriliseerd maar helaas ook zonder resultaat. Ik weet niet meer waar ik het moet zoeken :'( en nu komen ze weer met dat het aan het voer kan liggen.

Ze willen nu een brokkenmenu voor allergie gaan geven, maar ik ben er niet zo kapot van. A omdat dat best duur is en B ik denk dat als je dan echt van voer moet gaan wisselen je niet naar brokken moet gaan wisselen. want hoe weet je nou wat je uit moet sluiten??

Heeft iemand ervaring met dit voorval? want ik weet niet meer waar ik het zoeken moet. :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jeuk? pijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba 3 doggies

honden foto van Vito & Beba

Voor dat je die brokken evt neemt moet daar toch wel opgetest worden lijkt me..

Is het alleen likken,niet tot bloedens toe ofzo? Wel vaag..heb je het idee dat het ook echt zeer doett? Zou het geen gewoonte kunnen zijn? Dat gaat doen als ze even verveeld ofzo?

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

wat voer je nu??? ik verwacht dat je het wel in de voeding moet zoeken.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

honden foto van Chantal » Jessy «

Jeetje zeg.
Wat geef je nu voor voer?

Vaak zijn granen en kip de grootste boosdoeners als het om allergien gaat, maar ook ander gevogelte en rund komt vaak voor.
 
Een voedselallergie is het makkelijkst achter te komen door middel van een eliminatiedieet. Dit houd in dat je 6 tot 8 weken een kvv geeft wat uit 1 diersoort bestaat en meer niet. Geen snoepjes, brood, rijst, of andere tussendoortjes.
Belangrijk is dat de hond die diersoort nog nooit eerder gehad heeft.
Je zou kunnen beginnen met konijn, kvv met enkel konijn zijn Tinlo Barfmenu Konijn, All Animal Konijn, Haaksbarf Konijn - heeft wel groentes en Alaska Konijn - heeft ook groentes.
Je mag trouwens wel snoepjes geven wat ook alleen van dat diersoort gemaakt is, met konijn dus gedroogde konijnenoren of gedroogd konijnenvlees.

Stap je over van brokken op een eliminatiedieet kan het eerst slechter worden! Maar met 6 weken zouden de klachten echt weg moeten zijn of sterk verminderd zijn.
Als de klachten weg zijn ga je een ander diersoort erbij geven voor een week of 4, blijven de klachten weg dan kun je een 3e diersoort erbij geven en zo ga je door tot je minstens 4 diersoorten hebt waar ze tegen kan. Of net zo lang tot je precies weet wat wel en niet goed gaat.

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

nee gelukkig likt ze niet tot bloedens toe, de huid is ook niet kapot of rauw. eigenlijk kun je er vrij weinig aan zien, het wordt heel lichtjes rood misschien. maar dat je denkt 'zie irritatie'

verveling heb ik ook aan gedacht, maar daar lijkt het niet op. ze is gewoon bezig met botje bijten of tv kijken (ja die hond is gek). En dan ineens maakt ze zo'n zielig piep geluid, en dan kijkt ze naar haar liesje en begint ze te likken en te trekken.

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

@chantal en kita.: nu krijgt ze gewoon brokken. kip en groente smaak hahaha. dus ja daar zou het best aan kunnen liggen.

De DA wil nu dus overstappen op een brokken dieet, maarja daar kan ik niet zoals chantal zegt iets echt uitsluiten. maar weet ook niet goed hoeveel ik moet voeren van vers vlees gebeuren. das nieuw.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

laat die brokken maar voor wat het is. je begint een eliminatiedieet. neem iets zonder kip, rund of graan. dus paard, eend, konijn ofzo. Je kiest een goed merk kvv (kant en klaar vers, gemalen diepvriesvlees) geef je woonplaats even door.Merken die geschikt zijn voor eliminatiedieten zijn oa haaksbarf, alaska...
je schrapt alle tussendoortjes. of je koopt gedroogde stukjes vlees van dezelfde diersoort. je geeft alleen de gekozen diersoort 6 weken aan een stuk, zonder iets anders bij.
Als je na 6 weken verbetering ziet kan je andere diersoorten toevoegen. mijd kip en rund en graan, dat geeft vaak allergische reacties.

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Ik woon in otterlo, hoe weet ik hoeveel ik per dag moet voeren?

paard wordt hem niet hoor, dadelijk haalt ze ze bij mij uit de wei als ze honger heeft. O-) ;-)

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

En jou verhaal is precies de reden waarom ik eerst zelf ben gaan elimineren met voer. Hond heeft jeuk, da weet niet wat het is, probeert van alles wat niet werkt, jij bent geld kwijt en je hond is er niet mee geholpen,

Ik heb alle kip, granen en zuivel uit het menu van Nero gehaald. Nero krijgt KVV.
Nu, ongeveer 5 weken later, heeft Nero geen jeuk meer.

Dus.... Ga voor wat Lien zegt, baat het niet? Dan schaad het niet...

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

" Ik woon in otterlo, hoe weet ik hoeveel ik per dag moet voeren?

paard wordt hem niet hoor, dadelijk haalt ze ze bij mij uit de wei als ze honger heeft.  O-)  ;-) "

Ik zeg bel Tannetje Koning!
http://www.centrumoase.nl/
Zit ook in Otterlo die zou jouw prima kunnen helpen, ze is Dierenarts maar pro-vers!

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

En jou verhaal is precies de reden waarom ik eerst zelf ben gaan elimineren met voer. Hond heeft jeuk, da weet niet wat het is, probeert van alles wat niet werkt, jij bent geld kwijt en je hond is er niet mee geholpen,

precies, ik ben al zo'n 1000,00 armer en mijn hond niet jeukvrij.

kan ik ergens inlezen over het vers vlees voeren, kun je plotsklaps overstappen? moet je laten wennen hoeveel moet je voeren, kortom hoop vragen.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

" Ik woon in otterlo, hoe weet ik hoeveel ik per dag moet voeren?

paard wordt hem niet hoor, dadelijk haalt ze ze bij mij uit de wei als ze honger heeft. O-) ;-) "

Als je in otterlo woont, misschien een idee om even een telefoontje te wagen aan tannetje koning. Holistisch dierenarts en weet heel veel van verse voeding.
www.centrumoase.nl
zit aan de dorpsstraat in otterlo

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

Goede kvv merken zijn: Tammenga, Haaksbarf, All Animal, Tinlo (let op bij tinlo sommige diersoort smaken bevat nog andere diersoorten zoals kippenbot bij makreel, zelf geef ik van Tinlo alleen eend en konijn omdat ook alleen eend en konijn is)

Tammenga is het goedkoopste van alle merken, en bendaar ook zeer tevreden over. Een volwassen hond moet je 2 a 3% procent geven van het lichaamsgewicht. Zelf heb ik een hondje van 22 kilo en die geef ik 500 gram per dag. Kijk op www.voerwijzer.com waar je allemaal op moet letten bij kvv.. staat trouwens ook veel info over brok. Als je brok wilt blijven geven (is in mijn ogen wel minder goed als kvv) dan kun je het beste een graanvrije brok geven (dat zijn de betere brokken) Je komt dan uit bij Wolfsblut, Orijen, Acana, Taste of the Wild (online te bestellen bij food4pets, een belgische website die gratis levert aan NL, goede service. De meeste brokken die bij dierenzaken liggen zijn zeer slecht bevatten veel graan. Graan is boosdoener van vele problemen. Ook veel honden kunnen niet tegen kip/rund.

Toch zou ik als ik jou was op kvv overgaan en kijken waar bovenstaande merken bij jou in de buurt verkocht worden. Kijk bijv. op
http://www.tammengadiervoeders.nl/

voor verkooppunten...

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

echt, meen je niet hahaha wat is holistisch dierenarts? sorry ben blond hahaha

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

ik ga vanmiddag even langs, of moet je eerst een afspraak maken? nouja het is naast de deur dus komt wel goed.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Een holistische dierenarts is een dierenarts die de geest en lichaam van hond/kat etc in balans probeert te brengen en zo de problemen zoals jeuk verhelpt.Weet niet precies hoe ik het kan uitleggen O-)

Het gaat erom dat Tannetje veel natuurlijke middelen gebruikt om problemen op te lossen.
Ze zal niet snel AB voorschrijven als het niet op een natuurlijke basis is, veel word gedaan door homeopathische middelen en kruiden.
Ook kan ze je helpen met de voeding, ze is pro-vers dus zal je aanraden kvv te gaan geven maar aan haar kun je ook vragen stellen zoals hoeveel, hoe en wat ;-)
Ze heeft ook een boek geschreven "voer voor carnivoren" kun je misschien gelijk meenemen en lezen.

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

ja ik ga er vanmiddag als ik klaar ben met werken gelijk even langs :-D

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Tannetje Koning heeft een opleiding als regulier dierenarts en als Homeopathisch dierenarts. Ik vindt dat een groot voordeel. Het is fijn als je natuurlijke middelen kan gebruiken. Wat ik nog belangrijker vindt is dat een goede holistisch dierenarts, kijkt naar de hele hond (de naam zegt het al) en op zoek gaat naar de oorzaak. Zolang de oorzaak niet wordt aangepakt kun je wel cortizonen of antibiotica geven, maar is er een groot risico dat de kwaal blijft terugkeren. Darnaast verzwak je de natuurlijke weerstand door die middelen te gaan gebuiken. Als je er vlak bij woont, zeker even langs gaan voor een consult;-)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Inderdaad. Zou wel eerst even bellen!Boekje lezen, onderzoeken en vleessiiees geven en daaaaag jeuk!

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Nou ben vanmiddag geweest, en idd wat een fijn mens! ;-) ze luisterd rustig je verhaal aan, heeft zelfs naar phoebe gekeken! en gevoeld. phoebe was alleen beetje bang van d'r staartje tussen de benen hahaha.

Ze heeft me nu geadviseerd, zoals we al verwachte over te stappen op vers vlees. even een overgangs fase van 3a 4 dagen om te kijken hoe ze erop reageert en dan als dat goed is geheel overstappen en afwachten maar. Ze wou nog niet meteen met elaminatie of hoe je dat ook schrijft beginnen. eerst gewoon vers vlees.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Fijn Michelle! Ik hoop dat jullie snel van de jeuk af zijn!

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

graanvrij kvv lost 99% van de ellende meestal op,uit eigen ervaring succes ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jeuk? pijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: trots op ons hondje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^